Chytej.cz

Akvaristický koutek necteno

24.4.2008 | zlomiljsemprut | 376.983 zobrazení | 3.587 odpovědí

Akvaristický koutekAhojte, posílejte prosím zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a předávejme si zkušenosti!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 26. září 2012 v 11:54 ® lunimus reakce na …

nnnap> jj … medzi akvaristami, co maju cosi za sebou je to uplne jasne, ze presne vedia co, kde kedy a preco … ale cloveku, co ma pred sebou prvy plodik v zivote, by som zltok ani len nespomenul ako moznu alternativu … to ked uz nieco, tak ako z nudze cnost je mozne pouzit trocha hladkej muky … nic extra vyzivne pre rybky, ale do pondelka preziju :-)

reagovat
Středa 26. září 2012 v 11:21 ® nnnap reakce na …
nnnap

lunimus> překrmíš čímkoliv. To znamená, že havarijně bych dal na 20 kousků potěru do 20 litrů, půl sirkové hlavičky žloutku. ROZETŘÍT. Vícekrát denně. Kontrola, vizuální, jakosti vody je samozřejmostí. V porodnici se také nekouří. Stahování kalu ze dna a doplňování vody je také samozřejmostí, z jiných důvodů jak odstranit nečistoty spotřebovávající kyslík, je to srovnání chemismu vody úměrně stáří plůdku, prostě zájemce si tyto informace sežene na netu a soudný se toho nebojí. Ale zůstat v papučích celou dobu na gauči, to opravdu nejde. :-)
Taky bych se dneska už nevařil se žloutkem. Ale na havárii, typu, JÉJE a sobota odpoledne, je super.

reagovat
Středa 26. září 2012 v 10:48 ® lunimus reakce na …

nnnap> co sa tyka vajecneho zltka, svojho casu som sa dost aktivne venoval rybickam … choval som hlavne bety, ale aj ine rybky … a mozem povedat, ze aj ta malicka slza vajecneho zltku dokaze vyvolat v akvariu krasny zaklad pre znicenie kvality vody … no a existuje milion inych moznosti, cim rozkrmit rybky, ktore su podstatne bezpecnejsie a jednoduchsie ako zltok …

ale spravne si poznamenal v uvodnom prispevku na ktory som povodne reagoval, ze vajecny zltok sa pouziva ako „z nudze cnost“ – cize jedine v pripade, ze sa mi vyliahol poter prave v okamihu, kedy lezim doma s oboma nohami v sadre a nemozem ist do najblizsej akvaristiky :-) … toto uz bol sice priklad trochu pritiahnuty za vlasy, ale zltok by som pouzil naozaj v kritickom pripade :-)

Ciffik> je fakt, ze galaxy som nikdy nechoval, ale bezny poter o velkosti 3mm dokaze cerstvo naliahnutu artemku konzumovat … samozrejme sa musi jednat o artemku max cca hodinu staru … preto som pisal, ze artemku treba mat zmaknutu a vediet si ju uregulovat tak, aby sa vyliahla v idealnom okamihu :-)

… inac tie tabletky s nalevnikom zvyknu byt tiez fajn, len bacha na velke mnozstvo nalevnika :-)

reagovat
Úterý 25. září 2012 ve 20:32 ® nnnap reakce na …
nnnap

lunimus> píšu s citem. Spíše jsem tu námitku očekával u trepky. A přiznám se, že předpokládám takovou inteligenci u dotazovatele, že považuji za samozřejmé, že si informaci proklepne, jinák bych se na něj vy… kvákl, tedy jestli to není osmiletej kluk. Není. Tedy předpokládám, že se k k rizikům dobéře. Napsat hned, že to může zpackat, spousta lidí ztratí odvahu. A čemu to, panebože? K rozpuštění slzy vaječného žloutku do akvária.:-D Uznej, že nemohu tolik podceňovat kolegy své tady na webu. No ale, že nepadlo varování před trepkou a jejím překrmením,, to zas hovoří proti mé teorii:-)

reagovat
Úterý 25. září 2012 v 11:14 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

OBr> začalo to tím, že jsem chtěl něco menšího ke krevetkám, vzhledem k dostupnosti a ceně to vyhráli galaxky, zakoupil jsem 3 páry – na akva fórech jsem se dočetl, že není až takový problém je ,,vytřít,, no a než jsem si vyrobil třecí rošt a nachystal akva, tak už mi plavali první prcci ;-) když je štestí unavené spadne i na ciffika :-D

reagovat
Úterý 25. září 2012 v 11:13 ® Bigpista
Bigpista

Ciffik> Není zač. Už jsem to našel.

