Chytej.cz

Akvaristický koutek necteno

24.4.2008 | zlomiljsemprut | 354.229 zobrazení | 3.587 odpovědí

Akvaristický koutekAhojte, posílejte prosím zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a předávejme si zkušenosti!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   120 119 118 ...
Čtvrtek 24. listopadu 2016 v 15:27 ® jees

U živorodky to problém nebude, porodí sama a všechno se to samo rozplave. Pokud chceš mít jistotu že z mladých něco zbyde (zbyde určitě i tak), můžeš je přelovit třeba do 5l zavařovačky. Kdybys jim tam vzduchoval, radši malé bubliny aby byla klidnější voda na plavání. Když je necháš v původním akvárku, přežijí to také, aspoň většina, a nebude problém s udržováním čistoty a s krmením a odpadem z nesnědeného žrá­dla

edit: ted koukám, že už je to měsíc zpátky, tak to už mají mladí občanky

reagovat
Sobota 29. října 2016 v 8:27 ® džigit reakce na …

zmattekk> normálně porodí a ty pak plůdek buď necháš na pospas, jako krmení,nebo je slovíš a odchováš do nějaké přijatelné velikosti v odchovné nádrži,kdy už budou mladé rybky schopny lépe přežít ;-)

reagovat
Pátek 28. října 2016 ve 23:18 @ zmattekk

Přeji pěkný páteční večer ;-) Prosím vás poraďte :-) přikládám foto mojí samičky Molly která si myslím že je asi tutově našťouchaná ;-) Má oproti té druhé obří celkem už i dost hranatý bříško a taky dost dobře viditelnou černou tečku u zadečku ;-) tudíž to tak nějak vypadá že by mohla v bližší době porodit ;-) bohužel s tím nemám ještě žádné zkušenosti :-/ tudíž akutně potřebuji názor a taky nějaké rady od někoho kdo se v tom dobře vyzná ;-) Prosím najde se tu nějaká dobrá duše co by mi mohla pomoci?? ;-) Předem moooc děkuji :-)

reagovat
foto/forum/2016/th-img121109.jpg
Čtvrtek 3. prosince 2015 v 19:26 ® kamos007 reakce na …
kamos007

OBr> no karas ty kytky ani ne tak žral jako spíše je vyryl a užral kořeny :-D ale dík za info

reagovat
Středa 2. prosince 2015 ve 23:41 ® OBr reakce na …
OBr

kamos007> ..no..domácí sladkovodní ryby sežerou časem všechny kytky, zvlášť ty vodní. Co by mohlo chvilku vydržet jsou „Vodní“ kytky, tedy ty, které se běžně prodávají, ale jsou vodní stejně jako já jsem čistokrevná žába… typickej je takovej anubias, ten má poměrně tuhé listy, toho by nemuseli sežrat…ale je drahej, zbytečně, drahej. Viděl jsem prodávat jako vodní kytku i tchýnin jazyk, to by asi taky nesežraly.

..nevím, podle mého nemá smysl se snažit vyřešit nemožné, bude to zbytečné úsilí…pokud máš dost peněz, zkoušej postupně nakupovat „vodní“ kytky, co mají tuhé listy a vypadají jako ty moje zmíněné lekníny, třeba časem najdeš nějakou, která to přežije..ale bude to drahý… radši bych jim tam dal pěknej kořen nebo kameny. :->

reagovat
Středa 2. prosince 2015 ve 22:17 ® kamos007 reakce na …
kamos007

OBr> :-x

reagovat
Středa 2. prosince 2015 ve 21:52 ® OBr reakce na …
OBr

kamos007> lekníny 9-)

reagovat
Středa 2. prosince 2015 ve 21:07 ® kamos007
kamos007

Zdravím potřebuji poradit nějakou rostlinu, kterou nežerou ryby, mam akva s karasem a ten zničil na co přišel, pak jsem koupil mech viz. foto a byl klid jenže na podzim jak jsem rušil nástražky v sudu jsem ke karasovi přidal perlínka, 14 dní pohoda potom během dvou dní perlín ten mech sežral, a to byl mech skoro přes celé akvarium. diky moc za rady

reagovat
foto/forum/2015/th-img116986.jpg
Čtvrtek 26. března 2015 ve 21:31 ® chosebaits
chosebaits

