Chytej.cz

Akvaristický koutek

24.4.2008 | zlomiljsemprut | 376.038 zobrazení | 3.587 odpovědí

Akvaristický koutekAhojte, posílejte prosím zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a předávejme si zkušenosti!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Sobota 26. ledna 2013 ve 21:22 ® noba
noba

neví někdo proč mi hnědnou a hnijou listy valisnerie? Jinak ale roste a množí se jak blázen. teplota 30stupňů světlo 2w/l

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 ve 21:19 ® noba reakce na …
noba

hraji> to mi povídej. Právě jsem dokončil hodinovou údržbu

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 ve 21:14 ® hraji reakce na …
hraji

FInnnp> ano, z hlediska udržování čistoty v akváriu je na obtíž cokoliv.

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 ve 21:11 ® FInnnp reakce na …

hraji> Broblém je jen v nepraktičnosti.To znamená čištění akvária.Břidlice je jinak jeden z nejlepších materiálů do akvária.Mě nesmíte,ale v ohledu okrasného akvária brát vážně.Já mám v akváriu jen filtr a topné těleso.

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 ve 21:08 ® nnnap
nnnap

asi jsem byl tázán já. Tak jestli vám to tak stačí…

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 ve 21:06 ® nnnap reakce na …
nnnap

Beer.Beda> no budeš se řídit tím, co v reálu uvidíš. Prostě je to prostor který rády okupují nižší rostlinky. Vyšším se blbě koření.:-) Ale ani hnědá řasa není problém. Jenom svědčí o méně světlu. Pokud to nezasahuje do ostatních věcí v nádrži, tak je to jenom designová záležitost.

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 ve 21:04 ® hraji reakce na …
hraji

Beer.Beda> zatím jsem nepochopil, co myslí kolega tou nepraktičností. Nepamatuji se, že bych měl s použitím břidlice v akváriu jakýkoliv problém, rybky se množily, kytky rostly a kvetly. A to jsem měl udělané z břidlice celé pozadí v akváriu, bylo to pěkných pár kilo materiálu. Neovlivňovalo to negativně ani tvrdost vody ani její kyselost. Možná kolega napíše v čem je ten problém s břidlicemi.

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 ve 21:00 ® Beer.Beda
Beer.Beda

Jeden píše, že břidlice je vděčna, druhý nepraktická.Jak si mám vybrat.:-93;

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 ve 20:56 ® Beer.Beda reakce na …
Beer.Beda

FInnnp> Jo v poho.Za každou radu a připomínku jsem rád.Nechci mít zatím v akva jeden daný biotop.Mám to jako dekoraci, tak chci aby se nám o líbilo.

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 ve 20:52 ® FInnnp reakce na …

Beer.Beda> Nechci být za chytráka,ale čichavci a parmičky jsou většinou asijské rybky.Tetry jsou většinou amazonské rybky.Břidlice jsou v akváriu sice hezké,ale nepraktické.Bři­dlice se používá spíše při chovu Afrických ryb.Jinak mám vyzkoušeno,že jde kolikrát smýchat cokoliv a funguje to.Chce to jen vyzkoušet.

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 ve 20:47 ® hraji reakce na …
hraji

Beer.Beda> břidlice je velmi vděčný „materiál“ vozil jsem si ji z okolí Břidličné a daly se vybrat parádně tvarované kousky.

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 ve 20:36 ® Beer.Beda reakce na …
Beer.Beda

Musím vyzkoušet.

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 ve 20:20 ® nnnap reakce na …
nnnap

Beer.Beda> to není špatný nápad ale počítej s tím, že se ti potáhne, nejspíše hnědou řasou. Takže si trošku pohlídej světlo.

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 ve 20:15 ® Beer.Beda reakce na …
Beer.Beda

Stále čichavce, parmičky siamské.Prostě co tam mám teď, akorát bude vypadat jinak.Možná tam dám nějaké tetry.Mladýmu se líbí, tak aby měl na co koukat.

Docela bych tam chtěl jako dekoraci břidlici.Nějaké pěkné kusy.

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 v 19:48 ® FInnnp reakce na …

OBr> Malboráka za 900 kč to by musel mít 15 cm.V hornbachu ryby zásadně nekupovat.Tam mají jen Asii dovezenou přes Itálii.Je lepší jsi raději počkat a koupit ryby přímo od chovatele.Jinak ti děkuji,že jses obtěžoval....­....Ještě okouknu burzy v Praze.

