Chytej.cz

Fotografování ryb necteno

1.3.2009 | filip111 | 791.649 zobrazení | 18.360 odpovědí

Tohle téma je pro lidi, kteří rádi fotí ryby a přírodu kolem vody. Můžeme si tu psát postřehy, „návody“ atd. na focení. Pište i čím fotíte, hodně tím pomůžete lidem, kteří uvažují o koupi nového foťáku. Třeba nám toto fórum pomůže, abychom se zlepšili v naších foto výsledcích.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 23. září 2010 ve 22:43 ® regulus reakce na …
regulus

zlomiljsemprut> trochu si ti pokusím odpovědět i když to asi nedokážu jako ZN. Fotografie je faktický snímek nějaké reality, nemůžeš si tam něco přimalovat. Obraz je dílo malíře, kde tak úplně nezáleží na tom, co malíř vidí a co namaluje, často se to může lišit. Fografie může bý fotka a nebo FOTKA, což záleží na tom kdo ji pořídil. V tom prvním případě je to běžná fotografie, zobrazující aktuální stav, v tom druhým případě ta fotografie má nějakou přidanou hodnotu, dokáže něco potenciálnímu pozorovateli předat, řekněme nějaký fluidum, kouzlo konkrétního snímku. No a tohle je právě to, o čem ZN píše jako o FOTCE, prostě snímek s jakousi přidanou hodnotou. Je těžký něco takovýho vyfotit, ale sem tam se naskytne situace, kterou když prošvihneš, tak tě to bude dlouho mrzet.

reagovat
Čtvrtek 23. září 2010 ve 22:12 ® osprey reakce na …
osprey

zlomiljsemprut> Myslel jsem si to, ale protože ZN není na drátě souvisle, bez toho adresování by to mohl přehlédnout.

reagovat
Čtvrtek 23. září 2010 ve 21:05 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

osprey> Omolouvám se. Překlik jsem se a nevšiml jsem si, že jsem chyboval. Svůj příspěvek jsem adresoval ZN.

reagovat
Čtvrtek 23. září 2010 ve 20:19 ® osprey reakce na …
osprey

sus1> Jestli fotíš v RAWu, tak jo.

Já fotím v RAWu jen vybrané fotky. Občas lituju, ale pozitiva převažují.

reagovat
Čtvrtek 23. září 2010 ve 20:15 ® sus1 reakce na …

osprey> Já sem se poptával v Oehlingu a tam mě řekli,že těch 30MB/s je už strop( u mého fotáku ).

reagovat
Čtvrtek 23. září 2010 v 19:57 ® osprey reakce na …
osprey

sus1> Já to myslím taky tak. Dělám 5 snímků/s a jeden má tak 3 a kousek MB (v JPG). To je 15 MB/s a to má ta věc nějakou vyrovnávací paměť.

Ověřeno, stačí mi to.

reagovat
Čtvrtek 23. září 2010 v 17:54 ® HaD
HaD

VÝSLEDKY SOUTĚŽE O NAVIJÁK DAIWA NALEZNETE ZDE. LOSOVAL VČERA RUDA HRUŠÍNSKÝ! http://www.chytej.cz/…luvias-1003/

SOUČASNĚ ZAČÍNÁ SOUTĚŽ DALŠÍ, O STEJNÝ NAVIJÁK. PODROBNOSTI ZDE:http://www.chytej.cz/…a-11-000-kc/

reagovat
foto/forum/2010/th-img14950.jpg
Čtvrtek 23. září 2010 v 17:28 ® Sander
Sander

Tak jsem poslal zrcadlo do pr…ahy ať je od něj pokoj…

reagovat
Čtvrtek 23. září 2010 v 17:03 ® sus1

osprey> No to nemyslim, jestli ten foták umí ukládat ( podporuje )takovou rychlostí, jak je napsáno na kartě.Jestli ji zvládne a třeba při sek. snímání aby nebyl problem.

reagovat
Čtvrtek 23. září 2010 v 16:55 ® osprey reakce na …
osprey

zlomiljsemprut> Bude dobré, když dáš najevo, komu svůj příspěvek adresuješ.

Pokud jde o mě, já ti odpovědět nedokážu.

reagovat
Čtvrtek 23. září 2010 v 16:52 ® osprey reakce na …
osprey

sus1> Mám staré foťáky, nezahltí ji. 7Déčko by jí možná dělalo potíže, moje vykopávky ne:-)

reagovat
Čtvrtek 23. září 2010 ve 14:50 ® zlomiljsemprut
zlomiljsemprut

Možná Tě chápu a možná taky ne. Když spatřím takovou fotografii, najednou se zamyslím a „vidím“ před sebou jakýsi příběh. Je to zvláštní, jako bych četl knihu bez textu. Je tohle ta síla o které píšeš?

