Chytej.cz

Zahradní jezírka a rybníčky.... necteno

19.3.2009 | kuki1996 | 153.820 zobrazení | 392 odpovědí

Zde si můžeme pokecat o naších nebo něčích zahradních jezírkách nebo rybníčkách.Také si předat své skušenosti a fígly…=)A pochulib se svími fotografiemi..svích ryb v jezírku…=)atd..

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 15. dubna 2009 ve 22:24 ® Frk reakce na …
Frk

hoď na tu bandu dekl alespoň do půlky, jak jsem viděl tak to půjde. Vzduchování tam dej určitě, ale tak aby ti voda necirkulovala přes tu slunečnou část. Tak je bez úhonu uchováš. Pokud je jak říkal Cep, nesežereš. :-)

reagovat
Středa 15. dubna 2009 ve 22:15 ® Frk reakce na …
Frk

vagi, ty už to nehul :-))

reagovat
Úterý 14. dubna 2009 ve 23:32 ® cormoran
cormoran

vagi> To je dost, ale se vzduchováním by to možná šlo:)

reagovat
Úterý 14. dubna 2009 v 17:53 ® CeP reakce na …
CeP

tobe? ani nahodou. bud je sezeres ty, nebo je vychyta malej cercerek.

reagovat
Úterý 14. dubna 2009 v 16:56 ® vagi reakce na …
vagi

jako kafe, určo přes 20. :-((

reagovat
Úterý 14. dubna 2009 v 15:53 ® cormoran
cormoran

vagi> Když budou ve stínu, tak by mohly přežít:)

Co znamená teplá voda?

reagovat
Úterý 14. dubna 2009 v 15:15 ® vagi
vagi

Vydrží mi rybky v bazénku 1,2×2m s hloubkou 50cm, když tam budu mít vzduchování, přes léto? Je tam dost teplá voda.

reagovat
Neděle 12. dubna 2009 ve 20:52 @ ???

Dobrý den,koupili jsme vzduchovaci kompresor do zahrad. rybničku a mam na to dotaz.V jake vzdalenosti maji byt rozmistěny vzduchovaci hadice od sebe?Nevadi že budou blizko sebe? Diky

reagovat

Dobrý den,koupili jsme vzduchovaci kompresor do zahrad. rybničku a mam na to dotaz.V jake vzdalenosti maji byt rozmistěny vzduchovaci hadice od sebe?Nevadi že budou blizko sebe? Diky

reagovat

reagovat
Pátek 10. dubna 2009 ve 22:19 ® Michal/ reakce na …
Michal/

kytku nedoporučuju, bo je to docela male. Pokud je fakt velký riziko kočky, tak si někte obstarej kousek pletiva a hoď přes to pletivo a je to :-D Možná by jako schovávačka stačil i vetší květináč, ale kočka je mrcha a dostane se všude. Mě se dostala i na andulky a to jich mám kolem 40ti. 3la přes pletivo a rub je. Dostala vzduchovkou a byl pokoj :-) Ale to postupem času všecko vyřešíš za chodu :-)

reagovat
Pátek 10. dubna 2009 v 16:18 ® sidonius reakce na …
sidonius

Taky si myslim ze to bude asi nejlepsi způsob s tím sudem s vodou. S tím přístřeškem jsem myslel, že stluču z prken nějakou desku a podepřuji nebo udělam takový domeček, no ale nevim jak udělat nebo co použit jako schovávačku pro ty rybičky před kočkou. Asi kočku utopim :-)) ) ne dělam si srandu, asi tam dám prkno, byla by pod tim mistem na obrazku jak je to prkno hloubka asi 30cm je to tam taková krychle, snad to bude stačit, a kytku nedoporučuješ?

reagovat
foto/forum/2009/th-img8436.jpgfoto/forum/2009/th-img8437.jpg
Pátek 10. dubna 2009 v 0:02 ® Michal/
Michal/

