Chytej.cz

Akvaristický koutek necteno

24.4.2008 | zlomiljsemprut | 377.029 zobrazení | 3.587 odpovědí

Akvaristický koutekAhojte, posílejte prosím zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a předávejme si zkušenosti!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 3. června 2012 ve 21:59 ® Ciffik
Ciffik

pro návrat k rybkám přikládám aktuální stav mé 54l

reagovat
foto/forum/2012/th-img20583.jpg
Neděle 3. června 2012 ve 21:58 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

Márty> má červené popř. žlutavé skvrny na hlavě po stranách viď? jinak gratuluju zrovna tahle ti určitě v dobrých podmínkách těch 20cm udělá běhěm pár let. A hooodně jim chutná maso. Já dával menším rybky od začátku mrtvé celé – neměly s tím problém. A krmil jsem v lavoru jelikož šupinky a vlastně ,,celá,, rybka byla roztahaná na všem.

reagovat
Neděle 3. června 2012 ve 21:44 ® Márty reakce na …
Márty

Nerodia> jo určitě má na krabičce od krmení píšou 2% vápníku já jen čekám až trochu povyroste a budu krmit živýma rybkama :-) se sluněním je problém jsem z města bydlím v bytě zahrádka není a 14km autem na zahradu se mi ji vozit nechce prý želvy nerady cestují… ale svítím lampičkou :-)

reagovat
Neděle 3. června 2012 ve 20:50 ® Nerodia
Nerodia

Márty> Všechny vodní želvy potřebují dostatek vápníku ,jinak jim hrozí rachitida ( měknutí krunýře – ve vážných případech může i želva uhynout).Doporučuji dávat syrové rybí maso s kostmi a pokud to podmínky dovolí tak slunit ( nejlépe přírodní ale nechá se to nahradit i umělým).Druh si netroufnu určit.

reagovat
Neděle 3. června 2012 ve 20:02 ® Márty reakce na …
Márty

Ciffik> já ni teď jako malou ji nekrmím granulemi mám sušené červy a nitěnky a nijak si nestěžuje že by ji nechutnalo ale doufám že ji časem budu moct hodit i nějakou živou rybku ať má i nějakou zábavu víš co :-)) no toho se nebojím já sám jsem ještě takový malý dítě :-D ale doufám že se mi nějakých těch 20cm dožije :-))

reagovat
foto/forum/2012/th-img20580.jpgfoto/forum/2012/th-img20581.jpgfoto/forum/2012/th-img20582.jpg
Neděle 3. června 2012 ve 13:03 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

Márty> Hoď sem foto, jinak valná většina vodních želv celkem rychle roste až do velikosti talíře. Brzy se jim baštit granulky přestane líbit a přejdou skoro výhradně na masitou stravu – pro několik kusů takto velkých želv nedělá problém na posezení sežrat kuře !!! bacha na to dost lidí podceňuje želvy pro svou velikost a žravost – není to sranda – zvláště pak s malými dětmi jenž by lehce mohly přijít o prsty…

reagovat
Neděle 3. června 2012 ve 12:13 ® Nerodia reakce na …
Nerodia

Márty> Obraťte se na WWW.Poradnu.net,tam určitě někdo odborně poradí.

reagovat
Neděle 3. června 2012 v 11:20 ® Márty
Márty

Koupil jsem si vodní želvu má tu s ní někdo zkušenosti??? je tu někdo kdo by mi poradil co je to přesně za druh když pošlu foto???

reagovat
Pátek 1. června 2012 v 15:15 ® TOMMY CATFISH
TOMMY CATFISH

pred včerom mi zdochol prísavník veľkoplutvý – príznaky vynášalo ho k hladine ako polistirém neviete čo by to mohlo byť ? bol taký cca 3 dni :-(( škoda bol pekný :-((

reagovat
Čtvrtek 31. května 2012 v 9:47 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

vovo> Já doma chovám kančíka Salvinova. 100l mu stačit bude, pokud tam bude sám. Na pár to chce aspoň 180l, jinak samec samici zabije. Není to vysloveně dravec, ale je to ryba extrémně agresivní, napadá cokoliv co se pohne. http://rybicky.net/fotogalerie.php?…

reagovat
Středa 30. května 2012 ve 22:14 ® nnnap reakce na …
nnnap

Alov> to gonopodium vypadá sice trochu komicky, u samečka, ale charakteru dravce to neubírá.:-)
Tady máš alternativu v jikrách http://rybicky.net/…ec_pruhovany.

