Vyhledávání
Akvaristický koutek
24.4.2008 | zlomiljsemprut | 376.535 zobrazení | 3.587 odpovědíAhojte, posílejte prosím
zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a
předávejme si zkušenosti!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 28. listopadu 2012 v 10:30 ® lunimus reakce na …
-
kamos007> bacha len na jednu drobnost … karasy su v akvaristickych kruhoch prezyvane: vodne prasiatka – kvoli bordelu, co to zviera robi …
reagovat - Středa 28. listopadu 2012 v 10:20 ® troutkiller reakce na …
-
Ciffik>Von takovej Karas je jako Kapř,přežije i atomovej výbuch
reagovatAni velké znalosti při chovu mít nemusíš
- Středa 28. listopadu 2012 v 9:58 ® Ciffik reakce na …
-
kamos007> koukám máš velmi ceněnou vlastnost akvaristů – trpělivost
reagovat - Středa 28. listopadu 2012 v 8:02 ® nnnap reakce na …
-
kamos007> víš co rybek ti zařve než se naučíš?
Může to být indivindi selhání, ale u jakéhokoliv úhynu v malém prostoru předpokládej, že jde o nějaký větší problém. Hledej tedy preventivně chybu a pozoruj ostatní rybky. Jestli hodlají pokračovat v umírání, vyndej je ven do nějaký čistý flašky a zkus hledat chybu v nádrži. Vadný písek, špatná voda, rozvoj nějaké nemoci zatažené z obchodu… Rybka nemusí být viditelně nemocná ale po změně podmínek a to stačí třeba i jen dát jim čerstvou vodu, se to může rozjet.
Jo, s těma karasama to je fakt libovej nápad
reagovat - Středa 28. listopadu 2012 v 7:49 ® troutkiller reakce na …
-
kamos007>
reagovat)Děláš jako by ti chcípl chovnej Calvus.Paví očka mám jako krmení pro Tlamovce
- Středa 28. listopadu 2012 v 7:43 ® kamos007
-
No nevím čím to je, ale ráno byla jedna gubka tuhá, ležela na dně. Jak mi to lehne všechno nacpu tam karasy a bude.
reagovat - Středa 28. listopadu 2012 v 7:39 ® troutkiller reakce na …
-
skwor>Nejsou marný ale měl sem 8ks velikosti 16–18cm a když se třely tak to byl rachot že se nedalo spát
reagovatPostaví pěnové hnízdo a řádí jak pomatený!
- Úterý 27. listopadu 2012 ve 21:21 ® OBr reakce na …
-
kamos007> zvolil si dobře, mimochodem, tý kytce bych šanci dal.. Zrovna předminulý týden jsem asi po dvou měsících vysekával přerostlou džungli a koukám, že díky nedostatku světla z přemnožených plovoucích potvor zdechly nějaký echinodory. Ale nechal jsem je na místě, listy uhnily, kořeny zůstaly.. no a dneska koukám, malinký lístečky se už znovu klubou
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 ve 20:54 ® kamos007 reakce na …
-
Ciffik> nwm asi ne, jinak už mám zarybněno dal jsem to tam nakonec najednou mám zverák trochu z ruky bo v tom co mám blíže teď dělají novou vodu a do vánoc jsou bez ryb, dal jsem tam 5 pavíoček a ancitruse
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 ve 20:50 ® skwor reakce na …
-
Ciffik, troutkiller> Jj, pancéřníčci kropenatí. Už jsem měl v akváriu jenom pár ancistrusů a připadalo mi škoda ho po těch letech rušit. Tak jsem dneska doplnil osádku
reagovatTuhle rybu mám rád, už jsem je měl.
- Úterý 27. listopadu 2012 v 19:20 ® troutkiller reakce na …
-
skwor>Pěkný Torakáti
reagovatTahle ryba je super v ložnici když se začne třít!Je to rachot že se moc neprospíš
- Úterý 27. listopadu 2012 v 19:20 ® Ciffik reakce na …
-
skwor> to nebudou kropenatí pancerfausti, nebo?
