Chytej.cz

Slezská Harta necteno

17.9.2007 | Petula | 789.715 zobrazení | 6.261 odpovědí

Vodní dílo leží v okrese Bruntál. Vzniklo přehrazením toku řeky Moravice, která zde protékala úzkým údolím.Ačkoliv mladý rybářský revír,ale uloveno již bylo na této přehradě mnoho trofejních ryb,převážně dravci štika,candát.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 18. července 2008 v 15:59 ® Petula reakce na …
Petula

taky jsem zapoměl,že na noční žížaly berou slušní úhoři.

reagovat
Čtvrtek 17. července 2008 v 7:17 ® Petula reakce na …
Petula

Taky jsem měl záběr od sumce,když jsem chytal candoše,ale neuvodil jsem ho.při cíleném lovu sumců zatím ani ťuk.

reagovat
Čtvrtek 17. července 2008 v 1:47 ® rgb23 reakce na …
rgb23

Asi jdou, za poslední 2 vycházky na candáty na těžko na okounka jsem měl 2 záběry sumce. S vlasem 25 a udicí na candáta toho ale moc se sumejšem vykouzlit nejde. Jeden po pár metrech zalehl, druhý se sice nechal vodit, nakonec ale zdeformoval a zlomil háček jak párátko… Kluci teď tahali sumečky kolem 40cm na vláčku od meziny hned za tabulí zákazu lovu jak slepice na žížalu… Že by ale někdo letos vytáhl velkého jsem zatím neslyšel.

reagovat
Středa 16. července 2008 ve 22:06 ® novacek
novacek

Petula vím že tam minulý výkend naproti rázovské zátoky někdo vytrvale (cca2.5h)vábil,ale pravděpodobně bez ůspěchu.Třebas si to přečte a něco napíše.Doufám

reagovat
Středa 16. července 2008 v 11:15 ® Okounek23

V čera na Hartě s kámošema chyceno hafo okounů od té nejmenší velikosti, až po 30+ na rybičky parádní chytání. vše puštěno. Potom jsem přezbrojil na popa a po několikátém náhozu do něho pod nohama praštil okoun 40cm. Tak rychle vyháčkovat a pustit a znova nához. No a u potopených větvich prás do popa štika 40–45cm bez lanka to byla parádní přetahovačka plná výskoků. No nechal jsem si ji tam Někdy přístě si pro ní zajdu. Suma sumárum s Hartou plná spokojenost:)

reagovat
Středa 16. července 2008 v 11:04 ® Petula reakce na …
Petula

neví někdo,jestli jdou na hartě sumci?

reagovat
Úterý 15. července 2008 v 10:51 ® Petula reakce na …
Petula

Červenec je rok co rok na hartě zakletý,snad je to tím,že dravec má dostatek potravy a kapři jsou plní řas ze dna.chystám se tam za týden,ale raději si nic od toho neslibuji,ales­poň,že je tam božský klid,i to je dnes vzácností.a o to v podstatě taky u tohoto sportu

reagovat
Pondělí 14. července 2008 v 18:17 ® sajmon reakce na …

v neděli jsem se také vrátil z Harty. Byl jsem v Rázovské zátoce od pátku a za tři dny 3 malí kapříci, z dravců pár malých okounů a na vláčku mi spadl sumík, jinak nic moc.

reagovat
Pondělí 14. července 2008 v 0:29 ® rgb23 reakce na …
rgb23

jj, byl jsem předevčírem vláčet kousek za „divadlem“, hrůza a děs! Za slabou hoďku 12 vázek. Na břeh se podívalo 8 utržených krmítek včetně návazců s háčky. Zlatá pletenka:-)

reagovat
Pondělí 14. července 2008 v 0:05 ® novacek reakce na …
novacek

Já byl taky na Rázové,ale v pravo od zátoky. Celkem 4 jízdy od menších kapříků a 1 pořádná,ale zajel do chumlu vlasců.Tk počítám,že na Hartě se bez šnůry asi neobejdeme.To je můj názor.
A nebo vzít šnorchl a nůž.

reagovat
Neděle 13. července 2008 ve 23:40 ® Petula reakce na …
Petula

dnes jsem se vrátil,totální propadák.

reagovat
Čtvrtek 10. července 2008 v 7:35 ® Petula reakce na …
Petula

Dnes vyrážím,zkusím zátoku v Razové,budu tam do neděle,tak jsem zvědavý na výsledek.

reagovat
Středa 9. července 2008 v 7:20 ® Petula reakce na …
Petula

na hartě je mírný pokles vody,je čistá,zatím bez sínic.ryby berou jak kde,kapři jen sporadicky,možná ochlazení je probudí k životu,na rybku na dno začínají potahovat raci.

reagovat
Neděle 6. července 2008 ve 14:12 ® rgb23
rgb23

na přítoku snad ani zelená nebude:-) ale je hodně bahna na dně.

reagovat
Neděle 6. července 2008 ve 13:02 ® Hora
Hora

A není tam už zelená voda?Já ji tam nemusím mít.

