Vyhledávání
Akvaristický koutek
24.4.2008 | zlomiljsemprut | 376.927 zobrazení | 3.587 odpovědí
Ahojte, posílejte prosím
zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a
předávejme si zkušenosti!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 20. října 2011 ve 22:01 ® jajco
-
Myslíte že na akvarium 160l stačí dvě 18watové zářivky,z toho jedna červená?
reagovat - Čtvrtek 20. října 2011 ve 21:48 ® noba reakce na …
-
Beer.Beda> no tak to by chtělo přidat ještě alespoň 2 zářivky. A jinak ty spesl akvárijni zářivky jsou celkem tak jakože akorat drahý a prd. daj se nahradit normálně i klasickýma. Já teď sháním někoho kdo by mi udělal kryt na to velké akvárko. Dám tam 4 zářivky a chtěl bych ještě diody na noční světlo. Vypadá to super
reagovat - Čtvrtek 20. října 2011 v 19:35 ® Beer.Beda
-
noba> Hagen Aqua Glo fialová 40W 105cm
HAGEN Zářivka Flora Glo 105cm 40WTo je v té 240 a v tom malém mám nějaké obyč.co už tam měl předchozí vlastník.Jsou tam 2×15W.
reagovat - Středa 19. října 2011 ve 23:59 ® Bigpista reakce na …
-
noba> Pořiď si SAE. Sežerou to do mrtě
reagovat - Středa 19. října 2011 ve 23:43 ® noba reakce na …
-
Beer.Beda> co tam máš za světlo? Jinak ta ricie (trhnutka) je pěknej plevel. Nejdřív jsem ji nemohl sehnat a pak jsem se ji nemohl zbavit.
reagovat - Středa 19. října 2011 v 17:29 ® Beer.Beda reakce na …
-
Bigpista>Díky moc, to nevadí.Se světlem nemám problém.Už jsem to dal za úkol v Písku v akvaristice.
reagovat - Středa 19. října 2011 ve 12:45 ® Bigpista
-
Beer.Beda> Tak nemá. Nepřežilo to 3 týdny dovolené – nejelo CO2. Ale aspoň můžu doporučit nějaké ty „kobercové“ rostlinky. Hodně lidí používá trhutku plovoucí, kterou přichytí ke dnu síťkou (používá se ta, co se v ní prodávají citróny) a nechají to prorůst. Dost ale záleží na rybách, některé jí dokážou úplně roztrhat a vytahat z té sítě. A jak psal hraji, chce to spoustu světla.
reagovat - Úterý 18. října 2011 ve 14:23 ® hraji reakce na …
-
Beer.Beda> ty koule na kořenech vypadají jako Vesicularia dybyana, hhodně pěstovaná a tvarovaná. To by neměl být problém sehnat, ale spíš donutit potom takto držet tvar. Co se týče koberce na dně, to je problém, chce to hodně světla a na to zase reaguje akvárium zelenou řasou.
reagovat - Úterý 18. října 2011 v 10:22 ® Bigpista reakce na …
-
Beer.Beda> Pozeptám se manželky, ona je kytičkovej blázen. Třeba něco má.
reagovat - Úterý 18. října 2011 v 6:19 ® Beer.Beda reakce na …
-
noba> Já bych to chtěl zkusit, když by mi to nešlo tak bych šel do osvědčené klasiky.
reagovat - Úterý 18. října 2011 v 0:01 ® nnnap
-
je to vysoko, a jsi už v holanďanech. Mě třeba za celý život nepřišlo zajímavé dělat z Cryptocoryne thuje.
reagovat - Pondělí 17. října 2011 ve 23:45 ® noba reakce na …
-
Beer.Beda> tak to bych řekl že sis stanovil laťku hodně vysoko. Něco takového
reagovatkonkrétní kytku ti neporadím, ale určite to chce hodně světla, co2, hnojení atd. Taky by se mi něco takového líbilo. Ale nebude to prdel.
- Pondělí 17. října 2011 ve 22:20 ® Beer.Beda
-
noba> Tak je sežeru.Potřebuju kytku, která mi udělá koberec po celém dně.A pak bych potřeboval rostlinu, která může růst na kořenech a dá se bez problémů tvarovat.Něco takového.
reagovat - Neděle 16. října 2011 ve 23:44 ® noba reakce na …
-
Beer.Beda> čirou náhodou vím. Na aqua-daho.cz budu si tam vyhledove objednávat kytky do nového akvárka tak ti ji tam klidně můžu přihodit. Ale řek bych že ti ji ty zavojnatky sežerou.
reagovat - Neděle 16. října 2011 ve 22:25 ® Beer.Beda reakce na …
-
noba> Hele nevíš kde sehnat Hemianthus callitrichoides.Drobná rostlinka co tvoří koberec.Chci udělat to malé akvarium a přesunout závoje.
Může poradit i někdo jiný kdo by měl nějaký tip.
reagovat - Neděle 16. října 2011 v 10:14 ® noba reakce na …
-
Beer.Beda> tak tos je v té flasce měl nechat
reagovat - Neděle 16. října 2011 ve 4:03 ® Beer.Beda reakce na …
-
A kde myslíš, že jsem je měl než jsem si pořídil to velké?Ve flašce od okurek???Já mám podobné, možná stejné.
reagovat - Neděle 16. října 2011 v 1:16 ® nnnap reakce na …
-
jajco> ono slovo potěr na pytlích je zejména odborný stavařský termín pro vrstvu podlahy
reagovatTakže si musíš do akvárka vybrat podlahu pro neonky, čichavce, živorodé ale pro halančíky fakt ne. Ani cihlidky nebudou šťastné z potěru
Přitom se o něj tak rády starají.
