Vyhledávání
Pomoc přívlač
8.10.2008 | Tycoon | 9.301 zobrazení | 89 odpovědí
Dobrej poraďte mi jak mám pořádně vláčet jako vláčet umím už asi 4 roky 2 dva co sem chytal byli parádní vytahal jsem hodně štik kolem těch 50 cm.To bylo ale jen na rybníkách na řece se mi vždycky povedlo pár okounů Měl špatné vybavení ale prostě to.První dva roky to byla nádherná rybařina.Po třetím roce se mi prostě přestalo dařit za těch mnoho dochůzek jsem chytnul jen 3 štiky a jednoho okouna.A tenhle rok prostě nic!!!Koupil jsem si kvůli tomu i novej prut .Poraďte mi co mám zvolit abych si ještě letos aspoň jednou zabojoval s 50 štikou.
Prut mám Cormoran (20–60g) Vlasec 30
A požívám lanka mám jedno wolframové a ještě nevím jaký
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Úterý 14. října 2008 v 18:45 ® Ftmči
-
albin: Já když jsem začínal vláčet s teleskopem do 60g, tak jedna z mých nejúčinějších nástrah na štiky kolem 50cm byl dvoudílný 15cm wobler ve fluo zbarvení. Vodíval jsem ho poměrně pomalu kolem břehu a štiky na něj útočily asi spíš z ,,nasranosti" než z hladu. Za sezonu jsem jich tak chytil asi 15–20, pak jsem přešel na jemnější načiní a od té doby je ten wobler prakticky nepoužitý, ale ryby prostě nachytal.
reagovat - Úterý 14. října 2008 v 17:04 ® Salmo reakce na …
-
albin> No znám jednu řeku u jedné vesnice a tam je zubatek od 50 cm do 80 cm celkem dost.Chytám tam na 9 cm woby a věší se mi na ně i kudly okolo 45 cm.A navíc když si vezmu že 60 cm štika v pohodě zlikviduje 20 cm plotici,tak si myslím že 15 cm wob(štíhlého tvaru) pro ní nebude žádný problém.To je můj názor na věc.
reagovat - Úterý 14. října 2008 v 15:42 ® EDYS
-
stim proutek uz to tu jednou bylo ne:?uplne ta stejna gramaz a taky chtel chytat mensi nastrahy..jestli ho mas novy zkus jestli ti ho nevemou zpet za jinej..a jinac to je tezka odpoved na to co se ptas..zalezi druh vody,pocasi..ta ryba taky nebere porad na to same..kdyby brala podle navodu nebylo by to ono..
reagovat..a zkus i nejakou literaturu nebo DVD z edice chytej..tam jsou takove nejake „navody“
- Úterý 14. října 2008 ve 13:21 ® thorX
-
Nevím,ale sám mám prut do 60g Shimano Beastmaster a myslím že není problém s tímhle klackem chytat pokud nenasadím rotáčky 0 nebo gumy 5cm… Je na něm cítit vše nádherně,i 20cm okoun,i když je prut tužší..a vlasec mám 0,18 a ohnu prut nadoraz aniž bych to ustřelil… spíše bych se zabýval tím kde chytám,a kdy ryby berou nebot i okouni maj svy hodiny kdy nejdou..a jak jsi psal že dříve jsi to jen tahal vodou a šlo to, tak nejlepší rada ti bude,aby sis vyzkoušel všechny své nástrahy v čisté vodě,hraj si s nima a poznej jak se chovaj při různým způsobu vedení..snaž se aby vypadaly co nejvice jako zraněná rybka nebo rybka sbírající potravu atd…
reagovat - Pondělí 13. října 2008 ve 23:05 ® shadys reakce na …
-
nechci se chlubit ani hadat ale ja znam jedno takove zazracne misto je to jeden mensi trosku zapomenuty revir kde se moc dobre dari stikam
reagovat - Pondělí 13. října 2008 ve 20:06 ® albin reakce na …
-
salmo:Podle mě jestli vyrází s tebou doporučovanými nástrahami k vodě tak toho za tejden nechá.Nebo ty snad znáš nějakej revír,kde se dá pravidelně chytit ryba na 15ti cm voba?
reagovat - Neděle 12. října 2008 ve 23:17 ® Robur
-
jen otázka, ten prut jsi si vybral sám po zralé úvaze nebo ti byl doporučen?
