Chytej.cz

Akvaristický koutek necteno

24.4.2008 | zlomiljsemprut | 376.038 zobrazení | 3.587 odpovědí

Akvaristický koutekAhojte, posílejte prosím zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a předávejme si zkušenosti!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 7. února 2013 v 19:13 ® Ciffik
Ciffik

Když už padla řeč na guppky, jak se vám pozdávají tyto? http://www.google.cz/search?…

reagovat
Čtvrtek 7. února 2013 v 1:02 ® OBr reakce na …
OBr

Alov> zrovna se mi jejich fotka dostala pod ruku, vypadají zajímavě a světe div se, pár jich měli i u nás z Plzni, takže se na ně asi ještě půjdu podívat. Akorát mi trvalo, než jsem z plzeňskejch obchodů vyselektoval nějaký pěkný a životaschopný paví očka, který si teď oblíbily moje holky. Ale je to jen vlna, než mě zase začnou štvát, jak všude se****, takže pak jim asi přibude pár barevnejch kamarádů ;-)

reagovat
Středa 6. února 2013 ve 22:54 ® Alov reakce na …
Alov

OBr> Hele Ondro, to ty si tu řešil to akvárko do kanclu a co do něj? Že by ti Štikovci mě napadlo? Je to dost nenáročné, přijímají vše mražené i živé a pro obnovu osádky se v hustěji zarostlé nádrži i pár mladochů zachrání. Já mám ted ty goldy (viz. níž), ale asi hezčí jsou klasičtí Aplocheilus lineatus. Vůči ostatním rybám nejsou nebezpečné. Nevinně se jen hašteří mezi sebou :-D

reagovat
foto/forum/2013/th-img92414.jpg
Středa 6. února 2013 ve 22:49 ® Alov reakce na …
Alov

kamos007> Hele, zrovna se mi tihle Štikovci dali do tření. Oni se v podstatě třou v jednom kuse třeba 2 – 3 měsíce. A mají tůze rádi malé paví očka, mečovky atd. Tak i to je cesta :-D

reagovat
foto/forum/2013/th-img92413.jpg
Středa 6. února 2013 ve 22:41 ® OBr reakce na …
OBr

kamos007> mladý nechávám u starejch, aspoň se něčemu přiučí a když je starý požerou, aspoň není akvárko přerybněný. Teda pokud to nechceš nějak hromadně odchovávat, což ale stejně v té tvé „zavařovačce“ nepůjde tak snadno…

reagovat
Středa 6. února 2013 ve 20:19 ® kamos007
kamos007

blbne mi prohlížeč tak mi to háže vícekrát tak kdyby admin byl tak hodný a smazal přebytečné příspěvky

reagovat
Středa 6. února 2013 ve 20:19 ® kamos007
kamos007

Co děláte s mladými rybkami myslím až vyrostou? jedny už mám odrostlé a teď dneska další prcky a nevím co s tím budu dělat, poradí někdo??

reagovat
Úterý 5. února 2013 ve 22:23 ® OBr
OBr

jestli tady číhá nějakej plzeňák, tak mu SAE daruju, už mě pěkně štvou. Ruduchu vyžrali že se mi po ní zase stýská :-(( Teď se pustily to růžkatce a to tak, že vypadá jako ostnatej drát, chudák jeden. Jediné pozitivum na nich vidím tom, že mi drží na uzdě okřehek, kterej jsem si nepozorností zanesl do akva a nebyl jsem schopnej se ho zbavit…futrujou se pořádně.

reagovat
Úterý 5. února 2013 ve 21:51 ® Beer.Beda reakce na …
Beer.Beda

nnnap> Mám 5 ks SAE a mám o cca 95% ruduchy méně.Super rybka

reagovat
Úterý 5. února 2013 ve 21:47 ® nnnap
nnnap

tak já jsem si zase pořídil do své zavařovací flašky dvojici SAE. A musím říci, že mne baví. To, jak se dokáže v proudu vody z filtru přitisknout ke sklu a držet tam jako přibitá, tak to si užívám. Jinak poctivě žerou řasy. Jestli se dají i do ruduchy, podám hlášení.

