Vyhledávání
Akvaristický koutek
24.4.2008 | zlomiljsemprut | 376.073 zobrazení | 3.587 odpovědí
Ahojte, posílejte prosím
zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a
předávejme si zkušenosti!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 17. ledna 2013 ve 22:34 ® OBr
-
Tohle mi nedělejte..já se snadno nechám ukecat
Jenže já mám ve společenským nejenom tetry, ale i celkem fajnový paví očka, o který bych nerad přišel.. to mi nepovídejte, že ten šikmáč si je nedá ráno po probuzení jako svačinku..
Edit: aby bylo jasno, momentálně zabydluju 110l pestřencema a samo, že se velmi rád nechám ukecat do nějaký pohodový cichlidky do 200l, tam jsou ale ti prckové…
reagovat - Čtvrtek 17. ledna 2013 ve 22:30 ® Frk reakce na …
-
Ještě v neděli je prý přinese na burzu na Pankrác. Mám čtyři.
reagovatDle velikosti bych měl spíš strach o ně než o pestřence.
- Čtvrtek 17. ledna 2013 ve 22:15 ® nnnap reakce na …
-
OBr> já sem je choval jako malý sopel. Já byl zejména přes cihlidy a nepamatuji si, že by v společenským akvárku dělaly nějaký nepořádek. Opravdu to jsou takoví dobrotiví mamlasi.
reagovat - Čtvrtek 17. ledna 2013 ve 22:06 ® OBr reakce na …
-
Frk> Vypadá fajnově, ale bude muset počkat, už je založená stodesítka pro pestřence a zhruba za měsíc budou rybky. A ve velkým bych asi tetry moc nepotěšil
reagovat - Čtvrtek 17. ledna 2013 ve 22:04 ® Frk reakce na …
-
o tom to je. OBr takovou klidnou krasavici shání.
reagovat - Čtvrtek 17. ledna 2013 ve 21:53 ® Alov reakce na …
-
Frk> Kančík šikmopruhý tuším. Kdysi je měl stryko. Pěkná ryba, ale docela jako že nuda. Ale každá rybka má něco do sebe
reagovatO tom žádná …
- Čtvrtek 17. ledna 2013 ve 21:05 ® Frk
-
OBr/ Tuhle jsem objevil hezkou rybku, která by se ti možná líbila. Cichlasoma festivum. Mírná cichlida, která dokáže za dobrých podmínek dorůst i 20cm. Chov podobný chovu skaláry.
reagovat - Čtvrtek 17. ledna 2013 ve 21:00 ® Frk
-
my jsme to řešívali plochou baterkou. Fungovala bezvadně.
reagovat - Úterý 15. ledna 2013 v 9:49 ® FInnnp reakce na …
-
Alov> Já už toho krípla taky párkrát přitáhl.Já ho,ale hnedka odhalím.V akváriu nemám nic jen ryby,filtr a ohřívač.Takřka vždy se chytne filtru.Základ je mít dlouhou tyč na sítce a filtrovat vodu těsně pod hladinou.Jak náhodou zavadím ve vodě o nějaký předmět nedej bože o dno.Ihned celý obsah sítky vypustím a sítku vyčistím.
reagovat - Pondělí 14. ledna 2013 ve 20:47 ® Alov reakce na …
-
FInnnp> Nezmar se nechá vymlátit Bettou nebo Rájovcem. Když je teda necháš hladovět. Ale množí se rychle. To jsem zažil
reagovat - Pondělí 14. ledna 2013 v 19:47 ® FInnnp reakce na …
-
Alov> Ještě,že jsis tam z blech nepřitáhl Nezmara.Ten se taky pěkně rozrůstá.
reagovat - Pondělí 14. ledna 2013 v 17:13 ® noba reakce na …
-
Bigpista> já vím
reagovat - Pondělí 14. ledna 2013 v 17:08 ® nnnap
-
jo, ptal sem se a manželka mi říkala, že by do 15 litrů nerodila!
reagovat - Pondělí 14. ledna 2013 ve 14:34 ® Alov reakce na …
-
nnnap> Až mi ta ruducha naroste jako loni, tak ti pak kýbl pošlu. Jsem s tím bojoval a nakonec vyhrál. Teda zatím. Vím, že přijde chvíle, kdy se vrátí
reagovatCo jsem si ale s blechama zatáhl do akvárka na podzim? Žabinec. Ten se za pro změnu líbí mi, ale nějak ho nedokážu ukáznit. Ten koberec je prostě supr, akorát je z toho tma no. Ale co už
- Pondělí 14. ledna 2013 ve 14:23 ® nnnap reakce na …
-
Alov> jo, už těch 60l se dá udělat nechutně funkčních. Ježíši s jakou péčí já si šetřím ruduchu na výtoku z filtru. 3cm2. A těším se,že se jí po změně zářivky podaří probít do ostatního akva. Pomaličku se jí daří. Pak ovšem nastoupí pantáta a zas bude mít popiehmehmči. No, už aby to bylo. Nějakou zábavu, kromě placení složenek z toho taky musím mít.
