Chytej.cz

Výstavy Rybaření vs. For Fishing necteno

18.12.2007 | regulus | 89.864 zobrazení | 660 odpovědí

EDIT 2015: výstava Moderní rybář se ze mě neznámých příčin ani loni na podzim a pokud vím ani v žádném jarním termínu nekonala a asi konat nebude, takže jsme se po pěti letech opět dostali k duelu For Fishing vs. Rybaření, zajímá mě to co jsem napsal v původním zadání (níže).

EDIT 2013: letos, vlastně už loni to dostalo trochu jinej směr, Moderní rybář byl už na podzim, For Fishing koncem ledna a Rybaření tradičně v březnu. No uvidíme jak se to bude dále vyvíjet.

EDIT 2012: tak jak to tak vypadá, bude to letos hezká sranda, zase máme hned tři výstavy, v Praze se asi ťukli do čela, protože tu budou dvě výstavy ve stejném termínu (FOR FISHING a MODERNÍ RYBÁŘ), tradiční brněnská výstava RYBAŘENÍ je více méně ve stejném termínu jako v letech předchozích (i když je posunutá spíš do první půle března), zajímá mne opět to co v předchozích letech, možná by nebylo od věci porovnat obě pražské výstavy, je pravděpodobné, že ti co tam pojedou, alespoň z části navštíví obě dvě, případně proč navštívili jen jednu a druhou ne, no a pochopitelně také srovnání výstav viz. předchozí zadání …

EDIT 2011: Tak už máme zase jen dvě výstavy, opět byly 14 dní od sebe, otázka stejná jako v původním zadání.

EDIT 2010: Vzhledem k faktu, že od letoška ty výstavy máme už tři, přidal bych do srovnávání ještě FOR FISHING. Takže vaše dojmy, srovnání pokud navštívíte víc jak jednu z výstav, hodnocení jak z hlediska náplně, sortimentu, novinek tak i třeba termínu, ve kterém se výstava koná.

Původní zadání: V roce 2008 budou na jaře v těsném závěsu (odstup 14 dní) dvě rybářské výstavy, začátkem března (6.-9.3. 2008) v Praze výstava Petrův zdar a koncem března (26.-30.3.2008) již tradičně v Brně výstava Rybaření. Zajímalo by mne, jestli a proč jednu, druhou, případně obě výstavy navštívíte, pokud pouze jednu tak z jakého důvodu jste si vybrali právě tuto akci a nikoliv tu druhou. Po skončení obou výstav bych ocenil i nějaké srovnání, pokud se najde někdo, kdo navštíví obě výstavy. No a samozřejmě by mne zajímalo, jak se k tomuto faktu postaví i Chytej.cz, bude mít stánek na obou výstavách nebo jen na jedné a v tom případě na které?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Neděle 29. ledna 2012 v 19:15 ® sus1 reakce na …

jepice> Asi je to naprd,že jsou dvě najednou,ale zase na druhou stranu : Kolik lidí by se vrátilo třeba za týden zase na rybářskej veletrh?!! – určitě míň než jich tam bylo tet.Věřim tomu,že by se většině lidí nechtělo jet zpátky do Prahy.Náklady na cestu,zařídit si volno v práci,…,takže … :-)

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 v 19:04 ® jepice-zruseno

Na výstavy jsem nezavítal, nepřísluší mi tedy výstavy hodnotit. Přemýšlel jsem nad tím, co mě na tokovou výstavu může nalákat. Myslím, že velkým tahákem pro mne by byl někdo, kdo staví pruty na zakázku a zabývá se prodejem komponentů pro domácí stavbu prutů. Spolu s tím třeba i nabídka několika blanků a příslušenství, nebo možnost po konzultaci objednat tyto díly. To by zaujalo nejdnoho muškaře, přívlačáře a samozřejmě i kapraře, ostatní by se určitě rádi podívali, co kompletace prutu obnáší. U stánku chytej by mohl někdo pro změnu ukázat naživo, jak se dělají doma woblery. Odborníků je na chytej několik.

