Chytej.cz

Akvaristický koutek necteno

24.4.2008 | zlomiljsemprut | 376.003 zobrazení | 3.587 odpovědí

Akvaristický koutekAhojte, posílejte prosím zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a předávejme si zkušenosti!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 4. března 2013 ve 20:23 ® noba reakce na …
noba

ty a nechceš toho nějak moc? :-) horší je že se zatím na jih nechystáme. Převodku ti ale klidně pošlu poštou, jestli chceš.

reagovat
Pondělí 4. března 2013 v 19:23 ® Beer.Beda reakce na …
Beer.Beda

to už by se mi tam nevešlo.

reagovat
Pondělí 4. března 2013 v 19:02 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

Beer.Beda> já mám zbylé dva extrémy Limnobium laevigatum a Lemna minor…taky vyhazuju po kýblech

reagovat
Pondělí 4. března 2013 v 18:36 ® Beer.Beda reakce na …
Beer.Beda

Fakt dík za podporu.Dnes jsem snad získal odběr.Přivez šneky a dvd a převodku. :-)) Musím zaplatit známku.Kdy se chystáš?

reagovat
Pondělí 4. března 2013 v 0:11 ® noba reakce na …
noba

nechtějte to:-) já jí taky týdně vyhazuju tak půl kila.

To beďa: včera jsem koukal že už mám v akva jen ty šnekožravý šneky, tak ti příležitostně nějaký přivezu.

reagovat
Neděle 3. března 2013 ve 21:26 ® Beer.Beda
Beer.Beda

Nechcete někdo plovoucí rostlinu Pistia??Začale se mi plevelit v akva a co týden vyhazuji několik hrstí.

reagovat
Sobota 2. března 2013 ve 12:34 ® noba
noba
tak tady ještě jeden případ.

ale teda fakt nutno říct že ten hadohlavec je neuvěřitelný hovado. Loni ho měli v akvaristice na Mělníku cca 15cm

reagovat
Sobota 2. března 2013 v 11:59 ® skwor reakce na …
skwor

nnnap> Asi tak.

reagovat
Sobota 2. března 2013 v 11:19 ® nnnap
nnnap

ten synek je zralý pro psychiatra

reagovat
Pátek 1. března 2013 ve 22:40 ® noba
noba
tohle jsou taky moc pěkný labyrintky:-) reagovat
Středa 27. února 2013 v 19:49 ® Beer.Beda
Beer.Beda

Vím, že má být sloupec nižší, při tvorbě labyrintu.Myslel jsem, že 20 cm bude stačit.Děkuji za info.O víkendu snížím na 10.

reagovat
Středa 27. února 2013 v 18:11 ® FInnnp reakce na …

Beer.Beda> Sloupec se snižuje proto,že až rybky začnou jezdit k hladině se nadechnout tak,aby nepadly vyčerpánim.

reagovat
Středa 27. února 2013 v 17:49 ® Alov reakce na …
Alov

Beer.Beda> Při tvorbě labyrintu ( 4–6 týden) se doporučuje spustit vodní sloupec na 10 cm. Zkoušel jsem a rozdíly v úhynech jsou dost markantní. Samozřejmostí je v této době přejít na nejjemnější krmivo, protože hrozí zadušení při vetším soustu…

reagovat
Středa 27. února 2013 v 17:00 ® Beer.Beda reakce na …
Beer.Beda

Funguje to velice spolehlivě.Artemie se líhne cca 20 hodin.Malý potěr jsem krmil žloutkem, procezené dafnie, nějaké to komerční mikro krmení.Vše co bylo po ruce.Teď dostávají artemku a slupnou jí v poho.Do líhně jí nedávám tolik, tak na dva max tři dny krmení.Proto ta světlá barva.Na jeden výtěr jí tam nechci dávat lžíci. Sloupec vody 20 cm je moc?Akva přikryté je, na fotce je to jinak než to mám teď.Teplota vody 27,2 stupně, vzduch 26,7 stupně.

reagovat
Středa 27. února 2013 v 11:22 ® FInnnp

To jsou moji klucí z obýváku.Jediná nádrž doma co má rostliny a písek.

reagovat
foto/forum/2013/th-img96391.jpg
Středa 27. února 2013 v 11:14 ® FInnnp reakce na …

troutkiller> Z nálevníkama se krmí hlavně proto,že to malý potěr určitě zbodne a je zadarmo.Když to,ale někdo dělá čistě pro potěšení a potěr mu artemii žere tak není co řešit.

reagovat
Středa 27. února 2013 v 9:35 ® troutkiller reakce na …

FInnnp>No ono jde hlavně o to jak velkou tu žábronožku máš,když seženeš hodně jemnou tak neni problém.Mám to vyzkoušené na Zakrslících,me­dácích i Bojovnicích.To s tím zakrejváním je fakt,když máš doma 20 a v nádrži 30 nastydne jim labyrint a je po nich:-((

reagovat
Úterý 26. února 2013 ve 21:54 ® FInnnp reakce na …

Beer.Beda> Takové zařízení jsem ještě neviděl.Hlavně,že to funguje.Jen ten válec mě připadá,že v něm nic není.Já když dělám artemku tak je to dost nahnědlé a mám v tom puštěný pořádný bublifuk.Jinak Čichavcům se dává artemka až později.Ze začátku se krmí nálevníkama až pak se přejde na artemku.A jak je to možné podává se ciklop.A když chceš co nejrychlejší růst tak humří vajíčka.A jak nesnížíš ještě trochu sloupec vody a nezakreješ celý vršek akvária tak ti při vytváření labyrintu pojdou.

