Chytej.cz

Akvaristický koutek necteno

24.4.2008 | zlomiljsemprut | 376.479 zobrazení | 3.587 odpovědí

Akvaristický koutekAhojte, posílejte prosím zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a předávejme si zkušenosti!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 2. prosince 2012 ve 22:32 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

kamos007> vzácná vývojová vada – v obou loketních kloubech měl úlomky jedné loketní kůstky, které mu každým pohybem ničili kloub – do roka by bez operace nechodil. Dneska běhá jak srnka.

reagovat
Neděle 2. prosince 2012 ve 22:00 ® kamos007 reakce na …
kamos007

Ciffik> co se stalo tomu huňáčovi?

reagovat
Neděle 2. prosince 2012 ve 21:53 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

nnnap> bych tě …jsem si poprskal monitor a měl co dělat abych se nevyvrátil ze židle :-D :-D :-D

reagovat
Neděle 2. prosince 2012 ve 21:52 ® nnnap reakce na …
nnnap

Beer.Beda> Roundup:-))

reagovat
Neděle 2. prosince 2012 ve 21:47 ® Beer.Beda reakce na …
Beer.Beda

nnnap> Já chci, ale hned. :-))

reagovat
Neděle 2. prosince 2012 ve 21:44 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

nnnap> Jj to mě napadlo hned taky. Zvažoval jsem přesně jak říkáš kvůly těsnosti buď vyztužit v oblasti průchodek trubičkou a nebo nechat pouze trubičku a vlastní napojení hadice na trubičku řešit úplně mimo průchodku…

sice se dají kanystrové filtry k takovému objemu sehnat zhruba za 1000,– což by mě sice nezabilo nicméně si myslím, že by toto mělo fungovat a skutečně to vyjde na babku – zvlášť když se mi tu válí čerpací hlava atmanu (ze setu) nějaký akva molitan bych po skříni taky našel – jen ta nádoba mě sere…mě napadlo dóza na špagety – buď jsou ze skla nebo mají jen takové nasazovací víčko s těsněním

reagovat
Neděle 2. prosince 2012 ve 21:38 ® nnnap reakce na …
nnnap

Beer.Beda> určitě. Změna se projeví. Chce to pozorovat, vyvozovat závěry, aplikovat a postupně řasy vytlačíš. Nebude to za týden ale bude. A nevrátí se.

reagovat
Neděle 2. prosince 2012 ve 21:29 ® Beer.Beda reakce na …
Beer.Beda

nnnap> dalším postupem, bude pořízení vnějšího filtru a to co nejdřív.Mám vnitřní, a přijde mi, že moc hejbe s celou vodní masou.Hnojivo s železem, už jsem nahradil jiným.Možná ještě s likvidací vydržím a pustím se do boje.

reagovat
Neděle 2. prosince 2012 ve 21:17 ® nnnap reakce na …
nnnap

Ciffik> proč ne. Fungovat to musí. Jenom se pozastavuji nad průhledností nádob. A technická- bude to dost háklivé na vytažení hadic z těch těsnících vývodek. Určitě vyztužit z vnitřní strany hadice kouskem trubičky, plastové nebo měděné. 1cm kroužek. Měď je v rozměrech 10×1mm, 8mm, běžně.

reagovat
Neděle 2. prosince 2012 ve 21:11 ® nnnap reakce na …
nnnap

Beer.Beda> Možná. Savem nádrž. Ale jestli je zdroj u prodejce rostlinek, tak nevím. Odněkud se ta ruducha vzala. A vezme se zas. Spíše změnit podmínky. Světelný režim. Vodu. Zkus, ale to neříkám jako osvědčený návod, ale jen tak z břucha, cyklovat osvětlení.

U mě se jako u každé založené nádrže vysypaly všechny možné řasy cca 14 dní po založení. Najednou. Po zaběhnutí filtru, akvárka jsem dílčím způsobem mechanicky, přes tlamky šneků redukoval stávající plochy a to tak, že dneska nemají co žrát, tudíž jsem je zrušil. Zůstávaj malí okružáci a ty redukuji betou. Takže já zase pokukuju po možných náznacích řas.

Spíše uprav současné hospodaření. Zkus na to přijít. Je mi jasné, že to zkoušíš, ale šel bych dál. Jestli chceš rostliny zrušit, zkus redukovat ty nejhorší a experimentuj s tím osvětlením. Filtrační náplně neždímej v tekoucí vodě z umyvadla ale v odkalené. To asi děláš. Prostě já vím, že se dá nad ruduchou vyhrát. A musí to jít každému.

reagovat
Neděle 2. prosince 2012 ve 21:02 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

kamos007> jo a kdybys věděl co teprve chystám – kdybych teď nedal přes 2O tis. za operaci psa už bych měl doma o takový půl kubík akvárek víc :-D

dost jsem bojoval ohledně tohoto s našima, ale postupně, když viděli, že se starám a celkem ty akvárka i vypadaj, tak začali skoro sami: ,,víš ono by nějaké větší akvárko v obyváku taky nevypadalo zle …,, už mám vyhráno – teď jen ty prachy :-((

reagovat
Neděle 2. prosince 2012 ve 20:43 ® Beer.Beda reakce na …
Beer.Beda

nnnap> Napsal jsem to ne moc dobře.Chci zlikvidovat vše co mám v nynějším akva. a cajk vyvařit popř.dezinfikovat a založit nové.Hrozně mi to vadí na rostlinách.

reagovat
Neděle 2. prosince 2012 ve 20:30 ® kamos007 reakce na …
kamos007

Ciffik> no kamaráde jak to tak vidím tak se za chvíli doma ani nepohneš, málo co máš už tak 3–4 akvárka tak zase něco vymýšlíš.

