Vyhledávání
Akvaristický koutek
24.4.2008 | zlomiljsemprut | 378.820 zobrazení | 3.587 odpovědí
Ahojte, posílejte prosím
zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a
předávejme si zkušenosti!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Sobota 6. září 2008 ve 20:42 ® yerrx
-
Alov tak s tim dusikem pomuze ten bio filtr ne? uz tu o tom byla rec se mi zda…
reagovat - Sobota 6. září 2008 v 15:58 ® Alov
-
yerx> Veškeré tablety na štětinkovou řasu jsou o howně. Štětinková řasa se dá odstranovat pouze mechanicky nebo přirozeně. Tzn. rybama. S tím filtrem ale newím
zlomiljsemprut> Pořid parmičky siamské a uvidíš, že pomůžou.
mayor> Štětinková řasa je hlavně o obshu dusičnanů ve vodě. Světlo není až tak zásadní faktor. Kluci mají v akvárkách naše sladkovodní ryby a ty mají dost agresivní extrementy, díky kterým je pak v akvarijní vodě vysoký obsah dusičnanů. V takovém akvárku by si čast vody měla měnit nejmín co 2 dny…
farnas> Pěkné až na ty umělé barevné kytky. Známka 3
reagovat - Pátek 5. září 2008 ve 14:43 ® mayor
-
chlapi na tu rasu: dejte akvarium do stinnyho mista, mel jsem taky takovy problem ale jak jsem ji dal mimo slunecni svit nemam ani naznak
reagovat - Pátek 5. září 2008 ve 14:41 ® mayor
-
tos tady je rybicky.net
reagovat - Pátek 5. září 2008 ve 14:40 ® mayor
-
nejsem zadnej profi me to delaji tzv.parmicky čtyřpruhe delaji to i parmicky nachove(vipadaji stejne ale jsou myslim zeleny a parmicky petipruhe.nekdo rika tem čtyřpruhym tygrovane.skusim najit jeste link.
reagovat - Čtvrtek 4. září 2008 ve 23:01 ® yerrx
-
ted mam par dni v akvarku male oukleje, kdyz sem jednou prisel jedna nemela zadni ploutev tak sem ji klepl a daval to za vinu karasovi ktery par ryb uz sezral, ale uz sem ho pustil a obevilo se mi to u dalsich dvou oukleji, co to muze byt?
reagovat - Čtvrtek 4. září 2008 ve 22:26 ® farnas
-
my akvarium
reagovat - Čtvrtek 4. září 2008 ve 21:54 ® yerrx
-
mam v akvarku trochu hnedych ras bo sem do tedka nemel svetlo, tak sem si koupil tablety aglostop depot ktere by je mely znicit, muzu mit zaply bio filtr kdyz to pouzivam?
reagovat - Čtvrtek 4. září 2008 ve 21:32 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
Alov: Jo to je ono:(
reagovat - Čtvrtek 4. září 2008 ve 21:02 ® Alov
-
Štětinková řasa se po mých zkušenostech odstranit z akvária snad ani nedá.Vyházel jsem rostliny, kořeny, nápln filtru. Prostě všechno. Akvárium jsem napustil až povrch vodou a navalil skalici modrou. Poté vypustil, znovu akvárium zařídil, pravidelně měnil vodu a kvalitně provzdušňoval. Po půl roce byla zpět. Jediná pomoc pro mě je, že jsem nakoupil 10 ks Parmiček siamských a ty dokážou tuto řasu alespon potlačovat a to dost dobře… Pokud se jedná o řasu na fotce, tak se nadřeš
reagovat - Čtvrtek 4. září 2008 ve 20:19 ® Bert reakce na …
-
Tý skalice velmi málo,ne abys to přehnal,v malých dávkách by to ani rybám nemělo vadit
reagovat - Čtvrtek 4. září 2008 ve 20:13 ® tomchamik
-
hlavně ne tu skalici jestli máš ryby!!!!!!!!!!!A s štěčičkovou řasu ancistrus nezlikviduje,já s ní bojuji už rok,chce to častěji měnit vodu a upravit proudění vody z filtru.