reagovat - Pondělí 14. ledna 2013 ve 14:07 ® Alov reakce na …
-
kamos007> Hele, at tak či tak. Každý se Ti tu snaží slušně říct, že to, co provozuješ není akvaristika. Je to cílená, pomalá likvidace at se ti to líbí nebo ne. Už nepořizuj do baňky žádné ryby. Už ty očka jsou za hranou. Do tohodle by se spíš šikl párek Bojovnic pestrých nebo krevetky. Pro ostatní ryby to není život, ale čekání na smrt. Je to tak a fertik.
reagovat
30 L nádrží se nikam neponuseš. Je to větší baňka, ale pořád baňka. Spíš pouvažuj nad nádrží aspoň kolem 60 L. Není to zas taková šupa, aby si ji někde nestrčil. Tam už si dokážu představit slušný biotop pro skupinku cca 15 menších rybek, do kterého budeš minimálně zasahovat a bude Ti dělat radost. Tu 15 L banku si můžeš nechat jako porodničku pro maminky a máš vystaráno.
Ale todle, co ted provozuješ je fakt o ničem… - Pondělí 14. ledna 2013 v 10:43 ® FInnnp reakce na …
-
kamos007> Zpět do 15L akvária.Běžně se nestandardy Gupky odchovávají v nádržích kolem 200L a to ještě při rozděleném pohlaví.V 15L akváriu ti vůbec neporostou a dřív nebo později ti pojdou na hlad nebo na BRP.
reagovat - Pondělí 14. ledna 2013 v 10:18 ® Bigpista reakce na …
-
noba> zpět
reagovat - Neděle 13. ledna 2013 ve 23:46 ® noba
-
co to je z5?
reagovat - Neděle 13. ledna 2013 ve 22:31 ® kamos007 reakce na …
-
Alov> já jsem nepsal že je mám v petce že je měl v petce kolega od fotříka, já jem mám v 2 l akva, a myslím si že stačí tam jsou jen dočasně, mají teprve týden mají tak půl cm takže tam mají místa až až, ještě týden dva a putujou z5 k rodičům.
reagovat - Neděle 13. ledna 2013 ve 22:29 ® kamos007 reakce na …
-
Ciffik>
reagovatuž se těším konečně budu mít klid
- Neděle 13. ledna 2013 v 19:35 ® Alov reakce na …
-
kamos007> Tak tomu, co to napsal dej virtuální facku. S tebou to je marný. V baňce ty ryby akorát trápíš a mít v petce mladé je na kopanec do řiti. Pokud neuvažuješ o větším akvariu, tak ryby dej pryč a pořid si krevetky. Těm by ta baňka stačila. Vážně…
reagovat - Neděle 13. ledna 2013 v 18:41 ® Ciffik reakce na …
-
kamos007> brácha ti v září mizí na VŠ né? budeš mít místa
reagovat - Neděle 13. ledna 2013 v 18:36 ® kamos007 reakce na …
-
Ciffik> no ono by bylo problém v prostorem kam to dát víš.
reagovat - Neděle 13. ledna 2013 v 18:24 ® Ciffik reakce na …
-
kamos007> Z 15 na 30l v akva světě není ani z louže pod okap. S tím co dneska vím, bych krom vytíraček, rozplavek a karantén o menší nádrží než 60–80l ani neuvažoval…
Akvaristika je dost o trpělivosti, trochu počkej, pošetři a uvidíš. Třeba to zabalíš a nebudeš muset nad větším uvažovat a když už vem to všechno od začátku a pořádně.
reagovat - Neděle 13. ledna 2013 v 18:11 ® kamos007 reakce na …
-
FInnnp> to časem uvažuju no aspon o 30 l akva
reagovat - Neděle 13. ledna 2013 v 18:10 ® kamos007 reakce na …
-
Alov> já jsem četl na netu že se má štěrk prát co mesíc
reagovat - Neděle 13. ledna 2013 v 17:57 ® Alov
-
kamos007> Já už štěrk nepral v hlavní cca 2,5 roku. Není třeba. Ale má to 270 l, takže…
reagovat - Neděle 13. ledna 2013 v 17:35 ® FInnnp reakce na …
-
kamos007> Nedá se nic dělat.Musíš jsi prostě pořídit větší bandu.
reagovat - Neděle 13. ledna 2013 v 17:28 ® kamos007
-
hraji> králiky mám venku v králičárně a jednoho jsem měl dneska na oběd
reagovat