Chytej.cz

Slezská Harta necteno

17.9.2007 | Petula | 789.957 zobrazení | 6.261 odpovědí

Vodní dílo leží v okrese Bruntál. Vzniklo přehrazením toku řeky Moravice, která zde protékala úzkým údolím.Ačkoliv mladý rybářský revír,ale uloveno již bylo na této přehradě mnoho trofejních ryb,převážně dravci štika,candát.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 15. srpna 2008 ve 22:12 ® sajmon

nechcete někdo jet teda společně vláčet?? můžu klidně někoho vzít z Krnova autem

reagovat
Středa 13. srpna 2008 v 15:30 ® paia reakce na …
paia

já se nehádám, já jen popsal zkušenost, jakou jsem tam nabyl a harpunar si to hned vzal osobně…

reagovat
Středa 13. srpna 2008 ve 14:22 ® Petula reakce na …
Petula

pánové,vůbec nevím o čem se pořád hádáte,přízvuk,nep­řízvuk,situaci o chování rybářů na hartě není třeba komentovat,znám to z loňského roku,kdy se vyvezlo na 13 t odpadků při brigádě.převážně pet láhve a konzervy.

reagovat
Středa 13. srpna 2008 v 10:27 ® paia reakce na …
paia

já psal něco o Ostravácích? já psal o ostravském přízvuku, který mají skoro všichni od Opavy až po Frýdek-Místek. a jinak je to taky jak napsal rgb23, tito lidé mají na svých vozech převážně Ostravskou SPZ.

reagovat
Středa 13. srpna 2008 v 8:59 ® harpunar

paia-no pražáci pravda na Hartu jaksi moc asi jezdit nebudou,není-liž pravda?Vidím že jsi rozený polyglot,tak mi prosím tě poraď,kterak rozeznám ostravana od karviňáka a třeba obyvatele Třince.Jinak pravda je pojem velmi relativní.A je jen jedna-že tam musíme všichni.Dík.

reagovat
Úterý 12. srpna 2008 v 16:41 ® paia reakce na …
paia

vytáčej se jak chceš, mě je to celkem fuk… ;o), já jsem popsal pouze to, co jsem tam zažil. kdyby tam dělali bordel Pražáci, tak to tu napíšu. nemíním se nikomu omlouvat za to, že jsem napsal dle mého názoru pravdu.

reagovat
Úterý 12. srpna 2008 ve 14:57 ® Petula reakce na …
Petula

jak to vypadá se sumci?ví někdo?

reagovat
Pondělí 11. srpna 2008 v 10:01 ® harpunar

rgb23 a paia-sorry,ale vytočil jsi mne tou identifikací-ostravský přízvuk-já rozeznávám jen slušné a prasata a je mi jedno odkud jsou.Nicméně o vidlácích mne chlapci nepřesvědčujte,měl jsem třináct let chalupu v Jindřichově a pět v Čakové a znovu opakuju a za tím si stojím že bordel dělali bez vyjímky místní-lufťáci s Ostravy a jiných míst nikoliv.Vesnicí (Jindřichov)protéká Petrovický potok a kde kdo bydlí jsi poznal přesně.Jen na okraj-v sobotu večer a neděli ráno na Hartě s Tucnakem 11 jedna štička cca 50 a do dvaceti okounů,max 20cm.Takže bída.

reagovat
Pondělí 11. srpna 2008 v 8:09 ® Petula reakce na …
Petula

zdarec,včera jsem dorazil z Harty,byl jsem tam ze soboty na neděli,večer záběry byly i od candátů,byl jsem spokojený.Chyceno 6 kaprů,nej 57cm.4 výjezdy na candoše,jeden zdolán 62cm.

reagovat
Neděle 10. srpna 2008 ve 21:27 ® rgb23 reakce na …
rgb23

jj, od 29.7. začaly noční kontroly z loděk a dokonce si pořídily takovou tu hračku na noční vidění. Ale jinak se poslední dobou zvýšila frekvence kontrol i na ostatních místních revírech.

reagovat
Neděle 10. srpna 2008 v 16:57 ® paia reakce na …
paia

že by RS konečně začala fungovat? asi zjistili, že jim lidi drancujou vody, tak to dostali příkazem.

reagovat
Neděle 10. srpna 2008 ve 12:30 ® Stanosek
Stanosek

Zdar, byl jsem na rybách sobota a neděle rano a moc se nedařilo. Chčilo, bylo zamračeno, ryby nebraly. Nedoporučuju vláčet kolem roudna(strhano hodně věcicirka 1000kč) Joo jinak me na hartě kontrolovala rybar.straz a muzu vam rict, že sem byl pěkně schovanej i tak mě našly, takže na harte na to zas tak nekašlou.