Tak dnes mě dostal obchodní řetězec ZOO SHOP BENJI. Koupil jsem si zde nový vzduchovací motorek,který doma po připojení do sítě nešel.Do 30 min. jsem byl zpět na prodejně a reklamace byla řešena dle zákona a to teda že mám čekat až 30 dní na vyřízení !!!!!!!!!!!!! Tak jsem to řešil ruzně a volal jsem i na centrálu.Všude kam jsem volal tak mi bylo zděleno,že se drží zákona. Na to že mi doma chcípnou rybky mi bylo zděleno,že si mám koupit jiný motorek a pak budu mít hold dva!!!

Nakonec po delší době a dlouhém rozčilování jsem dostal jiný motorek.

Vřele všem doporučuji tento řetězec.Přístup k zákazníkům na špičkové urovni!!!!!!!!!!­!!!§§

reagovat
Středa 18. března 2015 v 18:17 ® pilot reakce na …

Podle mne je to krmivem. Odlov ji, dej ji do karanténa nekrm a uvidíš za 2 – 3 dny.

reagovat
Čtvrtek 5. března 2015 v 11:30 ® FInnnp reakce na …

noba> Čau chlape.Z těma bíléma výkalama to snad není možné.Akvarium se zdá máš v pořádku a krmíš suchým.Tak to už mě opravdu nic nenapadá.Pani Ryčlová ve Zvoleněvsi má ryby vždy zdravé.Sice je trochu ukecaná,ale ryby má fit…Mají je při teplotě 30–31.Prostě to musíš nějak přeprat.

reagovat
Sobota 28. února 2015 ve 22:39 ® Nerodia reakce na …
Nerodia

Zkuste otázku položit zde:www.rybicky.net

reagovat
Sobota 28. února 2015 v 18:30 @ 42jana

dobrý den mám dotaz,máme par parmičky thajské, samička vypadá,že se jí daří,ale najednou jí narostlo objemně bříško a jak jsem o ní cokoli četla tak je všude hubená.Je možné,že by byla tak objemná,že by měla v sobě jíkry a nebo nějaké parazity. Může mi prosím někdo poradit.Děkuji Jana

reagovat
Středa 18. února 2015 v 17:45 ® noba
noba

tak zatim to u mě vypada takhle. Podstatne méně kytek, cca jen 2cm písku na dně, listy mandlovníku mořského, a 12 nových 4cm terčů ze Zvoleněvsi. do rio negro to má ještě daleko, ale pracuju na tom. Už mam objednané i slabší osvětlení ( led) odkalování co druhý den a krmení jen suchým, bohužel se opět objevily dlouhe bílé výkaly, tak jsem byl na veterině pro entizol tak uvidíme.

dotaz pro flnnnp: nebude těm malým prckům vadit že třeba týden po dobu lečby nebudu kmit? nerad bych je nejak podrazil.

reagovat
foto/forum/2015/th-img112221.jpg
Pondělí 12. ledna 2015 v 11:35 ® FInnnp reakce na …

noba> Tak jak jsi daleko z předělávkou.Když tak hoď foto.

reagovat
Sobota 3. ledna 2015 ve 20:08 ® noba
noba

tak jsem se rozhodl a pomalu začínam předelavat na black water akvárium:-)

reagovat
Pondělí 22. prosince 2014 ve 23:18 ® noba reakce na …
noba

FInnnp> tak ja to po svatcich radsi jeste prelecim, ikdyz ty 3 co tam mam takse mi uz jevi v poho. Koukal jsem na nejaky biotopni akvaria rio negro a prijde mi to hodne zajimavy, hodne dreva, korenu, a takovy celkove temny, aspon bych usetril za svetlo :-) ale byl by to obrovskej zasah do toho co se ted celou dobu snazim delat, ale laka me to dost. Jinak samozrejme dekuji za rady

reagovat
Pondělí 22. prosince 2014 ve 22:36 ® FInnnp reakce na …

noba> 1 tableta entizolu na 20 litrů vody.3 dny po sobě a každý den výměna u tebe tak 80 litrů vody.Vše musíš dělat při teplotě 35 stupňů.Deset dní nekrm,aby se ryby pořádně vyprázdnily.Jak jsou ryby,ale hodně zasažené.Tak jim pomůže jen záchodová mísa.Hlavně musíš z filtru vyjmout aktivní uhlý nebo ti zlikviduje to léčivo.Já to s Entizolem řešil trochu drsněji.Rybu chytnu a Entizol aplikuji mimo vodu přímo do ryby s nějakým žrádlem.....U tebe je,ale problém jednoznačně to srdce.29 je na srdce strašně málo.Musíš mít minimálně 31 stupňů…Jestli máš Terče jen pro potěšení tak krm jenom granulema a máš po problému.

