Chytej.cz

rybářské auto necteno

27.3.2009 | Robur | 86.871 zobrazení | 416 odpovědí

mám složite dilema, rozhoduji o větším rod. voze a mám dost suprové nebídky, ale autům nerozumím, krom toho, že dobře smlouvám:-D. Poraďte. 1/ Roomster 1,4 63kw, prům. spotřeba 6,8 zavazadl. prostor 450 – 530, elektrony, central s DO, klima, rádio, sign. parkování, okna v elektrice, bez metalízy cena 304700

2/ oktávka kombi tour 1,6, 75kw prum. spotřeba 7,1 , plech. kola, klima, central bez do, rádio, bez parkovacího senzoru, bez metalízy za 327 000

3/ můj favorit Dacia logan MCV arktica 1,5dci, 63kw v plé výbavě, s metalízou a elektrony 295000, spotřeba 5,2. S tím, že Renault by tu mojí fábii combi vykoupil za 100000 1,2 rv 2004/6 a najeto 61000 bez klimy.

Co byste vybrali, 4 členná rodina + větší pes?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 10. dubna 2009 v 18:13 ® sus1 reakce na …

Rico:…ale měl by ses spíš věnovat Roburovi,toho se to týká nejvíc.:-)

reagovat
Pátek 10. dubna 2009 v 18:10 ® sus1

Rico> To víš ,že nemusí kvůli mě,jen jsem požádal a na to mam právo.Tobě vyhovuje,tak pokračuj,nic jsem tě neřikal,nebo jo??!!

reagovat
Pátek 10. dubna 2009 v 18:05 ® Rico reakce na …
Rico

SuS: muzes mi vysvetlit proc by se to kvuli tobe melo mazat? Kdyz uz se tu snazim neco vysvetlit, tak nevim proc po tvem uvazeni a zaveru by se to melo mazat. Tak tohle tema ignoruj.

reagovat
Pátek 10. dubna 2009 v 17:51 ® sus1

Admini,HaD a další k tomu kompetentní ,smažte to.Díky.

reagovat
Pátek 10. dubna 2009 v 17:39 ® Rico reakce na …
Rico
jen pro porovnani… tohle je japonec z roku 92… myslim si, ze na to kolik tomu je, tak na tom neni vubec spatne…

a priznejme si, ze evropske auto tohohle stari na to proste nema :-)

reagovat
Pátek 10. dubna 2009 v 17:38 ® sus1

jersey> Prosimtě,zapomen na to,to bude nejlepší.Čim víc se z h.....mažeš,tim víc smrdí.Je to tak??Robur si stejně koupil co chtěl a co mu radili ostatní,tak stejně na ně nedal(proč se teda ptal????zakládal forum???od začátku věděl, co si koupí).Tim pro mě tohle forum končí.Ostatní se tady snažili podat info a jak to nakonec dopadlo,víš sám.KONEC.

reagovat
Pátek 10. dubna 2009 v 16:38 ® zedus
zedus
regulus> Já se třeba při koupi auta díval na Crash testy. :-) A věřím že sem neudělal chybu a to auto je bezpečný. :-) Pokud nevěříš co udává výrobce v reklamách, máš další volbu. reagovat
Pátek 10. dubna 2009 v 15:30 ® jersey reakce na …
jersey

a čím jsem ho prosím tě urazil???

reagovat
Pátek 10. dubna 2009 v 15:29 ® jersey reakce na …
jersey
reagovat
Pátek 10. dubna 2009 ve 14:25 ® Rico reakce na …
Rico

Fugas: ja taky nemam kdo vi co :-) Ale tomu memu starsimu japinci verim vic nez treba mladsi felicii a ba dokonce vic nez tomu Loganu…

for All (pro všechny): nechci tu rozpoutavat zadne hadky, a taky si myslim, ze neni dobre tohle forum smazat. Proc? Protoze se bojite resit problem? Tohle forum o bezpecnosti a vyberu auta sem patri. Ridicem je nas tu vetsina, a aspon nekdy za ten volant usednete. Nebo snad nejezditže autem? Myslim ze spousty kluku bude pred rozhodnutim poridit si auto a i kdyby si jeden jedinej tohle forum precetl, tak nerikam ze bude moudrej a mistr sveta v kupu auta. ALE ZAMYSLI SE aspon nad tim problemem! A treba se o to bude zajimat vic.

