Vyhledávání
Akvaristický koutek
24.4.2008 | zlomiljsemprut | 376.953 zobrazení | 3.587 odpovědí
Ahojte, posílejte prosím
zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a
předávejme si zkušenosti!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pátek 4. listopadu 2011 ve 22:10 ® Black11 reakce na …
-
nnnap> Nejsem si jistý, ale myslím, že sem někde našel 18dGH, pokud máš naladu se v tom rýpat, tak máme Mělnickou Vrutici…zkusím se po tom podívat
reagovat - Pátek 4. listopadu 2011 ve 22:08 ® nnnap reakce na …
-
Black11> prosím tě, kolik máš vlastně dGH ?
reagovat - Pátek 4. listopadu 2011 ve 22:02 ® Black11
-
A nebo, kterou z druhů by ste mi doporučili pro začátek, protože jak tak koukám tak agasizka je náročnější na chov,ale pokud nenajdu jiný,pro mě zajímavý druh, půjdu do nich
reagovat?
- Pátek 4. listopadu 2011 ve 21:58 ® Black11 reakce na …
-
nnnap>
reagovatA možná jsem změnil během dvou hodin názor, že udělám jednodruhové akváko…nejvíce se mi líbí Cichlidka Agassizova, protože je nejpetřejší a co o ní studuji, tak to co píší na internetu, že vyžaduje měkkou vodu, není až tak pravda..že v dnešní době se přizpůsobí téměž každé vodě
Takže přemýšlím, že tam dám jen agasizky,ale třeba ve 2 barevných provedeních a navíc snad jako jediná cichlidka není agresivní a teritoriální, takže zde může být i více samečku, lze údajně např. chovat 5 párů, jenže se vybarví jen jeden sameček, který bude oplodňovat samičky
Což se mi osobně líbí i z jiného hlediska a to z toho, že jak již psal Alov, pro jeden druh se mi bude lépe simulovat prostředí a tím pádem se u mě rybky budou cítit lépe
- Pátek 4. listopadu 2011 ve 21:53 ® nnnap reakce na …
-
Black11> to je ten posraný romantismus nebo multikulti korektnost. Ty seš pán nádrže a tak to bude. Jestli se obáváš, že šlápneš vedle, ano, šlápneš a nejednou. A víš, že si ryby s tebou udělají pořádek samy? Prostě se vyžerou nebo různě jinak vykoprtí, akvárko ti cihlidy přeorganizují sami jak bude třeba a to je na tom to nejlepší. Takto v souladu dojdete k dokonalosti- oni v nájemném bejváku, ty ve znalosti.
reagovat - Pátek 4. listopadu 2011 ve 21:44 ® Black11 reakce na …
-
nnnap>
reagovatTo nezní zrovna dobře vůči rybkám,ale je totak
A jinak 4,5 litru sice neni moc,ale mohlo by to být horší
Kdyžtak nějaký ten kousek uberu
- Pátek 4. listopadu 2011 ve 21:39 ® nnnap reakce na …
-
Black11> to nebudou vždy chyby, budou to i úspěchy. A určitě stojí za ty chyby, kór, když nejsme v těch obětovaných šupinách
reagovat - Pátek 4. listopadu 2011 ve 21:38 ® Black11 reakce na …
-
nnnap> jasné, takže prostě a jednodušše, chybama se člověk učí
reagovat - Pátek 4. listopadu 2011 ve 21:31 ® nnnap reakce na …
-
Black11> to máš 6 litrů na kousek, uber si na dno, seš na 4,5 litrech… Nic moc. Ale poslouchej- VŽDYCKY JSME MĚLI AKVÁRKA PŘEPAPLANÉ RYBAMA, NIKDO NÁS ZA TO NEJEBAL, tak si to tak neber, ty poučky a po hlavě do toho. Je lepší se přes ryby dostat ke knížkám než se přes knížky nedostat k rybám. No, ušlechtilé to bezesporu je, ale co z toho budeš mít ty? Prostě pohlavě jenom nenakombinovat lidožravé či octomilné do louhu. Vše ostatní bude více méně fungovat.
