Chytej.cz

Akvaristický koutek necteno

24.4.2008 | zlomiljsemprut | 376.953 zobrazení | 3.587 odpovědí

Akvaristický koutekAhojte, posílejte prosím zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a předávejme si zkušenosti!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 19. září 2011 v 11:41 ® Black11 reakce na …
Black11

Tak už rodí… :-)

reagovat
Pondělí 19. září 2011 v 9:57 ® Black11
Black11

Ahoj, tak poprvé jsem to nechal přirozeně proběhnou, alr porodila mi v noci a mladé sežraly (neodchytil jsem ji do porodničky). Dnes mi přijde, že jedna ze samic má všechny příznaky brzkého porodu, tak jsem ji odlovil. Je normální, že je po odlovu do porodničky jakoby nervózní a snaží se dostat ven ?? Porodničku mám umístěnou ve spol. akvu… Díky

reagovat
Pátek 26. srpna 2011 v 8:40 ® Black11 reakce na …
Black11

mekvak> Super, tak snad se dočkám malých :-D A děkuju za info ;-)

reagovat
Pátek 26. srpna 2011 v 0:06 ® mekvak reakce na …
mekvak

Black11> Je březí.

reagovat
Čtvrtek 25. srpna 2011 v 10:12 ® Black11
Black11

Ahoj, ještě mám jeden dotaz a to ohledně pavích oček. Dám sem fotku samičky, protože si nejsem jistý jesli je „březí“. Podle toho co jsem četl, by měla být, ale raději se ujistím.

reagovat
foto/forum/2011/th-img18134.jpgfoto/forum/2011/th-img18135.jpg
Středa 24. srpna 2011 ve 21:37 ® Black11 reakce na …
Black11

noba> To jsem udělal, takže počítám, že to byl vodní kámen.

reagovat
Středa 24. srpna 2011 v 17:04 ® noba reakce na …
noba

Black11> co to bylo nevím, ale filtr netřeba prát moc často a když prát tak jen ve vodě z akvárka. Jsou v něm všemožné užitečné bakterie.

reagovat
Středa 24. srpna 2011 ve 12:10 ® Black11
Black11

Dnes jsem poprvé vyčistil molitanový filtr a okolo té trubičky, která přivádí vzduch, byla taková bíla hmota. Byl to vodní kámen nebo něco co jsem neměl odstraňovat, protože jsem to odstranil .. ? Bylo to trochu mazlavé.

reagovat
Pátek 12. srpna 2011 ve 13:34 ® Malinko
Malinko

Tomik> ja mam okounky s plotickama, ale mam to na verande, teplotu bych odhadoval ted v lete okolo 18 stupnu a rybky jsou v pohode, davam ji vlockovy krmeni a obcas jim sypu par cerviku, ale aby to stihali pochytat, pripadne posbirat. na dne mam skebli, do ktery to pada, aby se cervi nezavrtavali do dna.

reagovat
Pátek 12. srpna 2011 v 10:21 ® Tomik
Tomik

Právě se bojím té teploty která je kolam 20–22 °c to je asi moc že? Přemýšlel jsem o okouncích, ale nevím čím je krmit, zkoušel jsem červy, žížalky, ale to hrozně ničí kvalitu vody. Takže to asi pujdu do těch plotic s rizikem, že asi budu mít po kytkách.

reagovat
Pátek 12. srpna 2011 v 10:01 ® Malinko reakce na …
Malinko

Tomik> Idealni, co se tyce chovu sou karasci, ale zlikvidujou kytky. Do 30 l akvarka mozna par mensich okounku nebo ploticek. Pokud tam nebude moc pretopeno. Urcite ne oukleje, ty toho moc nevydrzi.

reagovat
Pátek 12. srpna 2011 v 9:29 ® Black11
Black11

Ahoj, tak jsem koupil osazenstvo. A zatím vše v pohodě. Jen mám otázku kvůli vallisneire, je normální že mi listy,které na ní již byli postupně žloutnou ? Nebo se jedná o příznak, toho co mi níže říkal Alov ???

