Chytej.cz

Akvaristický koutek necteno

24.4.2008 | zlomiljsemprut | 376.391 zobrazení | 3.587 odpovědí

Akvaristický koutekAhojte, posílejte prosím zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a předávejme si zkušenosti!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 13. ledna 2013 v 17:28 ® kamos007 reakce na …
kamos007

Alov> tak já jsem asi co týden a půl měnil cca 1/3 vody a až dno bylo uplně zasrané a špinavé tak jsem to po cca 1,5 měsíci vyčistil komplet.

reagovat
Neděle 13. ledna 2013 v 17:22 ® kamos007 reakce na …
kamos007

Alov> tak já jsem dal 1/2 původní vody z5

reagovat
Neděle 13. ledna 2013 v 15:46 ® hraji reakce na …
hraji

kamos007> je to velmi nepopulární, a asi to zase vyvolá negativní reakci, ale znovu ti musím poradit, nejdříve studuj a získávej informace a pak konej. Ale my se známe už pár let a oba víme, že rada je to poslední, co bys respektoval. Takže poslední rada, zruš to akvárium a věnuj se králíkům.

reagovat
Neděle 13. ledna 2013 v 15:25 ® FInnnp

Já biotop moc řešit nemusím.V nádržích nemám ani písek ani rostliny.Je to velmi ůčelné,ale nevzhledné.Ono to možná ani nijak nejde.Krásná akvazahrada a dobrý chov ryb moc nejde dohromady.

reagovat
Neděle 13. ledna 2013 ve 13:58 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

FInnnp> :-D :-D mi připomíná si musím udělat novou líheň na artémku – měl jsem klasiku uřezanou petku vloženou do druhé (podstavec), začala protíkat kolem vývodu vzduchovací hadičky – vlastně se divím, že to fungovalo tak dlouho. Tehdy jsem to zpatlal na koleně za minutku.

reagovat
Neděle 13. ledna 2013 ve 13:56 ® Ciffik
Ciffik

Souhlas s alovem, navíc ancistrus v 15l nemá co dělat. Přečti si znovu články, na které jsme ti dávali odkazy. Třebas příjdeš na to, proč si udělal chybu s tím vyvařením kamenů…a jak říka nnaap zas tě to o fous posune.

Být tebou hodím si do googlu pojmy jako nitrifikační bakterie…pokud máš v okolí známého akvaristu, zkus poprosit o pár šnečků – okružákem a piskořkou bys asi nic nepokazil

reagovat
Neděle 13. ledna 2013 ve 13:52 ® FInnnp reakce na …

kamos007> Jestli chceš něco pěstovat ve dvoulitrovém akvárku a nebo v uřezané petce zkus Artemii ta by ti tam možna šla.

reagovat
Neděle 13. ledna 2013 v 11:51 ® Alov reakce na …
Alov

kamos007> v 15 litrové baňce prostě nevytvoříš kvalitní biotop i kdyby ses rozkrájel. Ne s živorodkama. A pokud si vyčistil baňku komplet i se štěrkem, tak začínáš od začátku…

reagovat
Neděle 13. ledna 2013 v 11:30 ® kamos007
kamos007

Nějak sem mi tam rozrůstá zelená řasa jak jsem čistil akva tak jsem štěrk přelil vroucí vodou a zdá se že to nepomohlo, myslíte že by ještě jeden ancitrus pomohl?

reagovat
Neděle 13. ledna 2013 v 11:29 ® kamos007 reakce na …
kamos007

nnnap> na tebe :-D

reagovat
Sobota 12. ledna 2013 ve 23:17 ® nnnap reakce na …
nnnap

kamos007> no, co kulíš voči.

reagovat
Sobota 12. ledna 2013 ve 21:07 ® kamos007 reakce na …
kamos007

nnnap> :-O :-O :-O

reagovat
Pátek 11. ledna 2013 ve 23:36 ® nnnap reakce na …
nnnap

kamos007> né fotr, ale tatínek milovaný.

reagovat
Pátek 11. ledna 2013 ve 21:22 ® kamos007
kamos007

Ciffik> no akva zarůstá solidně takže né díky. jinak to mi poradil fotr s těmi prckami jeho kolega je měl taky a říkal že uřezal petku mrdl tam kytku a dal tam prcky. já bych se toho nebál ty 2 l nejsou tak málo dyť ty rybky jsou ještě pidi midi až ještě trochu povyrostou putujou z5, jinak v ově sem byl včera, ale pracovně.

reagovat
Pátek 11. ledna 2013 v 10:59 ® nnnap reakce na …
nnnap

Beer.Beda> no to je správná otázka. Jestli obsáhneš nebo obejmeš uvedený obsah nebo objem. Takže – obsáhneš 60 tišonc litruv? Nebo obejmeš 60 tišonc litruv? Já nevím, ale jímá mne z toho množství hrůza, takže objem je správně.

reagovat
Pátek 11. ledna 2013 v 6:24 ® Beer.Beda reakce na …
Beer.Beda

hraji> Samozřejmě, že má ten obsah(nebo objem?) ve více akva.Až tam pojedu dám foto.