Sidonius< Kytka je podle mě nanic. Spíš tam dej něco, do čeho se budou moct schovat, protože kočky a ptáci sou potvory. Přístřešek stačí když tam natáhneš nějakou plachtu. Bude to průsvitný, ale nebude tam pak tak veliký horko, nebo vem pár desek a stluč to nějak. U té duše si budeš muset s tím ventilkem pohrát, protože to moc dlouho nevydrží. Podle mě je lepší ten sud s vodou. Ale zkus to a uvidíš ;-)

reagovat
Středa 8. dubna 2009 v 9:23 ® mig61

Z jezírka mi kdysi vyskočil jen tloušť, protože si asi myslel, že čerpadlo, které mi honilo vodu je přítok a tak skončil na suchu. Jinak mám v jezírku pár karasů přes 30cm, líny 20–30cm, plotice a hrouzky (ti se mi tam vytřeli) a nic z toho mi neskáče ven. Hluboký to mám jen kolem 60cm, ale přežily všechny i tu zimu před pár lety, kdy byl dlouhodobě led cca 25cm. A berou furt.

reagovat
Úterý 7. dubna 2009 ve 22:08 ® kuki1996 reakce na …

IV.TO.ŠIRDA Jo já vím čerpadlo už mám a zítra ho pudu namontovat tak se těším jak pošlape… sidonius-skus to přikrýt neakou deskou nebo já sem to dělal tak že sem jím tam udělal z velkého placatého kamenu takovej domeček kde byla voda trochu chladší a šlo to.....

reagovat
Pondělí 6. dubna 2009 ve 14:40 ® sidonius
sidonius

Michal : to jsem chtěl taky zkusit, ale to čerpadlo vydrží strašně krátkou dobu(používám ho řízkovnice) a vydrží max 2–4 hodiny běžet, ale tohle je dlouhodobé tak od května do řína nebo listopadu. Vyzkouším to jak mi radil Pumpik( dát k tomu duši od kola u auta na šlaufek dát hadici a na konec hadičky dat vzduchovací kamínek) a nebo to jak mi radil někdo, že mám napojit hadičku na větší sud a nechat ze sudu tést vodu nebo alespon kapat tak nevim zkusim oboje. Ještě jedna otazka mam k tomu dat nějakou kytku? a neviš z čeho udělat nějaké krytí(přístřešek), aby se ta voda tolik neohřívala?

reagovat
Pondělí 6. dubna 2009 ve 13:57 ® Michal/
Michal/

sidonius< Pokud to máš jen na chvíli, tak stačí vzduchový čerpadla, nebo co to je. Prodávaj to na netu v ryb. obchodech. Je to na baterie.

reagovat
Neděle 5. dubna 2009 ve 22:07 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
IV.TO.ŠIRDA

Kuki,jezírko je hluboké 1,30m o objemu 25m/3 vody, ale na tom tak moc nezáleží, především to je o teplotě vody, proto jesm ti psala o ročních obdobích.Hlavně si potřebuješ sehnat velmi výkonné čerpadlo s malou spotřebou energie a taky dobrý a malý výkonný areátor s nízkou spořebou – dá se to sehnat ve Švédsku ale jsou drahé. Mé čerpadlo má spotřebu 70W, areátor 100W.Pokud je před Vánocemi mráz, tak tam může být i 150 kaprů. Hojky Petrův zdar.

reagovat
Sobota 4. dubna 2009 v 10:31 ® Pumpik reakce na …

No tak já tam dřív pouštěl vzduch tak že jsem nafouk douši na tu duši dal hadičku a na konec hadíčky vzduchovací kamínek vydrželo mi to tam okolodvou dní.

reagovat
Středa 1. dubna 2009 ve 21:44 ® sidonius
sidonius

Zdravim, už jsem se ptal v akvaristickém koutku tady na chytej.cz , ale tam mi téměř nikdo neporadil. Rád bych se dozvěděl, jakým způsobem mám dodávat kyslík do bazénku s nástražními rybičkami na dravce a i na potěšení(plotičky, karásci,…), když okolo bazénku nemám ŽÁDNOU PŘÍPOJKU NA ELEKTRIKU, poraďtě mi prosím někdo JAKÝM ZPŮSOBEM HO TAM MÁM PŘIVÁDĚT děkuji

reagovat
foto/forum/2009/th-img8393.jpgfoto/forum/2009/th-img8394.jpg
Středa 1. dubna 2009 v 16:16 ® kuki1996 reakce na …

