Vyhledávání
Akvaristický koutek
24.4.2008 | zlomiljsemprut | 376.415 zobrazení | 3.587 odpovědí
Ahojte, posílejte prosím
zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a
předávejme si zkušenosti!
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 7. ledna 2013 ve 12:55 ® Frk reakce na …
-
Tam jsem častým hostem. Občas jsou tam ke koupi pěkné kousky. Ještě se mi nestalo, že bych odešel s prázdnou. Ceny jsou tam z většiny velice příznivé.
reagovat - Neděle 6. ledna 2013 ve 21:42 ® OBr reakce na …
-
Frk> vypadá zajímavě, jen jí sehnat.. Zkusím vyrazit do hlavního města na výstavu (http://www.rybyarybicky.cz/) a sehnat nějaké zajímavosti, neboť tady v Plzni se akorát pije
reagovat, ale pořádný rybky nejsou k dostání…
- Sobota 5. ledna 2013 ve 20:40 ® Frk reakce na …
-
Co zkusit cichlidku mnohotrnnou? Mám je už třináct let a jsou bez problému. Jen je jich už málo.
reagovat - Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 22:57 ® OBr reakce na …
-
sfox> já měl barvu stylovou černou, menší agresoři pak měli tělo až k ocasnímu nástavci v bílé barvě, občas se vyskytli tři bílé proužky na tmavém podkladu. Naštěstí jsem vždycky stihnul splynout s temným pozadím
reagovat - Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 22:46 ® sfox reakce na …
-
OBr> No Pelvicachromisů je více . A co se týká te agresivity u mrńousů …jakou jsi měl barvu ,jestli jsi byl pestrej .
reagovat - Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 22:42 ® OBr reakce na …
-
sfox> Když jsme ještě chodívali pařit, tak se se mnou téměř pravidelně chtěl někdo prát – a vždycky byl o dvě hlavy menší, možná by to stálo za nějakou detailnější a fundovanou analýzu napříč obory a ideálně u pivka
Jinak díky za tipy, pestřenci budou mojí další etapou. Ještě koukám, že krom červenýho jsou i klasický šnekáči, třeba P.proužkovaný http://rybicky.net/…_prouzkovany , ale toho asi nechám na později, navíc bych ho v Plzni asi blbě sháněl, když všechny nejlepší burzy jsou v Ostravě
reagovat - Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 22:02 ® sfox reakce na …
-
OBr> Netuším jestli barva souvisí s agresivitou ,ale je fakt že ty mrńavý jsou vzteklí potvory
reagovatAle vem si ty Nanacary ,už jsi to psal ,barvy nic moc ,ale samice se chová jak Rambo .))
- Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 21:58 ® nnnap reakce na …
-
OBr> ti petřenci jsou dobrý tip.
reagovat - Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 21:42 ® OBr reakce na …
-
sfox> nezlobím se, tohle byla moje první a poslední genetická „zrůdička“, zkušenost jsem udělal a jdu dál…no a dalším krokem budou asi fakt ty pestřenci, leda že by mě ještě v krámu ukecali do nějaký nový malý cichlidky, ale u nich je to jak píšeš, mám pocit že čím menší a barevnější, tím jsou agresivnější… že by to spolu souviselo?
reagovat - Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 21:37 ® sfox reakce na …
-
OBr> nezlob se ,ale tyhle obarvené potvory nenávidím.)))
reagovat - Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 21:36 ® sfox reakce na …
-
OBr> no ony ,podle mých zkušeností chtějí poměrně měkkou vodu . Apistogramy ,a myslím že je jedno jestli agassizi nebo jiné jsou nádherné ,ale jsou dosti teriroriální . Někdo už to tu psal …skuz pestřence ,třeba Pelvicachromis pulcher …šikovný ryby mne dokonce několikrát odchovali potomstvo ve společenské nádrži .))
reagovat - Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 21:32 ® OBr
-
Tady mám jednu „vytuněnou“ ramku:
reagovat - Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 21:21 ® OBr reakce na …
-
sfox> ramirezky jsou moc krásný, ale nebyl jsem schopnej jim zajistit dobrou vodu. Nevím čím to je, i takovejm A. Nijsseni se u mě dařilo i s několika mladejma, ale ramirezky mi víc jak pár měsíců nevydržely. Tak už je nechci trápit, když dopředu vím, že tuhle rybku prostě neumím.
reagovat - Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 20:29 ® sfox reakce na …
-
OBr> Jestli mohu poradit ,tak Papiliochromis ramirezi ,nádherná cichlidka ,a k tetrám Hemigramus ,nebo Hyphesobrycon ,myslím ideál .