reagovat
Pátek 11. ledna 2013 v 0:53 ® nnnap
nnnap

tak vám listuji v kvalitních německých akvaknihách a fakt tam o pěstírnách nic není!

reagovat
Čtvrtek 10. ledna 2013 ve 23:40 ® FInnnp reakce na …

hraji> Beer.Beda určitěbměl na mysli více nádrží.U pěstíren se většinou vyhřívá místnost než samotná akvária.Jinak by jsi přišel na buben.Proto každý chová určité druhy ryb které vyžadují stejné teplotní podmínky.

reagovat
Čtvrtek 10. ledna 2013 ve 23:36 ® FInnnp

Běžní profi chovatelé mají doma 20 000 L.To je asi tak 30t harampádí.Kolikrát se jedná panelák.

reagovat
Čtvrtek 10. ledna 2013 ve 23:30 ® hraji reakce na …
hraji

Beer.Beda> OK? jen jsem se zeptal, jen pro představu je to nádrž o rozměrech 3*5 metrů vysoká 4 metry. To je slušný bazén na koupání, nebo si představ 6*5 metrů s hloubkou 2 metry. Nechtěl bych tohle ohřívat pro africké cichlidy. U nás mají akvárium 2,5 kubíku a je to monstrum a na topení a svícení padne hodně elektřiny.

reagovat
Čtvrtek 10. ledna 2013 ve 22:27 ® Beer.Beda reakce na …
Beer.Beda

hraji> Má to v bývalé truhlárně a baráku po rodičích.Tvrdil to on a myslím si, že když ryby dělá nějakých 20 let tak ví co má doma.Nevím, jak to vypadá v reálu.Byl tady v Protivíně pro mraženou, tak se stavil.

reagovat
Čtvrtek 10. ledna 2013 ve 22:08 ® nnnap reakce na …
nnnap

noba> 20 tunové určitě!

:-D Ještě se to převádí na fábie.

reagovat
Čtvrtek 10. ledna 2013 ve 22:06 ® noba reakce na …
noba

nnnap> fotbalové hřiště váží 20 tun???:-O

reagovat
Čtvrtek 10. ledna 2013 ve 21:26 ® nnnap
nnnap

to jsou skoro 3 fotbalová hřiště!

reagovat
Čtvrtek 10. ledna 2013 ve 21:06 ® hraji reakce na …
hraji

Beer.Beda> opravdu má doma 60 kubíků vody? To je víc než 60 tun.

reagovat
Čtvrtek 10. ledna 2013 ve 20:59 ® Beer.Beda
Beer.Beda

Právě k nám přijel známý, který má doma přes 60000 litrů v akva.Chová Malawi,Tanganika a Afrika.Docela nářez.Na jaře jedu na exkurzi.

reagovat
Čtvrtek 10. ledna 2013 ve 14:22 ® FInnnp reakce na …

Ciffik> To vychytáš.Jen se nesmíš bát.Bandy do 500 Kg není zase takový extrém.Já míval tři bandy 600l nad sebou.Ze začátku jsem nemohl strachy ani spát.Také vím jak to vypadá když to rupne.Jde to ven hlavníma dveřma.Nikdy jsem ovšem nezažil,že by akvárium prdlo svévolně.Vždy se jednalo o hrubou chybu.

reagovat
Čtvrtek 10. ledna 2013 ve 13:58 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

FInnnp> S tou domácí prací počítám. Akvárium bude stát na podstavci z tvárnic. Jistota je jistota. S krytem mi pomůže táta a elektro udělá známej elektrikář. Nad ledkama jsem taky přemýšlel, ale prd co tomu rozumím. Co se zářivek týče dneska se dají v pohodě sehnat předřadníky na 2–3 a 3–4 zářivky tak by se světlo dalo časem vychytat. Akvárium si nechám dělat asi u pana Fardy z Oder – je to kousek má dobrou cenu a lidé ho doporučují a údajně zajistí dopravu až domů. Je toho ještě hodně co bude třeba domyslet.

reagovat
Čtvrtek 10. ledna 2013 ve 13:51 ® FInnnp reakce na …

Ciffik> Jestli chceš rostliné akvárium tak je dobré když ti někdo spočítá kolik je třeba luxu.Bohužel já rostlinám moc nerozumím.Osvětlení jde udělat přes trafo na LEDky.Jinak Akvárium ti uděla kde jaký sklenář a podstavec truhlář.Když jsi vše zařídíš sám tak ti to vyjde na polovinu peněz než kupovat hotový set.A o tom skoku z malého do velkého akvária možná budeš překvapen,protože malé akvárium ti dá více zabrat jak veliké.

reagovat
Čtvrtek 10. ledna 2013 ve 13:41 ® Ciffik
Ciffik

FInnnp> Tak mě více trápí penízky za osvětlení než vytápění – máme dobře řešenou podlahovku, stálá teplota – pokud myslíš terčovce, že bych vytápěl na 30C tak ty neplánuji.

reagovat