Chytej.cz

Akvaristický koutek necteno

24.4.2008 | zlomiljsemprut | 378.820 zobrazení | 3.587 odpovědí

Akvaristický koutekAhojte, posílejte prosím zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a předávejme si zkušenosti!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 6. září 2008 ve 20:42 ® yerrx
yerrx

Alov tak s tim dusikem pomuze ten bio filtr ne? uz tu o tom byla rec se mi zda…

reagovat
Sobota 6. září 2008 v 15:58 ® Alov
Alov

yerx> Veškeré tablety na štětinkovou řasu jsou o howně. Štětinková řasa se dá odstranovat pouze mechanicky nebo přirozeně. Tzn. rybama. S tím filtrem ale newím :-((

zlomiljsemprut> Pořid parmičky siamské a uvidíš, že pomůžou.

mayor> Štětinková řasa je hlavně o obshu dusičnanů ve vodě. Světlo není až tak zásadní faktor. Kluci mají v akvárkách naše sladkovodní ryby a ty mají dost agresivní extrementy, díky kterým je pak v akvarijní vodě vysoký obsah dusičnanů. V takovém akvárku by si čast vody měla měnit nejmín co 2 dny…

farnas> Pěkné až na ty umělé barevné kytky. Známka 3 :-)

reagovat
Pátek 5. září 2008 ve 14:43 ® mayor

chlapi na tu rasu: dejte akvarium do stinnyho mista, mel jsem taky takovy problem ale jak jsem ji dal mimo slunecni svit nemam ani naznak

reagovat
Pátek 5. září 2008 ve 14:41 ® mayor

tos tady je rybicky.net

reagovat
Pátek 5. září 2008 ve 14:40 ® mayor

nejsem zadnej profi me to delaji tzv.parmicky čtyřpruhe delaji to i parmicky nachove(vipadaji stejne ale jsou myslim zeleny a parmicky petipruhe.nekdo rika tem čtyřpruhym tygrovane.skusim najit jeste link.

reagovat
Čtvrtek 4. září 2008 ve 23:01 ® yerrx
yerrx

ted mam par dni v akvarku male oukleje, kdyz sem jednou prisel jedna nemela zadni ploutev tak sem ji klepl a daval to za vinu karasovi ktery par ryb uz sezral, ale uz sem ho pustil a obevilo se mi to u dalsich dvou oukleji, co to muze byt?

reagovat
Čtvrtek 4. září 2008 ve 22:26 ® farnas
farnas

my akvarium

reagovat
foto/forum/2008/th-img4672.jpg
Čtvrtek 4. září 2008 ve 21:54 ® yerrx
yerrx

mam v akvarku trochu hnedych ras bo sem do tedka nemel svetlo, tak sem si koupil tablety aglostop depot ktere by je mely znicit, muzu mit zaply bio filtr kdyz to pouzivam?

reagovat
Čtvrtek 4. září 2008 ve 21:32 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

Alov: Jo to je ono:(

reagovat
Čtvrtek 4. září 2008 ve 21:02 ® Alov
Alov

Štětinková řasa se po mých zkušenostech odstranit z akvária snad ani nedá.Vyházel jsem rostliny, kořeny, nápln filtru. Prostě všechno. Akvárium jsem napustil až povrch vodou a navalil skalici modrou. Poté vypustil, znovu akvárium zařídil, pravidelně měnil vodu a kvalitně provzdušňoval. Po půl roce byla zpět. Jediná pomoc pro mě je, že jsem nakoupil 10 ks Parmiček siamských a ty dokážou tuto řasu alespon potlačovat a to dost dobře… Pokud se jedná o řasu na fotce, tak se nadřeš :-((

reagovat
foto/forum/2008/th-img4671.jpg
Čtvrtek 4. září 2008 ve 20:19 ® Bert reakce na …

Tý skalice velmi málo,ne abys to přehnal,v malých dávkách by to ani rybám nemělo vadit

reagovat
Čtvrtek 4. září 2008 ve 20:13 ® tomchamik
tomchamik

hlavně ne tu skalici jestli máš ryby!!!!!!!!!!­!A s štěčičko­vou řasu ancistrus nezlikviduje,já s ní bojuji už rok,chce to častěji měnit vodu a upravit proudění vody z filtru.

