Chytej.cz

Akvaristický koutek necteno

24.4.2008 | zlomiljsemprut | 375.972 zobrazení | 3.587 odpovědí

Akvaristický koutekAhojte, posílejte prosím zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a předávejme si zkušenosti!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 8. dubna 2013 v 6:15 ® kamos007
kamos007

Jak jsem kdysi chodi na základku ještě tak jsme tam měli akva a dali jsme tam žábu (kuňku glycerinovou) a ta taky spolehlivě požírala všechno nakonec šla pryč, protože by v akva krom ní nic nezůstalo.

reagovat
Neděle 7. dubna 2013 ve 21:18 ® Nerodia reakce na …
Nerodia

Ono také záleží na druhu raka.

reagovat
Neděle 7. dubna 2013 v 18:19 ® Alov reakce na …
Alov

kety.vydra> Tak pak bude po záhadných zmizeních :-) A ten rak. Mno taky bych si to rozmyslel jak psal Ondra…

reagovat
Neděle 7. dubna 2013 v 16:18 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

Alov> Kapry jsem dostal s akvárkem,jen co se oteplí půjdou kamarádovi na zahradu.

Díky za odpovědi :-)

reagovat
Neděle 7. dubna 2013 ve 13:47 ® OBr reakce na …
OBr

kety.vydra> kapr + rak, mě rak vyčístil komplet akvárko velmi rychle i když byl mrňavej

reagovat
Neděle 7. dubna 2013 ve 12:09 ® Alov reakce na …
Alov

kety.vydra> 11cm kapř? To jako že kapř, tedy ryba domácí v akvariu? :-O Mno, z těch tebou zmíněných to může být jedině kapř. Většina ryb v noci leží na dně nebo na rostlinách, ale kapř futruje i v noci, takže bych se vůbec nedivil, že ty neonky ti baští on. Ancistrus žere akorát mrtvé, ale na druhou stranu mrtvá neonka je pro něj otázka pár desítek minut. Gupka je taky mrňavá a sumtranky možná byly náhoda. Nevím. Já bych tipnul toho kapře. Teda ty kapře.
Jako na rovinu nevím, proč do akvaria k exotickým rybám cpeš kapra? Aaaa nebo jsem se splet, a navíc tam jsou ty exotické :-D Mno každopádně kapř na pánev…

reagovat
Neděle 7. dubna 2013 v 9:54 ® kety.vydra
kety.vydra

Chlapi,když už tu musím napsat tak to už je co říct.

Mizí mi z akvárka rybky.

Osazenstvo: živorodky- 11× Molly v různých formách (nechybí žádná),2 skaláři (nechybí),2 mečovky (nechybí),2× ancitrus,2 kapři (cca 11 cm),3 sumatranky (cca 2cm-dvě zmizly),2 gupky (zmizly),rak (cca 3–4 cm),neonky (počáteční stav 4 pak –2 +3 dokoupeny –3 druhý den fuč a po izolování raka na samotku další noc zmizla další neonka,zbyla jedna).

Nechce se mi věřit,že by tak malý rak zpucoval za noc 3 neonky a 1 sumatranku.A když jsem dal raka pryč,tak zmizla neonka.

No,když jsem řekl prodavačce v akvateře při koupi dalších neonek,že mám podezření na ancitruse,tak mohutně tvrdila,že ancitrusi to být nemohli,že prý je měli doma s neonkama doma úplně v pohodě…Tak nevím.Když to teda vemu vylučovací metodou,že-ancitrus to (prý!) být teda nemůže a rak nafasoval samotku a neonka mi přesto zmizla-tak zbývá podezření na jednoho z kapříků (ale tomu se zas nechce věřit mi)…Pro doplnění-z akvárka nevyskočilo nic,je celé zakryté.

