Chytej.cz

Akvaristický koutek necteno

24.4.2008 | zlomiljsemprut | 379.947 zobrazení | 3.587 odpovědí

Akvaristický koutekAhojte, posílejte prosím zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a předávejme si zkušenosti!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 5. února 2014 v 19:19 ® Nerodia
Nerodia

Kolegové nemáte někdo ve svém chovu raky mramorové? Nejlépe z Prahy a okolí. Potřebuji sehnat 6 ks tohoto raka velikosti 6 cm a více.

reagovat
Středa 5. února 2014 v 18:51 ® timbab reakce na …
timbab

Špráchys> No tak to je dost malé.Já mám „naše“ ryby v mnohem větším.

reagovat
Středa 5. února 2014 v 17:46 ® Špráchys reakce na …

timbab> právě že jen 20l

reagovat
Středa 5. února 2014 ve 13:31 ® timbab reakce na …
timbab

Špráchys> Jak máš velké to akva?Že se bojíš že bude malé.

reagovat
Středa 5. února 2014 v 10:22 ® Špráchys

Daruji 2 Parmy říční a 1 Hrouzka. Vše kolem 4cm. Rybky chyceny v létě do podběráku jako potěr. Bez problému přijímají suché a mražené krmení pro akvarijní rybky. Bojím se, aby pro ně nebylo mé akvárko už moc malé. Osobní odběr Liberec, případně Hradec Králové.

reagovat
Středa 5. února 2014 ve 4:18 ® FInnnp reakce na …

noba> Škoda,že to neumím vyfotit.Na tom jsem moula.Teď mě vodí zhruba 150 kousků.Akorát nevím co s nima budu dělat.Asi je rozdám na Chytej.

reagovat
foto/forum/2014/th-img104683.jpgfoto/forum/2014/th-img104684.jpgfoto/forum/2014/th-img104685.jpg
Úterý 4. února 2014 v 9:26 ® noba reakce na …
noba

FInnnp> děkuji za vyčerpávajících odpověď. Jestli najdu cas odvahu a prostor tak to zkusim

reagovat
Čtvrtek 30. ledna 2014 v 18:30 ® Alov
Alov

Ty otravné Šulcky to lepí furt a všude :-D Foto kvalitní compact a kvalitní fotograf :-D

reagovat
foto/forum/2014/th-img104614.jpg
Neděle 26. ledna 2014 ve 22:33 ® OBr reakce na …
OBr

FInnnp> rybky dělám už dlouho, takže vím, že totální vypuštění a čištění není dobrý, ale zkusil jsem za poslední rok snad všechno „nechemického“, co mě napadlo a nic…

Ve stejným akva jsem už piskořky měl, byly krásně naučený na krmení ryb, jakmile jsem začal, nějak to musely vycítit a hned se v krmicím rohu začal hejbat štěrk, jak lezly ukořistit, co ryby pustí.

Po tej pitomej chemii je ale úplný mrtvo. Dřív jsem při čištění měl plnej filtr 3mm mrňousků, teď ani prd… a na večerní šmírování s baterkou můžu zapomenout, když jsou ráno šneci na stejným místě jako večer, tak se asi ani v noci moc nehejbou.

Takže mě momentálně jako čistič dna funguje párek sajek – kdyby tak makal celej stát jako oni dva, to by bylo žůžo. Krásnej samec ale začíná prohánět družku, asi zatoužil po jinej, byť jsem je oba nechal ve velké nádrži spárovat z velkýho hejna.

reagovat
Neděle 26. ledna 2014 v 18:52 ® FInnnp reakce na …

OBr> Večer vem baterku a posviť do akvária.Uvidíž,že budou aktivní.To co jsi udělal s tím vypuštěním je největší blbost.Akvárium se zabíhá asi tak rok.Když ho vypustíš a vypereš písek jsi zase na startu.První živočicha co tam hodíš by mělo být nejdřív tak za 3 měsíce.

reagovat
Neděle 26. ledna 2014 v 18:35 ® nnnap reakce na …
nnnap

OBr> jo může být. Hlemejždi jsou citliví na modř.

reagovat
Neděle 26. ledna 2014 v 17:23 ® OBr
OBr

hezký to máte klucí..jen co je pravda. Já teď řeším prapodivný problém, kdy se mi z nějakého důvodu vůbec nechtějí rozběhnout piskořky. Takovej nezmar to je a ani se nehnou, jen jsou zavíčkovaný na dně.