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 ve 14:47 ® skwor
-
Dnešní nákup
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 ve 12:54 ® lunimus reakce na …
-
ja som len raz dostal osial s rastlinkami … ze im predsa len dam sancu … spravil som si 25L krevetarium, kde bola spravena zelena dzungla pre krevetky … tie sa aj celkom mnozili .. az do chvile, ked som nedostal skvely napad vyrobit CO2 reaktor … sice to rastlinkam prospelo, ale manzelka raz dostala skvely napad poupratovat na skrinke a drcla do reaktora … potom si vsimla, ze do akva ide nejako malo bubliniek a zlakla sa, ze mi nieco posahala, tak skrtidlo posunula tak, ze sa to rozbublalo, ako od vzduchovaca … no a kym som na to prisiel, krevetky to akosi nerozdychali …
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 ve 12:04 ® Bigpista reakce na …
-
lunimus> Díky za odpověď. Tyhle weby znám. Spíš jsem chtěl rozvířit diskuzi a pumpnout někoho o osobní zkušenost… U nás doma je přes rostlinky žena. V obýváku za gaučem máme velkou CO2 bombu a osvětlení jejích akvárií dělá půl faktury za elektřinu
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 v 11:55 ® lunimus reakce na …
-
Bohuzial, i ked som sa akvaristike svojho casu aktivne venoval, tak prave rastlinky mi nikdy nesli … ale poradim ti, aspon takto:
- skus sa v tejto veci obratit na ludi okolo rybicky.net … svojho casu som
tam bol dost aktivne zapojeny do diskusii a viem, ze su tam niektori ludia fakt
borci aj co sa tyka rastlin
… (nechcem tu nikoho urazit) dokonca si myslim, ze tu sa nenachadza nikto, co by bol tak velky odbornit na akvaristiku, ako su tam
dalsia zaujimava stranka na informacie by mohla byt www.akvarista.cz/web/
tak dufam, ze som ti aspon trochu poradil s nasmerovanim, ked uz nie s konkretnou radou
reagovat - skus sa v tejto veci obratit na ludi okolo rybicky.net … svojho casu som
tam bol dost aktivne zapojeny do diskusii a viem, ze su tam niektori ludia fakt
borci aj co sa tyka rastlin
- Úterý 27. listopadu 2012 v 10:49 ® Bigpista
-
Když je řeč o vodní zelenině, tak se taky zeptám. Budu zakládat nové akvárium a chci to tematicky udržet v Jižní Americe. Nechci si hrát na biotop, abych se snažil přesně zreplikovat prostředí třetího kilometru toku patnáctého pravostranného přítoku Amazonky, ale prostě si z JA vybrat to, co se mi líbí. Nejsem až takový rostlinkář, tak mě napadlo, jestli někdo z vás nemá zkušenost s nějakou JA kytkou, která není moc náročná na světlo. Prostě nějakou americkou obdobu Microsorium pteropus. Poradíte?
reagovat - Úterý 27. listopadu 2012 v 0:06 ® Bigpista reakce na …
-
Ciffik> To na fotce je echináč
reagovat - Pondělí 26. listopadu 2012 ve 23:07 ® Ciffik reakce na …
-
kamos007> To vypadá na nějakou Valisnerii a Echinodorus? nebyly u těch kytek štítky? Jinak držím palce.
reagovat - Pondělí 26. listopadu 2012 ve 20:58 ® kamos007 reakce na …
-
nnnap> i tam rosou mladé mini lístky tak uvidíme
reagovat - Pondělí 26. listopadu 2012 ve 20:29 ® nnnap reakce na …
-
kamos007> tak to bude dobrý
reagovat - Pondělí 26. listopadu 2012 ve 20:17 ® kamos007 reakce na …
-
nnnap> jo byly tam z jedné strany 3 nebo 4 bílé a zelenější listy
reagovat - Pondělí 26. listopadu 2012 ve 20:00 ® nnnap reakce na …
-
kamos007> tak se to pomaličku rýsuje.
Z těch fotek poznám prd. Ty kořeny vypadaj už dost prošlé, ale rostlinka zas jakž takž. To ti nikdo neřekne. Já bych třeba podle stavu těch 3 byl schopen určit, jestli rostlinka regeneruje, byly by čerstvé, bílé. Potom by byla šance, že se ujme. Pokud bylo zdravé srdíčko, šance tu je.
reagovat - Pondělí 26. listopadu 2012 v 19:53 ® Bigpista
-
Zakoření. Hlavně nepanikařit – velmi pravděpodobně ta kytka odhodí listy, ale měli by vyrůst nové. Je to normální, reaguje tak na změnu.
reagovat - Pondělí 26. listopadu 2012 v 18:25 ® kamos007
-
fotka kořenů, které jsem odstřihl a té rostliny
reagovat - Pondělí 26. listopadu 2012 v 18:08 ® kamos007
-
tatik mi koupil 2 kytky, ale jedna měla uhnilé kořeny, jesasi 3 zdravé kořínky a některé listy byly nahnědlé, zakoření mi ta kytka ? nebo jí mám reklamovat
reagovat - Neděle 25. listopadu 2012 ve 23:15 ® lunimus reakce na …
-
Alov> ale da sa to … staci akva nasvietit svetlami sikmo spredu – tak aby celne sklo nerobilo reflex … potom vypnut na kompakte blesk + fotak na stativ (to zvladne aj kompakt) … nasledne zaostrit na akva a aspon priblizne si skontrolovat, ci fotak zaostril priestor v akva, alebo celne sklo … ak celne sklo, tak nechaj zaaretovanu spust (namacknutu) a prisun fotak blizsie, tak aby ostreny bod bol vo vnutri akva … a uz len cakat na rybky vo vhodnej pozicii … potom to ide
reagovat - Neděle 25. listopadu 2012 ve 21:19 ® OBr reakce na …
-
Alov> s kompaktem to bude asi nemožné, leda na stativ, ručně zaostřit(pokud to umožňuje) nějaké místo, kde nejčastěji jezdí a fotit neustále dokola a doufat, že něco vyjde… já jsem to po půlhodině marných pokusů vzdal…ale jeden sameček „in memoriam“ mi trošku zapozoval:
reagovat - Neděle 25. listopadu 2012 ve 20:46 ® nnnap reakce na …
-
Alov> ale jo, dají se ty shluky pixelů identifikovat jako galaxy
Zkus dát režim portrét. Zrychlí ti to čas. Zmenší ale hloubku ostrosti. Ale to je stejně jedno. Tedy si dát pozor na to, kde ostříš. Vybrat si něco centrálně.
reagovat - Neděle 25. listopadu 2012 ve 20:37 ® Alov
-
Tak jsem zkoušel ty Galaxy blejsknout. Nemožná věc. Navíc s kompaktem doslova utopie
reagovatTak sem dám to nej…