Kdo je žrout? :-((

reagovat
Sobota 6. dubna 2013 ve 22:23 ® Martin Mošna
Martin Mošna

Todle je docela zajímavé.. Zajímalo yb mě jestli byly tak naučený nebo hladový :-D http://www.stream.cz/…meni-rybicek protě mazec ..

reagovat
Středa 3. dubna 2013 v 15:29 ® noba reakce na …
noba

FInnnp> paráda, upřímně závidím.

reagovat
Středa 3. dubna 2013 ve 14:15 ® FInnnp

Foto není nic moc.

reagovat
foto/forum/2013/th-img97287.jpgfoto/forum/2013/th-img97288.jpg
Středa 3. dubna 2013 ve 13:47 ® FInnnp reakce na …

noba> Ještě žijou.Odchov,ale ve společné nádrži je nemožný.To,ale nevadí.Udělám jim soukromé bydlení a uvidim.Jinak to vypadá na solidní pár.Starají se na pokraji možností.

reagovat
Středa 3. dubna 2013 v 9:24 ® noba reakce na …
noba

FInnnp> tak co mladí? Jsou?

reagovat
Úterý 2. dubna 2013 ve 14:13 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

FInnnp> Gratuluju taťko! Hezky se ti činí :->

reagovat
Neděle 31. března 2013 v 18:00 ® FInnnp

Bez komentáře.

reagovat
foto/forum/2013/th-img97156.jpgfoto/forum/2013/th-img97157.jpgfoto/forum/2013/th-img97158.jpgfoto/forum/2013/th-img97159.jpg
Úterý 26. března 2013 ve 21:39 ® FInnnp reakce na …

noba> Ono se ti tam časem určitě něco spáruje.Terčovci se jinak třou dost často a ochotně.

reagovat
Úterý 26. března 2013 ve 21:28 ® noba reakce na …
noba

FInnnp> no najednou to nešlo páč jsem doplňoval stavy. No tak uvidíme:-)

reagovat
Úterý 26. března 2013 ve 21:10 ® FInnnp reakce na …

noba> Měl jsi koupit všechny najednou.Nejlepší je od dvou chovatelu třeba po čtyřech kusech.Terčovec udržuje silnou hierarchii.Když hodíš do jedné nádrže mladší ke staršim tak je budou dost utlačovat.Rozhodně zkus odchov.Je to paráda.

reagovat
Úterý 26. března 2013 ve 20:53 ® noba reakce na …
noba

FInnnp> no já už je přes rok mám, ale pořád se v tom tak nějak plácám. Snad už se to ted konečně ustálí.

reagovat
Úterý 26. března 2013 ve 20:34 ® FInnnp reakce na …

noba> Ve 400 L ti hezky porostou jak budeš dobře krmit.Až rybám bude kolem roku tak se začnou párovat.Až pak tě Terčovci pořádně chytnou.

reagovat
Úterý 26. března 2013 ve 20:24 ® Nerodia reakce na …
Nerodia

OBr> zkus to dát na www.rybicky .net mohly by tam poradit.

reagovat
Úterý 26. března 2013 v 19:15 ® noba reakce na …
noba

FInnnp> akvárko mám 400l a velikosti jsou různé, ale ted jsem nově kupoval cca 5 a 4cm po dvou kusech

reagovat
Úterý 26. března 2013 v 18:34 ® OBr
OBr

A teď babo raď, lifalili, bimaculatus… ? Mám skupinku 6 kousků, vzájemě agresivní jako běžný cichlidy, při vodění potěru po akváriu agresivnější, ale nijak extrémně, žádné otrhané ploutve a zahánění do skulin… Na starší paví očka fungujou dle představ naprosto dokonale, ale takovou SAE nechávají úplně v klidu, byť je třeba poloviční…co myslíte? Moje doměnka je taková, že to je už nějakej totální mix.. celá skupina byla stejné velikosti, po cca 2 měsících kvalitního krmení má jeden zmetek stále tak 4–5cm, jen je trochu tlustější, jeden pár, co se tře jednou za tři týdny, má tak 8cm, zbylá trojice jede už přes 10cm…

reagovat
foto/forum/2013/th-img96995.jpgfoto/forum/2013/th-img96996.jpg
Úterý 26. března 2013 v 18:13 ® magm