Pravdou je, že se asi organizátoři snaží udělat maximum v případě obou výstav. Pokud poslouží můj příspěvek zde k inspiraci na příští rok, budu rád, pokud se mnou nesouhlasíte, neberte to proím příliš vážně, chtěl jsem jen prezentovat svojí myšlenku. Samozřejmě pořádání dvou výstav v jednom termínu nebylo úplně šťastným výsledkem, ale třeba tato vzájemná konkurence výstav přinese v budoucnu do Prahy nějaké ovoce. Snažte se tedy dále, pokud možno tak, abych měl zájem v příštím roce na výstavu jít a neměl trilema jako letos (FF vs. MR vs. nic). Brno je pro mne celkem daleko, nijak zvlášť se tam nechystám, jinak bych měl qatrolema :-D

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 v 18:16 ® regulus reakce na …
regulus

mvincik> vůbec netuším, možná bych i řekl, že se nic zvláštního nestane, respektive to bude nejspíš obdobný jako v předchozích letech, něco tam bude, ale moc bych na to nesázel. Pokud ti jde o pruty, tak se tam něco třeba objeví v rámci nabídky nějakýho výrobce, Gammarus tam nejspíš něco mít taky bude, Robinson taky dělá muškařský pruty, ale jak jsem psal, moc bych si od toho nesliboval. Něco málo matrošů tam taky asi bude, nějakej naviják, konec konců posuď sám podle přihlášenejch vystavovatelů http://www.bvv.cz/…asene-firmy/ , já vím stejný kulový jako kdokoliv jinej, netuším co se za příslušnýma logama skrývá, patrně jen českej prodejce sortimentu onoho výrobce. Loni mě připadlo, že tam bylo trochu víc vláčky (ale jen nepatrně) oproti předešlým rokům.
Pokud to chceš vědět z důvodu jestli tam máš jet, tak nejlepší info bude asi od Davida těsně před zahájením, pokud teda bude mít čas to omrknout.

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 v 18:00 ® regulus
regulus

Martin Chmelík> David Havlíček> já ale nemyslel, že by jste ji měli křísit, bylo to jen konstatování reality, trochu mě to udivilo, respektive mě udivilo, že se o FF vůbec málo diskutovalo, ale to je všechno.

Myslím, že mě někteří podsouvají i věci který nejsou pravda. Tohle fórum jsem založil před víc jak čtyřmi lety, původní znění jsem nikdy nemazal ani nepřepisoval, jen jsem udělal aktualizaci pro další rok. Myslím, že není dobře, respektive mě to sere, když jsou dvě výstavy v těsným závěsu (což byl tehdejší 14-ti denní odstup pražské výstavy Petrův Zdar a Rybaření v Brně) a byl to taky impuls, proč jsem fórum založil. Výstavy si tím pádem navzájem přetahují některý vystavovatele, protože udělat dvě výstavy v tak těsným závěsu je pro vystavovatele záhul, takže se spousta z nich na jednu nebo druhou vykašle a bitej na tom bude zase jen návštěvník, moc lidí na obě výstavy asi nepojede. Měsíční odstup jak to je letos považuju za rozumnej, teda kromě toho dablování pražskejch výstav FF a MR, ale nemá cenu to pitvat, už to bylo napsáno několikrát. To je asi tak vše. No a že jsu tak trochu propagátor brněnské výstavy, je myslím pochopitelný, ale doufám, že to nepřeháním, teda alespoň se snažím tvářit nezaujatě i když popravdě tak trochu nejsu. ;-)

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 v 17:47 ® 1Mara reakce na …
1Mara

mvincik> :-) To jó , já jsem si třeba nekoupil věci na sebe už asi tři roky , všechno mě sežere rybařina :-))

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 v 17:05 ® mvincik
mvincik

1Mara> Toho mého krámu by škoda ani nebyla. ikdyž na druhou stranu, než vrazit prachy do mobilu, to radši koupím nějaké to rybí šidítko. :-)

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 v 16:56 ® 1Mara reakce na …
1Mara

mvincik> Bych ti ho jen rozdupal nóó :-D

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 v 16:47 ® mvincik reakce na …
mvincik

1Mara> Ukázal bych ti vyválenou fotku 20 cm potočáka v mobilu a vzteky by jsi mazal nejen od stánku, ale i z Práglu… :-)

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 v 16:44 ® 1Mara reakce na …
1Mara

mvincik> Jááá , vždycky , přeci jen jsem Chytejáckej diktátor to nevíš ? :-))