Mám podezření na jednu „léčebnou“ kůru za pomocí preventanu, ale od té doby už uplynulo mnoho vody ve filtru, navíc jsem pro jistotu kompletně celé akvárium vypustil, písek propral a znova napustil, dal nové 100% živé jedince a zase nic… Ale asi tam pořád něco zůstává, protože občas ve dně vidím lehce namodralej kamen, jak je obarvenej z toho svinstva… takže mě asi čeká kompletní výměna substrátu za něco nového.

reagovat
Neděle 26. ledna 2014 ve 13:53 ® FInnnp reakce na …

noba> Není to tak složité jak se tvrdí.To 100 l akvárium postačí.Také nemám všechny páry v krychlích 50×50×50.Dnes už Terči nejsou tak nároční jako před lety.Já měl v roce 1987 modré F3 a to bylo terno.Dnes můžeš mít klidně F25 a to už je brnkačka…Začal bych tím,že bych z domovského akvária dal 50% vody do odchovného akvária zbytek bych dal půl na půl osmóza/vodovod­.Akvárium bych nechal pořádně zaběhnout a hlavně filtr v něm.Normální bublifuk.Pak bych přidal Torben.Vodu bych začal ladit až z rybama a pomalu.Žádné vyrazné skoky.Postupně by jsi se měl dostat tak na Ph 6.2 až 6.5. tvrdost by měla být tak 3 až 4 to by ti mělo asi tak hrát.Musíš dát pozor,protože jak začneš vodu více měkčit stane se Ph nestabilní.Teplota tak 28 a začít výrazně krmit Patentkou.Asi po 14 dnech učiň první pokus.Vyměň 1/3 vody za ledovou vodu a na topení nastav 30 stupňů.K výtěru by mělo dojít během 30 hodin.Vždy večer.Když je Pingoon samice a ten Tyrkysák samec nebude problém.Obráceně to bude trochu složitější,protože přírodnější druhy se hůře plní jikrami.Jak je v tom Pingoon může nastat problém ze sekretem,ale na to existuje mnoho fíglů.Jen se bojím toho potomstva.Většinou z toho padá mnoho forem.

reagovat
Neděle 26. ledna 2014 v 0:57 ® nnnap reakce na …
nnnap

noba> normálně, od začátku. Vem to postupně. Oni se fakt budou třít pořád dookola. Je to taková skalára 2. Takže materiálu bude na pokusy dost. Občas někdo propálí složení vody u jednotlivých variet.

reagovat
Neděle 26. ledna 2014 v 0:25 ® noba reakce na …
noba

FInnnp> no říkám si ze bych se pokusil o odchov i když teda pár je pigeon blood red tyrkys ale Něva. Jenže jak do toho? Akvarko na vytření musí mít 50×50×50 nebo stačí bezne 100l. A jakou vodou začít? Osmozu mám. Vim ze je to věda a hlavně zkušení ale jak začít?

reagovat
Sobota 25. ledna 2014 ve 23:20 ® Ciffik
Ciffik

jo tak s galaxkama jsem skončil právě v prospěch krevetek, přestože se mi pravidelně v akva vytírali a já plůdek odchovával…

možná chyba – uvidíme časem ;-) rozhodně jsou to moc hezký a zajímavý rybky

reagovat
Sobota 25. ledna 2014 ve 22:19 ® nnnap reakce na …
nnnap

Alov> Ramirezka Pro. :-D Taková lepčejší. S tím se dá utáhnout kolo na autě.