Kdysi jsem to choval. Dá se i ve společném akvárku a nemusí být velké. Těch 100 litrů skousne. Ale není to typ dravce, co rozkouše vše kolem.

reagovat
Středa 30. května 2012 v 19:55 ® Alov reakce na …
Alov

vovo> Dovolím si připomenout to, co jsem psal níže.Dravec se vším všudy :-)

reagovat
Středa 30. května 2012 v 18:38 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

vovo> napadá mě živorodka štičí, ale osobní zkušenosti nemám, tak si raděj něco poziš´tuj

reagovat
Středa 30. května 2012 v 17:57 ® vovo
vovo

Ne me nevadi jakoby zahranicni kdys mi poradite nejakou dravou rybku jakokoli nemusí být tuzemská která není tak náročná jako okoun budu rád

reagovat
Úterý 29. května 2012 ve 23:00 ®  reakce na …

vovo> 100l je málo na naše dravce, kort na hejno dravců. To si omrkni nějaký akvarijní zajímavý rybky.

reagovat
Úterý 29. května 2012 ve 22:13 ® vovo
vovo

Tak mi prosím skuste poraďit rybu do akvária dám vám parametry: mam akvarium kolem 100l. Chci dravou rybu Chi jich nejlépe víc (hejno) Teplota v mém pokoji je pruměrně 19–23 stupňů Rád si nechám poradit když říkáte že okouni jsou moc obtížní poraďte něco jiného děkuji

reagovat
Úterý 29. května 2012 ve 21:37 ® vovo
vovo

mannice> A jak jsi vyřešil to stou teplotou??? Stejně jsem uvažoval spíš o okounech. A pruměrná teplota u mě v pokoji je v létě 19–23 stupňů

reagovat
Úterý 29. května 2012 v 0:46 ®  reakce na …

vovo> Štičku ti nedoporučuju. Je to sice krásnej pohled do akvárka, ale sežere toho víc než si myslíš.Je to neskutečnej predátor.Stejně tak souhlasim s Alovem, moc si jí neužiješ ,protože roste neskutečně rychle.

Vim o čem mluvim mám jednu doma. Má kolem 11cm a před 4týdny měla 2,5cm.

reagovat
foto/forum/2012/th-img20557.jpgfoto/forum/2012/th-img20558.jpgfoto/forum/2012/th-img20559.jpg
Pondělí 28. května 2012 v 19:57 ® Nerodia
Nerodia

Já o ně nedávno přišel ( technická závada na vzduchování a ty horka udělaly své ).Kdybych na ně přišel tak si je zas pořídím. Je více akva.ryb co nahradí naše dravce.Jen to chce pročíst pár knih a určitě najdeš něco zajímavého do nádrže.

reagovat
Pondělí 28. května 2012 v 19:57 ® Nerodia
Nerodia

Já o ně nedávno přišel ( technická závada na vzduchování a ty horka udělaly své ).Kdybych na ně přišel tak si je zas pořídím. Je více akva.ryb co nahradí naše dravce.Jen to chce pročíst pár knih a určitě najdeš něco zajímavého do nádrže.

reagovat
Pondělí 28. května 2012 v 19:42 ® Alov reakce na …
Alov

vovo> Souhlasím s kolegou. Nevím, kolik si o tom nastudoval, ale máš vůbec tucha, jak rychle při dobré úživnosti roste štika? Okyš? Candoš? Tak např. Štika když bude mít dostatek potravy, tak je schopná v prvním roce života dorůst až na 30 cm i víc. Takže se bavme o akvariu od 500 litrů nahoru, kvalitní filtraci, časté výměně vody a samo o teplotě viz.nnnap.
Takže za mě se na to radši vyser. Já už akvaristiku dělám nějaký pátek a po pravdě mi jsou naše sladkovodní ryby v akvarijních podmínkách proti srsti. Zkus strávit třeba půl roku života v cimře 2×2×2m a pak si povíme :-)
Jinak dají se pořídit i akvarijní dravci lidských rozměrů :-D Dřívě jsem měl tyto http://rybicky.net/…ka_stikovita ,a řeknu ti, že to je při krmení taký slušné kino :-D

reagovat
foto/forum/2012/th-img20555.jpg
Pondělí 28. května 2012 v 19:01 ® nnnap reakce na …
nnnap

