Vyhledávání
Akvaristický koutek
24.4.2008 | zlomiljsemprut | 375.886 zobrazení | 3.587 odpovědí
Ahojte, posílejte prosím
zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a
předávejme si zkušenosti!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Středa 17. prosince 2014 ve 13:39 ® mascha
-
Neuvěřitelně se mi rozmnožily paví očka. Kdyby měl někdo zájem o potěr cca 0,5–1cm, tak jich tu mám určitě stovku. Zdarma za odvoz a osobní odlov (Praha Smíchov) nebo vyměním za Ancistruse nebo podobnýho sumečka, parmičky nebo jinou rybku, která by třeba i ten potěr gupek probrala a ty velký nechala na pokoji. Dík kontakt na michal.mrskoc@h1.cz
reagovat - Úterý 2. prosince 2014 ve 20:35 ® Nerodia
-
Vážené kolegyně a kolegové, obracím se na Vás s prosbou ohledně raků. Velice bych potřeboval získat jakýkoliv uhynulý druh raka pro školu a zároveň i jako materiál pro jednu srovnávací studii.Kdo mi chce pomoci tak ať uhynulého raka ( pokud možno celého a nepoškozeného) vloží do igelitového pytlíku a dá na mráz a ozve se mi. Jen potřebuji ještě znát druh ( když ho znáte). Moc by jste mi pomohli.
reagovat - Pátek 28. listopadu 2014 v 8:08 ® Atik
-
Máte někdo zkušenost s chytáním na nějaké ty klasické rybičky?Mám na mysli gupky,mečovky a jim podobné.budu si je pořizovat abych s nimi mohl krmit mé okouny v druhém akváriu..
reagovat - Pátek 28. listopadu 2014 v 7:23 ® troutkiller reakce na …
-
noba>Placky sou krásný ryby uplně na hovno
reagovatMěl sem je roky a už je nechci
Sice nádhera ale toho sraní.Voda,teplo,krmení a k tomu nemoci.Osobně momentálně schánim Alty nebo jinou Jihoamerickou klidnou Cichlidu.
- Pátek 28. listopadu 2014 v 0:30 ® noba
-
tak my vinou strevních parazitu uhynuli 3 ze 6 tercovcu a jeden to ma jeste nahnute. Veskera lecba nezabrala.
Proto by me zajimalo jestli nekdo neví o nejakem chovateli v Praze nabo strednich cechach, kde bych doplnil stavy az se to da zas nejak do kupy.
reagovat - Úterý 12. srpna 2014 ve 14:57 ® noba reakce na …
-
nnnap>
reagovattaky jsem si něčím podobným v minulosti cca v 11ti letech prošel
třeba se časem taky někam dostane.
- Pondělí 11. srpna 2014 v 15:51 ® nnnap reakce na …
-
kamos007> prosímtě, todle okamžitě z vody! Tady se dalo zkusit levná klasika, protože u ryby za 20 korun nemá cenu nic jinýho, jak malachytovou zeleň nebo Methylenová modř. Prvotní projev je na kožní parazity, proto tadle varianta, ovšem jak to bříško propadne, tak už NENÍ NA CO ČEKAT a co zachraňovat. Normálně takovou rybku odlov, cvrnkni ji prostředníčkem po hlavě a pohřeb.
reagovat - Pondělí 11. srpna 2014 v 15:46 ® nnnap reakce na …
-
noba> tak si klikám po tvích rybičkách a najednou kamošovo raketa.
reagovatTrochu jiný level.
- Sobota 9. srpna 2014 ve 12:01 ® Nerodia reakce na …
-
Takový je život.
reagovat - Sobota 9. srpna 2014 v 10:50 ® skwor
-
Po více než deseti letech bydlení v jednom pokoji se dnes můj veterán ancistrus rozhodl, že už ho nebaví žít. Škoda, tu rybu jsem měl rád.
reagovat - Pátek 14. března 2014 ve 21:55 ® noba
-
test nového fotáku
reagovat - Středa 12. března 2014 ve 12:24 ® FInnnp reakce na …
-
kamos007> Nemá cenu hned rezignovat.Vše chce,ale své.Že jsi někdo něco přitáhl ze zverimexu je nejčastější výmluva.Zkus třeba založit akvárium znovu.Dej tam dobré dno kup rostliny a zkus akvárium bez ryb.Až jsi všechno sedne a rostliny začnou růst dej tam nějaké ryby.Změř si hodnoty co tě tečou z kohoutku a podle toho vyber ryby.
reagovat - Středa 12. března 2014 v 10:43 ® kamos007 reakce na …
-
FInnnp> předtím jsem měl menší akva, a jednou tolik ryb a vše bylo ok a teď de všechno dopr… podle mě jsem si něco dotáhl ze zverimexu, hodně lidi mi říkalo že ty mečovky jim teš pošly za pár týdnů, až to všechno padne tam dám karase co mám v tom 15 l akva přikoupím 2 ty zlaté a seru nato.
