Chytej.cz

Štika se spolknutým trojhákem necteno

27.9.2007 | Mary | 11.188 zobrazení | 47 odpovědí

Jak dopadne štika, která má trojháček daleko spolknutý a pustím ji. Když ji přitahuji, tak ji tím trojhákem uvnitř poškodím, nebo se více zapíchne. Poradí si, nebo uhyne?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1   
Sobota 24. listopadu 2007 ve 2:18 ® rgb23
rgb23

Otázka by měla znít jinak: Proč má štika někde daleko spolknutý/zažraný trojháček? Třpitku i woblera snad vytáhnu celou vždy, twistery, kopyta, banja, smáčky a umělé rybky by měly být jen na jednoháčku. Rybku na těžko nebo na káču taky dám radši na jednohák… kdo pak má operovat ty štíhlata se sešitou tlamou. Na původní otázku si odpovídáš sám.. tím že se ten trojhák uvnitř zapíchne jí pochopitelně poškodíš víc…, buď si poradí, nebo uhyne. Záleží jak to zažrala, co jí poškodil, sešil, jakou má kondici a pod. Přestaň používat dvoj a trojháčky a neřeš to.

reagovat
Pátek 23. listopadu 2007 v 15:01 ® lucius

Minulou sobotu jsem chyt štičku okolo 55cm. Měla cosi(asi dvojhák) hluboko zažraný a zkrz žábry jí koukalo lanko, který bylo jako by vrostlý do oblouků. Tak sem jí ho vyoperoval a co nejdál ustříh, byla vpohodě v plný kondici, ta se z toho vylíže ;-) )

reagovat
Pátek 23. listopadu 2007 v 8:34 ® Salmo
Salmo

Tak to asi neude nejlepší když jí to zkončí na žaberních obloucích já chytám hlavně na gumy a zatím se mi nestalo že by to měla až v žábrách ale pár štíhlat to zhltlo tak že jsem je musel trápit na břehu .....

reagovat
Středa 24. října 2007 ve 14:30 ® 

Ripka?! Ty pořád ještě otravuješ? Zkus založit ligu na ochranu lidí…Možná budeš první, koho pověsí na hák za žebro jako Jánošíka. To bys ovšem musel(a) vystoupit z ilegality. Hrdino!

reagovat
Středa 24. října 2007 v 11:53 ® ripka reakce na …
ripka

každej rybářskej vyvrhel by měl udělat zkoušky, zaplatit příspěvek a vysrat trojhák. A pak by měl teprv dostat povolenku.

reagovat
Středa 24. října 2007 v 11:44 ® Tomash reakce na …
Tomash

tomulino : Štiky jsou ohromně drsné ryby, ale ve chvíli, kdy se jim de.ilní trojhák s 3cm plotičkou dostane do žaber, anebo až za ně, je v pr.eli!

reagovat
Úterý 23. října 2007 ve 20:20 ® 

Sám nemám moc zkušeností se štikami vrácenými vodě po „zažrání“ nástrahy, protože sekám včas, ale v Klášterci n/Ohří v zámeckém muzeu mívali obrovskou vypreparovanou „zámeckou paní“, štiku, kterou vytáhl nějaký místní opilec za asistence několika místních rybářů, kterým už v minulosti rozlámala cajk a ta měla údajně v těle několik desítek trojháků a stop po dalších, které z tkáně vypudila?!. Kolik je na tom pravdy nevím, ale umím si to představit. Příroda je mocná, leč, moc bych na to nespoléhal a raději bych volil šetrnější způsob lovu. Většina rybářů si s tím ví rady

reagovat
Úterý 23. října 2007 v 19:59 ® tomulino

neboj sa bude zit este dlhsie jak by si cakal, lebo stuky su drsne ryby!

reagovat
Neděle 30. září 2007 ve 22:11 ® Kosmik reakce na …

Záleží taky na tom z čeho je trojháček vyrobený, z levnější se rozpustí do několika dní z dražšími je to horší, třeba takovej vinilovej trojháček to už je spíš několik týdnů, aspoň myslím. Chytání na rybičku s trojhákem je poněkud zbytečné, úplně stačí jednoháček. A kde se vyskytují menší štiky tak zamáčknu protihroty při přívlači, jde to snáz vyndat a dochází k menšímu poškození.

