Vyhledávání
Akvaristický koutek
24.4.2008 | zlomiljsemprut | 377.006 zobrazení | 3.587 odpovědí
Ahojte, posílejte prosím
zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a
předávejme si zkušenosti!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 19. září 2012 ve 14:44 ® OBr reakce na …
-
nnnap> chtěl, ale pak jsem si to rozmyslel, abych nevypadal, že mám moc velký voči
reagovatJsem si skoro jist, že to bude k ničemu, ale dokud to nevyzkouším, tak to nezjistím..protože teoretizovat tady o tom můžu donekonečna. Na obecnou otázku „jak zajistit přezimování akvarijních rybek v zahradním jezírku“ jsem si opdověděl, že to je nereálné. Nicméně z pozice pána tvorstva hodlám pokusně obětovat ty 4 dania, abych případně uchránil další rybky od podobných experimentů.
- Středa 19. září 2012 v 11:55 ® nnnap reakce na …
-
OBr> chtěl si říct 25kW topítko, ne
reagovat - Středa 19. září 2012 v 10:44 ® OBr reakce na …
-
Nerodia> uvidíme, hloubka je 1,4m v prostoru 1×8m, přemýšlel jsem, jestli jim tam nedám na zimu nějaký mrňavý 25w topítko..ale těžko říct, jestli tím neudělám víc škody než užitku..Nicméně teorie je mocná, takže nezbyde, než to risknout a vyzkoušet. Vzduchování mě v tom případě nemine, kdyby se z toho tepla drobet víc pobláznily bakterie, tak ať to neodnesou rybky…
reagovat - Úterý 18. září 2012 ve 23:01 ® Nerodia reakce na …
-
Záleží na hloubce vody a průběhu zimy.
reagovat - Úterý 18. září 2012 ve 22:29 ® OBr
-
Dania jsou vůbec zajímavý rybky, letos jsem na ně byl nechutně zlej a zkusmo jsem 6 kousků nedočkavě vypustil do zahradního jezírka v době, kdy venku bylo zatím maximálně 15°C…ano, dal jsem jim asi 30minut na aklimatizaci, ale pak jsem už musel zpátky do města. Záhy se voda zazelenala, dania se už neukázaly, tak jsem je odepsal. No a teď, při dokonalém vyčištění vody v jezírku, krmím slunečnice žížalama a co nevidím – 4 dania, jak se s mnohem většíma slunečnicema perou o kus žvance. Pěkně narostly, mackové…tak uvidím, co s nima provede zima, vylovení je nemožné, takže budu zase za tyrana.
reagovat - Úterý 18. září 2012 ve 22:16 ® nnnap reakce na …
-
Ciffik> Boj s řasou jsem bohužel vyhrál. Ani jsem o to moc nestál. Je to docela chovatelská nuda. Stačí krmit.
reagovat
Setový filtr jsem vyměnil za jiný, regulovatelný s uv sterilizací, v ceně původního setua byl jsem v tom hycu rád za ten průvan v akvárku. Jediná řasa, co jakž takž živoří je vláknitá. Na tu nasadím sae a zas nebude co dělat.
- Úterý 18. září 2012 ve 21:46 ® Ciffik
-
tak a právě jsem se akvaristicky ,,udělal,,
při kontrolním pohledu do akva před zhasnutím jsem našel několik kusů potěru danií perlových – moje první rybky z jiker
uvidíme jestli to nějaká zvládne až do dospělosti momentálně mají cca 3mm a ačkoliv bych rád, netuším jak bych jim mohl pomoci, něco tak malého jsem v akva ještě neměl…
tak či tak obrovská radost a motivace do budoucna jupíííííí ja su tak štastnéééééééj
reagovat - Úterý 18. září 2012 ve 20:48 ® Ciffik reakce na …
-
nnnap> Já mám za sebou první léto v novém a super – 30tka zeď a 15tka polystyren dělá divy. Teplota se v největších pařácích držela u 27C – 28C (mám akva v prvním patře, v přízemí jsme měli stabilně 23C). V poslední době se mi moc nelíbil vzhled akva. Chtěl jsem se od založení akva posunout dál. Mám objednané různé druhy akva mechů a pár akva kapradin – zkusím si s tím pohrát. Taková menší cesta do pravěku. Jinak jsem v mé 54l zrušil neonky a dal hejnko danií perlových a krevetek. Zatím se nemůžu vynadívat. Krásné, čilé, malé rybky…a ty krevetky ani nemluvím. Mám v plánu založit další dvě cca 60 – 80l nádrže s naprostě odlišnými layouty. Zkusil jsem založil i 12l, kde jsem se pokusil vypěstovat kobereček z Hemianthu calitrichoides a světe div se po ± půl roce skoro hotovo. Vyhrál jsem boj nad sinicí a pomali vyhrávám i ten nad řasou. Ten malý objem je zrádný – menší zásah zadělá na katastrofu.
