Chytej.cz

Akvaristický koutek necteno

24.4.2008 | zlomiljsemprut | 376.533 zobrazení | 3.587 odpovědí

Akvaristický koutekAhojte, posílejte prosím zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a předávejme si zkušenosti!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 25. listopadu 2012 ve 12:13 ® džigit reakce na …

Ciffik> Ti ani nevim,ale mohlo by se :-)
Chtělo by to jakusik extrovnu na neutralni půdě,klidně si pak uděláme vlastní obsluhu :-)) Problem ovšem bude i s volnem,už mam šichty natajlovane… Ale 1.prosince sem po nočni a nedělu mam volnu.Tak klidně aj někde na budě spojit s rybačku :-)

reagovat
Neděle 25. listopadu 2012 v 11:59 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

džigit> si piš!:-D nějak mě to chytlo…ryby? abych nekecal tak letos přesně 3× z toho 2× na potoce metr širokém s bičem na lovu drobné rybky pro sumíka, kterej mi plave na zahradě v šachtici. Absolutně žádnej čas letos =-| Za to přístí rok …:-D

Mimochodem neplánuje se nějaký pivo ? Od oslav narozenin Neptuna nic velkýho neproběhlo…

reagovat
Neděle 25. listopadu 2012 v 11:48 ® džigit reakce na …

Ciffik> čau draku.Jak tak pozoruji,polovina baráku už uplatnění našla :-))
A na ryby ještě chodíš? Tedy rybařit :-)

reagovat
Neděle 25. listopadu 2012 v 11:43 ® Ciffik
Ciffik

Tak jsem doma z burzy, domů jsem si přinesl několik otíků a košík Staurogyne a Hydrocotylu do nanoakva. Kupodivu jsem nesehnal piskořky. O boraraskách a rasborách hengeli/espiho ani nemluvě, i když to jsem tak nějak čekal…

reagovat
Neděle 25. listopadu 2012 v 5:52 ® Nerodia
Nerodia

Když už tu je řeč o obchodech ,tak nevíte kde sehnat raky rodu Cambarelllus ( jsou to ty trpasličí – ale nechci ty oranžoví jak se také označují jako CPO)nebo i jiné sladkovodní korýše?

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 ve 22:39 ® sfox
sfox

Pánové Rasbora galaxi za 36 kč zde eZverimex.....Śalom

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 ve 21:20 ® OBr reakce na …
OBr

Ciffik> musim se držet při zemi a šetřit, další várka bude jen pár kousků a půjde do vlastního akva…

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 ve 20:52 ® Ciffik
Ciffik

heh já je bral po 25 Kč za kus, když tak dám kontakt, ve větším posílá i kurýrem…

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 ve 20:41 ® OBr reakce na …
OBr

Alov> hejno 50ti galaxek, cena 35/kus… sakra netrapte mě! Mě tady v Plzni jeden „velkoobchodník“ už dva roky slibuje za podobnou cenu dovoz ale skutek utek.. a to jsem chtěl brát i 40ks, pokud bude dobrá cena :-((

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 v 18:26 ® Nerodia reakce na …
Nerodia

Nechceš tam dát spíše krevety?

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 v 18:15 ® Alov reakce na …
Alov

Ciffik> Jo jinak ty Galaxy jsem dovezl od vás z Ostravy od toho týpka, co má pěstírnu na frýdecké. Prodává i na burze. 35 kč /ks si myslím goot cena :-)
http://davmi.p-c.cz/…3490939.html

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 v 18:14 ® Alov reakce na …
Alov

Ciffik> No kouká se na krásně, i když to hejno v těch 140 litrech trošku zanikne, ale sázím na to, že se podaří přirozený odchov, takže do roka by se hejno mohlo rozrůst. Mám s ním plán. Chci šoupnout do předsíně akva. Ale vzhledem k tomu, že to je místnost nudle, musím šetřit hloubkou nádrže. Takže mám představu 130 cm délka, 50 cm výška a 15–20 cm hloubka s tmavým pozadím. A tam by se hejno 50 galaxek myslím slušně vyjímalo :-)

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 v 18:10 ® Alov reakce na …
Alov

nnnap> čéče kolego, to je knouhau jak sfině :-D

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 v 17:56 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

OBr> Jj u nás je taky mají v Hornbachu za 80 Kč a asi z importu, nebo nevím. Přesně jak říkáš – stav katastrofální. Já je mám právě z burzy z domácího odchovu a paráda. Bral jsem 6 ks, brzy jsem hejnko v 54l rozšířil na 15 ks a v elemetkách mi dorůstá další vlna, která už půjde do světa…Co jsem začal krmit převážně živou (artémie) tak jsou ty barvy a hlavně ta červená na samečcích přímo neskutečná. Valím pro foťák a dám se do studia článků o focení akvárií. To by bylo aby…

U mě už asi zůstanou srdcovkou – moje první jikernaté rybky co se u mě vytřeli, první potěr velikosti blechy :-D s tím spojené první krmení živou…no prostě mě posunuli za ten krátký čas o pořádný kus kupředu. Udělal jsem v průběhu hafo chyb, ale taky jsem si u toho hafo věcí osvojil a dost věcí pochopil…

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 v 17:52 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

nnnap> Od května se pořádají na výstavišti na Černé louce. Je to tam větší a hlavně mám to blíž ;-)

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 v 16:05 ® nnnap reakce na …
nnnap

Ciffik> na VŠB?

