Chytej.cz

Akvaristický koutek necteno

24.4.2008 | zlomiljsemprut | 377.029 zobrazení | 3.587 odpovědí

Akvaristický koutekAhojte, posílejte prosím zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a předávejme si zkušenosti!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 20. května 2012 v 0:44 ® nnnap
nnnap

jinak, rovnováha je nuda. Šílená nuda. Jak já si chci oškrabat sklo!
Jinak majrofilum mi jelo jak blázen- každý měsíc kýbl ven, tak jsem ho zrušil, vesikulariu, jsem též zrušil, nechal jenom pár vláken, na asi tak miliardu okružáků jsem nasadil párek bojovnic a zas hovno. Asi začnu krmit nachytaným planktonem, ať si tam něco zatáhnu, páč takhle to je nuda. Šílená nuda.

reagovat
Neděle 20. května 2012 v 0:33 ® nnnap
nnnap
:-D
reagovat
Neděle 20. května 2012 v 0:25 ® noba reakce na …
noba

a co myslíš že ta tvoje nebohá ryba žere? To že dosáhneš zaběhnuteho eko systému neznamená že nebudeš krmit.

reagovat
Sobota 19. května 2012 ve 23:48 ® Mr. Vydra
Mr. Vydra

Konečně jsem docíliil vytvoření ekosystmu v mém malém akvárku !! rybu nekrmím už dva týdny a jsou stále v pohodě a množí se o sto šest

reagovat
Pátek 18. května 2012 ve 23:56 ® nnnap reakce na …
nnnap

noba> jestli to na tebe nehrál! Budiž mu čovka lehká

reagovat
Pátek 18. května 2012 ve 23:46 ® noba
noba

tak mi dnes uhynul jeden malý cca 4cm tercovec. Vůbec netuším proč, ikdyz je fakt že se mi poslední dobou moc nezdál. Docela mě to štve. Měl jsem ho už asi půl roku a pomalu začínal růst.a navíc 250,– v hajzlu. A to doslova:-)

reagovat
Pátek 18. května 2012 ve 23:24 ® Cudla
Cudla

Vy padá to spíš jako larva tý malý vážky (šidélka)nebo tak nějak.Hodne mladej kousek.

reagovat
Pátek 18. května 2012 v 15:29 ® pruhac reakce na …
pruhac

osprey> má,ale kde se mi tam vzala.je možný že bych ji přinesl na kytce z akvaristiky?jinak mě nic nenapadá.Dík

reagovat
Pátek 18. května 2012 ve 14:53 ® osprey reakce na …
osprey

pruhac> Mohla by to být larva nějaké menší jepice. Štěty to má…

reagovat
Pátek 18. května 2012 ve 14:13 ® pruhac
pruhac

Ahoj nevíte někdo co to je ? Našel jsem to teď při čištění filtru.Barva šedozelená,velikost cca 1cm.Dík za radu.

reagovat
foto/forum/2012/th-img20501.jpgfoto/forum/2012/th-img20502.jpg
Pátek 18. května 2012 ve 12:38 ® kamos007 reakce na …
kamos007

Tomik> a nebo dej ho hlouběji pod hladinu to taky pomáhá, my jsme měli kdysi na základce akvárko, a nám to dělalo velký vír a rostlinkám se to moc nelíbilo tak jsme ho posunuli o 2 cm níže a bylo nebyl takový vír, a zvuk nebyl skoro slyšet.

