Chytej.cz

Akvaristický koutek necteno

24.4.2008 | zlomiljsemprut | 376.965 zobrazení | 3.587 odpovědí

Akvaristický koutekAhojte, posílejte prosím zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a předávejme si zkušenosti!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 4. listopadu 2011 v 7:20 ® Black11 reakce na …
Black11

noba> Ok díky, uvidím co vymyslím, na kary jsem už koukal a jak říkám dal bych asi jenom páreček a zbytek cihlidky nb tak, ale vybíral bych menší a odolnější rybky, protože jak jsem psal je tu tvrdá voda a nejsem zrovna zastánce chemie :-)

reagovat
Pátek 4. listopadu 2011 v 1:20 ® Flid reakce na …
Flid

Black11> Tady ti posílám odkaz na Akvaristický kalkulátor. Ulehčí ti to práci a případné zklamání ze špatně fungujícího akvária.

http://www.aquapage.cz/kalkulator.php

reagovat
Pátek 4. listopadu 2011 v 1:13 ® noba
noba

akary jsou fajn, ale do toho 112 akva bych jich moc necpal. A pak třeba taková akara potocni je taky pěkně ostrá. Já teď mám v tom akvu co nabízím. Modrou a kolumbijskou. A pár kanciku pricnopruhych.

reagovat
Čtvrtek 3. listopadu 2011 ve 23:30 ® džigit reakce na …

nnnap> jj,znám.200 lt už je pak velmi malý „výběh“

reagovat
Čtvrtek 3. listopadu 2011 ve 23:29 ® Black11
Black11

Pak sem napíšu mnou zvolenou osádku na schválení :-) Ale až zítra nebo o víkednu, nejspíše bych nakombinoval akary a menší druhy cichlidek, nejspíše budu vybírat podle náročnosti chovu, tak o víkendu sami uvídíte s čím přijdu :-D

reagovat
Čtvrtek 3. listopadu 2011 ve 23:25 ® nnnap reakce na …
nnnap

džigit> s tím jsem končil. Sameček měl kolem 32 a krmil se 20cm žížalama nebo mojima prstama. Mu to bylo jedno:-D

reagovat
Čtvrtek 3. listopadu 2011 ve 23:19 ® džigit

moje oblíbená je http://www.akvarko.cz/…ybdetail.php?… a ty červené mršky mi v tom hejnu udělali hezký bordel

reagovat
Čtvrtek 3. listopadu 2011 ve 23:17 ® Black11
Black11

Ok, díky za tipy, určitě prozkoukám. Budu si to muset nechat uležet a rozmyslet si do čeho vlastně půjdu :-) Nápadů by bylo dost,ale který realizovat :-) Toť otázka..Díky..

reagovat
Čtvrtek 3. listopadu 2011 ve 23:17 ® džigit reakce na …

nnnap> já? Ty si mu trdil,že cichlidky jsou o.k. :-D

reagovat
Čtvrtek 3. listopadu 2011 ve 23:13 ® nnnap reakce na …
nnnap

džigit> no, ještě modrou mu doporuč a počůrám se smíchy:-D

reagovat
Čtvrtek 3. listopadu 2011 ve 23:12 ® nnnap
nnnap

dyť píše, že chce cihlidy a né nějaké primadóny:-D

Si prostě musíš bleku vybrat jestli cihlidy s rostlinkami nebo bez. U té afriky by mu jich taky moc nepřežilo:-D

Na cihlidách je právě krásné to … a teď kvízová otázka co?

reagovat
Čtvrtek 3. listopadu 2011 ve 23:07 ® Alov reakce na …
Alov

nnnap> Meeki jsou ideální k rostlinkám :-D Obvzlášt, když se rozhodnou založit rodinku :-D

reagovat
Čtvrtek 3. listopadu 2011 ve 23:05 ® džigit

nnnap> velkých velikostí nedorostou ALE :-)) „Dobrej“ pár dokáže to akvárko řádně provětrat :-)
např. http://www.akvarko.cz/…ybdetail.php?… nádherná rybka s tím velkým ALE

reagovat
Čtvrtek 3. listopadu 2011 ve 22:58 ® nnnap reakce na …
nnnap

Black11> Calgonit. Rači tady dám smajlík:-))

Hele, u těch cihlid- nemusíš se bát. V malém akvárku ti nedorostou velikostí, kterých by ses bál. Tak klidně bych si tam dal nějaké meeki, festivy, i když teoreticky velké, opravdu ti nevyrostou. Důležité je, že jsou v pohodě. Kdybys chtěl prcky, tak třeba akary- curviceps, Nannacara anomala, nebo apistogramy- borelli, combrae, kleei, pertense.....