reagovat
Neděle 6. července 2008 ve 2:04 ® rgb23
rgb23

Tak jsem byl okouknout přítok u mostu od Valšova, ubylo zas dost vody. 3 candáti, nej. 60cm, pár kudel, jeden okoun.

reagovat
Sobota 5. července 2008 ve 21:30 ® inspo

no ja byl na Hartě jednou loni a vůbec se mi nedařilo…já prostě nemám rád velké vody

reagovat
Sobota 5. července 2008 ve 14:39 ® petta15 reakce na …

čaute nevite někdo jak to jde v leskovci

reagovat
Sobota 5. července 2008 ve 14:28 ® sajmon reakce na …

no je fakt, že letos ti candáti moc nejdou.Ale určitě to přijde, hlavně v srpnu je to většinou už dobré na lov candáta,zítra pojedu na Hartu tak se pak ozvu jak to bralo.

reagovat
Sobota 5. července 2008 ve 12:51 ® Hora
Hora

Petula>jaký je stav vody na Hartě?Chtěl bych tam o volnu zajet na celý den.Když tak osobku.Díky.

reagovat
Sobota 5. července 2008 v 7:26 ® Petula reakce na …
Petula

byl jsem očíhnout novou pláň,nic moc.kapři šli,ale candát vůbec.kolem sedící rybáři se shodli,že od zahájení je to s candáty bída.

reagovat
Pátek 4. července 2008 ve 13:38 ® petta15 reakce na …

čaute nevite někdo jak to jde v leskovci jedu tam na dovču a nefim jak to tam bere

reagovat
Středa 2. července 2008 v 8:26 ® Petula reakce na …
Petula

Harta je velká voda a ryby je třeba najít,někdo to štěstí má,jiný ne,ja ho zatím jen pokouším.

reagovat
Úterý 1. července 2008 ve 22:54 ® rgb23 reakce na …
rgb23

málo záběrů? včera na přítoku v Pláni ve dvou lidech za ani ne 2 hoďky 6 candátů kolem 50, 2 štiky, pár okounů. Sice dorostenci, ale řekl bych že na vláčku i rybičku jdou pěkne. Vytáhnout už jsem viděl 62, 68, 73, 83. Z věrohodných tamtamů vím i o dalších podobných kouscích. Ti větších se tahají třeba naproti Karloveckému zámku směrem k Razové a  mezi Roudnem a Leskovcem. PS: to „snad každý večer“ byla lehká nadsázka… je to opravdu hodně o místech, počasí atp. :-)

reagovat
Úterý 1. července 2008 v 10:11 ® Petula reakce na …
Petula

souhlasím,tu a tam se splete nějaký mrňous,ale velkého jsem ještě letos neviděl vytáhnout a záběrů je velmi málo.

reagovat
Pondělí 30. června 2008 v 16:57 ® sajmon reakce na …

No nevím, jestli se tahají candáti 60 – 80 cm každý večer. Byl jsem tam ted 4 dny a největší candoš měl 54 cm,možná že berou jen v některých místech na Hartě,ale tam kde jsme byly tak ne. Každou noc někdo vláčel nebo měl nahozenou rybku ale,o tak velké candáty jsme nezavadili

reagovat
Pondělí 30. června 2008 v 7:34 ® Petula reakce na …
Petula

Jde vidět,že ryby berou různě a na různých místech.S kapry mám dobrou zkušenost chytáním u břehu na splávek 2–3m hloubka.Jdou takhle všude,kde jsem zatím na hartě chytal.Ti co to perou do dálky se to ani nehne,co má kapr hledat v deseti metrové hloubce,voda je tam chladná.Dravci,kde najedou candoši a jsou při chuti,tam berou,mně se tento okamžik zatím letos vyhýbá.

reagovat
Pátek 27. června 2008 v 1:17 ® rgb23 reakce na …
rgb23

No já teda nevím, ale oproti minulým týdnům, kdy to fakt moc nešlo a šli dobře asi jen úhoři , posledních 14 dní je to paráda. Candáti 60–80 cm se tahají snad každý večer – na vláčku i bobkařům na medovky, ti menší berou i přes den, karpři jdou taky pěkně, akorát štiky jsou spíš dorostenky.

Po té včerejší bouřce je voda ještě trošku přikalená, ve vodě je spousta polámaných větví a kdejakého „bordelu“.

reagovat
Čtvrtek 26. června 2008 ve 21:32 ® manas reakce na …
manas

to je divne bratranec tam je už cely tyden maji lodku k dispozici a chytli ve dvojko jenom dva kapry kolem 50cm jinak vubec nic s dravci maš pravdu ti nejdou. ja tam jedu na vikend tak sem zvědav

reagovat
Čtvrtek 26. června 2008 v 7:29 ® Petula
Petula

Zdravím po dlouhé době.Harta,plný stav,průzračně čistá voda,kapři berou,dravcům se zatím nechce.

reagovat