reagovat
Středa 16. května 2012 v 10:19 ® Tomik reakce na …
Tomik

noba> Právě že jsem to už docela vychytal. Ale máš pravdu že zprvu tak ty kvítka vydrželi tak týden a bylo po nich. Pak jsem nasadil takovou obyčejnou kytku a ta roste v pohodě, dokonce hází výhony a rybky ji ignorují…:)

nnnap> Koukal jsem, ale nic takového tam není…

reagovat
Úterý 15. května 2012 ve 23:32 ® noba
noba

Tomik>kytky a karasi a kapři dohromady asi nebudou dělat moc dobrotu ne?:-)

reagovat
Úterý 15. května 2012 ve 22:36 ® nnnap reakce na …
nnnap

Tomik> jedná se konkrétně o vzduchovací strojek? Některé mívají regulaci výkonu takovou hlavou šroubu, umístěnou někde poblíž vývodu na vzduch. Opatrně vyzkoušet na kterou stranu se přidává nebo ubírá. A nevytočit úplně. Reguluje se tím rozkmit gumové membrány. S tím bych začal.

reagovat
Úterý 15. května 2012 ve 22:29 ® Tomik reakce na …
Tomik

Ciffik> mám normální kytky a dva koi kapry a dva červeny karasy…zkoušel jsem to bez vzduchovani a moc se jim to nelibilo, hlavně v létě…

reagovat
Úterý 15. května 2012 v 19:24 ® Ciffik
Ciffik

jinak informuji, že jsem se stal poprvé od založení prvního akviška (listopad loňského roku) akvaristickým otcem – po akva mi běhaj 3 mm krevetky pivo snad se povedou jednoho dne i ancíci nebo pancerfausti až vyrostou – z těch bych byl asi odvařenej úplně

bod č.2: neritina si za 3 dny služby vysloužila čestné uznání – klobouk dolů co je jeden šneček schopnej sežrat řasy

reagovat
Úterý 15. května 2012 v 19:19 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

Tomik> normálně přiškrť, otázkou je jestli je to vzduchování opravdu nutné. Pokud nemáš brutálně přerybněno a plastový kytky (což je dle mého prasárna) tak pro to nevidím důvod

reagovat
Úterý 15. května 2012 v 16:30 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

Tomik> Klidně přiškrť, dělá se to běžně.

reagovat
Úterý 15. května 2012 v 16:14 ® Tomik
Tomik

Zdravím místní odborníky. Potřeboval bych radu, dostal jsem nové vzduchování a rád bych ho instaloval do akva, žel dělá hrozny bugr, a mojí milé se u toho prý špatně spí, přijde mi, že dává zbytečně moc vzduchu a tak se ptám, může se mu něco stát, pokud mu přiškrtim hadičku? Nepřehřeje se třeba? Díky za odpovědi

reagovat
Pondělí 14. května 2012 v 9:53 ® nnnap reakce na …
nnnap

Ciffik> přímo v obchoďáku. Aha.

My jsme, za socíku , byli evropská a pravděpodobně světová akvaristická velmoc. To znamená, že sortiment a kvalita rybek byla špičková. Pravda, nebylo zde vše, ale co se dalo odchovat, to jsme pro svět produkovali. Chybí mi srovnání, jak vypadaly prodejny za čárou, té doby, určitě lépe jak naše, ale co je jisté na milion procent, byly tam naše ryby.

Dneska je pravdou, že když se chci nenasrat, tak se jdu podívat právě do hornbachu nebo akva burzu, nebo se domluvím s menším producentem a beru ryby přímo od něj. V havířově se vám tam, u náměstí, také dlouho drží docela dobrá, kamenná akvaristika. Je tam i nějaká slaná voda.
Jsou to drobky, toho, co tu bylo. Zas na druhou stranu- neonky stojí jak za bolšána 10 korun. To je masakr. Bez psích granulí by to nešlo.

reagovat
Pondělí 14. května 2012 v 9:37 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

nnnap> Asi ano, rušili ji když jsem byl zhruba ve třetí třídě tudíž rok 98 ± autobus. Vím, že dětské vzpomínky jsou často ,,nadhodocené,, nicméně si myslím, že tamní akvaristika dosud nebyla překonána. Nacházela se zde http://mapy.cz/s/3PNB

reagovat
Neděle 13. května 2012 ve 22:57 ® nnnap reakce na …
nnnap

Ciffik> hornbach ušel pořádný kus cesty. Pamatuju jejich začátky a ty byly amatérské až hrůza. Choulostivý importy, nemoci, tkadleny za pulty… Dneska už tam mají aktivní akvaristy a ryby z tuzemských chovů. A cena u tuctovek je také běžná. Čověče tu na SNP jsem neznal. To byla nějaká postbolševická?

