Chytej.cz

Slezská Harta necteno

17.9.2007 | Petula | 789.746 zobrazení | 6.261 odpovědí

Vodní dílo leží v okrese Bruntál. Vzniklo přehrazením toku řeky Moravice, která zde protékala úzkým údolím.Ačkoliv mladý rybářský revír,ale uloveno již bylo na této přehradě mnoho trofejních ryb,převážně dravci štika,candát.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 25. července 2008 ve 22:57 ® novacek reakce na …
novacek

Alov>MĚL JSI MU DÁT NA HUBU BEZE SVĚDKŮ A KLUKA. ASPOŇ BY BYLO O JEDNOHO MÉNĚ.

reagovat
Pátek 25. července 2008 ve 22:54 ® rgb23 reakce na …
rgb23

měl´s ho natvrdo nahlásit.

reagovat
Pátek 25. července 2008 ve 22:37 ® Alov
Alov

Dneska jsem jel s klukem na Hartu zavláčet. Jenže pršelo jak z konve, takže jsme cca 2 hodiny seděli v autě.Vedle nás stál starý rezavý favorit. Nějak jsem mu nevěnoval pozornost, jen mě jakožto fandu SFC Opava trkla do oka vlaječka Baníku na vnitřním zrcátku. Říkám klukovi:" už jsou tady zase" :-D D Cca 10 minut na to vyběhl z křoví mužík menší postavy s vercajkem na zádek.Říkám si, že ho vyhnal asi déšť.S vercajkem praštil do kufru a opět zmizel v křoví. To už jsem tušil levárnu, tak jsem vystoupil, navlík na sebe pončo a čekal u onoho favoritu.Cca po dalších 10ti minutách se onen záhadný skřítek objevil znovu s igelitovým pytlem a mou přítomností byl očividně zaskočen. Řekl jsem mu, at mi laskavě ukáže obsah onoho pytle jinak budu nucen zavolat policajty. Skřítkovi se rostřepala brada, začal s typickým přízvukem blábolit něco o nějaké oslavě a že to normálně nedělá.Tak jsem mu celkem v klidu řekl, že pokud jsou ty ryby živé a on je pustí, tak to přehlídnu. Jinak nahlásím SPZ jeho vozu společně s fotkama (které jsem ale neměl :-D D ) a on bude bez papírů.Vzhledem k tomu, že váhově a výškově jsem na tom byl mnohem lépe, tak nakonec že jo. Pytel obsahoval 4ks kapra cca 40 cm, 1 štiku obdobné délky a 2 candátí mimina kolem 30 cm. Čuměl jsem na to jak jelito a nevěřil svým očím. Poté skřítek naskočil do vozu a ujel. Hlava mi to nebere a to ke všemu vím, že tohle je jen střípek toho, co se děje na Slezské Hartě..:-((

reagovat
Pátek 25. července 2008 ve 14:53 ® Petula reakce na …
Petula

ale právě v těch pařezech ryby jsou

reagovat
Pátek 25. července 2008 v 10:08 ® Petula reakce na …
Petula

z prava jsou zatopené louky a mělčina,tu a tam vázka,ale z levé strany je vysekaný les a plno pařezů,možná proto.

reagovat
Čtvrtek 24. července 2008 v 11:43 ® paia reakce na …
paia

to je zvlastni, protoze ja tam neutrhnul vubec nic a ani tata a to jsme na kapry nahazovali do cca 80 metru. (sedeli jsme v te prave casti na mape, jak je ta sipka) spise jsem tahal trosku travy.

reagovat
Čtvrtek 24. července 2008 v 10:31 ® Petula reakce na …
Petula

jinač mám zprávy,že v tomto nečase začali kousat candoši a to i přes den

reagovat
Středa 23. července 2008 v 7:14 ® Petula reakce na …
Petula

zátoku znám,je tam opravdu mnoho vázek,ale na podzim tam jdou slušné štiky,jen ji dostat z pařezů.

reagovat
Úterý 22. července 2008 v 19:39 ® Alov
Alov

paia> Te zátoce se říká „u včelaře“.Dno tam je dost členité. Mělčina končí cca 15 – 25 m od břehu podle aktuálního stavu vody.Bavím se o pláži od parkoviště. Poté je římsa, která padá do hloubky tuším něco kolem 20 metrů. Zátoka je plná pařezů a jiných dřevitých vázek. Osobně tam nechytám moc rád. Občas tam zajedu zavláčet, ale to je tak všechno. Na bobkařinu tam už nejezdím vůbec, protože navazovat 20× za den mě fakt nebaví nehledě na to, že jsem tam na bobky a podobné věci nechytl nikdy nic pořádného. A ke všemu když je pěkně, tak to je u včelaře jak na závodech a o to já nestojím…:-)

reagovat
Úterý 22. července 2008 ve 12:04 ® inspo reakce na …

já byl loni s kolegy chytat v té zátoce na levo při pohledu na tu mapu…ale už si nepamatuji jaký tam byl profil

reagovat
Úterý 22. července 2008 v 11:57 ® Okounek23

Paia: V téhle zátoce jsem párkrát chytal je tam prej dost velká hloubka a hodně stromů (pařezů), ale jinak o této zátoce moc nvm

reagovat
Úterý 22. července 2008 v 10:49 ® paia
paia

netusi nekdo, jaky je profil dna v tehle zatoce?

