Chytej.cz

Akvaristický koutek necteno

24.4.2008 | zlomiljsemprut | 376.462 zobrazení | 3.587 odpovědí

Akvaristický koutekAhojte, posílejte prosím zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a předávejme si zkušenosti!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 12. prosince 2012 v 17:50 ® HaD reakce na …
HaD

Luccini> samozřejmě. Jenže tady v té knize by bylo napsáno: Člověk dorůstá 188,5cm. A to je ta hloupost. Tím chci říct, že se právě kolikrát člověk dočte pěkný blábol. A proč? Protože to napsal člověk, který není odborník a neumí psát. Ale umí to třeba prodat. Takže je mezi lidmi kniha s nesmysly. Ono by se možná chtělo připomenout přísloví „co je psáno, to je dáno“, ale v tomto směru ani zdaleka neplatí. Já např. kdybych býval chtěl, napsal bych ve své knize, že největší úspěchy jsem dosáhl ve dnech, kdy nad vodou létaly husy a kejhaly melodii, která připomínala song „Čo ti jebe“ od Rytmuse. A spousta rybářů by roky na takovou situaci čekala. Přitom je to ptákovina.

reagovat
Středa 12. prosince 2012 v 17:40 ® Luccini reakce na …

David Havlíček> Když to je těžké, třeba o lidech se dá říct, že běžně dorůstají třeba 2m, ale najdou se i extrémy kdy někdo měřil přes 2 a půl metru, ale s tím údajem věda pracovat nemůže.....

reagovat
Středa 12. prosince 2012 v 17:28 ® HaD reakce na …
HaD

hraji> ono hledání a čtení knih také není vždy to nejlepší řešení. Já se např. v jedné odborné knize dočetl, že cejnek malý dorůstá 38,5 cm. Když by se někdo zeptal, kolik dorůstá a byl odkázán na knihy, dozví se třeba tuto hloupost. Když se zeptá třeba na CHYTEJ.cz, odpovím mu, že i přes 40 cm a že jsem viděl i ryby přes 42 cm a že je může být zřejmě i víc…

reagovat
Úterý 11. prosince 2012 v 17:36 ® Nerodia
Nerodia

Ryby zápasnice mají násilnickou povahu. Byly vyšlechtěny k boji. Ryby bojovnice (ryby čeledi guramovití neboli Osphronemidae) jsou ryby, které vykazují vlastnosti obvykle spojované s úplně jinými zvířaty. Říká se jim také betta závojová, bojovnice křivoploutvá, bojovnice obecná, bojovnice peřestá, bojovnice siamská, bojovnice závojová a všechny se v angličtině „schovávají“ pod jménem Siamese fighting fish (angl. siamské bojové rybky). http://www.national-geographic.cz/…-boji-34394/

reagovat
Pondělí 10. prosince 2012 v 17:04 ® nnnap reakce na …
nnnap

hraji> mužeš upřesnit, před kým nás varuješ? Jako že bys mohl mít na to koule. Nebo tam máš jenom matchku?

reagovat
Pondělí 10. prosince 2012 v 16:22 ® kamos007
kamos007

jinak sůl zabírá rybka vypadá podstatně lépe, už má zase původní barvu a těh teček ubylo

reagovat
Pondělí 10. prosince 2012 v 16:21 ® kamos007 reakce na …
kamos007

hraji> četl jsem na netu

reagovat
Pondělí 10. prosince 2012 v 9:36 ® hraji reakce na …
hraji

kamos007> já vím, že to, co ti poradím je velmi, ale velmi nepopulární, ale věř mi, že to je dlouhou praxí osvědčený rychlý způsob získávání informací, kterým lze věřit, bez balastu invektiv a honění si zbytnělého ega od pseudorádců. Najdi si buď knížku v knihovně (určitě máš ve svém okolí minimálně jednu slušnou knihovnu, kde si lze půjčit knížku) a nebo si sedni k webu a začni hledat třeba na AKVARISTA.Cz a nebo RYBICKY.NET a nebo na jiných akvaristických webech informace o nemocech ryb a jejich léčbě. Dostanete se ti tam účinných rad. Pro začátek si pročti tohle http://www.akvarista.cz/web/diskuse/?…

reagovat
Neděle 9. prosince 2012 ve 22:20 ® kamos007 reakce na …
kamos007

Ciffik> co urychlím? karase tam dal kdyby mi to exlo inak ne

reagovat
Sobota 8. prosince 2012 ve 23:15 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

kamos007> jj dej tam karase, alespoň to urychlíš…

reagovat
Sobota 8. prosince 2012 ve 21:06 ® nnnap reakce na …
nnnap

kamos007> tak jo, lední medvěd je v zoo taky zavřenej a nic se neděje. K té soli- co je psáno, to je dáno. Určitě to tam najdeš. Ale vzhledem k tomu, že sůl z akvárka neuteče, tak bych neblbnul s tou solí příliš. Ono se to dává do spol akvárka jako prevence. To pak platí. Ale můžeš jí dát bokem, pak se zvyšuje koncentrace, teplota k 30°C, to za účelem zrychlení vývoje chrobáka. No a nejlíp uděláš, když si v akvaristice pořídíš nějaké univerzální kapky. Řekneš, že to chceš na krupičku a něco ti dá.

reagovat
Sobota 8. prosince 2012 ve 20:59 ® kamos007 reakce na …
kamos007

nnnap> a mám tomu měnit vodu? a jak často dávat tu sůl?

