Vyhledávání
Zahradní jezírka a rybníčky....
19.3.2009 | kuki1996 | 153.832 zobrazení | 392 odpovědí
Zde si můžeme pokecat o naších nebo něčích zahradních jezírkách nebo rybníčkách.Také si předat své skušenosti a fígly…=)A pochulib se svími fotografiemi..svích ryb v jezírku…=)atd..
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 29. května 2010 ve 14:27 ® spike
-
Včerejší fotka..
reagovat - Středa 26. května 2010 v 17:56 ® šikula reakce na …
-
Axamith> Skimmer je schovaný pod těma fošnama. Při pohledu na fotku v levo pod fošnama mám vyvedený protiproud (aby lépe kolovala vodní hladina) a v pravém rohu je ten skimmer – je napojený na ten samý okruh kořenové filtrace. To co je tam vidět je jezírková fontánka na provzdušňování v době, kdy neběží filtrace vyśtěná „vodopádkem“. Filtraci mám vypnutou přes den v době od 10.00 do 15.00 z důvodu omezení zbytečnému přehřívání se vody a mám ji vyplou i přes noční hodiny, abych „nerušil“ sousedy.
reagovat - Středa 26. května 2010 ve 13:39 ® Axamith reakce na …
-
šikula> Kam se podívám, tak je psáno, že čerpadlo, respektive filtrace má běžet 24 hod./denně, aby byla účinná. Že by lobing ČEZu
reagovatNa fotce ( první ) z Sobota 22. května ve 13:54 je v popředí asi skimer, pokud se nepletu. Ten máš taky připojený k té kořenovce?
- Středa 26. května 2010 ve 13:13 ® šikula reakce na …
-
Axamith> 100W není zas tak moc v porovnání s jinými, které by uměly přečerpat 16.000litrů/hodinu. Navíc toto čerpadlo běží 3hodiny dopoledne a nějakých 6 hodin odpoledne.
reagovat - Úterý 25. května 2010 v 6:55 ® Axamith reakce na …
-
šikula> To trubkové čerpadlo, to je pěkný kanón. Docela slušný žrout elektriky. V každém případě je to o dostatečné filtraci a odstraňování živin z vody, které umožňují bujení řas.
reagovat - Pondělí 24. května 2010 v 16:33 ® šikula reakce na …
-
Axamith> Já jsem použil toto čerpadlo – http://eshop.jezirka.info/…p-16000:972/ a jsem s ním naprosto spokojen, kombinuji ho s tímto – http://eshop.jezirka.info/…king-3f:770/, kdy přes spínací hodiny buď běží jedno nebo pouze vzduchuji vodu druhým.
Jelikož používám bakterie proti řasám, které se srážejí na dno a také pro odstranění nečistot napadaných ze stromů a nečistot vyprodukovaných rybami, jsem zakoupil tento vysavač – http://eshop.jezirka.info/…ysavac:1266/, kterým v pravidelných intervalech odsávám zmíněné nečistoty.
reagovat - Pondělí 24. května 2010 ve 14:32 ® Axamith
-
IV.TO.ŠIRDA> Ono hlavně záleží, jak výkoné čerpadlo používáš. Pokud jezírko živíš kalovkou o příkonu nějakých 200 a více Wattů, tak na solární napájení zapomeň, bude to velmi nerentabilní. Je potřeba použít čerpadlo, které má nízký příkon, řádově do 50W a nejlépe s napájením 12V=. Tím ušetříš za měnič napětí. Takže v praxi by to mohlo vypadat nějak takhle : čerpadlo :http://www.eshop-jezirka.cz/…lo-m2100.htm Fotovoltalický panel : http://www.deramax.cz/…50w/d-72064/ Regulátor : http://www.deramax.cz/…72066-c-960/ Čerpalo je zapojeno k akumulátoru, jako do auta, ten je napájen pomocí solárního panelu přes regulátor. V přebytku napětí/slunce jede čerpadlo a souběžně se dobíjí akumulátor. Když nesvítí, energie se odebírá z akumulátoru. Celé by to bylo vhodné doplnit o sledování napětí na akumulátoru ( domácí výroba na koleni )a při poklesu pod nastavenou hodnotu se čerpadlo připojí normálně k síti a slunce dobíje akumulátor na potřebnou hodnotu. Pokud někdo není takový kutil a experimentátor, může využít hotový set http://www.a-z-obchod.cz/…erpadlo.html , ale za uvedený peníz mi to připadá jako hračka s malým výkonem a ne k slušnému jezírku.
reagovat - Pondělí 24. května 2010 v 9:29 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
-
Axamith> máš představu,na kolik by tě ten solární panel a čerpadlo vyšlo,já bych si to také pořídila. Hoď o tom se mnou řeč.
reagovat - Pondělí 24. května 2010 v 7:56 ® Axamith reakce na …
-
šikula> Už mi to je jasné, máš v podstatě obdobu půdního filtru ve velkém. Další blok něco ve stylu biologického filtru už nepoužíváš? Je půdní filtr dostačující? Co máš vše na mysli tím, že se minimálně jednou týdně věnuješ jezírku? Já mám v plánu používat čerpadlo, které bude poháněné solárním panelem, připadá mi hýření nechat 24 hod/den nechat běžet čerpadlo, které baští třeba 200W.