http://www.levnaakvaristika.cz/…n-20-ml/2199

reagovat
Úterý 25. září 2012 v 10:59 ® OBr reakce na …
OBr

Ciffik> Ty Galaxy ti upřímě závidím, já je dva roky přemlouval v plzeňský vodě, podstrojoval jim, ale ani jeden pár z 20ti kusového hejna mě nepotěšil.. jsou to ale krásný rybky.

reagovat
Úterý 25. září 2012 v 10:55 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

Bigpista> Mrknu, díky za tip.

reagovat
Úterý 25. září 2012 v 10:52 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

lunimus> ahoj, bohužel artémie je na ně zatím velká, plůdek má opravdu jen cca 3 mm (anebo mám nějakou extra velkou) :-93;

reagovat
Úterý 25. září 2012 v 9:38 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

Ciffik> Pokud se bojíš přírodního senného nálevu, dá se koupit krmivo pro potěr s „instatntními“ nálevníky. Rozmícháš granulek ve vodě a naliješ do akvária. Protogen se to tuším jmenuje…

reagovat
Úterý 25. září 2012 v 8:53 ® lunimus reakce na …

nnnap> vareny zltok rozhodne neodporucam na rozkrmovanie rybiek … nie ze by to nebolo fajn krmivo, ale aj naozaj male a uplne nepatrne mnozstvo tak zahumaci vodu, ze je to skor kontraproduktivne …

Ja som vzdy pouzival na rozkrmenie artemiu salinu … jediny problem je, ze treba vediet odhadnut, kedy nalozit artemiu do nalevu, aby sa zacala liahnut prave vcas, kedy potrebujem zacat krmit plodik .. ak ju dam neskoro, tak mi plodik podochne od hladu … ak skoro, artemia kusok podrastie a vlastny zltkovy vycok spotrebuje sama a rapidne straca vyzivnu hodnotu pre nas plodik … ale dnes je mozne kupit aj vajicka artemie, ktore presli „chemickou upravou“ aby sa zjemnila skrupina vajicka a artemia sa vyliahne podstatne rychlejsie …

btw. na filtrovanie som pouzival sitko urobene zo silonovych pancuch … a este jedna rada, vyliahnute artemie stahuj cez hadicku cca zo stredu nadoby, v ktorej sa liahli, lebo na vrchu aj na spodku su zbytky vajicok, pripadne este nevyliahnute vajicka, ktore mozu byt pre poter velkym sustom :-)

reagovat
Pondělí 24. září 2012 ve 21:29 ® nnnap
nnnap

první dny žijou ze žloutkového váčku. Z živých v prvních dnech po rozplavání zkus trepku http://cs.wikipedia.org/wiki/Trepka, jinak bych třel ten vařený žloutek. Jinak rybička je to krásná a poměrně mladá.

reagovat
Pondělí 24. září 2012 ve 21:18 ® Ciffik
Ciffik

Ambice nejsou velké – přeci jen akvaristiku dělám cca 3/4 roku takže uplné mimino…ale asi to nebude nejhorší rybka pro první úspěchy – jen ten potěr je vážně prťavý. Jinak díky za tip s tím žloutkem.

reagovat
Pondělí 24. září 2012 ve 21:04 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

nnnap> To víš, že jsem scháněl info. Drtím jim vločky na prach – neberou to, nebo to aspoň nevidím. Artémii už mám doma taky – bohužel je na ty prcky velká – zajímá je, ale neberou ji. Za těch 6 dnů jsem nezaznamenal ztrátu jediné rybky, takže něco z toho žrát budou, jen růst se jim zatím moc nechce. Nehodlám z toho dělat velkochov. Jen jsem si chtěl zkusit pár drobků odchovat. Rozšířím hejnko a pak děj se vůle boží…

reagovat
Pondělí 24. září 2012 ve 20:26 ® nnnap
nnnap

jinak první pomoc- doma vařený vaječný žloutek rozetřít do vody. S citem.

reagovat
Pondělí 24. září 2012 ve 20:25 ® nnnap reakce na …
nnnap

Ciffik> jen tak, bez ladu a skladu, na první guglí prásk. http://www.levnaakvaristika.cz/…va-pro-poter
Hodí tě to do obrazu o možnostech krmení potěru. Jak suché, tak živé. Ještě bych to doplnil o doma chované mikry.