Psal jsem, nejsem fotograf. Nedokážu posoudit technickou kvalitu. Ale dneska jsem četl článek o World Press Photo a podíval se na obrázky, které se tam vyskytují. A nechápu, proč zrovna tahle fotografie zvítězila (ženy na střeše domu).

http://zpravy.idnes.cz/foto.asp?…

Dokážeš mi aspoň trochu vysvětlit, v čem je tenhle snímek dobrý? Dokonce lepší, než ty ostatní?

reagovat
Čtvrtek 23. září 2010 v 7:31 ® sus1 reakce na …

osprey> Těch 30MB/s – tě foták pobírá dobře??

reagovat
Čtvrtek 23. září 2010 v 0:49 ® osprey
osprey

A tahle je dnešní. Líbilo se mi to. Trochu přepálené – to je z toho, že jsem nenarostl větší…

reagovat
foto/forum/2010/th-img14946.jpg
Čtvrtek 23. září 2010 v 0:48 ® osprey
osprey

Tak tohle jsou moje povodňové fotky…

reagovat
foto/forum/2010/th-img14944.jpgfoto/forum/2010/th-img14945.jpg
Čtvrtek 23. září 2010 v 0:46 ® osprey reakce na …
osprey

sus1> San Disk. Jiné ani nemám. Měli i 4 GB za pětikilo. To už se nechá.

reagovat
Čtvrtek 23. září 2010 v 0:21 ® sus1 reakce na …

osprey> Asi sem byl na špatném místě ve špatnou dobu.:-) 899Kč??
Co si koupil za značku té karty?

reagovat
Čtvrtek 23. září 2010 v 0:11 ® sus1 reakce na …
  • tom → Noo, nechal bych si …:-D
reagovat
Středa 22. září 2010 ve 23:38 ® Tino
Tino

pravda… je to asi jako eliminace rizik při ukládání peněz. Taky to můžeš vše dát na jeden účet nebo mít širší portfolio. Dneska už to není tak dramatické jako před 10ti roky :-)

mám 2×2GB a 1×1GB už od 2005 a zatím(!) šlapou v pohodě. I když jsem na dovolené a fotím do RAWu (6MPix), tak se mi nepodaří zaplnit všechny karty. Takže jsem vlastně v podobné situaci jako ty, když tam máš pořád tu samou 8GB.

Ad baterky: Mám tužkovky… 3 sady a dneska jsem fotil na tu jedinou polovymlácenou. Zbytek ani nehýbnul ostřením. :-D

reagovat
Středa 22. září 2010 ve 23:34 ® -tom- reakce na …

Karta mi neklekla nikdy, jsem spíš zase expert na vymlácenou baterku, zrovna když něco chci cvaknout :-D

reagovat
Středa 22. září 2010 ve 23:32 ® osprey reakce na …
osprey

Tino> Taky řešení – zase je větší pravděpodobnost, že se jedna z několika karet může podělat.

Za těch 6 let, co fotím digitálně, se mi to stalo poprvé, neřeším to. Zas tak drahocenné fotky tam nebyly.

reagovat
Středa 22. září 2010 ve 23:27 ® Tino
Tino

osprey: radši tahám více 2GB karet. Když se jedna podělá, tak ztratím míň fotek

reagovat
Středa 22. září 2010 ve 23:13 ® osprey
osprey

Někdo z kolegů mi nabízel pomoc se sehnáním karty (SMS došla jen půlka – přeplněná paměť telefonu – je malá a nějak jsem se o ni poslední dobou nestaral). Děkuju, ale už jsem si koupil náhradní. Po určitém hledání jsem objevil krámek, kde jsem koupil 8GB s 30 MB/s za 899 Kč, což mi přijde na náš region ucházející.

reagovat
Středa 22. září 2010 ve 23:10 ® osprey reakce na …
osprey

ZN> Nemyslím, že bys tu byl kdy za idiota. Ale zároveň jde i o to, že kdybych udělal takovou fotku a byl si toho vědom, tak nebude tady, ale někde jinde.

Při mých schopnostech by mi musela dost pomoci náhoda, ale to už je jedno. A pak mám ještě jeden problém – nefotím lidi (s výjimkou akcí jako je sraz) a už vůbec ne lidské neštěstí. Měli jsme tu dvoje ošklivé povodně. Mám vyfocená zaplavená pole, ale ani jednu fotku, kde jsou lidé nebo detaily jejich domů.

Každopádně chápu, jak to s tou fotografií myslíš.

Ale jednu povodňovou vlastně mám. Dojdu pro ni.

reagovat
Středa 22. září 2010 ve 22:46 ® -tom- reakce na …

Na tohle taky uplatňuješ „chyť a pusť“, nebo si to necháváš? :-D

reagovat
Středa 22. září 2010 ve 22:34 ® sus1 reakce na …

Beer.Beda> Pro Bédu::-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img14940.jpg
Středa 22. září 2010 ve 22:32 ® sus1 reakce na …

ZN> Ale nebyl,to si jenom myslíš.Nebud vztahovačnej.:-)
Já vim, mě to taky někdy píšou a ono to nejde.:-)

reagovat
Středa 22. září 2010 v 18:17 ® Beer.Beda
Beer.Beda

sus1> By si mohl ještě něco přidat.

reagovat
Středa 22. září 2010 v 18:01 ® ZN
ZN

zlomiljsemprut> zlomiljsemprut> tyto fotky povětšinou znám mnohem dřív, než začaly vycházet v idnes. V každém případě, ty fotky např. Bischofa, Langeové a Capy ( a nejen jich) dokázaly změnit svět. Ne proto, že jsou technicky dokonalé, ale proto, že mají sílu, něco říkají, není to jen pouhé ofocení skutečnosti. Je v tom mnohem víc. Ale psal jsem to hned v začátcích této diskuze, byl jsem pomalu za idiota.

reagovat
Středa 22. září 2010 v 17:17 ® sus1

Těch vyvolenejch je jen na světě pár,co tohle můžou dělat a dělají.

reagovat