reagovat
Úterý 5. února 2013 ve 21:26 ® Beer.Beda
Beer.Beda

Pánové, právě se mi kulí potěr čichavce.Přivezl jsem si dva dospělé samce a oni mi tak zbláznili samice a celé akva, že byla nutnost jedno rozdělit a udělat ještě jedno náhradní a přelovit tam pár čichavců aby se nedodrbali úplně.Oba páry se vytřeli vřera večer a teď kuličkám rostou ocásky.

reagovat
foto/forum/2013/th-img92373.jpgfoto/forum/2013/th-img92374.jpgfoto/forum/2013/th-img92375.jpgfoto/forum/2013/th-img92376.jpg
Neděle 27. ledna 2013 v 0:26 ® FInnnp

Já jdu hajat......,protože už jsem spité jak hovado boží......To ta volba......no.

reagovat
Neděle 27. ledna 2013 v 0:11 ® nnnap reakce na …
nnnap

FInnnp> trochu houmouru si zachovám. Si vem, že to není kumšt napsat naopak nebo už vůbec to nenapsat nijak. Jinak je mi to jedno. Já jsem tak trochu komplexní blázen:-D
A jinak mužici, mě opravdu netankují. Nijak. Nemám si co vzít. Nemyslím majetek. Myslím cokoliv. Prostě kde nic není, …

reagovat
Neděle 27. ledna 2013 v 0:03 ® FInnnp reakce na …

nnnap> Asi nesmíš moc říkat k jakému žlabu chodíš,protože ten co chodí k levému žlabu vždy bude ve většině a pak už taky nemusíš chodit k žlabu žádnému.

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 ve 23:46 ® nnnap reakce na …
nnnap

FInnnp> já jsem divný, to nemám problém přiznat a jsem za to rád. Co je špatného na ovci, která místo vlevo ke žlabu zamíří vpravo na pastvu? Ale říkám, do pěsti nebo šloufmana.:-)

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 ve 23:35 ® FInnnp reakce na …

nnnap> Já podnikal ve třech zemích.A tvé názory mě přijdou dost divné.Samozřejmě,že trh z 10 mil. lidí je velmi malý a navíc chudších lidí.Pochopím,že společnosti jsi toto musí kompenzovavat.To zboží by ale podle tebe mělo být stejné.A při prodeji by tak mělo být užito i stejné měrné jedmotky i v oboru služeb a reklamacích.

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 ve 23:16 ® nnnap reakce na …
nnnap

FInnnp> to je individuální. A rozhoduje o tom každý sám za sebe svým chováním. A uklidním tě, můžeš mít třeba milardy a být socka. Vem si hňupa romana, který se vyvaluje na pláži na floridě a šmatlá tam s igelitkou. A určitě to není třeba řešit v akvárkách. Vem si živnosťák a poznáš. Víc to tady určitě nebudu rozebírat.

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 ve 23:01 ® FInnnp reakce na …

nnnap> Hodně jsem přemýšlel nad odpovědí,ale nedokážu ti slušně odpovědět.Jen bych rád od tebe dostal jednoduchou odpověď na jednoduchou otázku:........Kdo je Socka.To by mne hrozně zajímalo.

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 ve 22:36 ® nnnap reakce na …
nnnap

FInnnp> nebudu s tebou souhlasit. Za prvé kodex prodeje živých zvířat neobsahuje žádné- nakrmte socky. Tam dneska hornbach může být etalonem. Jako kdysi zverimex. Já jsem si v 7 letech kupoval neonku za 10 korun. Dneska, po nárůstu cen všech médií- voda, teplo, elektrika, si jí koupím za 9. Mám plno vlastních nádrží a přesto jsem klukovi koupil set 60 litrů za už ani nevím- 11 stovek? A proč? Měl jsem plnou prdel samodoma dělaných výrobků. Co mě muselo stačit za balšána zbastlíno z elektriky, tak nad tím jsem se jako rodič osypal, po zjištění cen za samostatné osvětlení, jsem to vyřešil nákupem celého setu a dosáhl jsem slevy oproti nákupu pouze světelné rampy asi 40%. Jó, filtr jsem zahodil a koupil si za tisícovku jinej ale o peníze mi nejde. Prostě jsem si takhle luxusně koupil slušný kryt na akvárko a horší jak samodoma lepené nádrže to není ani náhodou.