reagovat
foto/forum/2014/th-img111192.jpg
Pondělí 22. prosince 2014 v 16:55 ® noba reakce na …
noba

FInnnp> no oni mi popadaji treba az po roce, ale porad se to opakuje. A jak ten entizol davkujes? Na netu je toho spousta, necham siho napsat na veterine, uz tam mam s rybama kartu :-) . uvazuju ze vykopu ty kytky a necham tam ken ty velky kameny a nejakej velkej peknej koren. V rio negro taky nejsou uhledne upravene travnicky, ale mam z toho trochu obavu. Budu muset omrknout nejaky fotky na netu pro inspiraci. aco treba odbouravani dusicnanu kdyz nebudou kytky? a proc 10 dni nekrmit?

reagovat
Pondělí 22. prosince 2014 v 15:48 ® FInnnp reakce na …

noba> Není možné,že ti to tak padá.Kup jsi třeba ještě jeden obyčejný teploměr za deset korun a překontroluj opravdovou teplotu.Zkus Terče chovat v trochu teplejší vodě.Hrábni něčím pořádně do toho dna ať víš co v něm je.Změř dusičnany.Něco tam musíš mít špatně.Rozhodně se zaměř na střevní parazity.U tebe to vypadá,že si to ryby budou předávat jak štafetový kolík.Chtělo by to asi na dva týdny zvednout teplotu tak na 35 až 36 a entizol a ryby třeba 10 dní nekrm.

reagovat
Pondělí 22. prosince 2014 v 15:39 ® FInnnp reakce na …

noba>

reagovat
Pondělí 22. prosince 2014 v 11:57 ® noba reakce na …
noba

FInnnp> no na rybickach jsem to uz hodne dlouho neaktualizoval, ale je takt ze je to vice mene stejne. Sviceni uz jsem ubral a neonky uz tam taky nejsou. Uz tam mam jen ty rybky na uklid tj.anciky a parmicky siamske myslim. Barvu dna budu tezko menit.Ale ty rostliny bych probrat mohl. A s tema ruznejma barvama tercu je to taky tezky, kdyz mi pokazde zbyde od kazdy barvy jeden.

reagovat
Pondělí 22. prosince 2014 v 11:01 ® FInnnp reakce na …

noba> Našel jsem si tvé akva na rybičkách.Je pěkné,ale na Terče tam je pár chyb.Dno je příliš světlé.Hodně předmětů ve vodě.Akva má objem 375 litrů vody.Akva určitě nenapustíš až na horu.Pak vezmeš objem písku a těch obr kamenů.Nějaký ten kořen.Tak zjistíš,že operuješ z 200 litrama vody.Čím méně vody tím se akvárium hůře udržuje.Rozdílná velikost Terčů a co kus to jiná barva.Jsou tam vidět i nějaké malé ryby asi neonky.Terče musíš mít samotné z nějakýma čističema dna.Já osobně používá obyčejné Ancíky.

reagovat
Pondělí 22. prosince 2014 v 10:37 ® FInnnp reakce na …

noba> Tak můžeš je mít i z rostlinama a pískem,ale chce to propracovat to čištění akvária.Placky radši drž při teplotě 30 až 31 stupňů.Ušetříš si tím spoustu problémů.Rostliny můžeš nahradit kořeny je to i hezčí.Můžeš i ubrat na osvětlení.Placky mají radši šero než přesvětlené akvárium.....Na internetu sice můžeš vidět nádherné fotky z Terči v rostliném akváriu,ale to bývá většinou podfuk a nebo soutěžní fotografie.

