Chytej.cz

Akvaristický koutek

24.4.2008 | zlomiljsemprut | 376.515 zobrazení | 3.587 odpovědí

Akvaristický koutekAhojte, posílejte prosím zde fotky vašich akvárek a rybek v nich! Diskutujme o našich akváriích a předávejme si zkušenosti!

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 29. listopadu 2012 v 18:46 ® kamos007 reakce na …
kamos007

nnnap> tak ony ty malé sežerou ne? jinak jsem filtr posunul výše k hladině a ten proud není tak dlouhy, prutok vody je nastavený na min, z toho filtru de více vzduchu jak vody. jak dlouho mám ho nechat zaplý ten filtr? já bych to dal 3× denně rano 2 h přes poledne 2h a večer 2 h to by bylo ok ne? mám časovou zásuvku co má cuplíky po 1/4 h.

reagovat
Čtvrtek 29. listopadu 2012 v 18:30 ® nnnap reakce na …
nnnap

kamos007> nekupuj si další. Máš jich až moc. Já sice mám v 50 litrech vody 50 ryb, ale jsou to ryby s rozumem. Máš jich akorát. To není konzerva, abys je tam našlapal. Ryba potřebuje kolem sebe nějakou vodu, do které se může vyčůrat, vykakat, vydýchat. Takže máš strop. Navíc, ty gupky se rozroděj a kam ty odrostlé dáš? Pokud nemáš slepice, máš slepice? No tak kde je odchováš? Hele, já jsem taky začal gupkama v trávě a skončil astronautama. A pěstírnu jsem si na poslední chvíli zakázal.:-) Počkej si, za měsíc budeš mít plnou hlavu starostí.

reagovat
Čtvrtek 29. listopadu 2012 v 18:28 ® kamos007
kamos007

ale jak se tak dívám ten proud je od výšky roury nahoru, pod ním není takže ty rybky níže ke dnu ani nemusí moc plavat.

reagovat
Čtvrtek 29. listopadu 2012 v 18:21 ® kamos007
kamos007

rybky jsou dneska mnohem čipernější než večera, množná nějaké ještě přikoupím, protože to akvárko s těma 4-ma vypadá prázdně

reagovat
Čtvrtek 29. listopadu 2012 ve 13:33 ® noba
noba

dlouho už jsem tu nedával žádnou fotku. Tak to napravím:-)

akva 150l 2× drak (gibiceps cca 30cm) vím že jim je to akva malé ale u terců, být nemůžou a jsou to miláčci přítelkyně. Takže z baráku taky ne:-) No a co se týče terčovců tak to jsou poslední dobou samé problémy. Uhyny, nemoci, černá řasa, ale snad se vše v dobré obrátí.

reagovat
foto/forum/2012/th-img89479.jpgfoto/forum/2012/th-img89480.jpgfoto/forum/2012/th-img89481.jpg
Čtvrtek 29. listopadu 2012 v 7:48 ® nnnap reakce na …
nnnap

kamos007> tak si to pamatuj. Co je psáno není dáno. Něco napsat musí a když nedokážou udělat motorek s nižším příkonem, protože by se jim nerozběhnul, tak tam napíšou co lidi potřebují najít. Prostě máš to příliš mrňavé. Buď venkovní překapávač nebo molitan poháněný bublinkama. To, když ho vypínáš, tak děláš binec těm bakteriím, které se množí na vnitřní náplni filtru. Prostě jim bereš potravu, obrazně si představ, že některé scípaj a potom to vypláchneš naráz do akvárka. Probudíš k životu ten zbytek skomírajících, dáš mu naději a pak to zase vypneš… Fakt ne. Tak malá citlivá voda a ještě todle. Je to prostě první chyba kterou si udělal. Byť je psáno. Je třeba začít selektovat informace na základě vlastních zkušeností si dělat obrázek o reálném světě. I na to je akvaristika dobrá. Prostě snaž se je udržet co nejdýl, najdeš mantinely a výrazně tě to posune do dalšího levelu u třeba už akvária. To ti potom dá i něco jiného než starosti.

reagovat
Čtvrtek 29. listopadu 2012 v 7:40 ® troutkiller reakce na …

kamos007>Pár 1000 bojovnic sem odchoval ale radit ti nehodlám.Na ten elektro filtr se vybodni,pořid si normální filtr z bioaqucitu poháněnej vzduchovacím moturkem.Na tu tvojí vytíračku to bude stačit.

reagovat
Čtvrtek 29. listopadu 2012 v 7:32 ® kamos007
kamos007

jinak rána jsem se bál že to bude ležet a houby všechny jsou živé tak uvidíme :-)

reagovat
Čtvrtek 29. listopadu 2012 v 7:31 ® kamos007 reakce na …
kamos007

troutkiller> sem cetl ze voda pro ne od 22°C do 30 °c a ze se rozmnožují od 23°C.

reagovat
Čtvrtek 29. listopadu 2012 v 7:30 ® kamos007 reakce na …
kamos007

Alov> 15

reagovat
Čtvrtek 29. listopadu 2012 v 7:30 ® kamos007 reakce na …
kamos007

nnnap> na filtr psali do 30 l je od firmy atman, a menší prý už neexistuje aspoň tvrdil prodavač.