reagovat - Pátek 4. listopadu 2011 ve 21:15 ® Black11
-
Takze teoreticky kolik tam muze byt celkove techo rybek, pocital jsem kdybych mel dva druhy tak od kazdeho 5–6 kousku ? To znamena 10–12 cihlidek, 2 akary a 4 anciky, je to pripustne ?
reagovat - Pátek 4. listopadu 2011 ve 21:11 ® nnnap reakce na …
-
Black11> vybírej http://petra-aqua.com/nabidka.php?…
reagovat - Pátek 4. listopadu 2011 ve 21:10 ® nnnap reakce na …
-
noba> terčovec je magická ryba. I když dneska si jí koupí kdejakej mamlas, tak je to určitá a řekl bych docela vysoká laťka. Je to jako s uměním. Stačí mít peníze a říct co a jak. Ovšem pro hobisty je to docela slušný strop. Představa, že mám v celém baráku cca 11W úsporky a já bych do nich dneska do půl kubíkové nádrže valil 0,5 kW/hod za topení je nerealistická jako socialitický realismus. Za bolševika, v paneláku, kde bylo min 26°C, to jo. Na svojem za svoje už nee.
reagovat
Přitom bych rád předal klukovi to něco málo, co o tom vím. Takže se nechám překvapit, jestli, po patřičném lobingu z mé strany v konkurenci-želva, morče, jiný hraboš, kočička, se přikloní na stranu rybiček.
Jo a teď pro bleka- v této souvislosti přemýšlím právě o tom, že po všech těch high bude má příští nádrž osazena jenom monodruhově, v případě cihlid pouze jednopárově s tím, že to budou " obyčejné rybky" V případě cihlid snad akary modré,ovšem krmené jako vrubozobci paví, v případě teter pak konžské.
- Pátek 4. listopadu 2011 ve 21:04 ® Black11
-
Myslíte ze je teda pripustne dat tam anciky, 2 akary a pak jeden nb 2 druhy cichlid…lakalo byme tam dat parek akar zlatych, a pak 2 rozlisne druhy cichlidek
A jenom otazka, kolik takovych rybek do 112l dat ?? Maji max 8 cm
reagovat - Pátek 4. listopadu 2011 ve 20:37 ® noba reakce na …
-
nnnap> asi tak
reagovatmě to taky po všech možných druzích zaválo až k terčovcům
- Pátek 4. listopadu 2011 ve 20:34 ® nnnap reakce na …
-
Black11> já bych si tipnul, že s takovým nadšením stejně vyzkoušíš postupně všechny, tak je celkem jedno, s čím začneš.
reagovat - Pátek 4. listopadu 2011 ve 20:25 ® Black11 reakce na …
-
Alov> Sem si řikal, že toho bude hodně
reagovatTak začnu zvažovat jeden druh cichlidek mno
Ae ty akary mě lákají
- Pátek 4. listopadu 2011 v 19:59 ® nnnap reakce na …
-
džigit>
reagovat
prostě kolem sprchy omotáš goretexovou bundu a máš vystaráno - Pátek 4. listopadu 2011 v 19:51 ® Alov reakce na …
-
Black11> Ježiši chlape
reagovatTo bych nedal ani do třístovky. Jestli chceš pestrost, tak se pokoukej po netu. Ty Kakadu se dají sehnat v různých barevných variantách, tak si radši zřid jednodruhovku (Anciky nepočítám) s barevnýma variantama a budeš mít jedny nároky na život ryb. Tolik cihlid i když menších v velikostech…Já bych do toho nešel…
- Pátek 4. listopadu 2011 v 19:49 ® Black11 reakce na …
-
nnnap> Právě o ty druhy mi jde, zase nechci mít 3 rybky v akvu
reagovatA právě bych tak rád věděl, kolik druhů bych do toho akva mohl šoupnout
(nepočítám teď ty ancíky, řeším cichlidky), to že jsou teritoriální a v době tření agresivní vím, a proto vyrobím dostatek úkrytů. Ale rád bych věděl kolik druhů je optimální, aby nebylo předruhováno
- Pátek 4. listopadu 2011 v 19:34 ® nnnap
-
Black11> čověče, myslel sem si, že ji myslíš, ale napsals otrocky papouščí. A to je konkrétně ta, co píšu nebo pseudo ta oranžová, jak se dá koupit v hornbachu. Ono i pod názvem kakadu šla v hornbachu hybrida. Bylo to přecitlivěné, neživotné stvoření.