reagovat
Pátek 10. dubna 2009 ve 14:16 ® Rico reakce na …
Rico

SuS: ANO to mas pravdu…

reagovat
Pátek 10. dubna 2009 ve 13:16 ® sus1

Rico> Jen jsem mu napsal,že když nemá chut reagovat,at nereaguje a je slušnej,nic víc.

reagovat
Pátek 10. dubna 2009 ve 13:13 ® sus1

cercer1> Přesně tak,souhlasim se smazáním tohoto nesmysl.fora.Stejně si(Skrblík) nakonec koupil to,co všichni hodnotili jako nejhorší variantu,tak je to jedno.Nakonec se tady lidi akorát pohádají mezi sebou a to je tak vše, co tohle PB forum přineslo. Robure,požádej admini o smazání tohodle fora a příště pořádně přemejšlej,než zase nějaké PB forum založíš?!!hele co máš na svědomí mezi klukama a zbytečně.!!!!!!!!

reagovat
Pátek 10. dubna 2009 ve 12:19 ® Fugas

Libor> to nevim, jel jsem odhadem tak 70–80 a těsně před srážkou jsem hóódně intenzivně brzdil, stejně jsem zůstal stát tak 20m za místem srážky. Čekal jsem auto na šrot, ale skoro nic tomu nebylo. Asi dobrá rána:-) . Každopádně to auto v měřítku dnešní doby nepovažuju za extra bezpečné a souhlasím s kolegou Rico. Jako přibližovadlo na ryby zatim ale musí stačit.

reagovat
Pátek 10. dubna 2009 v 11:18 ® Rico reakce na …
Rico

Regulus: to ze mas vic zkusenosti a ze jsi starsi te neopravnuje me urazet a to ani v nejsmensim! Muzem si o tom popovidat a ver mi, ze tech argumentu a technickych faktu mam dost na to abys pochopil. A jestli si myslis, ze si pred tebou sednu na zadek, tak to jsi slapnul vedle. Nechapu proc musis hned bejt sprostej a mlatit hlavou o zed.

A ted tva zasadni zatvrzelost: (neuvazujme felicii, to je pripad sam pro sebe) to ze auto neni bytelnejsi a pevnejsi jak ty rikas, je dano tim ze misto bytelnosti je zvolenej uplne jinej pristup a to ten, ze materialy se deformoji a tim obsorbuji energii, tedy maji urcitou hranici az kam se muzou zmuchlat, tim odebiraji onergii razu a tebe CHRANI! Pak jeste umeji energii presouvat po karoserii pres auto podel…

Takze z toho plyne, ze jak ty rikas auto na sracky, ano! Ale za jakou cenu? Za tvoje zdravi, otevri oci a posun se do dnesni doby. (Nic ve zlem.)

SuS: mam te rad ale jersey ma pravdu…

reagovat
Pátek 10. dubna 2009 v 11:01 ® cercer
cercer

Regulus:hele,ko­likrát už jsi vlastně boural???
-bych jel s tebou v autě jen narkóze!!:-D DD

Robur: auto už jsi koupil,tak tu nepruď a
nerozhádávej kolegi a koukej požádat
adminy o zrušení téma.:-D DD Ikdyž
uznávám,že číst to tu je docela psina
:-D DD Už se těším,až budeš kupovat
rodinnou jachtu!:-D D

reagovat
Pátek 10. dubna 2009 v 10:44 ® Libor
Libor

Fugas > to si jel 30km/hod při srážce s tím prasetem ne?

reagovat
Pátek 10. dubna 2009 v 10:18 ® sus1

jersey: A kdo tě v tom brání?!!!Nikoho neurážej a bud laskavě v klidu.

reagovat
Pátek 10. dubna 2009 v 10:07 ® jersey
jersey

Regulus: jsi ztracenej případ…nemám ani náladu na ty tvoje hlouposti reagovat.

reagovat
Pátek 10. dubna 2009 v 9:39 ® Fugas

Jezdím 21 let starým kombíkem VW Passat, před pár lety jsem potkal +100kg divočáka a autu se až na popraskanou mřížku mezi lampama nestalo nic, prase takový štěstí nemělo.. I přesto, že je to na svou dobu docela robustní auto si myslím, že všechny dnešní auta jsou mnohem bezpečnější a to hlavně při bočnim nárazu! V R11 bych bourat opravdu nechtěl..