reagovat
Sobota 9. srpna 2008 v 11:46 ® sajmon reakce na …

Ahoj všem. Ted jsem se vrátil z týdenní dovolené na Berounce a chtěl bych jsem se teda zeptat, kdo by měl zájem o to společné vláčení, klidně nás může být i víc. Stačí říct datum a v kolik hodin. Zatím Petrův zdar

reagovat
Sobota 9. srpna 2008 v 0:09 ® rgb23 reakce na …
rgb23

Harpunar: jakožto rozený Bruntalák jsem na Tvou poznámku původně reagovat nechtěl, ale objevují se tu další oranžová eNka a bohužel pokaždé si znovu přečtu i Tvůj příspěvek. Nemám nic proti Ostravákům, Karviňáků, Frýdečákům, jiným národům, etnikům atd. atd. Nehodlám ani obhajovat leckteré Bruntálské kméry a masaře. Přesto označení, že Bruntál je vidlákov, mno…každý má svůj názor a dál to komentovat nehodlám.Házet všechny do jednoho pytle, děkuji, nechci.

S Hartou je to trošku složitější, ono většina Bruntaláků má svá oblíbená místa, kam se rádi vrací a odpadkový bordel tam nedělá právě proto, že při další návštěvě by po něm šlapali. Nemají ani potřebu chytat non-stop a pod., dostat se z bruncku na hartu je otázka 5–10 minut. Valná část komunity se tu zná a místa lovu si úmyslně nezabírá, stačí se posunout o 30m jinam:-) Jiná situace nastává u „návštěvníků“ – většinou přímo z, nebo okolí Ostravy (dle SPZ) a je jich tu často opravdu hodně. Olomoučáci mají Plumlov, Brňáci přehradu, že by jel Pražák chytat ryby na konec světa-může se výjimečně stát. To je ale čistě spekulativní úvaha. Hlavně o prázdninách běžná situace, přijede hejno rybářů odněkud (často Ostrava), rozbalej bivaky, týden chlastaj a chytaj ryby. Pruty přes noc, někteří, nechávaj. Po týdnu zbalej stany, odpadky v lepším případě nechaj v igelitkách u vody – ono 8 rybářů za 7 dní vyprodukujou bordlu na průměrnej kombík-jedno auto navíc většinou na odpadky vyhrazené nemají. RS většinou chodí obloukem, málokdo si dobrovolně nechá rozbít ústa… A že to Bruntaláci těžce nesou, chápu. Přesto neříkám, že všichni Ostraváci jsou hovada a že Bruntál je vidlákov.

reagovat
Pátek 8. srpna 2008 ve 21:32 ® Hora reakce na …
Hora

paia>jak dokážeš poznat rybáře s ostravským dialektem od karviňáka,nebo z jinačího města v okolí?Já i když jsem tady prožil skoro celý život,tak to nepoznám.Nerej­pu,jenom by mě to zajímalo.Jinak souhlasím,že lidi jsou hovada,hlavně někteří.Nezále­ží,jestli bydlí na ostravsku,v Brně,n­ebo v Praze.

reagovat
Pátek 8. srpna 2008 ve 21:10 ® paia reakce na …
paia

zkus to nebrat osobně, já to nepsal o tobě (ani tě neznám). na Hartě jsem sice asi nebyl tak často jak ty, ale pokud jsem viděl někoho dělat bordel nebo chytat třeba přes noc a i na více jak dva pruty, tak to byla většinou skupinka právě s ostravským dialektem. tohle je věc, kterou jsem odpozoroval já. pokud tam dělají bordel i jiní nevím, je to možné, já na ně ovšem nenatrefil. ale asi se shodnem na tom, že by to chtělo opravdu důsledny kontroly právě těchto skupinek a nejen přes den.

reagovat
Pátek 8. srpna 2008 ve 13:41 ® Zbyněk reakce na …
Zbyněk

Souhlas…Není to přízvuku, ale přístupu… Jinak včera na přítoku od Valšova candáti nebrali,ani ťuk, z večera jen plotky na červíky…nej 31cm :-)) )

reagovat
Pátek 8. srpna 2008 v 9:43 ® harpunar

paia-máš dojem že je to o přízvuku? Já zase naopak vidě x-krát vidláky s Bruntálu,kteří tam dělali mrdník jak u sebe na dvorku.Takže koloušku,nemel hovadiny,bordel dělají svině a je jedno zda s Ostravy,nebo Horní dolní.A kde žije více % populace se sklony k dělání svinčíku ti řeknu přesně-ve vidlákovech,jako je Bruntál.A za tím si stojím,měl jsem tam chalupu a na rozdíl od místních hovad mne nikdy nenapadlo házet bordel do potoka.Asi tak chytrolíne.