reagovat
Neděle 13. května 2012 ve 21:59 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

nnnap> To máš těžké, paradoxně jako parchant s prakem za trenkama jsem znal těch akvaristik víc než teď, jako začínající akvarista. Vzpomínám si na parádní prodejnu na náměstí SNP v Zábřehu (pokud se orientuješ v Ově) byla velká a ten výběr – ty nynější pidi krámky…když už je o tom řeč, tak jsem si na akva webech vyjel seznam akvaristik a šel je ze zvědavosti projít a výsledek? 90% zrušených a ten zbytek děs a hrůza. O pet centech a pod. v nákupních střediscích ani nemluvě. Možná mě za to někteří ukamenují, ale když do kamenné v Ově tak bych volil Hornbach na rudné v Kunčičkách. Jsou tam prodavači s kterými jsem pokecal – znalý věci. Výběr v Ově bezkonkurenční a podmínky nejsou z nejhorších – mrtvé ani ,,polámané,, rybky jsem tam neviděl. Jen si za to všechno člověk připlatí =(.

reagovat
Neděle 13. května 2012 ve 20:14 ® nnnap reakce na …
nnnap

Ciffik> tak víš, ono kamenná prodejna něco stojí. Ale máte tam slušnou akvaristiku, myšleno v rámci ostravy, pod kinem svoboda. Teď kdo ví, o čem mluvím:-D Dobrý výběr tetrovitých, cena slušná. Nejlepší byla kdysi Na Hradbách. Nemyslím živu u rozhlasu.

reagovat
Neděle 13. května 2012 v 1:49 ® džigit

se serete,ja v tym lavoru řasu ani mušle nemam,co robim špatně?!? :-D

reagovat
Neděle 13. května 2012 v 0:41 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

nnnap> v pohodě, v té 54l jsem na tom stejně – ani náznak řasy a akva s min. údržbou, neritina šla do minička za krevetkama ( zatím tam bojujem – začínáme vyhrávat ) a tam už kvůly krevetkám ani nehnojím – zato častěji měním menší části vody

reagovat
Sobota 12. května 2012 v 19:54 ® nnnap reakce na …
nnnap

Ciffik> na tu neretinu si dej pozor. Je velmi citlivá na chemii. To je různé zeleně, modře apod. Radši si ji vyndej. Bacha na měď.

Já sem ve svým, tedy v klukově pidi akkvárku, nastolil soulad s všeobecnou představou o dobrým kvárku bez řas, až mě to sere. Na co jsem si kupoval škrabku?!

reagovat
Sobota 12. května 2012 v 17:22 ® Nerodia
Nerodia

Kolegové sháním raky ,tak kdyby jste o nějakých věděly ( k prodeji)tak mi prosím dejte vědět.Kdyby jste chtěly vědět konkrétní druhy o které mam zájem tak mi prosím také ozvěte ,obratem Vám seznam zašlu.Děkuji za spolupráci.

reagovat
Sobota 12. května 2012 ve 13:41 ® Ciffik
Ciffik

já dneska navštívil naši Ostravskou burzu a celkem si to užil – pěkný rybky/žabky/kre­vetky se to dají dneska chovat… domů jsem si dovezl řasokouly, jávský mech, nádherné kořeny, drobnosti z techniky a z živých neritinu jenž už usilovně pracuje na řase (měním názor na vodní šnectvo =) 2× ancík pro bráchu – všechno ve výborném stavu a za zlomek ceny akvaristik

reagovat
Úterý 8. května 2012 v 16:21 ® Nerodia
Nerodia

Musím se pochlubit včera jsem zakoupil 2 sumce albíny.

reagovat