Vyhledávání
Fotografování ryb
1.3.2009 | filip111 | 791.649 zobrazení | 18.360 odpovědí
Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 23. září 2010 ve 22:43 ® regulus reakce na …
-
zlomiljsemprut> trochu si ti pokusím odpovědět i když to asi nedokážu jako ZN. Fotografie je faktický snímek nějaké reality, nemůžeš si tam něco přimalovat. Obraz je dílo malíře, kde tak úplně nezáleží na tom, co malíř vidí a co namaluje, často se to může lišit. Fografie může bý fotka a nebo FOTKA, což záleží na tom kdo ji pořídil. V tom prvním případě je to běžná fotografie, zobrazující aktuální stav, v tom druhým případě ta fotografie má nějakou přidanou hodnotu, dokáže něco potenciálnímu pozorovateli předat, řekněme nějaký fluidum, kouzlo konkrétního snímku. No a tohle je právě to, o čem ZN píše jako o FOTCE, prostě snímek s jakousi přidanou hodnotou. Je těžký něco takovýho vyfotit, ale sem tam se naskytne situace, kterou když prošvihneš, tak tě to bude dlouho mrzet.
reagovat - Čtvrtek 23. září 2010 ve 22:12 ® osprey reakce na …
-
zlomiljsemprut> Myslel jsem si to, ale protože ZN není na drátě souvisle, bez toho adresování by to mohl přehlédnout.
reagovat - Čtvrtek 23. září 2010 ve 21:05 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
osprey> Omolouvám se. Překlik jsem se a nevšiml jsem si, že jsem chyboval. Svůj příspěvek jsem adresoval ZN.
reagovat - Čtvrtek 23. září 2010 ve 20:19 ® osprey reakce na …
-
sus1> Jestli fotíš v RAWu, tak jo.
Já fotím v RAWu jen vybrané fotky. Občas lituju, ale pozitiva převažují.
reagovat - Čtvrtek 23. září 2010 ve 20:15 ® sus1 reakce na …
-
osprey> Já sem se poptával v Oehlingu a tam mě řekli,že těch 30MB/s je už strop( u mého fotáku ).
reagovat - Čtvrtek 23. září 2010 v 19:57 ® osprey reakce na …
-
sus1> Já to myslím taky tak. Dělám 5 snímků/s a jeden má tak 3 a kousek MB (v JPG). To je 15 MB/s a to má ta věc nějakou vyrovnávací paměť.
Ověřeno, stačí mi to.
reagovat - Čtvrtek 23. září 2010 v 17:54 ® HaD
-
VÝSLEDKY SOUTĚŽE O NAVIJÁK DAIWA NALEZNETE ZDE. LOSOVAL VČERA RUDA HRUŠÍNSKÝ! http://www.chytej.cz/…luvias-1003/
SOUČASNĚ ZAČÍNÁ SOUTĚŽ DALŠÍ, O STEJNÝ NAVIJÁK. PODROBNOSTI ZDE:http://www.chytej.cz/…a-11-000-kc/
reagovat - Čtvrtek 23. září 2010 v 17:28 ® Sander
-
Tak jsem poslal zrcadlo do pr…ahy ať je od něj pokoj…
reagovat - Čtvrtek 23. září 2010 v 17:03 ® sus1
-
osprey> No to nemyslim, jestli ten foták umí ukládat ( podporuje )takovou rychlostí, jak je napsáno na kartě.Jestli ji zvládne a třeba při sek. snímání aby nebyl problem.
reagovat - Čtvrtek 23. září 2010 v 16:55 ® osprey reakce na …
-
zlomiljsemprut> Bude dobré, když dáš najevo, komu svůj příspěvek adresuješ.
Pokud jde o mě, já ti odpovědět nedokážu.
reagovat - Čtvrtek 23. září 2010 v 16:52 ® osprey reakce na …
-
sus1> Mám staré foťáky, nezahltí ji. 7Déčko by jí možná dělalo potíže, moje vykopávky ne
reagovat - Čtvrtek 23. září 2010 ve 14:50 ® zlomiljsemprut
-
Možná Tě chápu a možná taky ne. Když spatřím takovou fotografii, najednou se zamyslím a „vidím“ před sebou jakýsi příběh. Je to zvláštní, jako bych četl knihu bez textu. Je tohle ta síla o které píšeš?
Psal jsem, nejsem fotograf. Nedokážu posoudit technickou kvalitu. Ale dneska jsem četl článek o World Press Photo a podíval se na obrázky, které se tam vyskytují. A nechápu, proč zrovna tahle fotografie zvítězila (ženy na střeše domu).
http://zpravy.idnes.cz/foto.asp?…
Dokážeš mi aspoň trochu vysvětlit, v čem je tenhle snímek dobrý? Dokonce lepší, než ty ostatní?
reagovat - Čtvrtek 23. září 2010 v 7:31 ® sus1 reakce na …
-
osprey> Těch 30MB/s – tě foták pobírá dobře??
reagovat - Čtvrtek 23. září 2010 v 0:49 ® osprey
-
A tahle je dnešní. Líbilo se mi to. Trochu přepálené – to je z toho, že jsem nenarostl větší…
reagovat - Čtvrtek 23. září 2010 v 0:48 ® osprey
-
Tak tohle jsou moje povodňové fotky…
reagovat - Čtvrtek 23. září 2010 v 0:46 ® osprey reakce na …
-
sus1> San Disk. Jiné ani nemám. Měli i 4 GB za pětikilo. To už se nechá.
reagovat - Čtvrtek 23. září 2010 v 0:21 ® sus1 reakce na …
-
osprey> Asi sem byl na špatném místě ve špatnou dobu.
reagovat899Kč??