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 ve 22:26 ® nnnap reakce na …
nnnap

noba> jo ale to jsou jenom peníze. To je nějaká managerská ekonomická úvaho toho, kdo potřebuje vyvážit akci na „bitumenový šindel“ Mají i rybky nejlevnější v širokém okolí. Ano, jsou to tuctovky.

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 ve 22:20 ® OBr reakce na …
OBr

FInnnp> ..nechci tahat politiku i sem, ale na to oblbování lidí je u nás celkem slušnej potenciál v cílové skupině, tak proč toho nevyužít?

Je to jako všude jinde, kdo si dá tu práci, sežene si relevantní informace a nakoupí jinde. Komu stačí hezké prostředí, tak se vrací s pocitem spokojeného nákupu.. a o spokojenost obyčejných lidí jim jde především ;-)

To že ta menšina „zasvěcených“ o tom ví své je věc jiná, ti jsou ale většinou jako neobjektivní „škodiči“ přehlasováni.

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 ve 22:14 ® FInnnp reakce na …

nnnap> Akvaristika se dá dělat hodně směry,ale vše musí být v kodexu slušnosti.Hornbach a většina zverimexu a Zooprodejen je založen jen na oblbování lidí.Zverimexi za Jakeše a ostatních zrůd měli větší ůroven.Klasické Akvárium 100×50×40 ti v Hornbachu stojí kolem 3000 Kč.U oby­čejného sklenáře ti ho slepí za 1800 Kč.Topné těleso co stojí na Alegru 100 Kč stojí v Hornbachu 600 Kč.Tak jak asi mohou vypadat ryby.

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 ve 22:00 ® OBr reakce na …
OBr

nnnap> to jsem chtěl zrovna dopsal, ale už mi vypršela editace. Chodím kolem těch jejich akva s přesvědčením, že to jsou „ti špatní“, ale paradoxně je mají ve srovnatelné a nezřídka i lepší kondici, než menší prodejny. Co je v Plzni z velkoprodejen tragický, to je Superzoo, i když jim řekneme, že jim tam chcípají ryby, tak za tejden mléčná voda a osazenstvo stále trpí…

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 ve 22:00 ® noba reakce na …
noba

nnnap> já jsem cca před 5lety obdivoval v hornbachu hrotnočelce za 220kč, po dlouhém rozhodování jsem je nekoupil a asi za měsíc jsem je objevil v jedné akvaristice za 45kč. rostliny také extrémně drahé. Prostě hornbah nebrat.

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 ve 21:50 ® nnnap reakce na …
nnnap

OBr> hornbach ušel kousek cesty od počátku. Personál v počátku- měl právo být tragický. Importy z ásie? Mohli tušit, že v čechách jsme mistry světa v akvaristice? No mohli. Ale to je druhá věc. Co se alespoň u nás změnilo, je trochu vzdělanější personál v akvaristice, a rybky jsou, alespoň podle tvrzení obsluhy z tuzemských pěstíren. Co se týče nemocí, tak nenacházím nějak více problémů, než se sluší a patří na takový rozsah nabídky. Podle mne hornbach ušel kus cesty. To ovšem neznamená, že bych tam nakupoval. Taky se obejdu. Ale patří mu dík za rozsah nabídky.

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 ve 21:45 ® Beer.Beda reakce na …
Beer.Beda

noba> Já to mám v plánu zítra.Musím udělat obě.

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 ve 21:43 ® noba reakce na …
noba

Beer.Beda> údržbu akvárka voe

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 ve 21:40 ® Beer.Beda
Beer.Beda

To ses koupal??

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 ve 21:39 ® OBr
OBr

FInnnp> malej nebyl, ale měl tak lehce přes 10cm… Jinak v Hornbachu jsem rybu snad ani nikdy nekoupil, vlastně jo, jednou tam měli razborky bornejský za 5,– ..jinak tam chodím jenom okukovat.. v pražským Hornbachu jsem poprvé viděl na živo sladkovodní rejnoky :-)

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 ve 21:24 ® Alov
Alov

noba> Na Valisnerky dost teplo podle mě…

reagovat