reagovat - Neděle 12. října 2008 ve 23:13 ® Salmo reakce na …
-
Na takový prut by se hodily woblery okolo 15 cm možná i více.Když jsem se nad tím zamyslel tak pro cílený lov trofejních štik(80 cm a víc) se vlasně takovéto „těžké kalibry“ používají.Zkus si koupit nějaký velký wobler v decentní barvě(velké řvavé woby na zkušené štiky nebudou to pravé).Pěkné cenově dostupné woblery dělá firma Salmo,za zkoušku by stálo i 16 cm štíče,myslím že obchodní název je Pike,nebo si pořiď nějakou větší gumovou rybku od firmy STORM,která dělá napodobeniny jako živé.Jo a ještě k monofilu,pevná 0,22 mm by byla na místě,neuškodila by ani 0,15 mm FireLine(mám jí a jsem velice spokojen).No a teď už jen vyrazit k vodě a zkoušet štěstí.Hodně zdaru
reagovat - Neděle 12. října 2008 v 19:01 ® Tycoon
-
No jo s prutem už nic nevyvedu ale poraďte mi třeba nějaké woblery s těma velikostma nevím ja vláčím malý i velký nástrahy bez problému.
reagovat - Neděle 12. října 2008 ve 13:41 ® Salmo
-
Tycoon> No prut 20–60 g se používá leda tak na sumcovou přívlač,ale na štiky to není to pravé ořecové…
reagovat - Neděle 12. října 2008 ve 13:05 ® Losfedos
-
kdyz vlacet a zejmena mensi ryby okoun stika atd.je dulezite zjemnit celou vlacici sestavu jemnejsi proutek slusny navijak a hlavne slabsi silin 0,16mm da se nato vytahnout i velka ryba.skus to a uvidis.
reagovat - Neděle 12. října 2008 v 11:48 ® toti reakce na …
-
No, tak jestli je to prut 20 – 60 Gr, opravuji na vlasec 18 – 20. Jemnější bys mohl ustřelit. Možná bych zvážil i pletenku 0.12 – 0.17 mm. Otázka je ale taky akce prutu. Rovněž lanka můžeš použít klidně silnější cca 6–9(12) Kg. Nástrahy, abys je vůbec na prutě cítil, a správně je vedl, musíš rovněž přizpůsobit. Jinak řečeno, ty malé twistery, rotačky i woblerky s tak tvrdým prutem nemůžeš optimálně vodit. Prut je prostě tvrdý jak poleno – vyloženě na štiky a těžší gumy, plandy, rotačky od 2 spíše 3 nahoru a woblery od 8 cm výše.
reagovat - Sobota 11. října 2008 v 19:33 ® Tycoon
-
Které z těchto nástrah by se asi nejvíce líbili.
reagovat - Sobota 11. října 2008 v 19:32 ® Tycoon
-
Tohle jsou nějaký větnamky(přebytky) nebo jsou zarezlí budu muset vyměnit háčky
reagovat - Sobota 11. října 2008 v 19:29 ® Tycoon
-
Tyhle tahám nejčastěji k vodě
reagovat - Sobota 11. října 2008 v 19:28 ® Tycoon
-
JO ten prut sem se blbě díval je to 20–60g
reagovat - Sobota 11. října 2008 v 15:26 ® toti
-
Souhlasím s ostatními, protože máš proutek s gramáží pouze do 20 Gr., musíš použít podstatně jemnější vlasec než máš (0.30). Volil bych dokonce 0.16 mm – Stroft GTM ( ne BFR ). Kloudně seřiď brzdu a můžeš jít vláčet. Pokud jde o lanka, na trhu jich je víc než dost, ale vol ty s nosností tak max. do 6 Kg. No a s nástrahama to máš také celkem jednoduché. Z vlastní zkušenosti vím, že prut dobře maká s váhou nástrahy max. do 50 – 60% gramáže prutu, pak už je moc namáhán. Woblery dávej do velikosti cca 10 cm a při jejich vedení zpomaluj a zrychluj chod a měň směry vedení. Občas je nech vyplavat na hladinu a zkus je pomalinku u hladiny táhnout. Musíš zjistit vrstvu vody, kde jsou ryby nejaktivnější. Gumy tech dopadávat i na dno a jen s nimi pocukávej a kombinuj to i s delšími volnými tahy. Optimální je odsledovat si pohyb raněné rybky a prostě blbnout s nástrahou. Netaháš kus prkna, ale nástrahu, která má vypadat jako něco k snědku.