reagovat
Ten pestřenec opět není problém, ale předpokládám, že víš jak se cihlidy chovaj. Proto, když si to přecpeš druhama nebo kusama , tak budeš furt řešit teritoriální nároky při tření. To je problém malé plochy. Problém nebudeš mít například tehdy, když zvolíš pouze jeden párek, to je klasiku 1+2, který je hodný k rostlinkám i v době rozmnožování plus k tomu cokoliv jiného. Trošku menšího. - Pátek 4. listopadu 2011 v 18:21 ® Black11
-
Nebo jsem nyní ještě objevil pestřence, docela se mi líbí pestřenec červený, vím, že jsem sem dal dsot druhů, jak myslíte, že by to šlo zkombinovat, protože jednodruhové akvo moc nechci
reagovat - Pátek 4. listopadu 2011 v 18:14 ® Black11 reakce na …
-
nnnap> Mám na mysli http://rybicky.net/…lidka_kakadu
reagovat - Pátek 4. listopadu 2011 v 17:52 ® nnnap reakce na …
-
Black11> já bych si rozmyslel ty papouščí. Předpokládám, že máš na mysli tu oranžovou parodii na bejsbólkou rozmarašeného kapra. Ne Hoplarchus psittacus.
reagovat - Pátek 4. listopadu 2011 v 16:39 ® reakce na …
-
Black11> Ty činčili radši nekupuj mohli by se utopit (Vtip)
reagovat - Pátek 4. listopadu 2011 v 16:00 ® Black11
-
Tak sem zkusím dát podle mě možnou osádku. Pkud je to moc druhů nebo něco podobného, budu rád za připomínky. Ověřil jsem si vše v kalkulátoru, ale předpokládám,ž e to není 100%
Akara zlatá – 1 samec + 2 samice, Cichlidka Boreliho – 1 samec + 2 samice, Cihlidka Papouščí – 1 samec + 2 samice, Cihlidka třípruhá – 1 samec + 2 samice, Cichlidka Agassizova – 1 sames + 3 samice, Ancistrus – 4×
Napadlo mě. že je to možná hodně druhů těch cichlidek, pokud se nepletu dejte mi to najevo a kdyžtak snížím počet druhů, ale přídám k některému nějakou rybku navíc.
reagovat - Pátek 4. listopadu 2011 ve 12:52 ® džigit
-
Osmoza = Difúze vody skrz polopropustnou membránu.V podstatě skoro prdlá guma
reagovat
A od příště hezky česky,ať z teho já lopata nemam po ránu výron - Pátek 4. listopadu 2011 ve 12:44 ® noba reakce na …
-
nnnap> no jo jenže osmoza není zrovna levná záležitost. A vhodná lesní studánka taky není zrovna běžná věc.
reagovat - Pátek 4. listopadu 2011 v 8:24 ® džigit reakce na …
-
nnnap> jazykem kterého kmene hovoříš kolego?
reagovathned po ránu tak „silné“ výrazy
- Pátek 4. listopadu 2011 v 8:10 ® nnnap
-
Black11> iontoměnič, osmóza, kýbl z lesního potoka- to není moc o chemii
reagovatV tom smyslu, jak se mu chceš preventivně vyhnout. Katex anex je záměna iontů s jedinným důsledkem pro vodu, že ji změkčí a jinak se jí vůbec nedotkne, žádá rezidua a tak, ostatní vlastnosti jí nezmění, osmóza je čistá fyzika a kýbl, to je o hřbetu.
- Pátek 4. listopadu 2011 v 7:20 ® Black11
-
Flid> Díky moc, ten se hodí
reagovat