Chytej.cz

Akvaristický koutek necteno

24.4.2008 | zlomiljsemprut | 375.886 zobrazení | 3.587 odpovědí

Akvaristický koutekAhojte, posílejte prosím zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a předávejme si zkušenosti!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 17. prosince 2014 ve 13:39 ® mascha
mascha

Neuvěřitelně se mi rozmnožily paví očka. Kdyby měl někdo zájem o potěr cca 0,5–1cm, tak jich tu mám určitě stovku. Zdarma za odvoz a osobní odlov (Praha Smíchov) nebo vyměním za Ancistruse nebo podobnýho sumečka, parmičky nebo jinou rybku, která by třeba i ten potěr gupek probrala a ty velký nechala na pokoji. Dík kontakt na michal.mrskoc@h1.cz

reagovat
Úterý 2. prosince 2014 ve 20:35 ® Nerodia
Nerodia

Vážené kolegyně a kolegové, obracím se na Vás s prosbou ohledně raků. Velice bych potřeboval získat jakýkoliv uhynulý druh raka pro školu a zároveň i jako materiál pro jednu srovnávací studii.Kdo mi chce pomoci tak ať uhynulého raka ( pokud možno celého a nepoškozeného) vloží do igelitového pytlíku a dá na mráz a ozve se mi. Jen potřebuji ještě znát druh ( když ho znáte). Moc by jste mi pomohli.

reagovat
Pátek 28. listopadu 2014 v 8:08 ® Atik
Atik

Máte někdo zkušenost s chytáním na nějaké ty klasické rybičky?Mám na mysli gupky,mečovky a jim podobné.budu si je pořizovat abych s nimi mohl krmit mé okouny v druhém akváriu..

reagovat
Pátek 28. listopadu 2014 v 7:23 ® troutkiller reakce na …

noba>Placky sou krásný ryby uplně na hovno:-(( Měl sem je roky a už je nechci:-(( Sice nádhera ale toho sraní.Voda,te­plo,krmení a k tomu nemoci.Osobně momentálně schánim Alty nebo jinou Jihoamerickou klidnou Cichlidu.

reagovat
Pátek 28. listopadu 2014 v 0:30 ® noba
noba

tak my vinou strevních parazitu uhynuli 3 ze 6 tercovcu a jeden to ma jeste nahnute. Veskera lecba nezabrala.

Proto by me zajimalo jestli nekdo neví o nejakem chovateli v Praze nabo strednich cechach, kde bych doplnil stavy az se to da zas nejak do kupy.

reagovat
Úterý 12. srpna 2014 ve 14:57 ® noba reakce na …
noba

nnnap> :-) taky jsem si něčím podobným v minulosti cca v 11ti letech prošel:-) třeba se časem taky někam dostane.

reagovat
Pondělí 11. srpna 2014 v 15:51 ® nnnap reakce na …
nnnap

kamos007> prosímtě, todle okamžitě z vody! Tady se dalo zkusit levná klasika, protože u ryby za 20 korun nemá cenu nic jinýho, jak malachytovou zeleň nebo Methylenová modř. Prvotní projev je na kožní parazity, proto tadle varianta, ovšem jak to bříško propadne, tak už NENÍ NA CO ČEKAT a co zachraňovat. Normálně takovou rybku odlov, cvrnkni ji prostředníčkem po hlavě a pohřeb.

reagovat
Pondělí 11. srpna 2014 v 15:46 ® nnnap reakce na …
nnnap

noba> tak si klikám po tvích rybičkách a najednou kamošovo raketa.:-D Trochu jiný level.

reagovat
Sobota 9. srpna 2014 ve 12:01 ® Nerodia reakce na …
Nerodia

Takový je život.

reagovat
Sobota 9. srpna 2014 v 10:50 ® skwor
skwor

Po více než deseti letech bydlení v jednom pokoji se dnes můj veterán ancistrus rozhodl, že už ho nebaví žít. Škoda, tu rybu jsem měl rád.

reagovat
foto/forum/2014/th-img108821.jpg
Pátek 14. března 2014 ve 21:55 ® noba
noba

test nového fotáku

reagovat
foto/forum/2014/th-img105484.jpgfoto/forum/2014/th-img105485.jpgfoto/forum/2014/th-img105486.jpgfoto/forum/2014/th-img105487.jpg
Středa 12. března 2014 ve 12:24 ® FInnnp reakce na …

kamos007> Nemá cenu hned rezignovat.Vše chce,ale své.Že jsi někdo něco přitáhl ze zverimexu je nejčastější výmluva.Zkus třeba založit akvárium znovu.Dej tam dobré dno kup rostliny a zkus akvárium bez ryb.Až jsi všechno sedne a rostliny začnou růst dej tam nějaké ryby.Změř si hodnoty co tě tečou z kohoutku a podle toho vyber ryby.

reagovat
Středa 12. března 2014 v 10:43 ® kamos007 reakce na …
kamos007

FInnnp> předtím jsem měl menší akva, a jednou tolik ryb a vše bylo ok a teď de všechno dopr… podle mě jsem si něco dotáhl ze zverimexu, hodně lidi mi říkalo že ty mečovky jim teš pošly za pár týdnů, až to všechno padne tam dám karase co mám v tom 15 l akva přikoupím 2 ty zlaté a seru nato.