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 v 19:17 ® noba reakce na …
noba

Beer.Beda> a jaký tam plánuješ ryby do toho velkého?

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 v 18:22 ® Nerodia reakce na …
Nerodia

OBr> podívejte se na tyto stránky:http://www.zoobranik.cz/…varijni-ryby

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 v 18:03 ® nnnap reakce na …
nnnap

Beer.Beda> u cihlid doufat nestačí. Sice nouze naučila davida housti, i u mrdaehmehmčki to kolikrát stačí ale cihlidy nejsou úplně tak nenáročný při výběru partnera, ostatně nejsou člověkem a nehrajou si na tokový sračky jako prostý chtíč. Zajímají je konkurenční výhody potomstva, tak se ti klidně stane, že i když párek, hodí šlofíka na hod dog.

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 v 17:51 ® Beer.Beda reakce na …
Beer.Beda

noba> To budu ladit, až budu mít vše pohromadě.štěrk, filtr, topení, CO2.Zatím to velké funguje, tak jak jsem ho měl.

Tak jsem koupil jen paví očka a párek pestřenců.Doufám, že to bude samička a sameček.

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 v 15:17 ® noba reakce na …
noba

Beer.Beda> tomu nějak nerozumím. já myslel že ted ladíš to velké. čili že do něj i kupuješ ryby.

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 v 15:11 ® Beer.Beda reakce na …
Beer.Beda

noba> Ne, má tam to co jsem ti půjčoval, ale prázdné.

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 ve 14:29 ® OBr reakce na …
OBr

Nerodia> nekoukneš mi prosímtě na cichlidy – pestřence? Zajímá mě Daffodil (http://rybicky.net/…_sp_daffodil) proužkovaný(http://rybicky.net/…_prouzkovany) a pak cichlida žlutoocasá(http://rybicky.net/…a_zlutoocasa) ..budu vděčný za jakýkoliv poznatek ;-)

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 ve 13:54 ® noba reakce na …
noba

Beer.Beda> to mu tam budeš dávat tu třistovku?

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 ve 13:30 ® Beer.Beda reakce na …
Beer.Beda

noba> Koupil jsem resun ef 800.Ještě nevím ani co tam má za ryby, tak musím okouknout.Chci něco obyč. malému do pokoje.

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 ve 12:58 ® noba reakce na …
noba

Beer.Beda> jaký máš ten filtr a jaké rybky budeš kupovat?

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 ve 12:54 ® Beer.Beda reakce na …
Beer.Beda

noba> Filtr mám, akva bude tak cca za měsíc.Teď to mám všechno na hromadě a není to ono.Odpoledne jedu kouknout tady v Protivíně k chovateli.Koupim nějaké ryby a dám je to karantény asi 100 l akva.CO2 už jsem pořídil, teď jen čekám na úpravu bomby.Za měsíc bude komplet nové a bóóóží.:-)) pivo

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 ve 12:40 ® Nerodia
Nerodia

Teď jsem se vrátil z burzy v Praze -Rajská zahrada,a tam měly terčovce,ale bohužel jsem se nepodíval na cenu,zítra je mohou mít na burze v Praze -Pankrác.

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 ve 12:22 ® OBr
OBr

FInnnp> absolutně nic zajímavějšího. Gupky všelijaké, terčovci ani náhodou. Největší „raritkou“ tam byly papouščí cichlidky, zbytek byli čichavci modrý, skaláry, neonky, platy… ale měl tam jeden týpek pygmeje, z těch mám radost..teď si říkám, že jsem jich měl vzít větší hejno. Větší „výběr“ mají snad už i v Hornbachu, kam jsem s malou jel následně, protože na burze bylo mraky lidí, takže z toho nic neměla. Tam měli Marlboráka za 900,–

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 ve 12:19 ® noba
noba

Beer.Beda> aha tak to jo. tak hod foto svého slavného akva. Už máš ten vnější filtr?

reagovat
Sobota 26. ledna 2013 v 9:52 ® FInnnp

sfox>Ne ty myslíš Kančíka příčnopruhého.Toho jak se říká vytřeš i v polévce.Kančík příčnopruhý je středoamerická cichlida.Kančík šikmopruhý je Amazonská cichlida.Pro ůspěšný odchov musíš být malý chemik.Musíš okyselit vodu a dost srazit tvrdost.....

reagovat