reagovat
Pátek 8. srpna 2008 ve 2:07 ® Michal/
Michal/

Tak asi před dvěma hodinama sem se vratil z Harty. Dostal sem po dvouch kontrolach. Nachytal sem asi 20 okounů, akorát se mi nepodařila šťička která tam lovila. Byl sem u mostu jak se jede směrem na Bruntál. Skoro nikdy mě to tam nezradilo. Akorát už to fakt chce větší ryby. Letos to zatím nejde na 49cm. :-((

reagovat
Čtvrtek 7. srpna 2008 v 19:10 ® paia
paia

hlavně by se mělo začít něco dělat především s těmi s převážně ostravským dialektem.

reagovat
Čtvrtek 7. srpna 2008 v 18:21 ® Stanosek reakce na …
Stanosek

Přesně tak, co ja vidim ty pofidérní rybáře, tak je mi zle. Hlavně teda ti mladší, jako sem ja.Bordel hažou do vody, z praku střílej po kačenách a labutích(jednou i po mně:) oplatil sem jim to osobně)a co dělaj s rybama víme všichni. Mno zetra du na Hartu – napisu co jsem chytil a jak bylo. Zatím čus.

reagovat
Čtvrtek 7. srpna 2008 v 18:06 ® inspo reakce na …

jen at pořádně kontrolujou a zabavujou povolenky…tak to má být…

reagovat
Čtvrtek 7. srpna 2008 v 15:30 ® Stanosek reakce na …
Stanosek

Jo díky, jinak známej se někdy staví u naší chaty pokecat(je porybnej) a prej že na Slezké Hartě se strašně pytlačí, nedávno zadržel 2 rybáře jak za sebou v houští měli schovanejch plno kaprů. No a potom sem se dozvěděl, že kvůli tomuto incidentu začali porybní na Hartě chodit se psama.

reagovat
Čtvrtek 7. srpna 2008 v 10:08 ® riors reakce na …

Tak přímo v té zátoce se dá chytat na konci té cesty je zatopená louka, kde není moc vázek. Spousta bílé ryby za 3 dny chytání ulapeno na karbanátky cca 15kg. Na dravce nic moc místo. Po levé straně zátoky je více vázek ale dá se tam chytat celkem obstojně. Takže doporučuju na kapry.

reagovat
Středa 6. srpna 2008 ve 14:46 ® Stanosek reakce na …
Stanosek

Nikdo nevíte? Potřeboval bych poradit co nejdříve, protože pátek, sobota tam jedu chytat-a nevím jestli kapry, nebo dravce. Vůbec to tam neznám.

reagovat
Úterý 5. srpna 2008 v 11:34 ® Stanosek
Stanosek

Čuste chlapi, ja s tatou a brachou stavime chatu na slezke hartě, no a ve zbylím volnu se snažím chytat ryby, ale nevím vůbec kam mám jít. ODKAZ-na mape vydíte naši skoro postavenou chatku, pod chatkou se nachazi hlubokej sraz a jsou tam kamene-nic sem tam zatim nechytl. Nalevo je takova zátoka, tam to chcu skusit, ale nevym jestli tam sou nějaky ryby, pls poradte, jaky je dobry misto pobliž mé chatky Díky Standa(www.mapy.cz

reagovat
Úterý 5. srpna 2008 v 7:24 ® Petula reakce na …
Petula

jezdívám vláčet od leskovecké zátoky až po razovou,výjde to na celý den

reagovat
Úterý 5. srpna 2008 v 0:05 ® rgb23
rgb23

já bych docela i zavláčet zašel, poslední dobou to sice moc nestíhám, nebo se kazí počasí, ale třeba na víkend snad chvilka plánovaného času zbude:-)

reagovat
Pondělí 4. srpna 2008 v 7:33 ® Petula reakce na …
Petula

vláčka je nejlepší od poloviny září,je více záběrů a méně lidí u vody,dravci jsou aktivnější,ikdyž i to nebývá pravidlem.

reagovat
Neděle 3. srpna 2008 ve 22:51 ® flokovic

Já bych zajel pokud někdo pojedete tak mi pisněte na e-mail…Zdarec

reagovat