Chytej.cz

Lov na živou rybku: ANO/NE ? necteno

18.6.2009 | ??? | 23.172 zobrazení | 219 odpovědí | upravit

kolegové rybáři,

rád bych věděl co si myslíte o lovu na živou rybku. Dle mého názoru to se sportovním rybolovem nemá nic společného a jedná se o čistou masařinu. Ryba nemá šanci poznat zda se jedná o háčkem propichnutou kořist, nebo ne. Na druhou stranu rozumím tomu, že chytit sumce jiným způsobem je velice obtížné. Navrhoval bych povolit lov na živou rybku pouze pro cílený lov sumců, co si o tom myslíte ?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   8 7 6 ...
Středa 3. listopadu 2010 v 7:20 ® Shrek23
Shrek23

Máš celkem dobrej názor , ale bohužel bych snim nesouhlasil. Já bych tam udělal jinou věc omezil bych počet rybek o nějaké velikosti. Pač někteří ,,rádoby rybáři" zbytečně si nachytaj mraky rybek , které mu stejnak pochcípaj a pak je vyleje spátky do vody .

reagovat
Pondělí 1. listopadu 2010 ve 21:45 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

Mary> ,,kuřáky" jsem myslel lidi, kteří než zaseknou štiku, vykouří cigaretu. Proto to slovo bylo v uvozovkách.

reagovat
Pondělí 1. listopadu 2010 v 17:59 ® fishman123
fishman123

Rybka je rybka a já pro ní určitě jsem.

reagovat
Pondělí 1. listopadu 2010 ve 14:52 ® Mary reakce na …
Mary

Jak.novi> asi by měli přestat kouřit,:-D ne?

reagovat
Sobota 30. října 2010 ve 22:33 ® rgb23 reakce na …
rgb23

chosebaits> ovšem bez gumy a jiné antikoncepce to může mít pro rybářskou kariéru dost fatální důsledky:-)

reagovat
Sobota 30. října 2010 ve 22:30 ® rgb23 reakce na …
rgb23

Rybapych> napsal jsi to krásně, skoro dvojsmyslně:-) živá je živá, pstruh, štika, candát… jsou to prostě skvělé nástražní rybky:-) Škoda že to neřešíme v selském rozumu… Jinak naprostý nesouhlas, kdyby to bez živé nástrahy nešlo, proč by se pořád vyráběly rotajdy, gumy a woblery?

reagovat
Sobota 30. října 2010 ve 20:41 ® chosebaits
chosebaits

Rybapych> bez gumy na živo je to vždy lepší:-D i ženy to potvrdí:-D

reagovat
Sobota 30. října 2010 ve 12:20 ® fishman123
fishman123

Zajímalo by mně jak to uděláš aby tě na tu živou rybku brali jenom sumci.

reagovat
Čtvrtek 28. října 2010 v 19:59 ® osprey reakce na …
osprey

Rybapych> Bez živé nástrahy to teprve začne být zajímavé… I když je to často těžší. Ale já nikdy o snadné věci nestál.

A to tu živou nikomu nevymlouvám. Až narazím na štiku 120+ a nepůjde to po dobrém, zkusím to taky.

reagovat
Čtvrtek 28. října 2010 v 19:29 ® Rybapych
Rybapych

Ahoj,můj názor na živou rybku je,bez živé nástrahy to nejde,živá je živá,pstruh,št­ika,candát,vět­ší šance je vždy na živou,nebo mrtvou.Dobrá je i guma,ale není to ono.

reagovat
Úterý 26. října 2010 v 17:29 ® superweb
superweb

Podle me na lovu na rybku nic spatneho neni. Rad si tak obcas zpestrim kaprarinu. Co se hacku tyce, za urcitych okolnosti pouziju i 2 mensi trojhacky(jen na tom, ktery zapichuji do nastrahy ponechavam protihrot, aby rybka drzela, zbyvajici zamackavam) a to treba i pri lovu na mensi rybku nebo cast vetsi ryby. Musi se to ovsem spojit s pozornosti a okamzitym zasekem po zaberu. Jeste se mi nestalo, ze by ryba vypadala, ze pusteni neprezije.

reagovat
Úterý 26. října 2010 ve 14:14 ® kubiczez
kubiczez

ANO.

