Chytej.cz

Slezská Harta necteno

17.9.2007 | Petula | 790.199 zobrazení | 6.261 odpovědí

Vodní dílo leží v okrese Bruntál. Vzniklo přehrazením toku řeky Moravice, která zde protékala úzkým údolím.Ačkoliv mladý rybářský revír,ale uloveno již bylo na této přehradě mnoho trofejních ryb,převážně dravci štika,candát.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 1. září 2008 v 9:28 ® Petula reakce na …
Petula

nikdo další nemá zprávy?

reagovat
Sobota 30. srpna 2008 v 7:17 ® Petula reakce na …
Petula

včerejší podvečerní vláčka byla ve znamení slušných okounů,30+.dobrá chytačka

reagovat
Středa 27. srpna 2008 v 7:34 ® Petula reakce na …
Petula

převážně na malé okounky byl úspěch.

reagovat
Úterý 26. srpna 2008 v 11:54 ® Petula reakce na …
Petula

v loni jsem míval v září úspěch na vláčenou mrtvou rybku na večer,candoši šli,ale je třeba znát úseky kde se takhle dá u dna vláčet,moc jich na hartě není,teda těch s dostatečnou hloubkou a bez vázek.jsem zvědavý jak budou kousat letos.

reagovat
Pondělí 25. srpna 2008 v 11:30 ® sajmon reakce na …

No tak já se už na září pořádně chystám. Nástražní rybky nachytané, twistery nakoupené, tak už jenom mít štěstí, najít správné místo a aby zrovna měli hlad! Petrův zdar

reagovat
Pondělí 25. srpna 2008 v 11:29 ® bobajz reakce na …
bobajz

Alov:To s tou husou svědčí o tom,jak posuzuješ lidi.Ano ,máš pravdu,že na šachtě jsem dělal.Teď už jsem roky v jiném oboru.Přesto mi vždycky vadí,když se začne kastovat.Já sám si aspoň jednou ročně na Hartu zajedu a nikdy jsem si od tamtud neodvezl ani šupinu.A takových je nás(havířů) víc.Jak to,prosím tě,poznáš,kdo je horník,hutník,číš­ník,…?Jsi snad potomek Sibyly?Já znám pár vysokoškoláků,kteří by snad od vody odvezli a zbaštili snad i perloočky.A přes­to netvrdím,že všichni s diplomem jsou dobytci.Pochop,že v každé kategorii jsou slušní rybáři a potom,jak jim říkám já,mastné huby,kteří prostě rybu pustit nedokáží.A taky bychom se na to měli dívat.To by ti časem mohli začali vadit lidé o jiné barvě pleti či jiného vyznání.

reagovat
Pondělí 25. srpna 2008 v 7:28 ® Petula reakce na …
Petula

zdarec všem,blíží se září,pomalu je třeba chystat na dravce,loni v září a říjnu šli pěkní candoši,pak v listopadu i větší štiky,snad letos vítr se svýmy nárazy bude mírnější.

reagovat
Neděle 24. srpna 2008 v 15:51 ® Alov
Alov

bobajz> Já v kupě sem. Píšu jen co vidím. A zřejmě ne nadarmo se říká, že potrefená husa…:-)

reagovat
Neděle 24. srpna 2008 ve 14:26 ® bobajz reakce na …
bobajz

Alov:Jo a hlavně,že ti HAVÍŘI jsou tak lehce poznat,že?Místo vidliček čtyři stojky a místo navijáku rabovačku!!!Dej se do kupy!

reagovat
Neděle 24. srpna 2008 v 11:41 ® sajmon

No ale noc před tím byl na Hartě známí a na rybku candoš 80 cm. Byl tam v pátek jak bylo to dusno.

reagovat
Neděle 24. srpna 2008 v 10:31 ® Alov
Alov

Takže dobré vyhlídky říkáš…Hmmm… A to dneska chci vyrazit, takže si mě moc nepotěšil :-((

reagovat
Neděle 24. srpna 2008 v 10:28 ® sajmon

Včerejší lov na Hartě asi jak vždycky. Po 5 hodinách vláčení jsem to vzdal, chycen jeden pěkný okoun a spadla pěkná štika.Vedle mne někdo chytil na woba štiku zhruba 70cm. Večer jsem nahodil na candoša ale ani potah. Ať se daří.