Naši jsem bohužel na 200l do obyváku nepřekecal
reagovat - Úterý 18. září 2012 v 17:17 ® Nerodia reakce na …
-
Tak to je celkem dobré.Já jsem také to přežil bez velkých ztrát. Jen se mi nedaří doplnit můj chov korýšů (a když už na něco narazím tak dotyčný, neví co za to).
reagovat - Úterý 18. září 2012 v 8:30 ® nnnap
-
Nerodia>
možná má nějaký kožní problém.
Jsem rád, že u mne doma skončily rybám venušiny podmínky /4 měsíce víc jak 30°C/ a osádka to přežila jakž takž beze ztrát. Pašli v pizdu akorát sladkovodní, přitom teplovodní mušle z Thajska. Kombinace přerostlého myriophyllum, doby nad ránem, vysoké teploty = nedostatek kyslíku, otrava CO.
Odešla jedna samička tetry císařské, var. black.I moc přírody škodí, bujně rostoucí stolístek jsem zrušil, protože spotřebovával v noci příliš mnoho kyslíku, pustil filtr na plný kule a jinak jsme léto přežili už beze ztrát.
reagovat - Neděle 16. září 2012 v 6:49 ® Nerodia
-
Extrém!!!! http://www.facebook.com/photo.php?…
reagovat - Úterý 21. srpna 2012 v 16:42 ® Nerodia
-
27.8. jedu do Ostravy s exponáty z výstavy.Tak kdyby se někdo našel a měl nějaké zajímavé druhy raků ( nebo alespoň poradit kde je tam dobrá akvaristika ) v Ostravě nebo v blízkém okolí tak Vás prosím aby se mi ozvaly.
reagovat - Pondělí 20. srpna 2012 v 10:28 ® lunimus reakce na …
-
Nerodia> hehe … k tomuto uz len pridat dva trojhaky, system vyhladavajuci velke ryby a automaticke lezenie do papule a aj „genialni“ rybari ako JV sa mozu schovat
reagovat - Čtvrtek 16. srpna 2012 ve 20:13 ® MIG-35 reakce na …
-
Nerodia> Že by soudruzí japancí?? Zasejc koukni jaký uměj koi kapšíky… Nemyslim si, že timhle by utrpěl chov ryb. Klidně bych si tohle pořídil, ale na noc bych jim vypínal světlomety.
reagovat - Středa 15. srpna 2012 ve 22:24 ® Martin Mošna reakce na …
-
Nerodia> třeba se taky daj chtat ale snís to už bude problém
reagovat - Sobota 11. srpna 2012 v 18:19 ® Nerodia
-
Konec chování ryb . http://www.amk.to/…etail/26442/
reagovat - Pondělí 25. června 2012 v 10:27 ® Ciffik reakce na …
-
lunimus> si vzpomínám jak jsem poprvé dal ancíkům rajče – za pár dní koukám co mi to tam klíčí?! chvilku trvalo než mi došlo o co jde – ale tak rychlé předpěstování semenáčků jsem ještě neviděl
reagovat - Neděle 24. června 2012 ve 22:21 ® lunimus reakce na …
-
Ciffik> skus tu zihlavu naparit … ak nemas zhyckanych ancikov na nieco specialne, tak uvidis zazrak
reagovat… ked som to prvy krat pouzil na mojich, skoro mi aj prsty okusali
- Neděle 24. června 2012 ve 21:50 ® Ciffik
-
Díky všem za reakce, zase jsem o něco chytřejší – škoda jen těch rybek.