Na tvrdost jsou iontoměniče, osmóza nebo prostě kýbl z lesního potůčku.

reagovat
Čtvrtek 3. listopadu 2011 ve 22:54 ® Alov reakce na …
Alov

Black11> Na snížení tvrdosti koupíš přípravky v každé akvaristice nebo zverimexu. Úpravou vody tě tu nebudu zatěžovat :-)
Záleží, do jakých by si šel cichlidek. Jsou jich mraky a mají rozličné nároky …

reagovat
Čtvrtek 3. listopadu 2011 ve 22:40 ® Black11
Black11

Pořád nad tím přemýšlím tak buď půjdu do talmovců nebo mi napadlo jít do menších cichlidek, kdy bych jich v akvu mohl mít víc. Je tu někdo se zkušenostmi s chovem cichlidek, protože jak sjem psal, máme tu poměrně tvrdou vodu a nevím jesli je to to pravé ořechové,ale podle mě by se nějaký druh mohl naleznout, pokud někdo má o tomto info, budu rád.. A nebo mi napadlo snížit tvrdost vody, ale nějak nemůžu najít jak se to dělá ??

reagovat
Středa 2. listopadu 2011 v 16:56 ® nnnap reakce na …
nnnap

Black11> to víš, že jo. Vždyť jsou to prcci.

reagovat
Středa 2. listopadu 2011 v 16:21 ® Black11 reakce na …
Black11

Alov> Ok, jen se ujišťuji, protože kamkoliv vlezu na stránky o tlamovcích a někdo se zeptá jaké tlamky do 112l, tak ho div neukamenují :-) A, že pokud je tam dají, tak budou pořád jen schovaní. Přijde mi to docela jako blbost, je asi pravda, že lépe by se měli ve větší nádrži,ale viděl sem, že někdo choval skaláru ve 30l akvu a vydržela 7 let…a taky v pohodě.

reagovat
Středa 2. listopadu 2011 v 7:42 ® Alov reakce na …
Alov

Black11> Já měl 20 ks ve 140 L a v poho. Není čeho se bát :-)

reagovat
Středa 2. listopadu 2011 v 7:33 ® Black11 reakce na …
Black11

Alov> Tak proto :-) Včera sem o nich něco nastudoval a všude píšou, že potřebují mnimálně 200l a radší více, myslíš, že v tý 112l se budou cítit dobře ?? :-) Podle mě je jim to docela jedno, když tam budou snášenlivé druhy, hodně úkrytů…Samozřejmě by byla větší lepší, ale j sem strašě rád i za tu 112l…

reagovat
Úterý 1. listopadu 2011 ve 23:58 ® Alov reakce na …
Alov

Black11> Ancici v poho odolají.Pancernikum mi skubali ploutve :-((

reagovat
Úterý 1. listopadu 2011 ve 22:43 ® Black11
Black11

Jo a snesou se s ancíkama ? A ještě :-D Proč tam nemám dávat pancéřníčky ? :-) Sem nikde nevygooglil :-)

reagovat
Úterý 1. listopadu 2011 ve 22:42 ® Black11
Black11

Jo a snesou se s ancíkama ? A ještě :-D Proš tam nemám dávat pancéřníčky ? :-) Sem nikde nevygooglil :-)

reagovat
Úterý 1. listopadu 2011 ve 22:08 ® Black11 reakce na …
Black11

Alov> Ok, díky :-(( Ted mam tezke zvazovani, jesli koupit ten set, nebo to akvo od Noba :-)

reagovat
Úterý 1. listopadu 2011 ve 20:42 ® Alov
Alov

Black11> Většina ryb má radši tmavý podklad. Lépe se na něm cítí a taky se lépe vybarví.
Jinak študuj. Tlamovců jsou tisíce, takže je z čeho vybírat. Já ted uvažuju, že ještě pořídím Laprologus ocellatus. Jedná se a maličkou cichlidku, která měří cca 3–4 cm a vytírá se ve šnečích ulitkách. Do 150 L akva jich pořídím cca 15 ks a uvidíme :-)

reagovat
foto/forum/2011/th-img18724.jpg
Úterý 1. listopadu 2011 ve 20:08 ® Black11 reakce na …
Black11