reagovat
Čtvrtek 4. září 2008 v 18:01 ® Bert reakce na …

Možná to bude nějaká řasa,přidal bych modrou skalici(síran mědnaty),popřípadě i trochu osolil vodu.Tím bys měl její růst zastavit.

reagovat
Čtvrtek 4. září 2008 v 17:57 ® ESKY reakce na …

a jakou má ta věc barvu ? a jak je ta věc dlouhá ? srovnání jako vlasy není příliš šťastné, pokud má někdo krátké vlasy a černé, pak je srovnání jednoduché a jedná se o černou štětičkovou řasu, ta expanduje v akváriích s malou intenzitou světla, krátké zelené = pravý opak, příliš světla a zejména slunečního, dlouhé a zelené vlasy vodníkovi nám značí dlouhou zelenou řasu, obvykle se zavleče s krmením, nebo s doneseným, ne moc očištěným kamenem, či kořenem, doporučuji vypnout osvětlení tak na dva dny, neboť řasy potřebují ke svému zdárnému růstu intenzivní světlo. Kdyby jsi měl ancistruse, tak ti by si s touto řasou poradili.

reagovat
Čtvrtek 4. září 2008 v 17:46 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

Mám takový problém… v akvárku se mi množí nepříjemná věc. Vypadá to jako vlasy. Chytá se to rostlin, kořenů a jde to i na substrát. Čím více to trhám tím více to roste:( Nevíte co to může býti a jak se toho zbavit?

reagovat
Pátek 22. srpna 2008 v 18:26 ® EDYS reakce na …
EDYS

jsou tam dve..:-D

reagovat
Pátek 22. srpna 2008 v 16:38 ® farnas
farnas

ted uz je ta sticka pekna

reagovat
Pátek 22. srpna 2008 ve 13:17 ® EDYS reakce na …
EDYS

nejsem si jist jestli se ji tam bude libit ..:-D

reagovat
Pátek 22. srpna 2008 ve 13:17 ® EDYS reakce na …
EDYS

Stika asik taky bude ze Znojemskych vod..jo to rybarstvi je ve Znojme..:-D ale uz to tam maj dlouho ne?

reagovat
Čtvrtek 21. srpna 2008 ve 22:52 ® farnas
farnas

EDYS. to je ze znojma ta stika i to rybarstvi tam je to pekny

reagovat
Čtvrtek 21. srpna 2008 ve 22:42 ® yerrx
yerrx

prezije me mala parmicka v akvarku?

reagovat
Pondělí 11. srpna 2008 ve 14:18 ® EDYS reakce na …
EDYS

Ne OV ja jen tak objizdim rybarstvi v cele CR..ne mame tam rodinu tak jak sme tam byl tak jsme se tam zasel podivat..:-D

reagovat
Pondělí 11. srpna 2008 v 10:12 ® zlomiljsemprut reakce na …
zlomiljsemprut

EDYS: Ten obchod znám! Ty si ze Znojma? Já sice ne, ale můj bratránek tam bydlí a jednou mne tam vzal. Je to krása…

reagovat
Pondělí 11. srpna 2008 v 0:21 ® EDYS reakce na …
EDYS

70 a ta druha tak 45–50..asik uz je to snad 3 tydny co jsem tam byl je to ve Znojme…

reagovat
Neděle 10. srpna 2008 ve 23:59 ® Salmo reakce na …
Salmo

EDYS>Kolik měla ??(stačí hrubý odhad)

reagovat
Neděle 10. srpna 2008 ve 23:44 ® EDYS reakce na …
EDYS

píšeš ke mě jo??ja se sněma bavil a ona no my to normalne krmime rybkama a rikala ze byla o hodne mensi..uz ji tam maj nejaky patek..:d..taky jsem z toho byl unešen..:-D

reagovat
Neděle 10. srpna 2008 ve 23:29 ® Salmo
Salmo

krása,kua malou „akvarijní“ štičku nemůžu nikde sehnat..:-( (((

reagovat
Neděle 10. srpna 2008 ve 23:20 ® EDYS
EDYS

toto mam doma..:-D ne našel jsem to v jednom rybářství..:-D

reagovat
foto/forum/2008/th-img4502.jpg
Neděle 10. srpna 2008 v 16:50 ® yerrx reakce na …
yerrx

ale ten karas je urcite sezere to akvarko neni zas tak velke…

reagovat
Neděle 10. srpna 2008 ve 14:51 ® kubas
kubas

ne mylý ale malý :-)

reagovat