reagovat
Pondělí 25. října 2010 v 16:08 ® Kubajs
Kubajs

samozřejmě ANO i s trojháčkem

reagovat
Pondělí 25. října 2010 v 11:23 ® tucnak11
tucnak11

NEEEEEE.Včera zase na vlačce plavala podmirečna s 3 m silonem 0.30 , nevim jak dokazal silon prasknout tak tlousty na štice 48 cm naštěsti měla jedno haček tak lanko jisem prostřyhnul haček vtlačil do bahora aby mohla spolykat a seděl jisem pul hodiny a sledoval,spama­tovala se a otplavala takou ryhlosti jak by se ji nic nestalo cos nevypadalo jak jsem ji našel,převracala se na bok a zamotana silonem.Vic mě potěšilo jak neuspěh celej vyhazky na vlačku

reagovat
Neděle 24. října 2010 ve 20:23 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

Jak.novi>OK

reagovat
Neděle 24. října 2010 v 19:56 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

chosebaits> Jsem také pro jednoháček, jen jsem psal, co by šlo uhlídat a co ne.

reagovat
Neděle 24. října 2010 v 19:49 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

Jak.novi> Zažranej jednohák rybu většinou nezabije,kdešto trojhák ano a proto bych trojháky do 15 cm zakázal.Vyndavání trojháku a jednoháku z huby ryby je určitě rozdílné a určitě jednohák je šetrnější.Kuřáci byli jen příklad,blbosti nedělají jen kuřáci,většinou toto dělají kormoráni v modrých monterkách.

reagovat
Neděle 24. října 2010 v 16:49 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

chosebaits> Velikost nástražní rybky a typ háčku by uhlídat šel, ale doba čekání na zásek ne. Zde je jediná možnost a to ta, aby si rybáři ,,kuřáci" uvědomili, co dělaj špatně.

reagovat
Neděle 24. října 2010 v 16:18 ® kubiczez
kubiczez

Někteří rybáři rybky přivazujou, ale já to nedělám je to chujovina

reagovat
Neděle 24. října 2010 v 15:59 ® chosebaits
chosebaits

Živou ano,ale do 15 cm jen jednoháček a né trojhák a při zaběru čekat na zažrání po dobu vykouření cigarety.

reagovat
Neděle 24. října 2010 v 15:36 ® Sander reakce na …
Sander

kamos007 > ty možná ne, ale spoustu jiných ano.
Dokonce i já ho na mrtvou vyžehlil na řece v místech, kde je asi jeden sumec na dva hektary :-)

Ale to neřeš.
Jde především o ty pseudoumělce lovu štik, kdy pod kačenu jebnou 10cm karáska.

reagovat
Neděle 24. října 2010 v 15:30 ® kamos007 reakce na …
kamos007

Sander> tak sumce bych na mrtvou rybku asi težko chytil.

reagovat
Sobota 23. října 2010 v 15:26 ® Jak.novi reakce na …
Jak.novi

Sander> Zrovna u tohoto případu myslím, že ne.

reagovat
Sobota 23. října 2010 v 15:23 ® Alov
Alov

Já říkám jednoznačně: ANO/NE !
A pochybuju, že z toho vyrostu …

reagovat
Sobota 23. října 2010 ve 12:14 ® Sander reakce na …
Sander

kamos007 > to je v pořádku, z toho vyrosteš.

reagovat
Sobota 23. října 2010 ve 12:11 ® kamos007
kamos007

ANO

reagovat
Čtvrtek 21. října 2010 ve 20:53 ® kubiczez reakce na …
kubiczez

osprey> To jsem ani nevěděl, že se o to pokoušeli zakázat přívlač, ale mě by to nevadilo já jsem rybyčkář a jaro,léto věnuju kaprařině, v podstatě jak už se mi nechce ze stanem tak pro mě začínají dravci.

reagovat
Čtvrtek 21. října 2010 v 19:41 ® Mary
Mary

Na rybičku chytám nejraděj, ale kdyby bylo po mém, zakázala bych to.

reagovat
Čtvrtek 21. října 2010 v 18:49 ® osprey
osprey

kubiczez> Už jsem to zažil, že se u nás pokusili zakázat přívlač. Nic nového pod sluncem:-))

reagovat
Čtvrtek 21. října 2010 v 18:18 ® Sander
Sander

kubiczez > no zaplať pánbůh že jen podle tebe…

reagovat
novější starší
Stránky:   8 7 6 ...