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 v 16:39 ® mvincik reakce na …
mvincik

1Mara> Ty o den později, ještě že tak, nedostal by ses k němu! :-)

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 v 16:32 ® 1Mara reakce na …
1Mara

mvincik> Kecáš , to jsem byl já s Filipem 111 :-))

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 v 16:02 ® mvincik reakce na …
mvincik

Martin Chmelík> Odpovím na dotaz ze včerejška. Jak jsem psal níže, MR jsem si velice užil. Ale přeci jen bych tam uvítal ještě více té muškařiny. Nějací zástupci tam byli, ale povětšinou ve velice omezeném výběru, např. především prutů různých cenových relací bylo po málu. Asi jediný výslovný muškař tam byl Brčal, pokud se nepletu. Osobně bych tam třeba uvítal pana Zemana, ke kterému mám velice dobré reference,či kohokoliv jiného.

Ale výborný tah byl s Tomášem Vítkem, ty dva čumilové co u něj byly půl dne, jsem byly já s kolegou. :-)

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 v 15:57 ® mvincik reakce na …
mvincik

regulus> Jak je na tom Brno s muškařením???

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 ve 14:43 ® kubas reakce na …
kubas

Luban> Těžko alespoň průměrně inteligentní člověk přehlídne jednu z hlavních informací v příspěvku :-) .

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 ve 14:19 ® 

regulus:prizná­vam,tie traktory som poplietol,ja som si to uvedomil hneď po pridaní príspevku a dúfal som,že to prehliadneš,ale u hnidopicha tvojho razenia,by to bol veľký zázrak:D

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 ve 14:10 ® HaD reakce na …
HaD

Hihi, předběhl jsi me:)

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 ve 14:09 ® HaD reakce na …
HaD

regulus> To, že o tom nikdo nemluvil, za to opravdu nemůžeme. Nad důvody spekulovat nechci.

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 ve 14:07 ® Martin Chmelík reakce na …

regulus> Napsal jsi to trefně. Diskuzi FF nikdo nevzkřísil. Položme si otázku. Čím to může být? CHYTEJ za to určitě nemůže.

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 ve 13:46 ® regulus
regulus

Luban> jasný, už se na tebe těším, ale myslím to fakt. Doufám, že přijedeš v pátek, protože v sobotu se budu léčit. Mimochodem, loni tam pokud vím žádný traktory nebyly, to si pleteš s předloňskem a bylo to díky hovězímu nápadu BVV asi se pochlubit novým pavilonem, jenže se to nějak nepovedlo, loni to už bylo jako každej rok v pavilonu F a letos bych řekl, že to tak bude zase. Mimochodem letos je jeden ze souběžnejch veletrhů Motosalon, takže koho lákají mašiny, tak to asi uvítá.

Ano máš pravdu i v tom, že s nějakým pragocentristou bysme se asi rafli, ale je to jen takovej folklór.

Nenapsal jsem že někdo hanil konkurenci, pokud jsi to tak pochopil, tak jsi blbě četl nebo to já blbě napsal, ale rozhodně tak nemyslel. Ano moje názory jsou jednostranný, nejsem ničí tiskovej mluvčí, psal jsem svůj názor, jak to na mě působí a to, že se mnou někdo (možná většina nebo taky všichni) nesouhlasí je docela možný, každej věci vnímá trochu jinak.

EDIT : ještě k minulýmu příspěvku, slovo agresivní mi tam moc nesedí (myslím vzhledem k tomu jak to vnímám), ale vhodnější slovo mě nenapadlo a třeba vtíraná taky ne, je to prostě něco mezi tím. Dost mě udivilo, že tady prakticky nebyla diskuse o FF, přitom fórum tuším v říjnu založil mám dojem jersey, ale umřelo na úbytě. Chápu Davidovu snahu o zviditelnění MR a zrovna tak, že FF moc nezmiňoval, kdo by taky propagoval konkurenci, udivuje mne ale, že ho nevzkřísil nikdo jinej.