reagovat
Úterý 26. února 2013 v 11:35 ® noba reakce na …
noba

Beer.Beda> jo tááák, no vypadá to dost trašidelně:-)

reagovat
Úterý 26. února 2013 v 6:19 ® Beer.Beda reakce na …
Beer.Beda

A proč ne??Vede tam jen hadička na vzduch.Jestli myslíš ten kablík, tak je to od teploměru.

reagovat
Pondělí 25. února 2013 ve 23:09 ® noba reakce na …
noba

Beer.Beda> tvl a to se může dávat takhle na hulváta do vody? Abych si nemusel hledat nového kolegu do KFL

reagovat
Pondělí 25. února 2013 ve 21:07 ® Beer.Beda
Beer.Beda

To je moje nová žábronoží líheň.Je to takový ten probublávací válec, ve kterém byly umělé rybičky.Měl být vyhozen a na poslední chvíli jsem ho zachránil.Funguje skvěle.Proud bublin je nestejnoměrný a vajíčka jsou neustále v pohybu a všechna.Na jejich odsátí jsem vzal velkou stříkačku, na kterou jsem nasadil hadičku, bo když jsem odsával ústy, měl jsem každou chvíli plnou hubu slané vody s artemkami. Čichavci se mají čile k světu a ztráty zatím zanedbatelné.Od­hadem tak 10%.Dnes mají 3 týdny.

reagovat
foto/forum/2013/th-img96360.jpg
Úterý 19. února 2013 ve 20:30 ® FInnnp reakce na …

noba> Dávat jiné ryby k Terčum je sebevražda.Ma­ximálně tak Ancíky 1 kus na 50 litrů.Oni ti ve společném akvárku sice terče nezdechnou,ale chov bude stát za prd.

reagovat
Úterý 19. února 2013 v 0:14 ® OBr reakce na …
OBr

Alov> úplně stejně jsem zřizoval 200l a to hlavně kvůli galaxy. To jsou parádní rybky! Ale od tý doby, co je tady v Plzni nemám šanci za rozumný peníze doplnit (a ve společenským se blbě množí, respektive u mě vůbec), tak se postupně chystám na dlouhodobější záležitost. Takže jsem doplnil gibouše, trnovce a ještě vyčkám z burzy na nějaké „klidné“ jihoamerické cichlidy do prostoru a budu postupně sledovat ústup živorodek na úkor majestátních jedinců.

reagovat
Pondělí 18. února 2013 v 19:58 ® Alov reakce na …
Alov

noba> No jako prý (podle chovatelů) tohle není u Terčů běžné chování. Občas prý nějakou zobnou, ale takhle v 8 kusech hejno o 50ks je prý mazec. A to jsem je futroval pravidelně a kvalitně :-((

reagovat
Pondělí 18. února 2013 v 19:53 ® noba reakce na …
noba

Alov> tak to jsem zvědav:-) zatím si je držej v houfu, jsem si nemyslel že po nich půjdou. Ale tak uvidíme. staly mě u chovatele 5kč/ks takže to dyštak nebude takovej průser:-)

reagovat
Pondělí 18. února 2013 v 19:52 ® Alov
Alov

Jinak začínám v poslední době ujíždět na droboti. Chystám osádku pro nádrž s pidi midi rybkama. Záměr je nádrž cca 150 ltr. Do ní už mám 25× Galaxy, 10× Endlerky a 6× Lalie. Po zřízení nádrže to vidím ještě na cca 3 páry Ramirezek, hejnko nějakých trpasličích panceřníčků. Tak uvidíme, jak se to zaběhne :-)

reagovat
Pondělí 18. února 2013 v 19:46 ® Alov reakce na …
Alov

noba> Tak tu chybu jsem kdysi udělal taky :-D Terči měli cca 10 cm když jsem jim pořídil 25× červenou neonku a k tomu 25× červenou neonku gold. Ta pidi havět tam vydržela přesně 13 dní. Od té doby jsem tam neviděl ani jednu :-D Jen jeden terč jezdil 2 dny po nádrži a trčel mu ocásek od neonky z držky :-O :-D

reagovat
Pondělí 18. února 2013 v 19:29 ® noba
noba

tak jsem dneska terčákům koupil 50 neonek na hraní:-) a na řasu 6 parmiček

reagovat
Pátek 15. února 2013 ve 21:18 ® Beer.Beda
Beer.Beda

FInnnp> Dneska je jim 11 dní tak uvidím.Mám jí čemu dát, tak to sežerou dospěláci.A pokud vydrží dalších 3–4 dny tak už to bude fajn.

Ciffik>Artemii zkouším prvně.Po těch jejich bojích jsou potrhaní.Na těch fotkách je to vidět, jaké mají na sobě fleky.Už došlo k rozesazení.

noba>Velkoakvarista být nechci.Povedlo se a tak je chci udržet.Chtěl bych se pustit do závojnatek, tak je asi pořídím.Zítra se pokusím o rozmnožení pavích oček.:-))

Pár perleťáku připravených ke tření a pár samic zlatých oškubaných po tření.

pivo
reagovat
foto/forum/2013/th-img96061.jpgfoto/forum/2013/th-img96062.jpgfoto/forum/2013/th-img96063.jpgfoto/forum/2013/th-img96064.jpg