reagovat
Neděle 21. prosince 2014 v 16:53 ® noba reakce na …
noba

FInnnp> mam je samo i s piskem a rostlinama takze tobude ten problem jenze zas do obyvaku hole akvarko zas neni to prave, na privydelavani zatim nemam ani pomysleni ale treba jednou casem :-) no dam tomu jeste sanci.je takt ze odkaluju cca 1× tydne takze to asi taky bude ten problem, ale zkusim ted vypustit to srdce a uvidime.

reagovat
Neděle 21. prosince 2014 v 11:50 ® FInnnp reakce na …

noba> Nějaké placky budu mít na jaře.Já už,ale bohužel nedělám barevné.Mám raději ty přírodní.Dnes můžeš krmit pouze sušeným.Zřejmě nejlepší je Polský Tropical D 50 plus.Je to právě pro ty barevné ryby.Tvůj problém bude zřejmě v akváriu.Písek,kyt­ky atd. nejde z plackama moc dohromady.Do písku zapadne žrádlo.Tam hnije.Placky to pak zbaští a je malér na světě.Jak se u Melona nebo u Pingeona objeví popel je to bezcenná ryba.Dneska je chov placek už poměrně lehký.Chceto jen pár věcí které se prostě musí dodržovat.Hlavní je výměna vody.Každý druhý až třetí den výměna alespoň 1/3 vody z odsátím dna…Placek se rozhodně nezbavuj.Je to výzva i dobrý přivýdělek.

reagovat
Neděle 21. prosince 2014 v 0:25 ® noba
noba

spenat jsem do srdce daval.takze se susenym hexamita nehrozi? Ty co mi zbyli ted uz krmim jen susenym,stridam 3 druhy a obcas pridam fishtamin. A budou na tom susenym v pohode rust? Je to asi pomalejsi nez kdyz se perou masem ne? 38 stupnu to uz fakt dost to by bylo po kytkach. Planuju ted koupit jeste tak 6 ks a jestli to ani ted nepujde tak se vrhnu na pavi očka,pac uz na to peestavam mit neevy.
No kupoval jsem tam red melony a vybarvili se nevidane prevazne do cerneho popela, ale treba jsem mel smulu na kusy, ty vytiracky co tam maji to je radost se divat.Ty mas ted aktualne nejaky placky?

reagovat
Sobota 20. prosince 2014 v 11:31 ® FInnnp reakce na …

noba> 29 stupňů je na hovězí srdce málo.Chce to alespoň 31.Je dobré dát do něj trochu špenátu a česneku.Máš pravdu v tom,že Placky dlouho vydrží z nemocí žít,ale je to nevyléčitelné.Třeba Němci to řeší tak,že jak zaznamenají střevního parazita tak bez léčiv zvednou teplotu až na 38 stupňů a zvýší metabolismus ryb na nejvyšší obrátky…Dneska,ale můžeš krmit Placky jen komerčním krmivem a máš po problémech.Jestli máš Placky,ale v rostlinném akváriu tak je to malér.Tam se každá malá chybička neodpouští...­..Jinak pani Ryčlová ve Zvoleněvsi má i hezké ryby.Musíš,ale vybírat.Dneska každý odchova uplně všechno co se narodí.Dříve se to dělalo tak,že jsi měl z výtěru 80 ryb a postupným protříděním si jich nakonec měl 30 nejlepších.Dnes každý odchová kde jakou šipku.

reagovat
Pátek 19. prosince 2014 v 0:29 ® noba reakce na …
noba

FInnnp> srdcem jsem krmil a voda 29stupnu. entizol tentokrat nezabral tak jsem je pak utratil, mam zkusenost ze hrozne dlouho jeste vydrzi a pak stejne pojdou. v te zvolenevsi jsem jednou kupoval a moc pekne ryby z toho nebyly ikdyz ryby co tam maji v parech jsou pekne. tak jsem chtel zkusit nekoho jineho.

reagovat
Středa 17. prosince 2014 ve 20:50 ® FInnnp

noba> Asi si je rval srdcem ve studené vodě.Jinak se to léčí ponejvíce etozolem.Větši­nou,ale když na to přijdeš je už pozdě.Pěkné Placky mají ve Zvoleněvsi.

reagovat
novější starší
Stránky:   120 119 118 ...