Chytej.cz

Akvaristický koutek necteno

24.4.2008 | zlomiljsemprut | 376.004 zobrazení | 3.587 odpovědí

Akvaristický koutekAhojte, posílejte prosím zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a předávejme si zkušenosti!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 15. února 2013 v 19:48 ® FInnnp reakce na …

noba> Experimentuj a ono se to povede.Dnes už to není zase takový problém.

reagovat
Pátek 15. února 2013 v 19:45 ® FInnnp reakce na …

Beer.Beda> Jen jestli ta artemka nebude na pidi čichavce moc velká.

reagovat
Pátek 15. února 2013 ve 12:16 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

Beer.Beda> já s tou teplotou a množstvím soli nějakej čas experimentoval. Pod 20C se v podstatě nic nelíhlo. Nad 22C jsem krom rychlosti jiný rozdíl nezpozoroval. S tou solí – čím míň tím pomaleji, ale artemka se mi zdá být menší a taky líhnivost větší. Ale spočítané to nemám :-D

jinak ty čihavce máš fakt parádní…

reagovat
Pátek 15. února 2013 v 11:07 ® noba reakce na …
noba

Beer.Beda> čovoeče z tebe se stává nějakej velkoakvarista:-) budu muset nějak rozmnožit terčovce, abych tě trumfnul:-) pivo

reagovat
Čtvrtek 14. února 2013 v 19:18 ® Beer.Beda reakce na …
Beer.Beda

Ciffik> Jojo je to kvůli teplu.Přijde mi zbytečné nějakým jiným způsobem regulovat teplotu.Tady mám ±26.5 stupně. Bigpista>Jsou to klasičtí zlaťáci.Mají opravdu krásné zbarvení.Akorát se mi smradi perou.Asi je rozesadim.

reagovat
Čtvrtek 14. února 2013 v 10:40 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

Beer.Beda> Tatíci jsou teda nádherní. Tuhle formu jsem snad ještě neviděl.

reagovat
Čtvrtek 14. února 2013 v 0:52 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

Beer.Beda> líheň máš v akva kvůly teplotě?

reagovat
Středa 13. února 2013 ve 21:58 ® Beer.Beda
Beer.Beda

Posílám foto fotrů a malé odchovničky čichavčí s líhní žábronožky production at home.Potěr vykulen 4.2 a stále drží více jak 3/4 potěru.Zítra budu dělat další pokus o výtěr.

reagovat
foto/forum/2013/th-img96023.jpgfoto/forum/2013/th-img96024.jpgfoto/forum/2013/th-img96025.jpgfoto/forum/2013/th-img96026.jpg
Pátek 8. února 2013 ve 23:10 ® kamos007 reakce na …
kamos007

nnnap> no díval jsem se že jím chutnají, avšak jednou denně trošičku vločkového dostanou :-)

reagovat
Pátek 8. února 2013 ve 21:51 ® nnnap reakce na …
nnnap

OBr> rambo je dobrej vysavač. Né, že né. Taky vysávám do vody. Pouze. A taky už ztama nehrabu ty kousky z čerstvě ježíškem podarovaného lega, 2000 cových puclí. Ať si ježíšek nasere a uvědomí si, jak se s jeho dary zachází. Tedy né já, ale mladí.

reagovat
Pátek 8. února 2013 ve 21:44 ® OBr reakce na …
OBr

nnnap> ano, půjčil jsem si od tchýně vodníka(Rainbow)…ten vysavač nesnáším díky těm jejich nátlakovejm akcím a teď ho nesnáším ještě víc :-((

reagovat
Pátek 8. února 2013 ve 21:28 ® nnnap reakce na …
nnnap

OBr> 8-( :-D

Promiň, že se směju. Ty vysáváš do vodníka? Jinak to je celkem jedno, ne?

reagovat
Pátek 8. února 2013 ve 21:18 ® OBr
OBr

večer blbec… neopatrně jsem se otočil a o poznání zručněji jsem strčil do kompletně otevřený pixly s těma malejma granulkama, kus na poličce, zbytek na koberci, samozřejmě, že to není žádnej zátěžák, ale má pořádnej chlup…paráda, beru vysavač, dávám plnej kotel, ať ty chlupy pořádně vyčistím, přesouvám hubici, že vezmu i polici a už jenom slyším: lup! lup! lup! … vysál jsem si vyskládanou sadu startérů pro zářivky. :-(( Plánované čištění akva jsem teda radši odložil na šťastnější den.

reagovat
Pátek 8. února 2013 v 19:34 ® nnnap reakce na …
nnnap

kamos007> to je přiměřená cesta. Živorodky potřebují řasu. Mají na to vybudovanou trávící soustavu. To je poměr délky tlustého a tenkého střeva. Takže jim neubližuješ.