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 ve 13:01 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

regulus>Celkem ti rozumím

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 ve 12:50 ® 

regulus:kurva,na teba tu poslať poriadneho „pragocentris­tu“,formátu pupáka:) Nechcem tu nikoho obhajovať,ale ak sa ti zdá Davidová propagačná kampaň agresívna,tak to je len a len pochvala pre neho(a samozrejme celý tým okolo,aby som nezabudol)Nikde nikto nehanil konkurenciu,aj keď mne trošku vadilo,že táto skutočnosť tu bola redaktormi spomenutá a vyzdvihnutá.Tu by si to ľudia všimli aj bez toho.Mne teda tu s tejto stránky nič neprišlo unfair. Brno stálo minulý rok za hovno,to som napísal už minulý rok,našťastie tam boli traktory,na ktoré som od malička uletený..V Prahe som nebol,ale bol tam brat,ktorý poctivo preliezol obidve výstavy a pochvaľoval si.Ja som Prahu vynechal,pretože som si ešte od konca roku nedokázal oddýchnuť od ľudí…Mňa si ale tvojimi jednostrannými názormi nasral,takže do Brna na výstavu prídem,zavolám ti a budeš mi robiť sprievodcu a počúvať kritiku…

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 v 1:10 ® HaD
HaD

regulus> myslím, že do nebe jsem nikdy nic nevychvaloval ani agresivně nepropagoval. Jen informuji o realitě, jak jí vidím já.

Samozřejmě uznávám, že jsem ovlivněn i pohledem do zákulisí a místopřísežně prohlašuji, že se nikdy nechci zúčastnit toho, co se na druhém břehu odehrálo. Nečisté boje s výsledkem, který uškodí všem, neschvaluji.

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 v 1:06 ® regulus
regulus

elhierro> ale já nenapsal, že by jste s Davidem pomlouvali konkurenci, ale napsal jsem před necelejma 24 hodinama jak to na mě (moji osobu) působí, myslím tím z vašeho pohledu zcela pochopitelná propagace MR, asi su jinej, působí to na mě přesně jak jsem to napsal a myslím, že zcela srozumitelně. Určitě nejsem reprezemtativní vzorek, ale kdyby ta propagace byla méně agresívní (prosím nepřebrat si to v jiným smyslu toho slova), tak by to minimálně neuškodilo, prostě si myslím, že jste v tý propagaci tady na chytej příliš tlačili na pilu a u některých lidí by to mohlo mohlo vyvolat právě opačnou reakci než jste chtěli (pochopitelně server je Davidův já to toho nemám co prndat). Mám už takovou blbou vlastnost, co na srdci to na jazyku, někdy už i to co už mám napsaný smažu nebo jen neodešlu a někdy si to prostě nerozmyslím. No a celý je to konec konců jen internetová debata.

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 v 0:28 ® Martin Chmelík reakce na …
:-)
reagovat
Neděle 29. ledna 2012 v 0:18 ® kubas reakce na …
kubas

elhierro> Jo v pohodě, já jen aby tady nevznikly nějaký fámy :-) .

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 v 0:16 ® kubas reakce na …
kubas

elhierro> Jinak to už jsou pro mě daleko větší Slávistický ikony Beránek se Supem… Ale to už jsou detaily…

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 v 0:14 ® Martin Chmelík reakce na …

kubas> jjj, opravil jsem se.

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 v 0:13 ® kubas reakce na …
kubas

elhierro> Tak Farda je rozenej Brňák. S tím Slávistou jsi trošičku přestřelil :-) . To že ji vedl nějakou dobu jako trenér z něj nedělá Slávistu…

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 v 0:08 ® Martin Chmelík

kubas> jjj. Petr Bříza začal s hokejem v Domě pionýrů, pak přešel někdy v 9 letech do Slavie a teprve v 19 do Sparty. Sám jsem s ním od mala vyrůstal na sídlišti a ve Slavii s ním hrál. Farda toho proběhl více, na vojně byl v Jihlavě a ve Slavii pak trenoval. Toho jsem pomotal. Holeček ve Slavii začal a Volek bylo to samé co Bříza. Od mala nás až do dorostu vedl nějaký Zbyněk Zavadil, pan trenér co hokeji dal dost hráčů. Stačí se podívat do knihy Červenobílá ledová síla, i moje maličkost se tam někde najde. Ale to rozebíráme detaily.

reagovat
Neděle 29. ledna 2012 v 0:00 ® sus1

elhierro> Jasně, tak počkáme.

reagovat