Vyhledávání
Zahradní jezírka a rybníčky....
19.3.2009 | kuki1996 | 153.828 zobrazení | 392 odpovědí
Zde si můžeme pokecat o naších nebo něčích zahradních jezírkách nebo rybníčkách.Také si předat své skušenosti a fígly…=)A pochulib se svími fotografiemi..svích ryb v jezírku…=)atd..
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 13. května 2010 v 18:12 ® Frk reakce na …
-
takže každý podzim vyndaváš ryby, co…
reagovat - Čtvrtek 13. května 2010 v 11:24 ® Kubah reakce na …
-
Frk> Tady je největší hloubka jen asi 60, filtrace žádná. O víkendu budu čistit větší, tam je hloubka kolem 1,80m a filtrace tam je. Pak to zase nafotím…
reagovat - Středa 12. května 2010 ve 22:36 ® Frk reakce na …
-
jakou máš hloubku? A co filtrace?
reagovat - Pondělí 10. května 2010 v 15:40 ® Kubah reakce na …
-
Frk> už tam jsou
reagovat - Pondělí 10. května 2010 ve 14:14 ® Frk reakce na …
-
Pěkné, pěkné. Snad anj ty kytičky bych tam nedával
reagovat - Pátek 7. května 2010 v 19:08 ® Kubah
- reagovat
- Pátek 7. května 2010 v 19:00 ® Kubah
-
Pro oživení, přidám fotky menšího jezírka, větší ještě nemám vyčištěné
reagovatZítra budu sázet do skalky a hned to bude lepší…
- Neděle 28. března 2010 ve 14:26 ® Frk
-
Širdo, netahej do toho rybníkáře… Vše s rozmyslem, jak káže děda Lebeda.
reagovatTahle plíseň je všudypřítomná…(snad kromě destilky)
- Sobota 27. března 2010 v 19:52 ® sidonius reakce na …
-
IV.TO.ŠIRDA> neboj, neurazím se, žumpa to není, koiák to taky není, je to klasický říční kapr z chovu na sádkách. Když jsem ho dovezl, tak byl v pohodě, ale nějak se mu stala na boku ranka a ta se zaplísnila, jinak žádná jiná ryba to nemá, ani koiáci ji nemají jen tento řádkový kapr. Jo a jedná se jen o jednu rybku s touto nemocí
reagovat, ale už to je snad lepší, vypadá to tak
- Pátek 26. března 2010 ve 21:37 ® IV.TO.ŠIRDA
-
sidonius> sice nevím přesně jak to jezírko máš velké, o kolik koikaprů se jedná,ale pokud mají plíseň neuraz se,ale tvoje jezírko je si žumpa bez cirkulace vody,léčba -vykoupat v naředěném roztoku malachitky a každé jaro tvou obsádku ryb nech zobnout granule s rupinem.Toto je jedna možnost.Já osobně bych to řešila zlikvidováním celé obsádky,vypuštěním jezírka a provedení pořádné dezinfekce nehašeným vápnem.Po pořádném vyčištění sehnat nebo zakoupit novou obsádku,ale dávej si pozor kde a od od koho obsádku bereš,můj osobní názor a mého kámoše veterináře je ,že tuto plíseň sis do jezírka od někud přitáhl.Přeji ti hodně úspěchů v dalším pokračování tvého chovu.
reagovat - Čtvrtek 25. března 2010 v 19:43 ® Frk reakce na …
-
plíseň prorůstá svalovinou, ne na ní. Nechat, vypálit,chcípnou, odpadnou.
reagovat - Čtvrtek 25. března 2010 v 17:23 ® sidonius reakce na …
-
Frk> díky za radu, ta plíseň je veliká tak 2×3 cm a svalovina na ni ještě není, a ty „jakoby řasy“ , které z rány vyrůstají ty tam mám nechat nebo je nějak odstranit? díky
reagovat - Čtvrtek 25. března 2010 v 11:29 ® Frk reakce na …
-
koupíš roztok manganistanu v lékárně, namočíš šťourátko do ucha v roztoku a aplikuješ přímo do rány. Jenom na ránu!! Dělá se to až má voda nad dvacet stupňů a samo, že ta plíseň nesmí být už velká jako květináč:-/ a prorostlá svalovinou.