lunimus> ancíkům servíruji pravidelně okurku/rajče a i ta kopřiva se občas v akva objeví, ale tu mají radši ty krevetky
reagovat - Neděle 24. června 2012 v 18:15 ® lunimus reakce na …
-
Ciffik> na beton ten uhyn rybiek mozes dat za vinu patentkam … vseobecne prisavniky aj pancierniky ich sice miluju, ale zvyknu sa nimi prezrat – staci im aj mala davka – zvyknu sa im z toho „pokrutit“ creva – niektori su z toho apaticky a niektori kvoli tomu zdochnu …
este je otazka, ako si im to podaval – mrazene rovno do akva, alebo si to najskor rozmrazil? … pre anciky rozhodne musis patentky najskor rozmrazit … ale i tak krmit paentkami len veeelmi striedmo …
Zarucene to nebude ziadne CO2, dusitany ani nic ineho … bude to jedine tym zradlom.
Ak chces prilepsit ancikom, tak skus sparenu zihlavu … tu ti budu vyzierat rovno spomedzi prstov
reagovat… pokial nechovas eL-kovu radu prisavnikov, tak su prisposobene hlavne na rastlinnu stravu. Ak sa ti nechce ist zbierat von zihlavu, tak si posmaknu aj na spenate
- Neděle 24. června 2012 v 17:37 ® Alov reakce na …
-
Ciffik> Jsem přehlíd ta nafouklé bříško u Ancíka. Tak to jsou patentky na beton kamaráde. Pokud přecházíš s krmením na patentky, tak po maličkých dávkách, které ryby rychle dohledají. Jinak při 28 C se celkem rychle kazí vše. Ne jen žrádlo. Jinak jak říká nnnap.
reagovat
Osobně bych pro sichr zbytek patentek hodil do futra na ryby. Pokud jim chceš přilepšit, tak příště kup radši Koretru. Je mnohem výživnější a ryby ji rády přijímají. Sice je o 80% dražší než patentka, ale zas toho nekupuješ litry že - Neděle 24. června 2012 ve 14:36 ® Ciffik
-
na dně jsem měl 3× panceřníček skvrnitý – albín a 3× ancík, aktuální stav = 2× pancík člověk jim chtěl přilepšit a …
reagovat - Neděle 24. června 2012 ve 14:01 ® nnnap
-
jinak souhlas s alovem. Ale jestli krevetky v pohodě, tak to klidně dokrm- už ti nemá co chcípnout. Stav patentek by se mohl dát poznat z toho, jak vypadaj po rozmražení, jestli v poho nebo už nějaká kaše z porušených těl. Jinak zmražení potravu nedezinfikuje a klidně to může být morová koule.
reagovat - Neděle 24. června 2012 ve 13:54 ® nnnap reakce na …
-
Ciffik> příčinu ti nedokáži říci, protože s pancéřníky mám zkušenosti pouze z aktuálního chovu, to znamená, že o nich vím houno. Teoreticky můžeme vyloučit vysokou teplotu a nedostatek kyslíku- dýchaj střevem. Mimo jiné. Když to sesumarizuji, tak padly ti ryby dna, dá se říci po změně krmení. Ty mražené patentky zapadaj mezi kamení, je možné, že se drží někde déle, než je pancéřníčci najdou a možná, že už jsou v takovém stavu, že to vede k rozvoji nějakých střevních nemocí.