reagovat
Středa 10. srpna 2011 v 15:11 ® Tomik
Tomik

Zdravím místní odborníky přes akvaristiku a prosím o radu. Pořídil jsem si malý (30l) akvárko na privát abych se mohl kochat rybičkami při studiích. Chtěl bych tam lupnout naše rybičky, jenom nevím s čím začít, je mi jasné, že možnosti jsou velmi omezené velikostí akvárka. Co byste do takového akvárka dali vy? Případně piště na co si dát bacha atp. Dííky

reagovat
foto/forum/2011/th-img18045.jpg
Úterý 9. srpna 2011 ve 13:36 ® Black11 reakce na …
Black11

Alov> Tak jsem dneska koukal na akvárko a voda je úpně čistá. Akorát dno a květiny josu špinavé běžnými nečistoty. 4etl jsem, že pro správné zarybnění je potřeba rybičky dávat postupně. myslíš, že bych do akvárka mohl již po 4 dnech dát nějaké rybky ?? pokud ano, napiš které, protože tvůj návrh osazenstva se mi velice líbí. Díky

reagovat
Pondělí 8. srpna 2011 ve 23:29 ® Black11 reakce na …
Black11

Alov> Ok, tou dešťovkou to řeším prozatimně…sa­mozřejmě se pak poptám.

Jo a prosimtě z té tabulky jak jsem to poslal, tak jak z toho poznám tvrodst v dGH ? Ptám se proto, že ohledně rybiček se udává vždy tato jednotka, tak abych si to mohl zhruba odhadnout, která rybička mi tam vydrží či ne.

reagovat
Pondělí 8. srpna 2011 ve 23:01 ® Alov reakce na …
Alov

Black11> Tak tvrdost je dost vysoká, ale rybám by to vadit nemělo. Snad možná trošku Ramirezkám. Jak už jsem psal. Na deštovku se vyprdni. Poptej se v obchodě, jestli nemají nějaký přípravek na změkčení vody. Dá se to pořídit do 50 kč a máš to na dlouho. Dycky u výměny vody kápneš pár kapek a máš klid…

reagovat
Pondělí 8. srpna 2011 ve 22:18 ® Black11
Black11

Alov> Ano pozadí tam mám docela temné. když jsem včera měřil Ph bylo okolo 8, dnes jsem vodu zředil dešťovkou,tak uvidím co to do zítřka udělá. Jen ještě jedna věc. Máme zde tvrdou vodu, dá sem nějaké číslo,ale nevyznám se v tom, našel jsem to na ofi.stránkách Veolie.

Vložím sem tabulku,u nás se bide jednat o zvýrazněnou část, jde mi o to jesli ji kvůli rybám budu muset upravovat.

Omlouvám se za velikost, snad to přečteš, mělo by se dát…

reagovat
foto/forum/2011/th-img18041.jpg
Pondělí 8. srpna 2011 ve 21:25 ® Alov reakce na …
Alov

Black11> Jestli se nepletu, tak pozadí tam už nějaké máš. Jen jsem si ho hned nevšimnul…

reagovat
Pondělí 8. srpna 2011 ve 21:16 ® Alov reakce na …
Alov

Black11> Ty tmavé místa na Valisnerii jsou počátkem růstu Ruduchy.Pořid 2 Parmičky siamské (Crossocheilus siamensis). Ty to žerou, tak to možná pomůže. Jinak akva vypadá fajn. Ted bude záležet, jak se poperou kytky. Valisnerie a Kryptokoriny se nesnášejí, protože každá z nich potřebuje jinou kyselost vody. Tak uvidíš, co to s nima provede. Tipuju, že Valisnerky vyhrajou :-)
Jinak bych ještě doplnil nějaké tmavší pozadí. Ryby nemají rády, když je akvariuk zkrz prosvětlené. Nevybarví se a jsou takové nespokojené. Potřebuji pocit bezpečí. Stačí třeba černá tapeta nebo tapeta imitující bambusovou plachtu atd.
Ryby bych zatím pořídil v tom menším množství, jak jsem psal níže.
Tu je ta parmička na fotu..

reagovat
foto/forum/2011/th-img18040.jpg
Pondělí 8. srpna 2011 ve 20:57 ® Black11
Black11

Tak sem dávat fotky akva, ale omlouvám se řasu jsem nevyfotil, páč je to zatím tak hrozně jemné, že mi to foťák, který mám k dispozici neutáhne. Je to jen rozmazaný flek.

reagovat
foto/forum/2011/th-img18038.jpgfoto/forum/2011/th-img18039.jpg
Pondělí 8. srpna 2011 ve 20:52 ® Black11 reakce na …
Black11