reagovat
Sobota 23. srpna 2008 ve 21:45 ® rybardusacek reakce na …
rybardusacek

Přítok Moravice u Nové Pláně, tak jak píšeš, je jedno z mých oblíbených míst. Jezdím tam každý rok od doby, kdy byl lov na Hartě povolen. Těžko se to takhle popisuje, ale zkus se tam někdy podívat, když bude málo vody a uděláš si obrázek o dně a vyhneš se vázkám, které tam jsou. Vede tudy nejen koryto Moravice, ale také bývalá asfaltka. Je zde plno pařezů, ale jsou zde i místa bez vázek. Jinak k tomu povolení… Povolení se uděluje (aspoň teda co vím já) pouze na příjezdovou cestu ke kostelu v Karlovci a povolení uděluje MÚ v Bruntále. Nevím sice kolik stojí nyní, ale před pár lety stálo 200 Kč na rok. Počet vydaných povolení je ale omezen. Já měl tenkrát pořadové číslo 250 a už mi jej ani nechtěli dát. Jak je to s příjezdem k vodě v Razové nevím. Tak ať se daří…

reagovat
Sobota 23. srpna 2008 v 17:16 @ ??? reakce na …

pro MUD – bohužel nemůže kontrolovat! více je to popsáno v § 16 Zákona o rybářství

reagovat
Sobota 23. srpna 2008 v 15:22 ® Alov
Alov

*-Milý fido… Tady kážu o pravopisu a sám se tak seknu :-D DD

reagovat
Sobota 23. srpna 2008 v 15:21 ® Alov
Alov

Milí fido! Níže byla napsaná zkušenost některých uživatelů.Nadlidma bych je nenazýval, protože jde z toho cítit lehký sarkasmus. Já osobně mám s havířema stejné zkušenosti, ale ty samé mám i s místníma a důchodcema. Party, které tam často potkávám jsou převážně z Ostravska a to mi nikdo nevymluví. Značky SPZ OV snad není z Bruntálu. Ale netvrdím, že bordel dělají jen oni. Každopádně jak jsem psal níže, jsem přihlášen na zkoušky RS, takže příští rok zde budu aktivně referovat, jak to doopravdy je. A vzhledem k tomu, že chodím na Hartu na dlouhé procházky bez prutu si myslím, že se moc nepletu. Ale je to na dlouhou polemiku a handrkovat se tu s kdekým nebudu. Na závěr bych rád jen osobní výtku vůči tobě. Ad1) Nejsi registrován potažmo nemáš vypsanou ani kartu, takže nečekej, že se s tebou tady někdo bude bavit či diskutovat, protože bavit se s „ničím“ prostě nejde.

Ad2) Zkus trošku příště pravopisněji.Číst tento příspěvek je jako číst něco, co napsal žák 2.třídy se čtyřkou z češtiny. I když poenta je jasná…

Petruv zdar :-)

reagovat
Sobota 23. srpna 2008 v 11:58 @ ??? reakce na …

mili nadlide z bruntalu.jsem z trince a jezdim na hartu od doby co ji povoden naplnila znam spoustu mistnich a vsichni svatouskove to nejsou zvlaste pak panove duchodovych veku jenz vidim rano odchytat a vecer dojdou znovu asi mate jinak vedeny rad

reagovat
Pátek 22. srpna 2008 ve 22:32 ® mihy.san
mihy.san

Alov> OK, diky. Chtelo by to kontroly tohoto rozsahu delat na Harte kazdy vikend. Udajne je i vice kontrol ze brehu a RS chodi se psy, coz taky uz pusobi jinak. Letos jsem zatim Harte moc nedal, byl jsem asi jen 6×, RS jsem osobne nepotkal.

A at ti vyjdou ty zkousky, hodne stesti.

reagovat
Pátek 22. srpna 2008 ve 21:42 ® Alov
Alov
  • tak jak píše mihy.san
reagovat
Pátek 22. srpna 2008 ve 21:41 ® Alov
Alov

Abych věci uvedl na pravou míru, tak jak mihy,san, je to jen zkopčená zpráva z webu ÚS pro Moravu a Slezko. Tzn. že účastníkem oné kontroly jsem nebyl. Na otázku MUDa neumím odpovědět i když jsem přihlášen na zkoušky RS, ale takové znalosti zatím nemám bohužel.

reagovat
Pátek 22. srpna 2008 v 17:15 ® mihy.san
mihy.san

Alov> ty jsi byl primo ucastnik kontroly, nebo tady jen kopirujes tu zpravu? Presne slovo od slovo to totiz tady je uvedeno v sekci „eSeMeSky – krátké zprávy“, bylo to vlozeno 4.8.08.

reagovat
Pátek 22. srpna 2008 v 16:52 ® MUD reakce na …

Krásná práce … i když jsem příznivcem NONSTOPU na Hartě. Možná než se zaměřovat na chytání mezi 24–04 tak raději dohlídnout na rybáře kteří za sebou zanechávají na lovných místech haldu odpadků a ještě jsi ponechají více ryb než je povoleno- těm bych bral povolenky navždy + pořádný flastr…

Jsem pro aby se raději omezil počet ponechaných ryb ročně a povolil NONSTOP.