reagovat
Jenom plácám. Domnívám se, že se ti to zastaví. Že to bylo způsobeno druhovým stylem života. - Neděle 24. června 2012 ve 13:44 ® Alov reakce na …
-
Ciffik> Jací panceřníčci? Problém můžou být i ty patentky. Některé obsahují škodlivé látky a nebo můžou být po rozmražení a opětovném zmražení zkažené. Panceřnící a ancistři jsou na to dost háklivý
reagovat - Neděle 24. června 2012 ve 13:23 ® Ciffik
-
tak zažívám svoje první větší akva trable s rybkama – před týdnem leknul jeden panceřníček (bez viditelných změn), včera ancík s nafouklým břichem a dneska v noci zbylí dva panceřničci (bez viditelných změn) – teplota 26 C, CO2 nemám, žádná chemie – nehnojím, změny v akva za poslení měsíc žádné – pouze jsem doplnil krmení o mražené patentky zhruba 1–2 do týdne. Zbylí obyvatelé – 1× parmička černopruhá, 8× neonka a zhruba 15 ks krevet v pohodě. Poslední dobou se mi zdálo, že se pancerfausti poněkud schovávají a moc se jim nechtělo rejdit po akva – dokud nepadlo něco dobrýho ke dnu.
napadá někoho něco? na co bych si měl dát pozor na co kouknout?
reagovat - Čtvrtek 21. června 2012 ve 12:50 ® Bigpista reakce na …
-
noba> Po dusitanech by ti terčíci byli špatní déle, ty rybí tělo nevyloučí dýcháním, ale močí a výkaly.
reagovat - Čtvrtek 21. června 2012 v 11:31 ® nnnap reakce na …
-
noba> mohlo se také jednat o ochotnické představení souboru Symhysodont colori s tím, že jeden se vložil do role příliš.
Já vím, blbá sranda za tvoje.
Teplotu sis zkontroloval? Přece jenom se jedná o velké, zaběhlé akvárko, tam by neměl být fatální důsledek současných teplot. 28°tam určitě držels, furt. Kolik tam bylo? Změny barev? Byly barevnější nebo nenápadnější? Zrychlené dýchání?
Možná důsledek kombinace poruchy ohřívače vody a filtr. Jednotlivě nebo kombinace nebo jenom problém ve filtraci. Předobřeno v „užitečných“ baktriích.
reagovat - Čtvrtek 21. června 2012 v 11:21 ® lunimus
-
noba> akva je sice dost velke a na pocet ryb v pohode … ale ako som pisal, ak mas slabe vzduchovanie, tak v tomto teple sa mohla voda zbavit O2 a nasytit CO2 … co mohlo viest k otrave a uhynu mikroorganizmov s naslednym rozkladom atd. ale primarnu pricinu vidim (podla popisu stavu a riesenia) v nedostatku O2
- skus pridat trochu vzduchu, pripadne, neviem, aky mas filter, predpokladam
externy, pridaj mu trochu prietok, nech sa aj hladina trochu viac ceri a i ked
tercovce maju radi teplejsiu vodu, ta teplota by nemala presiahnut kriticku
hranicu a radsej jemne uber … ak sa voda prehrieva, tak je nutne zapnut
chladenie
ak nemas chladic, pouzivaju sa PET flase so zamrznutou vodou, akurat to vyzaduje potom väcsie prudenie, aby si prudko nepodchladil nejaku zonu a aby si neublizil rybkam
btw. ked sa bavime o chladeni, mam kamarata, co choval v RD pstruhy a chladenie vody mal riesene starym mrazakom, kde prevrtal zboku 2 diery, kade prepchal hadicu, vnutri spravil „hada“ resp. spiralu a cele to napojil za filtraciu … mrazak sice zral trocha viac elektriny, ale 2500L nadrz uchladil celkom slusne a pstruhy mu tam pekne prosperovali
reagovat - skus pridat trochu vzduchu, pripadne, neviem, aky mas filter, predpokladam
externy, pridaj mu trochu prietok, nech sa aj hladina trochu viac ceri a i ked
tercovce maju radi teplejsiu vodu, ta teplota by nemala presiahnut kriticku
hranicu a radsej jemne uber … ak sa voda prehrieva, tak je nutne zapnut
chladenie
- Čtvrtek 21. června 2012 v 11:00 ® noba
-
lunimus> mohlo by to tak být, ale zas akva mám 400l a v něm 8 ryb. Já jsem to připisoval spíš nějakému uhynu bakterií a zvýšení dusitanů.
reagovat