Co si koupil za značku té karty? - Čtvrtek 23. září 2010 v 0:11 ® sus1 reakce na …
-
- tom → Noo, nechal bych si …
- tom → Noo, nechal bych si …
- Středa 22. září 2010 ve 23:38 ® Tino
-
pravda… je to asi jako eliminace rizik při ukládání peněz. Taky to můžeš vše dát na jeden účet nebo mít širší portfolio. Dneska už to není tak dramatické jako před 10ti roky
mám 2×2GB a 1×1GB už od 2005 a zatím(!) šlapou v pohodě. I když jsem na dovolené a fotím do RAWu (6MPix), tak se mi nepodaří zaplnit všechny karty. Takže jsem vlastně v podobné situaci jako ty, když tam máš pořád tu samou 8GB.
Ad baterky: Mám tužkovky… 3 sady a dneska jsem fotil na tu jedinou polovymlácenou. Zbytek ani nehýbnul ostřením.
reagovat - Středa 22. září 2010 ve 23:34 ® -tom- reakce na …
-
Karta mi neklekla nikdy, jsem spíš zase expert na vymlácenou baterku, zrovna když něco chci cvaknout
reagovat - Středa 22. září 2010 ve 23:32 ® osprey reakce na …
-
Tino> Taky řešení – zase je větší pravděpodobnost, že se jedna z několika karet může podělat.
Za těch 6 let, co fotím digitálně, se mi to stalo poprvé, neřeším to. Zas tak drahocenné fotky tam nebyly.
reagovat - Středa 22. září 2010 ve 23:27 ® Tino
-
osprey: radši tahám více 2GB karet. Když se jedna podělá, tak ztratím míň fotek
reagovat - Středa 22. září 2010 ve 23:13 ® osprey
-
Někdo z kolegů mi nabízel pomoc se sehnáním karty (SMS došla jen půlka – přeplněná paměť telefonu – je malá a nějak jsem se o ni poslední dobou nestaral). Děkuju, ale už jsem si koupil náhradní. Po určitém hledání jsem objevil krámek, kde jsem koupil 8GB s 30 MB/s za 899 Kč, což mi přijde na náš region ucházející.
reagovat - Středa 22. září 2010 ve 23:10 ® osprey reakce na …
-
ZN> Nemyslím, že bys tu byl kdy za idiota. Ale zároveň jde i o to, že kdybych udělal takovou fotku a byl si toho vědom, tak nebude tady, ale někde jinde.
Při mých schopnostech by mi musela dost pomoci náhoda, ale to už je jedno. A pak mám ještě jeden problém – nefotím lidi (s výjimkou akcí jako je sraz) a už vůbec ne lidské neštěstí. Měli jsme tu dvoje ošklivé povodně. Mám vyfocená zaplavená pole, ale ani jednu fotku, kde jsou lidé nebo detaily jejich domů.
Každopádně chápu, jak to s tou fotografií myslíš.
Ale jednu povodňovou vlastně mám. Dojdu pro ni.
reagovat - Středa 22. září 2010 ve 22:46 ® -tom- reakce na …
-
Na tohle taky uplatňuješ „chyť a pusť“, nebo si to necháváš?
reagovat - Středa 22. září 2010 ve 22:34 ® sus1 reakce na …
-
Beer.Beda> Pro Bédu:
reagovat - Středa 22. září 2010 ve 22:32 ® sus1 reakce na …
-
ZN> Ale nebyl,to si jenom myslíš.Nebud vztahovačnej.
reagovat
Já vim, mě to taky někdy píšou a ono to nejde. - Středa 22. září 2010 v 18:17 ® Beer.Beda
-
sus1> By si mohl ještě něco přidat.
reagovat - Středa 22. září 2010 v 18:01 ® ZN
-
zlomiljsemprut> zlomiljsemprut> tyto fotky povětšinou znám mnohem dřív, než začaly vycházet v idnes. V každém případě, ty fotky např. Bischofa, Langeové a Capy ( a nejen jich) dokázaly změnit svět. Ne proto, že jsou technicky dokonalé, ale proto, že mají sílu, něco říkají, není to jen pouhé ofocení skutečnosti. Je v tom mnohem víc. Ale psal jsem to hned v začátcích této diskuze, byl jsem pomalu za idiota.
reagovat - Středa 22. září 2010 v 17:17 ® sus1
-
Těch vyvolenejch je jen na světě pár,co tohle můžou dělat a dělají.
reagovat