reagovat - Středa 12. března 2014 v 10:23 ® FInnnp reakce na …
-
kamos007> Akvárium je strašně malé a filtrace zřejmě nevyhovující.Čím menší akvárium máš tím hůře se v něm drží biologická rovnováha.V tom tvém akváriu bude špatné asi všechno.Protože asi budeš akvaristický začátečník doporučil bych ti začít ůplně od znovu a hlavně si o tom něco přečíst.
reagovat - Středa 12. března 2014 v 10:05 ® kamos007
-
Akva je tuším necelých 40 l misto původního 15 l filtraci mám stejnou atmana tu nejmenší verzi psanou do 30 l tu pojistku na regulaci jsem odstranil a jedu naplo a myslím si že to stačí.
reagovat - Středa 12. března 2014 v 9:56 ® kamos007
- reagovat
- Středa 12. března 2014 v 9:51 ® kamos007
-
ten už to má zasebou tak 2 týdny, jinak dodám nějaká videa fotky jsou na prd protože je tam odlesk skla a není moc nic vidět.
reagovat - Pondělí 10. března 2014 ve 20:29 ® skwor reakce na …
-
Nerodia> Díky za zprávu, možná půjdu.
reagovat - Pondělí 10. března 2014 ve 20:08 ® FInnnp reakce na …
-
kamos007> Chtělo by to více info.Jak veliké akvárium jaká filtrace atd.
reagovat - Pondělí 10. března 2014 v 18:13 ® kamos007
-
nafocené to mám jen jsem to to tu nedavál protže nebylo nic vidět skoro, jinak krom gupek a kominíka a jedné mečovky a nového ancitruse všechno pošlo dokonce i ancitrus ten co jsem ho měl rok možná víc.
reagovat - Pondělí 10. března 2014 v 17:12 ® Nerodia
-
Výstava Akva Praha 2014 Přírodovědecká fakulta Univerzity Karlovy v Praze a Česká halančíkářská společnost pořádají mezinárodní výstavu halančíků a akvarijních ryb Akva Praha 2014.
Výstava se koná v termínu 19. – 22. června 2014 ve skleníku Botanické zahrady Přírodovědecké fakulty Na Slupi 16, Praha 2. Vstup denně od 9:00 do 18:00 hodin. Součástí výstavy bude letos i mimořádná noční prohlídka !!!! Na přípravě výstavy se budou podílet ZOO Braník, Vivárium Mělník, Český klub chovatelů raků a další a další. Podrobnosti průběžně doplníme, na akci se pracuje už od loňského roku
reagovat - Neděle 9. února 2014 v 17:20 ® kamos007 reakce na …
-
FInnnp> měsíc je mám
reagovat - Neděle 9. února 2014 ve 13:27 ® FInnnp reakce na …
-
kamos007> Od kud ty ryby máš?…Jestli jsi je koupil někde v márketové prodejně tipu ZOO SHOP,BENJI,PET SHOP.Tak se nediv časem pojdou všechny.Jsou to ryby od Kudrny fy. Aquamaster.Je to dovoz z Izraele.Hodně prodejců je má i na Burzách.
reagovat - Neděle 9. února 2014 ve 12:23 ® kamos007 reakce na …
-
nnnap> no to by bylo dobré ale na tom mečovkáči by to z fotky asi vidět nešlo zkusím to vyfotit ale nevím no ta té gupce to šlo vidět dobře.
reagovat - Neděle 9. února 2014 v 9:42 ® nnnap reakce na …
-
kamos007> fotka by byla lepší jak popis 100 slov. Ty nemoci se projevují typicky. Formou. Obrázkem se dá lépe zachytit jak slovy popsat. Příště flákni foto.
reagovat - Neděle 9. února 2014 v 7:22 ® Nerodia
-
Vím že to jsem moc nepatří ,ale velice dlouho sháním tyto zvířata .Tak zkouším vše co se dá. Sháním kraby rodu Aegla,Parathelphusa pantherina, kraba čínského (jedná se jediný druh tohoto korýše, který u nás se vyskytuje). Dále sháním koljušky obecné.Červorovec zploštělý ( Typhlonectes compressicauda). Tak kdyby jste někdo věděl kde je zakoupit tak mi prosím dejte vědět.
reagovat - Neděle 9. února 2014 v 7:20 ® Nerodia reakce na …
-
kamos007> Zkus tento dotaz dát na rybicky.net.
reagovat - Sobota 8. února 2014 ve 21:21 ® kamos007
-
Neví někdo co je za nemoc že ryby mají namodralou barvu slizu a staženou ocasní plotev většinou vypada to jako plíseň, ale plíseň to není aspoň myslím, jsem zakládal nové akva tam mam gupky a mečovky a jednu gupku jsem vyhodil bo už se pohybovala už mizerně mečovkáč vypadá celkem v klidu u te gupky od projeveni to trvalo tak 3 tydny nez sem ji vzal do dvou dnu by zdechla urcite, to by kdyby byla plesniva do tydne byla ex. diky za rady
reagovat - Čtvrtek 6. února 2014 v 18:02 ® Nerodia reakce na …
-
A kdo říká že je budu zabíjet a jíst?
reagovat - Středa 5. února 2014 ve 23:19 ® nnnap
-
Nerodia> to není ani na snídani. Tam nic nenajdeš. To nemá cenu zabíjet.
reagovat