reagovat
Neděle 2. prosince 2012 ve 20:28 ® kamos007 reakce na …
kamos007

nnnap> no nevím, mám akvárko týden a už mi matka vyhrožuje že pokud si neuklidím že mi ho vyhodí z okna atd…

reagovat
Neděle 2. prosince 2012 ve 20:28 ® kamos007 reakce na …
kamos007

nnnap> no nevím, mám akvárko týden a už mi matka vyhrožuje že pokud si neuklidím že mi ho vyhodí z okna atd…

reagovat
Neděle 2. prosince 2012 ve 20:22 ® nnnap reakce na …
nnnap

kamos007> tak ho prodej. TO JSOU vyhozený peníze. Stejnak za chvíli pochopíš, že v 15 litrech to nejde a půjdeš do většího. K tomu směřuj rodiče. Pomalu je na to připravuj. Argumenty- miminka, kde já je dám chudinky, oni je sežerou apod.:-)

reagovat
Neděle 2. prosince 2012 ve 20:19 ® Ciffik
Ciffik

Když jsme u těch filtrů dost přemýšlím nad něčím takovým do té 60tky. http://www.akvarko.cz/clanky.php?…

Výrobní náklady v podstatě pár korun. Ale ani za boha nemůžu splašit vhodnou nádobu. Nenapadá někoho něco? Ty kastlíky na ovoce/zeleninu prodávají i s klipama (prej vodotěsné) jen si tou vodotěsností nejsem zrovna jistej, zvláště pak když tam bude poměrně větší tlak. Scháním proto něco pokud možno průhledného vyššího objem 1–2l s víčkem se šroubením – přeci jen se lépe těsní.

reagovat
Neděle 2. prosince 2012 ve 20:14 ® kamos007 reakce na …
kamos007

nnnap> tak nejsem milionář už sem do toho pomalu vrazil litr a to jen díky toho že jsem nemusel kupovat štěrk a další píčoviny ;-) možná časem

reagovat
Neděle 2. prosince 2012 ve 20:09 ® nnnap reakce na …
nnnap

kamos007> podívej se, já jsem tu ludru od atmana/ byl součástí setu/ zrušil po měsíci a koupil jsem si jiný. Stál sice jako celej akvarijní set, ale atman byl nepoužitelnej. To samé je v tvém případě. Velká hoňka vody a malá vnitřní plocha k biologické práci. Zahoď ho. Bude na prd i ve větším akvárku.

reagovat
Neděle 2. prosince 2012 ve 20:03 ® nnnap reakce na …
nnnap

Ciffik> jo. Až mě to sere. Ale došla zářivka, tak doufám, že po změně se tam začne něco dít a budu mít důvod tam něco vymýšlet.

reagovat
Neděle 2. prosince 2012 ve 20:01 ® nnnap reakce na …
nnnap

kamos007> to pro příště. Stejnak si myslím, že to je předčasnej porod vyvolanej novou vodou. Výška a hrana bříška samičky neodpovídá tomu, že dneska rodí.

reagovat
Neděle 2. prosince 2012 v 19:52 ® kamos007
kamos007

jo ještě jak často mám čistit filtr?

reagovat
Neděle 2. prosince 2012 v 19:52 ® Ciffik reakce na …
Ciffik

nnnap> ampulárky ruduchu? kurník musíš mít sterilní akva né?:-D taková krize na ně došla…

reagovat
Neděle 2. prosince 2012 v 19:51 ® kamos007 reakce na …
kamos007

nnnap> no akvárko mám, ale nemám odstátou vodu nic, tak snad příště, ale i samečky to přestalo bavit a nechávají ji spočívat.

reagovat
Neděle 2. prosince 2012 v 19:46 ® nnnap reakce na …
nnnap

Beer.Beda> Pravděpodobně se ti tam časem projeví. Budeš provozovat obě nádrže současně a obsluhovat je jedním vercajkem? Asi to tak skončí. Jinak mi ruduchu zlikvidovaly normálně ampulárie. Až sem byl nasranej, protože mi přišla krásná.

reagovat
Neděle 2. prosince 2012 v 19:42 ® nnnap reakce na …
nnnap

kamos007> říkal si, že máš nějakou jednu nádržku ještě. Můžeš si vyrobit jednoduchou porodničku. Třeba tak, že ponoříš šikmo dolů nějakou tvrdší fólii a necháš dole malou mezírku, kterou mladé propadnou a stará neproleze. Šířka nádrže, vršek nechat vyčnívat

reagovat
Neděle 2. prosince 2012 v 19:41 ® Beer.Beda
Beer.Beda

Ahojte, mám dotaz.V akva se mi vytvořila černá řasa (ruducha).Mám v plánu za pár dní, založit nové akvárium.Pokud tam dám ryby, které jsou v zamořeném, ruduchovém akváriu, mám velkou šanci, že tam bude také? Nebo se obávat nemusím?Máte někdo zkušenost?

reagovat
Neděle 2. prosince 2012 v 19:36 ® kamos007
kamos007

ty malé jak se k nim přiblíží nějaká rybka tak vystřelí jak blesk a někde se skovají, ale i tak o ně nejeví nějak zájem spíš o tu samičku co rodí.

reagovat
Neděle 2. prosince 2012 v 19:33 ® kamos007 reakce na …
kamos007

nnnap> no včera ožíral rostliny a celkem fofry a pořád někde plaval, dneska prozměnu zase spočívá jako obvykle

reagovat
Neděle 2. prosince 2012 v 19:31 ® nnnap
nnnap

to už musí být úplně nejčipernější úplně nejvíc:-D

reagovat