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 ve 14:57 ® OBr reakce na …
OBr

Ciffik> tyjo, na ty galaxy jsem se těšil :-(( Já už z původního hejna 20ks nemám po třech letech ani jednu, o výtěru ani nemluvě, inu společenské akva(sic 200l) s dalšíma tetrama prostě není ideální.. ale bylo krásné pozorovat samečky, jak se mezi sebou „perou“. Prostě krásná malá rybka jak vzhledově tak i chováním. Bohužel je tady v Plzni nemůžu sehnat, teď jsem viděl pár jedinců v Hornbachu za 70,–/kus, chudinky vypadaly jak hrouzek co se celej den vláčel s trojhákem v sobě a kačenou nad hlavou :-((

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 ve 14:29 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

Alov> jak se ti na ty galaxky kouká? mě naprosto dostali ;-) kurnik sliboval jsem foto rybek i potěru, ale asi z toho sejde. Po zralé úvaze jsem došel k názoru, že jsem fotografický antitalent. Pokusím se raděj o video a šoupnu někam na net…

zítra máme v Ostravě akvaburzu, mé srdce a oči budou doufat, že v té záplavě rybek najdou pár kousků rasbor hengeli případně espeho…

http://rybicky.net/fotogalerie.php?…

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 ve 14:09 ® kamos007 reakce na …
kamos007

nnnap> :-D do vody :-D to né, to by mě ani nenapadlo, koupim si teploměr vlastně dneska mi ho teta doveze aji s rostlinami, takže počítám v úterý jedu pro ryby. až to bude komplet hodím fotku takže koncem příštího týdne.

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 ve 13:44 ® nnnap reakce na …
nnnap

Alov> prodávej je japoncům jako mořské řasy:-D

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 ve 13:27 ® Alov reakce na …
Alov

nnnap> Ted už vím, nač pěstírny. A pořád dokola :-D
Jinak eLka jsem po hoooodně dlouhé úvaze vzdal.Není času, tak jsem zřídil prostředí jednoduché, pěkné a jen krmné s údržbou 1× za měsíc. Do 140 L jsem nacpal 30 ks zde zmíněných mikrorazborek galaxi, k tomu 10 šulcek, chovnou skupinu Anc.goldů a fertik. Do 270 L jsem narval 20 x Sumatranka Honkong (sfině šikmooké), 20 x parmička nádherná gold, nechal jsem tám 1 pár Meek, ať je sranda no a dno patří velké skupině Ancků, šulcek, pand, venezuelek, atd. Hezky se na to kouká a chemisky zatím vše šlape. Jen ty V.giganty se nějak vymkly kontrole :-D

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 ve 13:19 ® nnnap reakce na …
nnnap

Alov> no, co se divíš.:-) Takový je svět.

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 ve 13:18 ® nnnap reakce na …
nnnap

kamos007> taky je to živorodka. Platí to, co pro ostatní živorodky. K tomu ancistrusovi- je to jedno. Tam rozdíl v řádu 2 dny až týden nic neznamená. Jestli mu chceš nabídnout lepší uvítání, pořiď si ho v momentě, kdy se ti začnou tvořit povlaky řas na skle, dně, rostlinkách.

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 ve 13:17 ® Alov
Alov

Panenkoskákavá­ježišmarjá :-O

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 ve 13:14 ® nnnap reakce na …
nnnap

kamos007> žárovka, doufám, že ne do vody. No nesmějte se, i to jsme za komára dělali.

Stačí ti lampička stolní na rameni vysutém nad hladinu vodní s odstupem přiměřeným. Tak, abys nezašplíchal baňku při manipulaci v nádrži, mohla by prasknout. A takové sklo v nádrži je zbytečná ozdoba. Dej si bacha na teplotu v nádrži. Přetopíš i když světlem a rybky se ti udusí.

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 ve 13:14 ® kamos007
kamos007

no prozáčátek tam dám 3 gubky a asi ancitruse a pak přikoupím další dvě nějaké, nebo myslíte že ancitrus bude lepší v té druhé várce?

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 ve 13:12 ® kamos007
kamos007

a co kominíček?

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 ve 13:08 ® kamos007
kamos007

no o topení jsem ani neuvažoval, žárovka to vytopí až až, jinak dik za rady.

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 ve 13:02 ® nnnap
nnnap

jo je to prakticky takový rozdíl, jako vychcat se do čutory nebo přehrady.

reagovat
Sobota 24. listopadu 2012 ve 12:51 ® Bigpista
Bigpista

nnnap> Souhlas. Živorodky jsou, co se produkce odpadu týče, to nejhorší, co můžeš v tak malém akváriu mít. Možná bys v 15l akváriu mohl mít třeba i pár rájovců dlouhoploutvých http://rybicky.net/…louhoploutvy . Jsou nenároční na teplotu i na kyslík. Ale počítej, že víc než 2 ks tam mít nemůžeš. Ono ať tam dáš cokoliv, tak to bude vždycky nouzovka. Akvária takových velikostí se používají jako vytíračky, karantény nebo nemocniční nádrže, ale ne jako stabilní společenské akvária. A zvlášť pro začátečníka platí, že čím větší akvárko, tím lépe. Ony se případné chyby snadněji rozpustí ve 100l než v 10… Za rozumné minimum bych považoval padesát litrů.

reagovat