Chcete někdo kančíka managujského?? mám jich šest od velikosti 16 cm po 10 cm. Jsou fajn a temperamentní. Dám jednoho za pade. Tábor. M3

reagovat
Úterý 26. března 2013 v 10:51 ® FInnnp reakce na …

noba> Problém z parazity je u terčů celý život.To,ale po chvíli vychytáš.Musí být spokojený a nevystresovaný­.Stres je u nich spouštěcí mechanizmus problémů.Stačí je pozorovat.Terčovec je ryba která tě sama upozorní......Jak jsi koupil velký a jak máš velké akvárium?

reagovat
Úterý 26. března 2013 v 9:18 ® noba reakce na …
noba

FInnnp> no s tím srdcem jsem dřív krmil, ale pak jsem se někde dočetl, že s toho jsou pak problémy s parazity, tak jsem to omezil. Tak asi zase začnu.

reagovat
Pondělí 25. března 2013 ve 23:51 ® FInnnp reakce na …

noba> Granulema pouze přikrmuj.Hlavní složka prostě musí být maso.Jinak ti pomalu porostou.Granule používám od sery.Nejdřív je dám na chviličku do vody naboptnat a pak je tam šoupnu.Dobré mražené krmivo má aquamaster http://www.aquamaster.cz/index.php?…

reagovat
Pondělí 25. března 2013 ve 23:44 ® FInnnp reakce na …

noba> To je dobře,že baští.To jsi koupil pěknou směsici.Až se ti vytřou tak asi vyšlechtíš novou barevnou mutaci.Red Melon,Pigeon,Red White je vlastně to samé.Jsou to Asijské mutace.Jsou to pěkní darebáci na odchov.Než jim namícháš vodu tak z nich zešedivíš.20× ti hodí jikry a nic z toho neuděláš.Jak,ale trefíš vodu.Sekáš je po stovkách.Muj sen je Heckel.Ten se mě,ale asi nikdy nesplní.

reagovat
foto/forum/2013/th-img96987.jpg
Pondělí 25. března 2013 ve 23:28 ® noba reakce na …
noba

jinak krmím převážně granulema a střídám 3 různe druhy. hikari, tetra a sera

reagovat
Pondělí 25. března 2013 ve 23:28 ® noba reakce na …
noba

FInnnp> tak dneska jsem přidal torben a krmil jsem srdcem od chovatele, žrali všichni noví, takže už by to mohlo byt na dobre cestě. mam blue diamond, red melon, pigeon, turquise a red white.

reagovat
Pondělí 25. března 2013 ve 22:59 ® FInnnp

noba> Z rašelinou ve filtru zkušenosti nemám.V neděli jsi mohl být na burze jedině v praze.Pokud jsou terče z Prahy může to být problém.Někdo tam terče odchovává v tvrdé vodě někdo to má naředěný půl na půl kohoutek osmoza.To bude asi tvůj problém.Hodně chovatelů má také teplotu 30+.Ryby rychle rostou a je to i obrana proti nemocem.Jestli jsou terče zalézlí někde v koutě a nežerou tak jsou další maléry na cestě.Vše se dá,ale zvládnout.Terč není ryba která ti rychle zdechne.Srdcem můžeš klidně krmit vícekrát do týdne,ale jedině pod podmínkou,že budeš mít teplotu 30 stupňů.Terčovec má krátke střevo a při nižší teplotě mu srdce neprospívá.Až ti začnou žrát tak je nauč na co nejvíce rozmanitou potravu.Srdce,pa­tentka,koretra,Ar­temka,špenát,gra­nule.A hodně měň vodu.Klidně 2× týdně 1/4........Co máš za terče.

reagovat