reagovat
Sobota 25. ledna 2014 ve 22:04 ® Alov reakce na …
Alov

FInnnp> Endlerky :-)

nnnap> Microrazbora galaxi :-) Mám je v akvárku s pidinama. 20 ks Galaxi, 2 páry Colisia lalia 2 páry Ramirezek Pro čištění 6 ks Panceřníčků leopardích a 3 zlaté Ancíky. Ale ti už nejsou pidi :-D Je to hodně zajímavé pokoukání, jak Ramirezky vodí mladé a nikdo je neohrožuje :-)

reagovat
Sobota 25. ledna 2014 ve 21:54 ® nnnap
nnnap

jo, může i drobné razborky. http://gabrinus.hu/…/2008061.jpg Akváriím čistě rostlinným se říkávalo holandská. Ve světě normální využití.

reagovat
Sobota 25. ledna 2014 ve 20:17 ® FInnnp reakce na …

Ciffik> Do rostliných akvárii se dávají rybky Andelerky.

reagovat
Sobota 25. ledna 2014 ve 20:07 ® Ciffik
Ciffik

dík kluci, ale zatím jsem tomu jen přičuchnul, ještě je spousta věcí v kterých plavu – momentálně zkouším vynechávat v hnojení jednotlivé prvky – koukám na způsoby projevů jejich nedostatků/nadbytků abych byl příště chytřejší atd…

rozhodně se nenudím + k tomu krevetky na oživení pro mnohé nezajímavého světa rostlinných akva – mě osobně stačí ty rostliny – pro zbytek rodiny je nutné, aby v tom něco plavalo – respektive nechápou na co akvárko bez ryb/krevet

reagovat
Sobota 25. ledna 2014 v 19:53 ® FInnnp reakce na …

noba> Mám dojem,že ve společné nádrži Terče ještě nikdo neodchoval.Něco jiného je Terče vytřít a odchovat.Placky se dokážou třít týden co týden.Stačí,ale jedna chybička a foto.

reagovat
foto/forum/2014/th-img104525.jpg
Sobota 25. ledna 2014 v 19:00 ® noba reakce na …
noba

nnnap> no o udržení se ve společném ani nepokousim, ale tak me to těší. Provozní náklady nemám nejmenší tušení. Radši:-)

reagovat
Sobota 25. ledna 2014 v 17:46 ® skwor reakce na …
skwor

Ciffik> Pěkný ;-)

reagovat
Sobota 25. ledna 2014 v 15:20 ® Alov reakce na …
Alov

Ciffik> Kytky krásné :-) To se musí nechat. Obvzlášt ten fofr růstu mě zarazil :-) Já jsem rád, že mi doma jde Gigantea s jednou Kryptokorynou jakousi. Víc ani ťuk :-D

reagovat
Sobota 25. ledna 2014 v 11:01 ® nnnap reakce na …
nnnap

noba> což o to- udržet staré a udržet mladé je …, ten drobný zádrhel. Ale nedá se jít naopak. Na kolik tě ta krása vyjde, myslím provozně? To kdyby si to chtěl někdo pořídit.

reagovat
Sobota 25. ledna 2014 v 10:57 ® nnnap reakce na …
nnnap

Ciffik> ano, tvá kompozice na fotkách dosvědčuje zájem o rostlinky. Je to příjemné. To, že se někdo věnuje těmto tématům, fotí tydle fotky, místo aby zveřejnil ranní rozmatlané fotky své poblité fůrie po včerejší akci na facefucku. Palec hore.

reagovat
Sobota 25. ledna 2014 ve 2:18 ® noba
noba

tak nejen že už mi přestaly chcípat, ale dokonce se mi začly ty moje placky i třít:-)

reagovat
Pátek 24. ledna 2014 ve 22:32 ® Ciffik
Ciffik

hele copak nám to tu zas ožilo… …já se po začal po dvou letech, co jsem k akvaristice přičuchnul, trochu profilovat – moc teď ujíždím na kytkách a krevetkách

http://rybicky.net/fotogalerie.php?…

moje práce – akva má teprve 3 měsíce, tak to není ještě úplně ono…

reagovat
Pátek 24. ledna 2014 ve 21:06 ® Alov
Alov

Tak minulý týden dovezen mladý pár. Včera se poprvé vytřeli, ale během chvilky to bylo pryč :-)
P.S: Foto ukradeno. Své ještě nemám :-)

reagovat
foto/forum/2014/th-img104506.jpg