reagovat
Neděle 30. září 2007 v 16:52 ® Prichy
Prichy

Mary: mno, byl tu takovej rybnicek, kde se vzala tu se vzala „metrovka“ a lide ji zkouseli na rybku, verim, ze mela velmi mnoho zkusenosti s trojhakama a nepochybuji, ze nekdy i hluboko. „Bydlela“ u takoveho kulu, kdyz ji clovek zaseknul, obtocila se kolem kulu a upalila to jedna radost…dost rybaru si vylamalo zoubky. 100% nazor nemam, ale diky velmi agresivnimu prostredi v travicim ustoji a tlame verim, ze je schopna hacek „rozpustit“ behem nekolika dni.

reagovat
Neděle 30. září 2007 v 16:34 ® Scanix reakce na …
Scanix

mhroch: to je vazne hloupust, stika, resp. jakakoliv ryba ma sanci prezit i s prelomenym zabernim obloukem, nesmi teda prilis krvacet a je treba ji brzy vratit do vody, ale kazde zraneni zaber neni pro rybu smrtelne. Jinak se vazne vykaslete na chytani s trojhaky na rybku staci uplne jednohak a dulezite je hlavne rybu nenechat tzv. zazirat. Zasek u vetsi ryby zpravidla sedi dobre uz za 5sekund po uchvaceni rybky a nechcete preci mrzacit kudly. Pokud uz chytam na mrtvou rybku, tak jedine s jednohakem a ten jde vetsinou vyoperovat, pokud je to nutne mnohem snaze.

reagovat
Neděle 30. září 2007 v 9:46 ® mhroch

já mám zkušenosti, že když ho má dost hluboko a poškodí i malinkou část žáber tak uhyne. Chytnul jsem letos 48 štiku (jinak mám 56, 66, 73) a chtěl jsem ji vzít, protože měla gumu s obyčejnou hlavičkou a jedním háčkem hluboko a v žábrech, ale důchodci na rybníku mi to zakázali. za dva dny jsem ji vytahoval podběrákem, uhynula. škoda, mohla být na pánvi. A říká to většina rybářů, jak jí poškodíš žábra tak uhyne, okud je jen do tlamy tak asi ne.

reagovat
Neděle 30. září 2007 ve 4:20 ® DEATH

Dost hluboko a celkem dobře se dá vyndat dostat přes žábry. Jenže, když to zmizí opravdu až někde daleko předaleko. A valí z ní krve jak z hasičský hadice, tak jí to trápení zkrátím. Naštěstí tuhle hnusárnu jsem si zažil „pouze“ dvakrát. Jinak povětšinou jak to nejde přes tlamu, tak přes žábry jo. A na otázku nelze odpovědět, protože záleží na situaci. Jednou jí přitahováním můžeš totálně zrasit. Jindy to může být relativně ok. Záleží na tom..

reagovat
Sobota 29. září 2007 ve 21:17 ® Uno reakce na …

Spolkni ho a já Ti to stopnu !!!!!!!!!

reagovat
Sobota 29. září 2007 v 15:26 ® Shrek reakce na …
Shrek

my jsme takhle na Koutech zmasili duháka a měl v sobě (UVNITŘ) 4 gumy i s jednoháka­ma.Taky raritka.

reagovat
Čtvrtek 27. září 2007 ve 13:39 ® cormaxx
cormaxx

Předloni na podzim jsem zmasil šedesátku a v sobě měla 2 trojháky a 1 jednohák a žádní drobečci to zrovna nebyly a ejhle štika byla v dobré kondici…

reagovat
Čtvrtek 27. září 2007 ve 13:24 ® Sander
Sander

Čistě zašitá, jícnem jí těžko něco projde. Chvíli se pokouší neúspěšně lovit, hubne, ztrácí zábrany. Po vyhladovění a následné smrti se pravděpodobně natáhne kdesi na dně a stane se soušástí dalšího koloběhu.
V některých případech to může zabalit hned za pár hodin po jejím puštění, záleží na velikosti trojháku a jeho umístění v defakto trávicím traktu. Naproti tomu v některých případech má reálnou naději a pokud byla v dobré kondici, může přežít. Vše záleží na okolnostech.

reagovat
novější starší
Stránky: nejnovější ...  2 1