reagovat - Čtvrtek 4. září 2008 v 18:01 ® Bert reakce na …
-
Možná to bude nějaká řasa,přidal bych modrou skalici(síran mědnaty),popřípadě i trochu osolil vodu.Tím bys měl její růst zastavit.
reagovat - Čtvrtek 4. září 2008 v 17:57 ® ESKY reakce na …
-
a jakou má ta věc barvu ? a jak je ta věc dlouhá ? srovnání jako vlasy není příliš šťastné, pokud má někdo krátké vlasy a černé, pak je srovnání jednoduché a jedná se o černou štětičkovou řasu, ta expanduje v akváriích s malou intenzitou světla, krátké zelené = pravý opak, příliš světla a zejména slunečního, dlouhé a zelené vlasy vodníkovi nám značí dlouhou zelenou řasu, obvykle se zavleče s krmením, nebo s doneseným, ne moc očištěným kamenem, či kořenem, doporučuji vypnout osvětlení tak na dva dny, neboť řasy potřebují ke svému zdárnému růstu intenzivní světlo. Kdyby jsi měl ancistruse, tak ti by si s touto řasou poradili.
reagovat - Čtvrtek 4. září 2008 v 17:46 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
Mám takový problém… v akvárku se mi množí nepříjemná věc. Vypadá to jako vlasy. Chytá se to rostlin, kořenů a jde to i na substrát. Čím více to trhám tím více to roste:( Nevíte co to může býti a jak se toho zbavit?
reagovat - Pátek 22. srpna 2008 v 18:26 ® EDYS reakce na …
-
jsou tam dve..
reagovat - Pátek 22. srpna 2008 v 16:38 ® farnas
-
ted uz je ta sticka pekna
reagovat - Pátek 22. srpna 2008 ve 13:17 ® EDYS reakce na …
-
nejsem si jist jestli se ji tam bude libit ..
reagovat - Pátek 22. srpna 2008 ve 13:17 ® EDYS reakce na …
-
Stika asik taky bude ze Znojemskych vod..jo to rybarstvi je ve Znojme..
reagovatale uz to tam maj dlouho ne?
- Čtvrtek 21. srpna 2008 ve 22:52 ® farnas
-
EDYS. to je ze znojma ta stika i to rybarstvi tam je to pekny
reagovat - Čtvrtek 21. srpna 2008 ve 22:42 ® yerrx
-
prezije me mala parmicka v akvarku?
reagovat - Pondělí 11. srpna 2008 ve 14:18 ® EDYS reakce na …
-
Ne OV ja jen tak objizdim rybarstvi v cele CR..ne mame tam rodinu tak jak sme tam byl tak jsme se tam zasel podivat..
reagovat - Pondělí 11. srpna 2008 v 10:12 ® zlomiljsemprut reakce na …
-
EDYS: Ten obchod znám! Ty si ze Znojma? Já sice ne, ale můj bratránek tam bydlí a jednou mne tam vzal. Je to krása…
reagovat - Pondělí 11. srpna 2008 v 0:21 ® EDYS reakce na …
-
70 a ta druha tak 45–50..asik uz je to snad 3 tydny co jsem tam byl je to ve Znojme…
reagovat - Neděle 10. srpna 2008 ve 23:59 ® Salmo reakce na …
-
EDYS>Kolik měla ??(stačí hrubý odhad)
reagovat - Neděle 10. srpna 2008 ve 23:44 ® EDYS reakce na …
-
píšeš ke mě jo??ja se sněma bavil a ona no my to normalne krmime rybkama a rikala ze byla o hodne mensi..uz ji tam maj nejaky patek..:d..taky jsem z toho byl unešen..
reagovat - Neděle 10. srpna 2008 ve 23:29 ® Salmo
-
krása,kua malou „akvarijní“ štičku nemůžu nikde sehnat..
reagovat(((
- Neděle 10. srpna 2008 ve 23:20 ® EDYS
-
toto mam doma..
reagovatne našel jsem to v jednom rybářství..
- Neděle 10. srpna 2008 v 16:50 ® yerrx reakce na …
-
ale ten karas je urcite sezere to akvarko neni zas tak velke…
reagovat - Neděle 10. srpna 2008 ve 14:51 ® kubas
-
ne mylý ale malý
reagovat