- Sobota 15. října 2011 ve 21:15 ® noba reakce na …
-
Beer.Beda> no dyť vím ne?
reagovatna výšku 50cm a na váhu zatím tak půl tuny
samostatně ho zatím nedám. Vezmi i s akvárkem a dej tam ty zavojnatky.
- Sobota 15. října 2011 ve 20:25 ® jajco
-
nnnap> Ve stavebninách bych písek na potěr nekupoval,ono totiž slovo potěr má dva významy!Stačí se třeba na valašsku,třeba v okolí Rožnova zeptat na fůru písku a nedomluvíte se!Tam se totiž říká písku „potěrák“.
reagovat - Sobota 15. října 2011 ve 20:18 ® Beer.Beda
-
To jo ale ještě mi chybí jeden rozměr.Já tu 240tku mám 120×50×40. Co by si chtěl jenom za ten filtr.
reagovat - Sobota 15. října 2011 v 19:48 ® noba
-
ach jo. Kouzlo mobilního internetu
reagovat - Sobota 15. října 2011 v 19:47 ® noba reakce na …
-
Beer.Beda> a sakra. S tím jsem nepočítal. To budu muset pořídit ještě větší, ale s tím už mě asi katka vyrazí
reagovatNo jo. Ma to 150×52
- Sobota 15. října 2011 v 19:14 ® noba reakce na …
-
Beer.Beda> a sakra. S tím jsem nepočítal. To budu muset pořídit ještě větší, ale s tím už mě asi katka vyrazí
reagovatNo jo. Ma to 150×52
- Sobota 15. října 2011 v 18:07 ® Beer.Beda reakce na …
-
Jaké to má rozměry 150×50×? Jinak já mám ještě jedno akva na zahradě a to má něco málo přes 400 l akorát má malou dirku na spodním skle.
reagovat - Sobota 15. října 2011 v 15:53 ® noba reakce na …
-
nnnap> to úlet nebyl. Akvaristice se už věnuji řadu let. Ale nikdy jsem neměl takhle velké akvárium, tak proto ty blbé dotazy kolik cca písku. A co se týče těch tercovcu, tak i s nimi bych si dokázal poradit.naskytla se možnost koupit nové 400l akvárium s novým vnějším filtrem eheim i s tercovci zhruba za cenu ryb.
reagovat - Sobota 15. října 2011 v 15:25 ® noba reakce na …
-
nnnap> to úlet nebyl. Akvaristice se už věnuji řadu let. Ale nikdy jsem neměl takhle velké akvárium, tak proto ty blbé dotazy kolik cca písku. A co se týče těch tercovcu, tak i s nimi bych si dokázal poradit.naskytla se možnost koupit nové 400l akvárium s novým vnějším filtrem eheim i s tercovci zhruba za cenu ryb.
reagovat - Sobota 15. října 2011 ve 14:08 ® Alov
-
nnnap> Jen občas. Dycky si tak na 2–3 roky něco z Malawi nebo Tanganiky pořídím a ap to zas dám pryč. Ovšem v případě Calvusů tenot cyklus natáhnu. Pásl jsem po nich moc dlouho.
reagovat
Jinak už jsem měl asi 20 jezerních druhů z Afriky, úspěšně rozmnožil (což není až tak velký problém) a úspěšně prodal. Jak říkám. Zkouším jen okrajově. Moje krevní skupina jsou hlavně krunýřovci a panceřníci - Sobota 15. října 2011 ve 14:05 ® Alov
-
noba> Foto č.1 je Julidochromis transcriptus (marlieri) forma Keleme. Jsou to svině kousavé mezi sebou, ale fascinuje mě u nich péče o potomstvo. Pár se stará o několik generací potomstva najednou. Jakmile ale nejstarší generace potomstva dospěje, stává se pro pár nepřítelem. Je třeba tomu předejít a dospívající ryby průběžně odlovovat.
reagovat
Foto č.2 je Lamprologus Calvus Black. Tady se mi líbí vzhled a taky jako pro chovatele to je výzva tuto rybku rozmnožit. Samotný chov je jednoduchý, ale docílit zaplnění samice jikrami je onen kumšt. Tak uvidíme. Blacků budu mít 10 ks a ještě uvažuju nad Goldama. Uvidíme.
Jinak tyto 2 druhy se dají ve velké nádrži chovat pohromadě. Calvusy mají dokonce na Kelemy blahodárný vliv v tom směru, že odtahují trochu pozornost soupeřících Kelemů a tím pádem nedochází ke ztrátám při obsazován í teritorií - Sobota 15. října 2011 ve 12:16 ® nnnap
-
noba> takže hrubší písek a hrubší rostlinky. Ale poslouchej, s těma terčovcema to byl úlet, že? Normálně by ses k nim měl prokousat tak nejdřív za 10 let praktické akvaristiky.
reagovat