reagovat
Středa 12. března 2014 v 10:23 ® FInnnp reakce na …

kamos007> Akvárium je strašně malé a filtrace zřejmě nevyhovující.Čím menší akvárium máš tím hůře se v něm drží biologická rovnováha.V tom tvém akváriu bude špatné asi všechno.Protože asi budeš akvaristický začátečník doporučil bych ti začít ůplně od znovu a hlavně si o tom něco přečíst.

reagovat
Středa 12. března 2014 v 10:05 ® kamos007
kamos007

Akva je tuším necelých 40 l misto původního 15 l filtraci mám stejnou atmana tu nejmenší verzi psanou do 30 l tu pojistku na regulaci jsem odstranil a jedu naplo a myslím si že to stačí.

reagovat
Středa 12. března 2014 v 9:56 ® kamos007
kamos007
reagovat
Středa 12. března 2014 v 9:51 ® kamos007
kamos007

ten už to má zasebou tak 2 týdny, jinak dodám nějaká videa fotky jsou na prd protože je tam odlesk skla a není moc nic vidět.

reagovat
foto/forum/2014/th-img105438.jpg
Pondělí 10. března 2014 ve 20:29 ® skwor reakce na …
skwor

Nerodia> Díky za zprávu, možná půjdu.

reagovat
Pondělí 10. března 2014 ve 20:08 ® FInnnp reakce na …

kamos007> Chtělo by to více info.Jak veliké akvárium jaká filtrace atd.

reagovat
Pondělí 10. března 2014 v 18:13 ® kamos007
kamos007

nafocené to mám jen jsem to to tu nedavál protže nebylo nic vidět skoro, jinak krom gupek a kominíka a jedné mečovky a nového ancitruse všechno pošlo dokonce i ancitrus ten co jsem ho měl rok možná víc.

reagovat
Pondělí 10. března 2014 v 17:12 ® Nerodia
Nerodia

Výstava Akva Praha 2014 Přírodovědecká fakulta Univerzity Karlovy v Praze a Česká halančíkářská společnost pořádají mezinárodní výstavu halančíků a akvarijních ryb Akva Praha 2014.

Výstava se koná v termínu 19. – 22. června 2014 ve skleníku Botanické zahrady Přírodovědecké fakulty Na Slupi 16, Praha 2. Vstup denně od 9:00 do 18:00 hodin. Součástí výstavy bude letos i mimořádná noční prohlídka !!!! Na přípravě výstavy se budou podílet ZOO Braník, Vivárium Mělník, Český klub chovatelů raků a další a další. Podrobnosti průběžně doplníme, na akci se pracuje už od loňského roku

reagovat
Neděle 9. února 2014 v 17:20 ® kamos007 reakce na …
kamos007

FInnnp> měsíc je mám

reagovat
Neděle 9. února 2014 ve 13:27 ® FInnnp reakce na …

kamos007> Od kud ty ryby máš?…Jestli jsi je koupil někde v márketové prodejně tipu ZOO SHOP,BENJI,PET SHOP.Tak se nediv časem pojdou všechny.Jsou to ryby od Kudrny fy. Aquamaster.Je to dovoz z Izraele.Hodně prodejců je má i na Burzách.

reagovat
Neděle 9. února 2014 ve 12:23 ® kamos007 reakce na …
kamos007

nnnap> no to by bylo dobré ale na tom mečovkáči by to z fotky asi vidět nešlo zkusím to vyfotit ale nevím no ta té gupce to šlo vidět dobře.

reagovat
Neděle 9. února 2014 v 9:42 ® nnnap reakce na …
nnnap

kamos007> fotka by byla lepší jak popis 100 slov. Ty nemoci se projevují typicky. Formou. Obrázkem se dá lépe zachytit jak slovy popsat. Příště flákni foto.

reagovat
Neděle 9. února 2014 v 7:22 ® Nerodia
Nerodia

Vím že to jsem moc nepatří ,ale velice dlouho sháním tyto zvířata .Tak zkouším vše co se dá. Sháním kraby rodu Aegla,Parathelphusa pantherina, kraba čínského (jedná se jediný druh tohoto korýše, který u nás se vyskytuje). Dále sháním koljušky obecné.Červorovec zploštělý ( Typhlonectes compressicauda). Tak kdyby jste někdo věděl kde je zakoupit tak mi prosím dejte vědět.

reagovat
Neděle 9. února 2014 v 7:20 ® Nerodia reakce na …
Nerodia

kamos007> Zkus tento dotaz dát na rybicky.net.

reagovat
Sobota 8. února 2014 ve 21:21 ® kamos007
kamos007

Neví někdo co je za nemoc že ryby mají namodralou barvu slizu a staženou ocasní plotev většinou vypada to jako plíseň, ale plíseň to není aspoň myslím, jsem zakládal nové akva tam mam gupky a mečovky a jednu gupku jsem vyhodil bo už se pohybovala už mizerně mečovkáč vypadá celkem v klidu u te gupky od projeveni to trvalo tak 3 tydny nez sem ji vzal do dvou dnu by zdechla urcite, to by kdyby byla plesniva do tydne byla ex. diky za rady

reagovat
Čtvrtek 6. února 2014 v 18:02 ® Nerodia reakce na …
Nerodia

A kdo říká že je budu zabíjet a jíst?

reagovat
Středa 5. února 2014 ve 23:19 ® nnnap
nnnap

Nerodia> to není ani na snídani. Tam nic nenajdeš. To nemá cenu zabíjet.

reagovat