Alov> Ok, co se kytek týče, chtěl bych tam dát anubias, mám doma 2 druhy cryptocorynu (ten moc světla nepotřebuje, spíše polostín – myslím ten co mám), který si sám množím, už mám 3 velké „trsy“ a jeden opravdu malý + mám již jývský mech,ale tím nic neskazím (tedy myslím) – chci ho přichytit k dekoraci. A co se týče dna mají raději světlejší nb tmavší ??

Jo a asi sem se pro něj tak nějak nadchnul :P takže asi začnu trochu studovat :-)

reagovat
Úterý 1. listopadu 2011 ve 20:00 ® Alov reakce na …
Alov

Black11> Ke tlamovcům kytky nedávat. Max. nějaké tuholisté Anubiasy atd. Já to měl vždy bez kytek. Naroční na chemismus vody nejsou. Pokud je u vás voda tvrdší, tlamovcům to prospěje. Jinak co se těch počtú týče, tak by to mělo sedět. Tlamovci nemají tak agresivní výkaly jako živorodky, proto jsem psal, že bude stačit silnější filtr, na dno jemnejší štěrk zrnitost tak 1 – 3 mm, doplnit o nějaké skálky a skrýše z kamení.
Jinak s určením pohlaví už to bude horší. Většinou se dají sehnat mladé ryby, u kterých to ještě nepoznáš. U Maingan (ty tmavé) můžou být ve skupině třeba 4 samci. Ale vybarví se jen jeden dominantní a ten se tře se všemi samicemi. Až pojde, tak se ze zbylých samců vyrekrutuje nový dominant. u Yelowáků je to obdobné. Nejedná se o agresivní druhy, takže se snesou v pohodě. Jen občas dochází k nevinným potyčkám.
Co se odchovu týče, tak z jednoho tření bývá obvykle 20 – 3O mladých. Pokud nebudeš řešit přelovení nosící samice, tak z výtěru zůstane pár rybek a ty v poho udáš ve zverimexu..

reagovat
Úterý 1. listopadu 2011 v 19:26 ® Black11
Black11

Takže počkej,abych si to ujasnil, do 112l akva, které chci hojně osázet rostlinami mohu dát tak 4 (nebo víc ?) ancíků a 6 kusů od každého druhy tlamovců a celkem budou 2 druhy (u každého druho počítám tak 2 samečky a 4 samičky ?) Takhle by to šlo ? A jen se tě zeptám, když s nimi máš zkušenosti. Jsou nároční na chemismus vody ? Jsou „prasátka“ jak paví očka (na to si dokůžu odpovědět sám,ale jistota je jistota) ? Jak je to s mladými (myslím tím, jesli se dají někde dobře udat/prodat nb tak do zverimexů), protože s oky bude nejspíš problém, ale tak s tím se dalo počítat a nikoho komu bych je daroval nemám… Díky za info, kdyžtak napiš do osobky, pokud chceš :-) A doufám, že neotravuju ;-)

reagovat
Úterý 1. listopadu 2011 v 19:19 ® Alov reakce na …
Alov

Black11> Panceřníky bych vynechal. Ancíky klidně :-)
Já měl tyto po kupě po 10 kusech ve 140 L nádrži a total v pohodě :-)

reagovat
foto/forum/2011/th-img18721.jpgfoto/forum/2011/th-img18722.jpg
Úterý 1. listopadu 2011 v 19:09 ® Black11
Black11

Alov> To určitě, právě jsem chtěl dát 2 skaláry, 2 čichavce zlatý, 10 neonek, 3–4 anciky a 4 pancernicky, takze myslis ze je narocne na vodu ?? U nas jediny problem je s tvrdosti vody…ale snad to vydrzi, vydrz, jdu se podivat na pozadavky tlamovcu :-) A myslis ze by tedy slo dát 10 tlamovců, 3 ancíky a ty pancéřničky ?? Nebo to už bude přerybněné ?

reagovat