Nebo jsi myslíte že mezi 24–04 je nejlepší čas na pytlační .. hloupost, pokud někdo bude chtít pytlačit udělá to spíše přes den než v noci..

pro Alov : může rybářská stráž kontrolovat např. batoh rybáře ,který odchází od vody a nese prokazatelně prut na ryby cca 1km od vody?

reagovat
Pátek 22. srpna 2008 v 0:07 ® Alov
Alov

NOČNÍ KONTROLA NA HARTĚ – 29–30.7.2008
V noci z 29.7. na 30.7.08 se uskutečnila další noční kontrola našeho největšího a jednoho z nejnavštěvo­vanějších revírů – Slezské Harty 1A. Akce proběhla v součinnosti dvou poloprofesionálních členů RS, jednoho profesionálního člena a rybářského technika ÚS pro Severní Moravu a Slezsko. Kontrola započala ve 23,30 výjezdem dvou lodí z přístavu v Roudně. Akce směřovala především k ověření dodržování doby lovu. Samozřejmě jsme si vědomi, že nelze podchytit veškeré přestupky, je jich víc než dost, jejich řešení nejsou jednoduchá. Vždy se dopracuji ke stejnému závěru, že se snažíme lidi vychovávat a to prostě měli udělat rodiče ( v té obecné rovině, že jsou věci, které lze a které nelze ). Zákon vesměs všichni znají, je však mnoho těch ( věřím, že drtivá menšina ), kteří si jej za každou cenu snaží vysvětlit jinak, přestože všichni víme, že to tak myšleno není. Nicméně dosti nostalgie a nyní rekapitulace: Bylo kontrolováno cca 20 rybářů, zadrženy 2 povolenky, zabaven jeden prut, který byl nahozen a byl „kamaráda“. ( Ten však odjel večer k nemocnému dítěti – prosím – nezpochybňuji, na to nemám právo). K zabaveným povolenkám: Byl jsem poprvé účasten verbálnímu napadání RS a je s podivem, že nikoli dotčeným rybářem ( nahozeny dva pruty v 01,30hod.), ale notně „nalomeným“ kamarádem, jež vyjmenoval snad všechny choulostivé orgány těla, hanlivé výrazy pro lehké dámy, proklel naše bárky na tuto noc ( dopluli jsme naštěstí v 04,30 opět do Roudna ) a jeho projevy byly dostatečným signálem pro rybáře na protějším břehu ( konkrétně 3 osoby ), aby sbalili „ cajk “ a uložili se ke spánku. Možná Vás některé napadá, jak to můžeme tvrdit, že na druhém břehu měli rybáři nahozeno. Pro zajímavost jsme se tentokráte vybavili nočním viděním a to skutečně ukázalo mnohé. Když pominu veškeré výmluvy a opilecké výlevy, dejme kolegové – rybáři rybám v těchto měsících alespoň necelé 4 hodiny klidu a sami také vydechněme. Přeji Vám všem Petrův Zdar a úlovky, které potěší. Obdobné akce budou v následujících dnech probíhat i na dalších revírech.

reagovat
Čtvrtek 21. srpna 2008 v 8:02 ® Petula reakce na …
Petula

jinač se rysují dobré podmínky,hladina na hartě pomalounku stoupá,což je dost dobrý signál na rybačku.

reagovat
Středa 20. srpna 2008 v 6:54 ® Petula reakce na …
Petula

na sumce nikdo nechodí?

reagovat
Úterý 19. srpna 2008 v 7:26 ® Petula reakce na …
Petula

takže rekapitulace včerejšího vláčení,tři okouni kolem 20,jedna štička a deset vázek,voda je zelená,sínice řádí.

reagovat
Pondělí 18. srpna 2008 ve 22:53 ® Hora
Hora

Hoši nehádejte se,je to stejné na Hartě,jako na JM.Jeden den vysbírám odpad na místě lovu a druhý den to mohu dělat zase.Rybáři(hlavně někteří)jsou hovada,s tím my nic skoro nenaděláme.Chtělo by to dát některým pár přes hubu a sebrat povolenku.A mys­lím,že by byl klid.

reagovat
Pondělí 18. srpna 2008 ve 2:39 @ ???

Zdravim, tak dneska jsem se byl podívat na Hartě a k mému překvapení je tam dost krásných míst. (naposledy jsem tam chytal když tam ještě tekla říčka) Docela by mě zajímalo jestli je třeba mít nějaké zvláštní povolení ke vjezdu? Prošel jsem se od Leskovce až k Rázové a přiznám se, že na místa kam bych si jel zachytat by se mi tak daleko pěšky nechtělo. Ještě mě zaujalo místo nebo spíše místa u přítoku kousek od Nové Pláně. Chytal tam už někdo? Zdálo se mi, že tam bude asi dost vázek, ale nevím. Předem díky za odpověď…r

reagovat
Sobota 16. srpna 2008 ve 13:17 ® sajmon

Petula tak to se tam možná uvidíme! já mám v plánu jít od leskovce směrem rázová

reagovat
Sobota 16. srpna 2008 v 7:11 ® Petula
Petula

jedu v pondělí do leskovecké zátoky vláčet

reagovat