reagovat
Sobota 8. prosince 2012 ve 20:58 ® kamos007 reakce na …
kamos007

nnnap> jakto jeden nebo dva?

reagovat
Sobota 8. prosince 2012 ve 20:56 ® nnnap reakce na …
nnnap

kamos007> nepokape. Na ty karasy to máš prťavé.

reagovat
Sobota 8. prosince 2012 ve 20:55 ® kamos007
kamos007

Navíc mám radost že 2 malé gupky přežily ataky a už jsou ve velikosti kdy je ostatní nesežerou a teď tohle.

reagovat
Sobota 8. prosince 2012 ve 20:54 ® kamos007 reakce na …
kamos007

nnnap> myslíš že mi to pokape? jestli jo tak si nakoupím karasy a j*bu na to. teplotu mám přes den do 27 °C přes noc tak 22

reagovat
Sobota 8. prosince 2012 ve 20:49 ® nnnap reakce na …
nnnap

kamos007> tím neublížíš. Ještě se zvyšuje teplota.

reagovat
Sobota 8. prosince 2012 ve 20:42 ® kamos007 reakce na …
kamos007

nnnap> hahaha, četl jsem něco o soli že rovná polévková lžíce na 30 l vody tak jsem tam trochu soli sypnul ale ne moc.

reagovat
Sobota 8. prosince 2012 ve 20:34 ® nnnap reakce na …
nnnap

kamos007> uvařit ve mléku, špetka soli, pak rozpustit máslo, cukr, skořice, kakao, podle chuti.

reagovat
Sobota 8. prosince 2012 ve 20:25 ® kamos007
kamos007

jedna gubka má zdá se krupičku co s tím?

reagovat
Sobota 8. prosince 2012 ve 20:25 ® kamos007
kamos007

jedna gubka má zdá se krupičku co s tím?

reagovat
Čtvrtek 6. prosince 2012 v 11:36 ® Libor reakce na …
Libor

hraji> to bude tím světlem, já jich odchoval mraky a jak to bylo mléčně zakalené, bylo to v prčicích.

Jen jednou jako kluk si pamatuju jsem viděl na návštěvě jak dospěláci vodili potěr v zarostlý nádrži, to byla krása. Ač jsem to zkoušel sám, nikdy to už nedopadlo.

Tohle zbarvení skaláry mám stejně nejradši. Dost jsem se jeden čas trápil s černejma ale prostě to bylo genama jinde. Ač byly nádherný velký silný černý ryby, nikdy jsem s nima neudělal žádný terno.

reagovat
Čtvrtek 6. prosince 2012 v 10:43 ® hraji reakce na …
hraji

Libor> fotka je pořízena telefonem a v průběhu kladení. Barva jiker mi připadá zcela normální.

reagovat
Čtvrtek 6. prosince 2012 v 10:29 ® Libor reakce na …
Libor

hraji> ahoj, jsou nějaké bílé.. :-(( , ale fotka asi možná mate..

reagovat
Čtvrtek 6. prosince 2012 v 10:10 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

hraji> Blahopřeju! Skaláry jsou moje tajná láska. Jen bohužel nemám vhodnou nádrž.

reagovat
Čtvrtek 6. prosince 2012 v 9:55 ® hraji
hraji

Od včerejška se staráme o letošní šestou dávku jiker.

reagovat
foto/forum/2012/th-img90174.jpg
Pondělí 3. prosince 2012 ve 12:09 ® OBr reakce na …
OBr

Ciffik> souhlas, ty parmičky mě příjemě překvapily, když jsem zjistil, že mají nejradši chcíplou živorodku. Takže mám ideální rovnováhu(pokud se o tom tak dá vůbec mluvit v případě malé 200l nádrže) a nic nemusím řešit. Teda až na valisnerku a plovoucího růžkatce, ty musím občas prosekat a je toho vždycky plnej kýbl.. ale mláďata živorodek to milujou.

reagovat
Pondělí 3. prosince 2012 v 11:44 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

OBr> Já bych jen doplnil, krmit rybičky velmi střídmě. Z vlastní zkušenosti vím, že cokoliv řasožravého dá kdykoliv přednost výživnější stravě.

reagovat
Pondělí 3. prosince 2012 v 9:48 ® OBr reakce na …
OBr

noba> platí na ní 100% parmička černopruhá, mě ruduchy porostly téměř všechno a hejno 4 parmiček to do několika týdnů totálně zlikvidovalo… momentálně jsem na tom jako nnnap, pár ruduch by se mi taky líbilo :-) Na ruduchy mi fungovaly i krevetky, ty je navíc parádně sestříhaly na nizoučký kobereček, kořeny vypadaly luxusně! Ale ruduchy se pak rozrostly rychlejc než krevetky stíhaly, tak jsem nasadil ty parmičky.. parmičky sežraly ruduchy a krevetky neměly co jíst a postupně se všechny poroučely do krevetkového nebe.

reagovat
Pondělí 3. prosince 2012 v 1:05 ® noba
noba

Beer.Beda> musiš akva pravidelně čistit a měnit vodu aby řasa neměla živiny. trhat napadené listy. Taky ma rada proudění vody a kořeny. Radí se pořídít si rychle rostouci rostliny (spotřeba živin) no ale mě se to radí, mam ted ruduchy plné akva:-(( nnapovi rád poskytnu kdyby měl zájem.

reagovat