reagovat
Pátek 8. února 2013 v 17:16 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

OBr> Souhlas, že v daném objemu kamosova akva budou krevetky nejlepší volbou. Otázkou je, zda by je udržel.

reagovat
Pátek 8. února 2013 v 17:00 ® kamos007 reakce na …
kamos007

nnnap> no žrádla až na ty hody jak se narodily ty mladé jim skončily protože ničím řesy alternativní metodou :-) zjistil jsem že ryby je žerou tak jsem omezil krmení a zabírá to řas dost ubylo

reagovat
Pátek 8. února 2013 v 16:55 ® nnnap reakce na …
nnnap

kamos007> psal si, že máš slepice. Tož tak nějak podobně. Když dáš mladé kury ke starým, dopadne to podobně. Nakonec co se divit, je to potravní konkurent. Než zjistí, že žrádla neubylo, to může nějaká odnést.

reagovat
Pátek 8. února 2013 v 16:52 ® OBr reakce na …
OBr

kamos007> bral bych to z té lepší stránky, rozhodně si jim poskytnul výživnější stravu, než je obyčejné vločkové krmivo. ;-) Ale chápu, že tě to rozrušilo, ale jiné to moc nebude…pokud budeš mít větší akva, budeš mít větší hejno, nebudou tolik „agresivní“, občas to nějakej prcek přežije v houští.

Pokud se přes to nepřehoupneš, tak dokud rybky nevyměníš za krevetky, budeš to řešit neustále znovu a znovu…

reagovat
Pátek 8. února 2013 v 16:43 ® kamos007
kamos007

Tak jsem zkusil dát ty starší z5 a dopadlo to hrozně sice už ta největší je velikosti neonky tak na ně útočili a jedna skončila bez ploutví tak jsem to rychle lovil zpátky, a pak že všude píšou že gupky jsou mírumilovné ryby

reagovat
Pátek 8. února 2013 v 1:03 ® FInnnp

p

reagovat
foto/forum/2013/th-img92440.jpg
Pátek 8. února 2013 v 1:02 ® FInnnp

Taky pěkná potrava.

reagovat
Čtvrtek 7. února 2013 ve 23:51 ® Alov
Alov

Ciffik> Ty modré jsou pěkné. Já jako přírodní krmítka pro Štikovce pořídil tyhle. Ale po pravdě. Království za původní formu :-((

reagovat
foto/forum/2013/th-img92439.jpg
Čtvrtek 7. února 2013 ve 23:34 ® Alov
Alov

OBr> No ten Štikovec je taková věrná rybka. Čas od času je pořídím, pak je zas i s mladýma střelím a pak zas za nějaký rok je koupím :-D Taková srdcovka. Jako přírodní krmítka jim tam vždycky hodím hejnko pavích oček a mečovek a pak jen přikrmuju mraženým. Serou minimálně a jak jdou do tření, tak je to docela zajímavá podíváná :-)

reagovat
Čtvrtek 7. února 2013 ve 23:00 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

OBr> :-D tak on to takovej průser nebyl, přeci jen je mi 23. Jen mě to trochu zaskočilo…

reagovat
Čtvrtek 7. února 2013 ve 21:30 ® OBr reakce na …
OBr

Ciffik> promiň..ale já na tom byl podobně, já vůl zadal do googlu českej název a vylezlo mi jenom tohle :-(( ..anglická verze hledání už byla o poznání krásnější.

reagovat
Čtvrtek 7. února 2013 ve 21:27 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

OBr> tak ti pěkně děkuju =-| jsem huknul na kolem procházející rodiče ať se mrknou, jaký pěkný guppky už existujou. Otevřel jsem jim svůj odkaz na modrou moskvu a pak tvůj v domnění že a ono…

reagovat
Čtvrtek 7. února 2013 ve 21:27 ® OBr reakce na …
OBr

Nerodia> vím, že ty koukáš po konkrétních racích, ale tady v Plzni mám pocit, že ty ráčky mají úplně všude. Když jsem je chtěl, nebyli k sehnání a teď je mají v každým obyčejným krámě, klasika…

reagovat
Čtvrtek 7. února 2013 ve 21:22 ® OBr reakce na …
OBr

FInnnp> tady je mají skladem: http://bobr.inshop.cz/…0000%5D.html

reagovat
Čtvrtek 7. února 2013 ve 20:28 ® Nerodia reakce na …
Nerodia

A nejen to ono i takové raky je problém získat.Holt móda dělá své.

reagovat
Čtvrtek 7. února 2013 v 19:32 ® FInnnp

Ciffik> To jsou pěkné kousky.Já třeba už půl roku sháním modrou galaxii.Někdo jsi řekné bláznivá a obyčejná gupka,ale dneska je těžší pěstovat gupky jak terčovce.

reagovat