reagovat - Pátek 10. října 2008 ve 23:08 ® Salmo reakce na …
-
Tycoon> Do čisté vody zkus něco přírodního(gumy – hnědá,tmavě zelená,bílo-modrá a woblery – okoun,plotička,ouklej…).Jinak k vedení nástrahy,musíš se s tím vyřádit,tím myslím měnit rychlost navíjení,intenzitu přískoků nade dnem apod.Ty štiky nejsou blbý,hlavně ty 65+…tak hodně štěstí
reagovat - Pátek 10. října 2008 ve 22:55 ® Tycoon
-
Vlasec budu měnit wolframové lanko mám ale já bych spíš chtěl poradit jak vest nástrahu dříve mi to stačilo táhnout jako lemru a tahal jsem ryby.Zkoušel všechny nástrahy co jsem doma našel i na půdě jsem něco našel a nic prostě.A taky jaké barvy mám používat něco do čisté vody Jizera se docela vyčistila.Zítra dám foto co všechno jsem našel.
reagovat - Pátek 10. října 2008 ve 20:22 ® foks01
-
zapřemyšlej taky nad šnůrou,já ted vláčím s 12tkou,je sice o dost drašší ale zasekávám o 50 % víc ryb a cítím více záběrů,nepřijdeš o tolik nástrah.hody s ní nejsou tak daleké.je ale možné že je vidět o dost víc než vlasec.
reagovat - Čtvrtek 9. října 2008 v 17:26 ® mishak03
-
Ahoj, určitě začni s tím vlascem 0,30 je na sumce a nebo nekam kde jsou extrémní vázky. Na vláčení si pořiď vlasec nejvic 0,18. A pořiď si nejlépe Stroft GTM to je to nejlepší co snad na trhu je jako vlasec pro vláčení. Lanka si pořid Wolframová. Ty jsou jemná. A teď jde taky o to na co vláčíš?? woblery, třypky, gumy. Zkus tam co ostatní nezkoušejí.
reagovat - Čtvrtek 9. října 2008 v 15:26 ® ART
-
když jsme u toho vlasce tak zkus si vybrat nějakej specialni na vlaceni sice jsou trosku dražší ale vyplatí se a samozdřejmě jsou i dost pevný tak 3.5kg v uzlu na 50 stiku staci. Je jasný že když máš správně nastavený naviják tak na to zvládneš i věčí kousky
reagovat - Čtvrtek 9. října 2008 v 15:26 ® lacika3000 reakce na …
-
a 0.16 to vydrzi????tu pouzivam na muskarenie
reagovat - Čtvrtek 9. října 2008 ve 12:35 ® jam
-
max.0,20 klidně tenčí 0,16 nebo 0,18
reagovat - Čtvrtek 9. října 2008 v 11:04 ® lacika3000
-
ja pouzivam vlasec o.20…ale rozmisalm este nad tensim…takze neweiem…
reagovat - Čtvrtek 9. října 2008 v 9:41 ® Libor
-
a ty štiky co nebyly zmaseny, ty vyrostly a jsou chytřejší a nebo je spolikaly jejich větší tetičky. Tycoon: aby jsi chytil ještě štiku, tak choď co nejvíc k vodě, ono to přijde, dokonce se ti třeba stane že chytneš větší než 50
reagovat - Čtvrtek 9. října 2008 v 8:55 ® Robur
-
jo jo, začátečník je člověk jen jednou
reagovat, jinak se zeslabením valsce souhlasím, pokud tam tedy nesjou extrémní překážky. Taky je možné, že jsi se trefil do vod, kde štiky nasazovali a dnes už jsou zmaseny, protože něco podobného jsem zažil u nás. 1. rok super, druhý pár kousků při zahájené, to už měly cca 52 cm a další dva roky zero.
- Čtvrtek 9. října 2008 v 7:37 ® ART
-
michal má pravdu ja používám 18 a uplne staci. Jestli myslíš že je moc uzkej a praskne tak to neni, vydrží dost a prut s gramáží 20g ti nádherně ohne ja ho používám na 25g.
reagovat - Čtvrtek 9. října 2008 v 0:02 ® Michal/
-
možná je to tím vlasce: 0,30?! Stačí 0,16 i 0,18
reagovat