www.mapy.cz

sedel jsem tam minuly tyden s tatou a prestoze to vypadalo jako melcina, tak vlasy sly docela hodne dolu a feeder mi dokonce jako by padal ze svahu smerem ke me, coz mi prislo hodne divny, kdyz jsem mel nahozeno nejakych 25–35 metru…

reagovat
Pondělí 21. července 2008 v 16:48 ® novacek reakce na …
novacek

Alov>Jo jo pocheň pořád kvete jako řásňovka.Jak jsem psal ani záběr.Ale jestli bude počasí jak předpovídaj tak do týdne by se tam mohlo chytat.

reagovat
Pondělí 21. července 2008 v 7:26 ® Petula reakce na …
Petula

je fakt,že zakopnout na hartě o porybného je trapný omyl.nikdo se té vodě nevěnuje a každý si tam dělá co se mu zlíbí,mám dost svých zkušeností,je to opravdu hnus.

reagovat
Neděle 20. července 2008 ve 22:44 ® Alov
Alov

>novacek> A jak vypada pochen? Jeste to kvete? Byl jsem tasm před týdnem a nedalo se chytat. Šílená zelená břečka…:-((

reagovat
Neděle 20. července 2008 ve 22:27 ® inspo reakce na …

novacek> no já loni a letos ještě porybného nepotkal…asi už to nechce nikdo dělat…

reagovat
Neděle 20. července 2008 ve 22:22 ® novacek reakce na …
novacek

inspo jedině chodit na ryby jako parta ať si ti(rádoby rybáři) nevyskakujou.Ale to by byla jakoby trestní výprava což nejde.Od toho je R.stráž a policie.

reagovat
Neděle 20. července 2008 ve 21:56 ® inspo reakce na …

novacek> no ale co se dá dělat…já moc nevěřím, že by se to někdy v blízké době změnilo :-((

reagovat
Neděle 20. července 2008 ve 21:53 ® novacek reakce na …
novacek

Přesně tak.Jdeme k vodě aby jsme si tam užily toho našeho rybářského nouhau,a místo toho příjdeš do bordelu z kterého je nám zle.Takže my rybáři to nemáme s rádoby rybáři lehké.

reagovat
Neděle 20. července 2008 ve 21:49 ® novacek reakce na …
novacek

Včera na Pochni a ani záběr.

reagovat
Neděle 20. července 2008 ve 21:44 ® inspo reakce na …

novacek> ale abych to nezlehčoval, je to často hnus jít na ryby jelikož to v dnešní době u vody vypadá často jak na smetišti

reagovat
Neděle 20. července 2008 ve 21:43 ® inspo reakce na …

novacek> no tak když budeš odnášet pokaždé pytle dva, tak by to nemuselo být tak hrozné :-)

reagovat
Neděle 20. července 2008 ve 21:35 ® novacek reakce na …
novacek

Tak na ně ,já při každé návštěvě odnesu pitel bordelu.Jsem zvědavej jak to tam bude vypadat třebas za 2 roky.

reagovat
Neděle 20. července 2008 ve 21:25 ® inspo reakce na …

Alov> a ne jen tam…

reagovat
Neděle 20. července 2008 ve 21:20 ® Alov reakce na …
Alov

Moje řeč. Hned by tam bylo líp :-)

reagovat
Neděle 20. července 2008 v 18:36 ® inspo reakce na …

Alov> no nejlepší by bylo, kdyby takoví už k vodě nemohli

reagovat
Neděle 20. července 2008 v 18:26 ® Alov
Alov

Narazím na partičku, zavolám švestky (podle zákona můžu) a můžou si koupat koho chcou. Jsou to fakt hovada. At si jim podobní táhnou na Žermanice nebo Těrlicko. Neříkám, že to jsou vše lidi z OV, ale bohužel jich je většina…

reagovat
Neděle 20. července 2008 v 18:17 ® inspo reakce na …

Alov> aby tě ta dobrá nálada nepřešla, až tě taková partička vykoupe ve vodě :-)

reagovat
Neděle 20. července 2008 v 18:10 ® Alov
Alov

V pátek 5ti hodinová vláčka na Hartě. Pochytání nějací okouni +/- 25 cm, dvě malé štičky cca kolem 45 – 50 a jedna dost slušná si vzala Exekutora přímo pod nohama a ani jsem nestačil reagovat. Jinak jsem tam narazil na partičku asi 6ti lidí, kteří zřejmě utekli z domu jakože na ryby, ale spíš z důvodu se fest namrdat. Kolem stanů neskutečný bordel, povalující se odpadky všude a mrtvých podmírečných rybách ve vodě kolem břehu se snad ani bavit nebudu. Podle přízvuku jsem poznal, že se jedná opět o nějakou havířskou partičku. Ani mě to nepřekvapilo.Bo­hužel… No na podzim jdu na zkoušky na RS, tak to tam příští rok začnem pucovat od těchto zhovadilců. MOC se na to těším. Petruv zdar…

reagovat
Neděle 20. července 2008 v 7:06 ® Petula
Petula

Kolega se včera vrátil z Roudna,přivezl candáta 76 cm,na rohlík při chytání cejnů.

reagovat