IV.TO.ŠIRDA-no tak to se teda máš…taky by se mi líbilo mít tolik ryb vždy v rybníčku…a jak to tvý jezírko velký že se ti tam vejde 100 kapru…=)

reagovat
Čtvrtek 26. března 2009 v 17:56 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
IV.TO.ŠIRDA

Kuki,zdravím tě, kaskádu mám taky a nad ní mám zabudovaný filtr s čerpadlem na 20 m/3.Kolem celého jezírka mám udělaný ten schodek pro vodní rostliny, které pomáhají čistit vodu.Polovinu jezírka mám zastiněnou vysokým bambusem. Obsádku rybníčku dělám podle ročního období.V měsících 5–10 tam mám pouze asi 20 karasů červených – je to přes léto velmi krásné, když je krmíš.V měs.11,12 a­si 100 ván.kaprů, které rozdám po rodině a známých.V měs.1–4 je jezírko nejzajímavější, protože tam dám asi 40duháků 50dkg a ty lovím s přáteli a rodinou i na dírky, ty přímo konzumujeme při červeném víně a čekáme na jaro.Co ti budu vykládat – je to super! Petrův zdar.

reagovat
Úterý 24. března 2009 ve 22:18 ® kuki1996

IV.TO.ŠIRDA No máš pěkný jezírko…=)a dík za rady já si tenhle rok chystám to sví jezírko tak nějak poupravovat a chystám si tam udělat i menší kaskádu…a tak se mi každá rady hodí…=)a jaký tam máš ryby v tom jezírku a kolik????…=)

reagovat
Pondělí 23. března 2009 ve 20:16 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
IV.TO.ŠIRDA

Fotky vyšly, ale psala jsem k nim komentář (popis)který nevyšel.Proto to píšu tady : 1.už ryby nevyskakují(ne­vyjíždí) a stín dělá bambus(do –20 nevymrzá) a roste jako plevel 2.když mám chuť, tak si čerstvou rybu chytím 3.dárek pro manžela-velryba vypouští gejzír
Kuki, vevnitř celého jezírka si udělej schod 30–40 cm od shora a 30cm široký na rostliny , neprohloupíš a rostliny pomůžou filtru čistit vodu. Pokud chceš ještě něco vědět, tak napiš.Petrův zdar

reagovat
Pondělí 23. března 2009 ve 20:07 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
IV.TO.ŠIRDA
reagovat
foto/forum/2009/th-img8232.jpgfoto/forum/2009/th-img8233.jpgfoto/forum/2009/th-img8234.jpg
Pondělí 23. března 2009 v 19:59 ® IV.TO.ŠIRDA reakce na …
IV.TO.ŠIRDA

zkouška poslání foky

reagovat
foto/forum/2009/th-img8231.jpg
Pondělí 23. března 2009 v 19:55 ® IV.TO.ŠIRDA
IV.TO.ŠIRDA

kuki- v mém jezírku ryby díky folii vyskakovaly (vyjížděly) ven.Jakýkoliv druh i duháci.Vyřešili jsme to tak , že kolem celého rybníčku jsme položili placaté pokud možno 3/4metrové kameny, které přečnívají 10–15cm přes okraj rybníčku. Od té doby nic nevyjelo-nevyskočilo a mám tam od každého druhu po 2–3rybách. Zkusím poslat foto, ale je třeba aby HaD s sebou co nejrychleji mrskal.Petrův zdar.

reagovat
Sobota 21. března 2009 v 15:57 ® kuki1996 reakce na …

No to jávím ale pak to příde líto když tu rybu najde na trévě jak je vyschlá od sluníčky…=(=( Rico taky se mi stalo že sem kolikrát našel na trávě šupiny od kočky.....=(

reagovat
Čtvrtek 19. března 2009 ve 23:06 ® Frk
Frk

kuki/vyskakovat se snaží skoro všechny druhy ryb, které se chovají v jezírkách. Každá chce něco jiného......

/

reagovat
Čtvrtek 19. března 2009 ve 22:16 ® Rico
Rico

tak jse jsem neustale nachazel sumecky americky na strome, svinska kocka…

reagovat