reagovat - Středa 24. března 2010 ve 20:21 ® filip111 reakce na …
-
sidonius> to by jsi mu dal. Já jsem to čistil zředěným roztokem, nebo jsem používal malachitku. V každý akvaristický knížce nejdeš tahle základní rady. Co a jak používat…
reagovat - Středa 24. března 2010 ve 20:09 ® sidonius reakce na …
-
Frk> a vypálit manganistanem to mám udělat jak, to mám kapra chytit do ruky(samozřejmě vlhké) a posypat to nebo je nějaký jiný postup? nikdy jsem rybu ještě neléčil
reagovatdíky
- Středa 24. března 2010 v 19:48 ® spike reakce na …
-
Frk> nesnesl tam ani žabu
reagovatale jsem rád že prohání sůsedovi kočky, kdyby je neproháněl nemám koiáky:)
- Středa 24. března 2010 v 19:40 ® Frk reakce na …
-
spajku, snesl, to je jen úhel pohledu… a rychlost povelu a patřičného
reagovatohdnocení
- Středa 24. března 2010 v 19:36 ® Frk reakce na …
-
vypálit manganistanem ale až bude teplota vody nad 20 stupňů
reagovat - Středa 24. března 2010 v 19:34 ® Frk reakce na …
-
sláma. Je to dost levný?
reagovat - Středa 24. března 2010 v 19:28 ® Michal/
-
sidonius< To ti asi neporadím. Používali jsme jeden přípravek na rybníku, ale nemůžu furt přijít na ten název. Pokusím se zeptat a pak dám vědět, ale myslím, že se to stejně prodávalo pomalu po pytlech.
reagovat - Středa 24. března 2010 v 18:49 ® reakce na …
-
IV.TO.ŠIRDA> Moc hezkyyyyyy
reagovat - Středa 24. března 2010 v 18:08 ® spike
-
IV.TO.ŠIRDA> pěkná želva. Já ty moje nemůžu do jezírka dat. Pes je zvyklý jen na ryby želvy by asi nesnesl
reagovat - Středa 24. března 2010 v 18:06 ® sidonius reakce na …
-
Michal/> no nevim, jestli by to v malér rybníčku ryby nezabilo, ale na výlovu tam sypali chlapi vápno-prý na zabití nítěnek a řas.
neznáš nějaký lék na plíseň na kaprovi? má ji na boku, vypadá to trochu jako vata ve vodě(taková vlákna) a je to bílo-žluté díky
reagovat - Úterý 23. března 2010 ve 22:32 ® Michal/
- reagovat
- Úterý 23. března 2010 ve 22:22 ® Michal/
-
no, takže nic. Zkusím druhý pokus zítra. Nějak mi to přeskakuje. Jinak neznáte někdo nějaký poměrně levný prostředek na hubení řas?
reagovat - Úterý 23. března 2010 ve 22:20 ® Michal/
-
Tak sem se dneska dokopal a něco vyfotil
reagovatJe to děs a hrůza ale co. Ta díra od kamene měla nakonec průměr 3 cm. O víkendu budu muset začít znovu.
- Úterý 23. března 2010 ve 22:18 ® Michal/
-
Tak sem se dneska dokopal a něco vyfotil
reagovatJe to děs a hrůza ale co. Ta díra od kamene měla nakonec průměr 3 cm. O víkendu budu muset začít znovu.
- Úterý 23. března 2010 ve 21:11 ® Frk
-
Část 1, obr. 3 Dle mého názoru,tam co je to jezírko nyní, bych ho nedával vůbec. Špatné místo. Je mimo dohled z posezení a devalvuje ho i ten kompost. Navrhnul bych si ho u toho dřevěného plotu, pohledovou stranou k posezení. Zadní část bych zvedl skalkou, ze které by tekl směrem k posezení do jezírka malý potůček. Prosytí vodu kyslíkem, prohřeje a příjemně pro ucho zurčí a bublá. Zadní část u drátěného plotu bych pak osázel thujemi. Zacloní nežádoucí pohledy z druhé strany, zabrání větru nafoukávání nečistot atd. Takhle bych to třeba viděl já.
reagovat - Úterý 23. března 2010 ve 20:51 ® IV.TO.ŠIRDA
-
Rozměry mého jezírka 2,5×5,5m hloubka 120–140cm a kolem 30×30 schod na rostliny. V tomto jezírku mám ryby dle ročního období tzn.že v prosinci vánoční kapry, od ledna na dírky duháky a v letním období zlaté karásky,protože koikapr je náchylný na plíseň a deficit kyslíku.
reagovat - Pondělí 22. března 2010 ve 21:00 ® sidonius
-
fikus> ten malý plastový rybníček viz foto nahoře uprostřed je napouštěný vodou ze studny, výhodou je to, že nemusíš vodu od nikud nosit a je to rychle napuštěné, nevýhodou, že v té vodě je asi málo kyslíku, nebo to obsahuje něco jiného, co rybkám asi trochu vadí (třeba nějaké minerály, nebo kdo ví co) a rybky pak lítaj jak střelený sem a tam. Já vždycky naplním ten malý bazének do 3/4 a zbytek doleju vodou s potoka, pak už se rybky uklidní. Ale když píšeš, že tam potok nemáš, tak můžeš mít jinou vodu, nebo je třeba dobré nechat tu vodu tak den odstát, ale já to nedělám. Když tu vodu ze studny neředím vodou z potoka, tak jim tam alespoň zapnu vzduchovač, pak se taky vzpamatují.
reagovat