reagovat - Čtvrtek 3. ledna 2013 v 19:05 ® OBr reakce na …
-
Alov> díky za tip, píšu si ho do užšího výběru, pestřence jsem ještě neměl, tak bych je mohl zkusit
reagovat - Čtvrtek 3. ledna 2013 v 17:58 ® Alov reakce na …
-
OBr> Hele a co takhle pár Pestřenců červených a k tomu do prostoru nějakou živou havět, na dno nějakého pancíka a hotovo. Já to takhle měl už x krát a fungovalo. Dokonce ti Pulchři odvodili ve společnosti 8 Ks Parmiček purpurových a hejna zebříček i občas mladé. Takže i na čumendu to je zajimavé jak to vodí a hlídají. Nějakou přílišnou agresivitou netrpěli. Prostě si je hájili své, ale oškubanou rybu jsem nikdy neměl
reagovat
Foto by web… - Čtvrtek 3. ledna 2013 v 16:24 ® Bigpista reakce na …
-
OBr> Jsem si to nechal dát do jednoho sáčku sám, bo jsem si myslel, že stres z přepravy bude silnější loveckého pudu. Nebyl
reagovat - Čtvrtek 3. ledna 2013 v 15:54 ® OBr reakce na …
-
Bigpista> tyjo, to musel bejt v tej akvaristice nějakej „profík“, když ti dal do jednoho pytlíku perlovku a paví očko.. ale třeba si myslel, že to máš na krmení
Matně si vzpomínám, že jsem něco podobného taky zažil, jen už nevím, jakou cichlidu jsem si nesl domů, ale pytlík na několika místech slušně protíkal, jak bušila do nebohých pavích oček. Domů jsem jí donesl už skoro bez vody…
reagovat - Čtvrtek 3. ledna 2013 v 15:39 ® Bigpista reakce na …
-
OBr> Perlovky jsem měl taky, ale vždy v samostatné nádrži. Samce jsem si přinesl s akvaristiky a on už během cesty v pytlíku vyvraždil paví očka, které jsem si taky pořídil. Ty akary jsem měl pohromadě s tetrami černými a SAE – naprosto bez problémů.
reagovat - Čtvrtek 3. ledna 2013 v 15:29 ® OBr reakce na …
-
nnnap> jj, tyhle perlovky mám na mysli. Jsou krásný, ale dost vostrý … možná se v tom zbytečně zženštile patlám (asi pozůstatek vánoční mírumilovné nálady) a postavím je před hotovou věc: přežiješ-nepřežiješ?
reagovat - Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 14:53 ® nnnap reakce na …
-
OBr> myslíš Hemichromis bimaculatus? Ty jsem doma nechoval, ty jsem si užíval v akvaristickém kroužku. Vždy velká nádrž a nejlépe sezdaný párek. Z toho důvodu jsem si je domů netahal. Moc vody a málo ryb. Ale jsou krásné. Problém nebude ve skupině v mládí ale jak povyrostou si myslím, že to bude sadomaso.
reagovat - Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 14:45 ® nnnap reakce na …
-
OBr> tak člověče, to jsem nikdy neřešil. Tedy neřešil jsem to proto, že si myslím, že není co vyřešit. Možná existuje nějaký snášenlivější druh ve tření, ale cihlida je cihlida.
reagovatVe společenským akvárku jsem to řešil tak, že max. jeden pár, trochu nacismu během tření jsem jim toleroval. Je to prostě folkór cihlidek. Moc to s ideí společného a hodně nejde dohromady. Ve sto litrech asi obtížně i s jedním párem. Třeba zrovna skalára nebo diskus jsou beránci ale víš sám. Moc se to nedělá. Na tomhle levlu už je to považováno za barbarství. Můžeš to pořešit oddělením sklem.
- Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 14:22 ® OBr reakce na …
-
Bigpista> a kdo jim v té nádrži dělal společnost? Mohl bych je lupnout do 200l k živorodkám a tetrám, tam by se jim dařilo určitě výborně, ale původní obyvatele bych tím asi moc nepotěšil.
Napadly mě do tý 100l dát perlovky, jen nevím, jak se ty potvory chovají ve větší skupině, já měl kdysi jen jeden pár, kterej v 50l akva provedl na domorodcích šílenej holocaust…
reagovat - Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 13:20 ® Bigpista reakce na …
-
OBr> A jo, já to nepřečetl celé. Nicméně u mě se ve společenské 120l nádrži třely jak o život a pěkně prosperovaly.
reagovat - Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 12:48 ® Ciffik
-
matulici> Pokud to jsou opravdu první nádrže tak klobouk dolů. Moc pěkné.
reagovat - Čtvrtek 3. ledna 2013 ve 12:46 ® OBr reakce na …
-
Bigpista> nevím, jestli by na ní nebylo těch 100l málo až vyroste…
reagovat - Čtvrtek 3. ledna 2013 v 11:52 ® Bigpista reakce na …
-
OBr> A co stará dobrá akara hnědá?
reagovat - Čtvrtek 3. ledna 2013 v 9:01 ® jajco reakce na …
-
kamos007> Nech to tak,za chvíli přijdou další a další oddenky a budeš toho mít plné akvárium.Já sem tuhle rostlinu zrušil,protože se moc rychle množila a zastiňovala mi celé akvarium.
reagovat - Čtvrtek 3. ledna 2013 v 7:33 ® kamos007
-
nnnap> tak já ji tak nechám no ale asi je ale trochu rozsadím bo ta travnatá rostlina ten základ jsem nasadil tak jak to bylo v tom zverimexu asi 3 rostlinky tak je dam každou samostatne ale asi budou mít prorostlé kořeny tak je asi nechám tak.
reagovat - Středa 2. ledna 2013 ve 22:15 ® OBr
-
Máte tip na nějakou zajímavou a snášenlivou cichlidu(ku), která krátkodobě vydrží vyšší(v létě skokově i 30°C) teplotu? Vrátí se mi 100l akva, tak ho chci do pracovny, abych mohl přes den zevlovat. Měl jsem snad všechny běžně dostupný cichlidky a u všech jsem narazil s nutností přelovování během tření – to je téměř nemožné, když je mám v ideálním pstředí plném úkrytů. A když je nechám na místě, tak třeba takový 3cm Nijsenky s přehledem ovládly celý akva a zbytek ryb držely v šachu v prostoru snad 20×20×20cm. Akarky zelený mi všude chválili, jenže i přes množství úkrytů mi samička vždycky dobila samečka během několika málo dní – vždy pár na 100l…takže možná zase skončím u klasiky potoční/modrý/sedlový.
reagovat