reagovat - Neděle 23. května 2010 v 10:36 ® Frk reakce na …
-
Držím ti palce. Mám ten samý systém ale bohužel už nefunkční. Chce to mít opravdu nejdříve dobře pracující, kapacitně postačující filtr a potom až ryby.
reagovat - Sobota 22. května 2010 ve 14:54 ® šikula reakce na …
-
Axamith> Začátek i konec drenážní hadice je přiveden do KG trubky,která je na spodu zaslepena a má dostatečný průměr,aby do ní mohlo být strčené čerpadlo. Drenážní hadice je zasypaná štěrkem cca 30-ti cm vrstva a nad tím je ještě min. 30 cm vody. Přes štěrk se filtrují nečistoty, které slouží jako výživa pro rostliny. Jednoduché a plně funkční. Samozřejmostí je,že pokud se jezírku minimálně jednou týdně nebudeš věnovat,tak na průzračnou vodu můžeš zapomenout a žádná filtrace ti nepomůže.
reagovat - Sobota 22. května 2010 v 10:29 ® Axamith reakce na …
-
šikula> Na fotce je vidět nějaký přepad + drenážní hadice. Jakou funkci tam mají? Já jsem předpokládal, že vodu čerpadlem proženu přes hrubou filtraci a dále ji nechám protékat kořenovou filtrací, abych vodu zbavil živin pro řasy a potom už do jezírka. Tu drenáž mi hlava nebere.
reagovat - Sobota 22. května 2010 v 8:04 ® šikula
-
Já jsem použil kořenovou filtraci. Jezírko mám o objemu 15 m3, používám rybniční bakterie a i když už je napuštěné 2 měsíce,tak voda je průzračně čistá až na dno. Hloubka jezírka je 150cm.
reagovat - Sobota 22. května 2010 ve 4:36 ® Axamith reakce na …
-
Díky. Já jaksi nejsem ochotný investovat do originál filtru, mám v plánu kombinovat bio-filtr a kořenovou čističku + UV lampu, tak sháním informace.
reagovat - Pátek 21. května 2010 ve 23:02 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
-
Axamith> filtr je koupený vč.UV lampy,vyzkoušela jsem už asi 3 filtry a můžu ti říct,že tento je nejlepší
reagovat - Pátek 21. května 2010 ve 14:11 ® Axamith reakce na …
-
IV.TO.ŠIRDA> Na té první force je vidět filtr. To je originál nebo domácí výroba? V případě, že domácí, bylo by pár fotek vnitřního uspořádání + popis? Díky za info.
reagovat - Čtvrtek 20. května 2010 ve 22:49 ® IV.TO.ŠIRDA
-
V mém jezírku jsem pozorovala,jak se vytírali zlatí karásci.Teď čekám, za jak dlouho uvidím potěr,nevíte někdo kolik potřebují světelných hodin nebo dnů a má na to vliv teplota vody?
reagovat - Čtvrtek 20. května 2010 ve 22:27 ® Frk reakce na …
-
jde o to, co, či koho…
reagovat - Sobota 15. května 2010 ve 13:51 ® Kubah reakce na …
-
amurka> přenosné internetem
Dneska konečně čistím velký
reagovat - Sobota 15. května 2010 v 8:19 ® amurka
-
Hany> No pěkný,že by to bylo jezírko přenosné?
reagovat - Sobota 15. května 2010 v 8:17 ® amurka
-
Tak tohle jsem viděla už někde jinde
reagovat - Pátek 14. května 2010 ve 22:25 ® Frk reakce na …
-
skoro ten samý, pouze ogon a cca o 12 cm menší:(
reagovat - Pátek 14. května 2010 ve 22:21 ® Frk reakce na …
-
Já jsem na Karlovi (koi 68)zkoušel boilis a granule. Docela to fungovalo.....
reagovat - Čtvrtek 13. května 2010 ve 20:42 ® spike reakce na …
-
Hany>
reagovatjá jim hodím a sleduju ale z ruky berou taky ale z ruky dávám rohlík, líp se drží když za něho kapr tahá, už bude mít určítě 40cm
- Čtvrtek 13. května 2010 ve 20:37 ® Kubah
-
spike> já je krmím z ruky
Jinak taky, karase mám za 30kč ze sádek – v akvaristice jsem stejně velké viděl za 90…
reagovat - Čtvrtek 13. května 2010 ve 20:26 ® spike reakce na …
-
Hany> normálně stojí jeden karásek 35kč a koi kapr 50. Jezírko jsem koupil od kamoša za 1000kč i s filtrací a rybkama(samozřejmě ne všema, nějaké jsem měl už dřív např. amura,koi kapra, pár obyč karásků,…)
reagovat - Čtvrtek 13. května 2010 ve 20:24 ® spike reakce na …
-
Hany> Pokud vyjde o víkendu počasí natočím video z krmení a dám ho na chytej
reagovatPěkná podívaná a hlavně když mám průzračnou vodu až na na dno
- Čtvrtek 13. května 2010 ve 20:23 ® Kubah
-
spike> Z většího nemusím
Koukal jsem Ti do alba, pěkný rybky..
Kolik si dával za jednu?
reagovat - Čtvrtek 13. května 2010 v 19:51 ® spike reakce na …
-
Frk> Taky v zimě ryby vyndávám
Hany>
reagovatstejně jako já
- Čtvrtek 13. května 2010 v 18:51 ® Kubah
-
Frk> ve sklepě mám udělaný zimoviště…
V hlubokém můžou zůstat, ale tyhle tam přidávat nechci.
reagovat