reagovat
Pátek 10. dubna 2009 ve 2:08 ® regulus
regulus

Věřte nevěřte, vnucovat vám nic nebudu, mám za sebou praktickou zkušenost cca 80 km/h versus 40 km/h v protisměru narvrdo, z tehdejší blbosti nepřipoutanej, volant rypákem ohnutej až k palubovce, zlomenej ksicht. Den před tím, bych se do krve hádal, že bych to nikdy na kluzkým nezašlápl, jenže reflex je sviňa. Druhá zkušenost , R11 versus Š Felicia, na R11 ani odřenej nárazník, na Š Felicia prohnutý plechy o 30 cm. Nemluvím o tom,, že mám informace z čeho se dnes auta vyrábějí. Žijte si v klidu ve snu crasch testů a tzv. bezpečných aut. Mimochodem, reagoval jsem na mimořádnou pičovinu, co tu napsal Rico a za svým názorem si stojím.

reagovat
Pátek 10. dubna 2009 v 1:37 ® rgb23
rgb23

Regulus: tak to srovnání aut po 20ti letech beru hodně s rezervou, jak tě respektuju v názorech jako rybáře, tak tady s tebou nesouhlasím ani omylem. To staré „bezpečné“ auto by se asi zmačkalo opticky méně, ale při stejné raně by sis oproti tomu novému urval ledvinu, slezinu, nebo roztrhl játra… tenkrát neměli o deformačních zónách ani tucha (mluvím o autech, ne starých škoděnách). Airbagy a pod vůbec neřeším, to je ještě úplně jiná dimenze jiné generace aut.

reagovat
Pátek 10. dubna 2009 v 0:41 ® jersey
jersey

Regulus: hele sorry,nic ve zlým,ale hoooodně dlouho jsem nečetl takový kraviny,co tu píšeš…tvrdit,že 20 let starý auto by nový auto zrušilo na sračky a ten veterán,by byl jen zmuchlanej…to je vtip,že jo? Že ty z nás jen utahuješ,viď?

reagovat
Čtvrtek 9. dubna 2009 ve 23:48 ® rgb23 reakce na …
rgb23

Alov: mno, rozhodně bych crash testy nebral na lehkou váhu, že budeš „jezdit bezpečně“ neznamená, že tě nějaký pako nemůže sestřelit ve stopade na okresce třetí třídy:-(( a pak je s prominutím kurevskej rozdíl, jestli sedíš ve staré stopětce, novém Chevy ala alobal, nebo v rozumně jetém volvu, merglu, zánovní octávce atd.:-)

reagovat
Čtvrtek 9. dubna 2009 ve 21:07 ® Alov
Alov

Hoši, když chcete mít bezpečnou káru, tak si kupte nějaké starší OTéčko nebo tank. Diskuse o crash testech jsou docela morbidní. Já osobně na to při koupi vozu nehledím. Ale je fakt, že to Ičko v motoru Nissanu bylo brutální. Taková 15 traverza :-D DD Jezděte tak, at nebouráte ( i když někdy se to ovlivnit nedá)…

reagovat
Čtvrtek 9. dubna 2009 ve 21:00 ® Alov
Alov

vagi> Souhlas, ale přebral jsem zdarma po 8 splátkách leasing, takže volbu motoru jsem jaksi neměl. Ale po prvních zkouškách to vypadá good. Ale rendovské 1,9 dTi je živější. O tom žádná :-)

reagovat
Čtvrtek 9. dubna 2009 ve 20:40 ® vagi
vagi

Robur: Neříkáš nám pravdu. Píšeš auto stojí před domem, ale ty sis koupil Dacii a to mohou nazvat autem jen ti největší odvážlivci. :-) Zkrátka co je rumunské, nemůže být dobré. Malý příklad. DIGI TV (je rumunská) mi fungovala půl dne. Pak mi sice přístroj vyměnili, ale myslím, že nechceš, aby ti auto nefungovalo i kdyby jen na malou chviličku a měnili ti ho. :-) Alov: tomu říkám auto, jen bych ukřednostnil do takové káry dvoulitr než čiplou šestnáctku.

reagovat
Čtvrtek 9. dubna 2009 v 17:16 ® sus1

Robur:Tak jak dopad rodinej výlet??

reagovat
Čtvrtek 9. dubna 2009 v 17:11 ® sus1

http://www.periskop.cz/…stu-redakce/?…

reagovat
Čtvrtek 9. dubna 2009 v 10:09 ® Fugas

tady máte carshtest Logana: http://www.auto.cz/main.php?… Jsou určitě i bezpečnější auta, ale jako rybářský a rodinný auto bude určitě dobrej!

reagovat