vovo> hele, narazíš na problém s teplotou a na ní závislém obsahu kyslíku ve vodě. Tuzemská ryba je studenovodní. Ta si rochní v létě tak mezi 15–18°C.
Jestli máš v bytě v létě horko, jako například u mně je pod dachem standardně 29,5–31°C, tak věř, že mají co dělat i rybky z amazonie.
Když dravce v bytě, tak se poohlédni tady. Není to nic levnýho, ale ani drahýho a přežije ti to. http://www.arowana.cz/…arowany.html

reagovat
Pondělí 28. května 2012 v 18:16 ® vovo
vovo

Ahoj chtěl bych se zeptat jestli tu má někdo zkušenosti s chovem našich ryb v akváriu chtěl bych akvárium nějaké i doma mám ale stejně se chci zeptat. Do akvária bych chtěl dravou rybu buď pár okounů, nebo štiku, nebo candáta sehnal bych si asi potěr takže by to nemělo závratnou velikost ale chtěl bych se zeptat kolik cm by měla mít ta štička popř. candát ??? A která ryba je do akvária vhodnější popř. kolik těch okounů cca. A taky jak by to akvárium mělo být velke děkuji kdyštak napište i do zpráv

reagovat
Neděle 20. května 2012 ve 14:23 ® nnnap reakce na …
nnnap

Mr. Vydra> není pravděpodobné, že by ti nárust " mechu" stačil k potravě rybiček. Podívej se, já mám v akvárku jenom 2 ampulárie, a ty se ze zoufalství pustily do řasokoule, protože akvárium je jinak řasprosté. Ale gupky nejsou převážně rostlinožravé, to ti nebude fungovat. Potěr se ti taky nebude živit ohryzáváním rostlinek. Jedeš na dluh. Akvárko tráví samo sebe. 14 dní bez krmení není žádná doba. To je běžná doba, která se doporučuje jednou za čas, rybičkám udělat. Nechej si to tak schválně cca 3 měsíce, bez krmení a uvidíš. Až se stráví cyklus- porod-sežrané mláďata, protože tam teď máš cirka 7–8 ledniček s masem/ samičky/založených v době hojnosti, tak ti zůstane zdecimované akvárko.

reagovat
Neděle 20. května 2012 ve 13:54 ® Mr. Vydra reakce na …
Mr. Vydra

nnnap> ve škole máme akvárko a byl plný jakého si mechu, takže jsem si vzal pár vzorků :-D a dal do svého akvárka, rybým to slouží jako potrava a přirozený úkryt. V akvárku mám dva krunýřovce a asi 15 dospělých pavích oček a těch mladých nepočítatelně :-> v akvárku mám ještě několik květin jako např.Limnophila sesiliflora (uvádím tyto názvy protože nevím jak se rostlině říká normálně)

reagovat
Neděle 20. května 2012 ve 12:31 ® nnnap
nnnap

Mr. Vydra> já jsem také nekrmíval ryby 14 dní, ale to jsem neměl ekosystém, ale dovolenou

reagovat
Neděle 20. května 2012 ve 12:07 ® nnnap reakce na …
nnnap

Mr. Vydra> trošku nám ho přibliž. Litráž, pěstované druhy, záměr…Jak toho dosahuješ. To perpetum. I ráth má právo na obhajobu:-D

reagovat
Neděle 20. května 2012 ve 12:02 ® nnnap
nnnap

byla fajn doba, kdy si člověk musel věc buď udělat nebo nic neměl. Řešit punčochu do ocelového kruhu, těšit se z nachytaných tvorečků, zkoumat, co za potvory se tam přimíchalo…, třídit, sušit, mrazit…
Jsme zlenivěli, parchanti. Dneska si koupím měrku nitěnek jak za balšána za 5 korun a na blechy se prostě nedonutím. Plato zamražených blech za 11 korun, to prostě nejde. To bych musel mít rybník do 700m od baráku, abych ospravednil tu hloupost, nachytat si svoje. Ject k vodě 15 kiláků, za to si můžu koupit terčovce.
Z této postupné smrti z dokonalosti mne snad uchrání první samorodé odchovy plat. Pro kluka to bude zážitek, doufám a já se snad také rozhýbu při pohledu na první narovnání plůdku těsně po vrhu.

reagovat
Neděle 20. května 2012 v 9:47 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

Mr. Vydra> soudím, že má nnnap rád výzvy a to je to, co ho na akvaristice baví

reagovat
Neděle 20. května 2012 ve 2:21 ® Mr. Vydra
Mr. Vydra

nnnap> je to paráda mít vyvážen ekosystém

reagovat