reagovat
Pondělí 24. září 2012 ve 20:02 ® Ciffik
Ciffik

Fuha, tak po prvotním nadšení a obavách o odchov prvního plůdku Dania galaxy to už přestávám hrotit…prvních cca 10ks plůdku jsem přelovil do 20l akva se ,,senným nálevem,, (zadělávám si na průser, ale netuším čím jiným rozkrmit 3mm potěr) … v 54l mi po pár dnech plave další ,,vrh" – to tempo je vražedné, kam se hrabou gupky.

reagovat
Pondělí 24. září 2012 v 19:17 ® Nerodia
Nerodia

noba>A proč jsi nezkusil burzu na Rajské zahradě? Jinak mi již plavou v nádrži koljušky.

reagovat
Pondělí 24. září 2012 ve 2:02 ® noba reakce na …
noba

Frk> byl jsem dneska v Praze na pankráci (Horáčkový) a nebylo bohužel moc z čeho vybírat. Takže jsem nepořídil.

reagovat
Neděle 23. září 2012 ve 21:43 ® Frk reakce na …
Frk

Jestli si byl v Horáčkový, tak doufej, že nejsou podchlazený. Měl je tam pan kolega v pěkným chladným průvanu.

reagovat
Neděle 23. září 2012 ve 12:21 ® Nerodia reakce na …
Nerodia

Kam jedeš na burzu?

reagovat
Neděle 23. září 2012 v 1:37 ® noba
noba

tak zitra si jdu na burzu přikoupit nové terčovce, Snad nešahnu vedle.

reagovat
Čtvrtek 20. září 2012 ve 2:35 ® Nerodia
Nerodia

Sháním pro jeden výzkum ( na DNA) mrtvé korýše ( akva raky,kraby a krevety stačí když uhynulé jedince dáte do igelit.pytle a do mrazáku a pošlete mi zprávu). Jinak rád se ujmu nechtěných korýšů a ryb. A MOC PROSÍM O POMOC K ZÍSKÁNÍ RAK SIGNÁLNÍHO.

reagovat
Středa 19. září 2012 ve 20:41 ® OBr
OBr

..no, je pravda, že se to snažím mít provozně co nejlevnější a to pětikilo mi na jaře vystačí na pěkné hejno čehokoliv. Dneska jsem krmil, ale dania byly někde zalezlý, asi se na mě naštvaly…tak jim udělám poslední pápá :-((

reagovat
Středa 19. září 2012 v 19:47 ® nnnap reakce na …
nnnap

OBr> píšu, že teoreticky, ale myslíš, že dánio je křeček a bude se choulit u topítka?:-D
Hele, když už tak, zkus obrátit a utopit nějakou vyšší plastovou přepravku, pod ni dej to topítko. Takovou na maso, bez děr. Podlož klacíky. Možná navrtat tak ze dvě dírky cca 2mm zhora, aby to trošku táhlo čerstvou vodu ze dna, kuli kyslíku. Ale si myslím, že když si koupíš na jaře nová dánia, bude to levnější.:-) Uvalíš 660 korun za 220 dní topné sezóny.

reagovat
Středa 19. září 2012 v 19:29 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

OBr> nějak tomu nevěřím 8-( raděj se před zimou rozlučte :-))

reagovat
Středa 19. září 2012 v 18:49 ® OBr reakce na …
OBr

nnnap> představu mám, i když jen hrubou, jakmile jsem to začal ze zajímavosti zpočátku počítat, tak mi ty kW rychle naskakovaly. Udržovat konstantní teplotu v celém/části objemu je nereálné…kolem toho topítka může bejt menší oblast(do pár cm), kde bude voda o jeden, dva stupně teplejší, víc od toho nečekám..a i daniím jsem to tak vysvětlil, myslím, že to vzaly sportovně ;-)

reagovat
Středa 19. září 2012 v 18:41 ® OBr reakce na …
OBr

Ciffik> obyč, pruhovaný, ale teď vypadají jako malý flekatý karásci, jsou to pěkní buřtíci.

reagovat
Středa 19. září 2012 v 15:42 ® nnnap
nnnap

OBr> jenom pro tvou představu, ta nudle, kdyby byla v 2mm folii a krytá bublinkovou fólií, bylo by zapotřebí cca1500–2000W pro 10°C. Jenom zhruba, vše ostatní je zanedbáno.

reagovat
Středa 19. září 2012 v 15:41 ® Ciffik
Ciffik

OBr> jaká přesně dania si tam narval?

reagovat