Alov> Tak manželka mi snad v 15 letech nehrozí :-D poslu ti foto…chvilimku vydrz a popř. mi poraď to v akvu doplnit, jak ho vylepšit ;-)

reagovat
Pondělí 8. srpna 2011 ve 20:39 ® Alov reakce na …
Alov

Black11> No hod foto, ale pokud to je Ruducha (štětinková řasa), tak ta se ti netvoří, ale už sis ji musel s kytkama dotáhnout. Zbavit se toho dá jedině mechanicky nebo rybičkama. Ale je to nerovný boj a většinou bez dlouhodobého úspěchu, Daří se ji ve vodě s vysokým obsahem dusičnanů.
Jinak já vzduchovací motorek nepoužívám vůbec. Akvárka mám v ložnici a snějakým hrčením a bubláním bych letěl s akvárkama z bytu (manželka) :-D

reagovat
Pondělí 8. srpna 2011 ve 20:30 ® Black11
Black11

Alov> kostku mám 6×12×5 a čerpadlo zkusím najít na netu. Dnes jim přibyl domeček a přendal jsem teploměr na druhou stranu naproti filtru, takže okolo něho ptotéka stále voda, která se ohřívá. Měl jsem dnes jednu nepříjemnost a to, že se mi část zasazené kytičky (mojí vinou) vyrvala ven, tak jsem jí tam musel znovu píchnout. A jen dotaz. na listech vallisneiry a jednoho z cryptocorynu se mi tvori takove sede vlasky nevis co by to mohlo byt ? Nekde jsem se docetl ze by to mohla byt roducha. Pokud chces přiložím foto.

Vzduchovací motorek mám tento: http://shop.miga.cz/…-p62602.html

reagovat
Pondělí 8. srpna 2011 ve 20:12 ® Alov
Alov

Black11> Já používám přesně tyto čerpadla http://www.chovatelsky-raj.cz/…-p-3727.html a k nim dokoupím molitanovou kostku potřebné velikosti (v tvém případě postačí 10×10×15 cm) a filtr je jak víno. Tyto čerpadélka mají možnost vzduchování, které se dá přiloženým udělátkem regulovat. Vyjde tě to cca na 300kč a si filtrací, výkonem a hlukem úplně nekde jinde :-)

reagovat
Pondělí 8. srpna 2011 v 19:40 ® Alov
Alov

Black11> Po ty 4 ýdny bych ho nepral. Poté vždy vyprat ve vlažné vodě. Jinak ponoření kolínka u klasického filtru není dúležitéů Jestli je pod vodou celým objemem nebo jen z části. Já osobně bych ho celým průměrem ponořil těsně pod hladinu , jinak nemusí mít odpovídající výkon. Výření hladiny je v pohodě.
Jinak ja bych taky nevypínal filtr. Pokud tam budeš mít 3 rybky, tak v pohodě, ale jestli jich tam budeš mít 20, tak už by to mohl být problém. Já mám filtry puštěné nonstop a když třeba vypadne proud, tak jsou ryby do půl hodky u hladiny…

reagovat
Pondělí 8. srpna 2011 v 11:32 ® Black11 reakce na …
Black11

noba> Ok, zkusim o tom něco najít..teď řešim jak snížit tvrdost a Ph a co jsem se dočetl, tak by to měla vyřešit dešťovka..takže převařuji

reagovat
Pondělí 8. srpna 2011 v 11:02 ® noba reakce na …
noba

Black11> možjá se to týká jen externích filtrů, ale nejsem si jist.

reagovat
Pondělí 8. srpna 2011 v 9:56 ® Black11 reakce na …
Black11

noba> Hmm, o tom budu muset něco najít, páč mám akvo kousek od postele a vrčící vzduchovací motorek neni nic příjemnýho.

reagovat
Pondělí 8. srpna 2011 v 1:08 ® noba
noba

aktuální vzhled mého akva:-)

reagovat
foto/forum/2011/th-img18034.jpg
Pondělí 8. srpna 2011 v 1:07 ® noba
noba

já mám za to že filtr by se vypínat neměl. Ani tak tak kvůli vzdchu, ale četl jsem že ve vypnutém filtru začne docházet v důsledku hnití ke vzniku dusičnatých látek či tak nějak.

reagovat