reagovat
Středa 28. listopadu 2012 ve 21:17 ® troutkiller

kamos007>Protože ta Bojovnice žije v louži která má víc jak 30 stupnu teplotu:-))

reagovat
Středa 28. listopadu 2012 ve 20:57 ® Alov reakce na …
Alov

nnnap> Ježišikriste :-O :-D

reagovat
Středa 28. listopadu 2012 ve 20:53 ® nnnap reakce na …
nnnap

nnnap> sry, já myslel, že to je na mne:-)

reagovat
Středa 28. listopadu 2012 ve 20:51 ® nnnap reakce na …
nnnap

Alov> GIGANTEUS GIGANTI 60 000 ml !!! Jsem téměř pěstírna!!! :-D

reagovat
Středa 28. listopadu 2012 ve 20:50 ® Alov reakce na …
Alov

nnnap> No tak v prodejne pro W&M si rady vědět budou. O tom žádná. Ted jde jen o to, jakou zvolit prezentaci. Jestli mezi woči, do koulena či do švestek :-D

reagovat
Středa 28. listopadu 2012 ve 20:47 ® Alov reakce na …
Alov

kamos007> Hele ty, kolik litrů má to tvé království? :-)

reagovat
Středa 28. listopadu 2012 ve 20:47 ® nnnap reakce na …
nnnap

kamos007> taková malá diamantová liga:-D

Ty nahnilé části lístků klidně odstřihni. Když vypínáš ten filtr. Protože to máš fakt maličký. Tam je každý průser rychle vidět. Stojatá voda taky není úplně to nejlepší, co můžeš pro ekosystém udělat. V přírodě pohyb vody jí nejen okysličuje ale i čistí. Opravdu máš díky malému objemu velmi málo tolerantní prostředí. Pryč se shnilotinou.

Filtr už máš, takže ti je zbytečné psát, že je na hovno. Chce to přiměřeně, přiměřeně, přiměřeně. Ten je možná do 100 litrů akorát. I když píšou 50–70l. Navíc aby biologicky fungoval, MUSÍ JECT. Furt.

reagovat
Středa 28. listopadu 2012 ve 20:28 ® kamos007
kamos007

skusím tam nacpat nějaký ten kamínek.

reagovat
Středa 28. listopadu 2012 ve 20:27 ® kamos007 reakce na …
kamos007

nnnap> :-D 9-)

reagovat
Středa 28. listopadu 2012 ve 20:26 ® kamos007 reakce na …
kamos007

Alov> filtr je vyplý já ho sem tam zapnu tak max na hodinu, jinak se můžou schovat za rostliny tam takový proud není

reagovat
Středa 28. listopadu 2012 ve 20:26 ® nnnap reakce na …
nnnap

Alov> bude muset hodně krmit. Možná nějaké vysoceprotejnové bujlís.:-) Když řekne, že chce hightprotejn pro gupies, smetana pepř, tak prodavač bude vědět kde má šáhnout. Pro kulovnici:-D

reagovat
Středa 28. listopadu 2012 ve 20:08 ® Alov
Alov

nnnap&OBr&lunimus > Dík bando za rady. Zkusím to teda. Až se mi bude chtít :-D

reagovat
Středa 28. listopadu 2012 ve 20:06 ® Alov
Alov

Já bych řekl, že ten filtr je cajk. Jen je otázka času, kdy to gupiny vzdaj ten maraton bez odpočinku :-D

reagovat
Středa 28. listopadu 2012 v 17:16 ® Bigpista reakce na …
Bigpista

nnnap> Bude to tak lepší, aspoň neodradíme mládež od akvaristiky :-D

reagovat
Středa 28. listopadu 2012 v 16:55 ® nnnap
nnnap

Bigpista> chtěl jsem ti tu dát odkaz, ale nejdřív jsem se pro jistotu koukl a vylezl z toho titulek- dolly buster, královna fistingu, tak raději nééé:-D

reagovat
Středa 28. listopadu 2012 v 16:48 ® OBr reakce na …
OBr

kamos007> ten filtr je fakt brutální, zkus ten výtok nasměrovat na šířku avaria, ať se to drobet rozbije o protější stěnu, nebo bych něco narval do roury, ať to nemaj jak na tobogánu, pstruzi to nejsou

reagovat
Středa 28. listopadu 2012 v 16:44 ® kamos007 reakce na …
kamos007

nnnap> no doufám že přežijou. jinak kdyby ne myslíž že by ty bojovnice byly dobré? a kolik tak by jim stačila teplota vody, přes den tam je 24°C v noci 22°C

reagovat
Středa 28. listopadu 2012 v 16:41 ® kamos007
kamos007
reagovat
Středa 28. listopadu 2012 v 16:41 ® nnnap
nnnap

kamos007> na mladé si ještě chvíli počkáš. Pokud nebudeš rodit separé v té jiné, menší nádobě v nějaké porodničce, tak o ně na 99,9% přijdeš. Jsou to pitomé ryby ne savci aby se dojímaly mladýma. Omlouvám se tlamovcům:-)) Samičce jsou fuck, té druhé samičce úplně fuck a těm samečkům 2× úplně fuck. Tak jestli jejich přežití podmiňuješ tímhle, můžeš je vyměnit za jiné hned. Ale todle jsou vděční držáci.

Nebo si kup nějaký stolístek, ať se mají alespoň kde schovat. Pár se možná udrží.

Měl by ses pokusit si je udržet. Něco se při tom přiučíš a můžeš si potom zkusit v AKVÁRIU něco jiného. Bylo by to daleko snažší na učení. Větší voda.

reagovat