Chytej.cz

Pouštíte velké ryby ?!? necteno

31.8.2007 | Pepa Kreidl | 8.782 zobrazení | 67 odpovědí

Už dlouho jsem přemýšlel,zda má nějaký smysl pouštět velké ryby,například u nás se smí kapr brát od 45 cm do 60 cm,protože místní zastupitelstvo si myslí,že kapr nad 60 cm se vytře,ale jakou mají malí kapřící šanci přežít,když jsou zde okouni a štiky ?Proto sem napište své názory,zda si myslíte zda by se trofejní a velké úlovky měli pouštět,nebo by měli být ponechány.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 3. září 2007 ve 13:00 @ ???

určitě by se měly pouštět.přece jenom ne ni na těch vodách tolik těch trofejních ryb.

reagovat
Pondělí 3. září 2007 v 9:34 ® acid23

Beru si od vody jen něco a mám své míry:Po,Li,Pd,Si-35+,Candát55+,štika 60+,mník50+,o­koun30+ nic jinýho bych si od vody neodnesl,krom nástražních rybek.

reagovat
Pondělí 3. září 2007 v 8:45 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

jiris: Ty jsi fakt neskutečnej :-) Odpovíš za mne a pak to chceš odůvodnit. NEHUL TO!

reagovat
Pondělí 3. září 2007 v 7:37 ® Pepa Kreidl

Bigmake-měl asi 10 cm.to je velky ?

reagovat
Pondělí 3. září 2007 v 0:27 ® BigMike reakce na …

Pepa Kreidl: kolik měl? Jestli máš normál podběrák, tak to byl český a možná světový rekord! Takový „švec“ se jen tak nevidí!!!

reagovat
Neděle 2. září 2007 ve 23:51 ® jiris
jiris

Bobo / beztak si mel na mysli neco v tom smyslu, ze mlada ryba ma kvalitnejsi jikry nez prestarla a podobny …, mas to podlozeno?

reagovat
Neděle 2. září 2007 ve 23:32 ® BigMike

Sakra, už mě to ani nezná a po čase tady zase něco plácnu:) Já takové dilema nemám:) Když chytím candáta přes 70,trofejní kousek to není,doma je svátek a pánev nažhavená,to samé o štice přes 70 a mírového sumečka jsem viděl naposledy předloni.Takže jsou otázky a dilemata,která jdou prostě mimo mě! A kdybych tedy čistě teoreticky něco velkého chytil,vzal bych to!Tolik barbar BMike!

reagovat
Neděle 2. září 2007 ve 23:24 ® Robur
Robur

Bobo, klidně mě pouč, třeba na srazu, já bych s Czudkem souhlasil, že 10kilová jikrnačka dá víc vajec než 2kilová. taky jsem ale slyšel, že třeba 50 potočák toho mnohem víc sežere než vyprodukuje. Tak názory sem…

reagovat
Neděle 2. září 2007 ve 23:22 ® BigMike
reagovat
Neděle 2. září 2007 ve 23:02 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

Jiris: Miluji, když někdo ví lépe než já co myslím. Na nesmyslnou demagogickou otázku, která nemá s mým příspěvkem NIC společného, nereaguji.

reagovat
Neděle 2. září 2007 ve 22:59 ® jiris
jiris

BoBo – vim jak to myslis, ale vazne si myslis, ze 40 cm candat ubrani hnizdo lepe nez 80 cm?

reagovat
Neděle 2. září 2007 ve 22:54 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

Czudko: „+ se lepe vytiraji a tudiz prinasi dalsi moznosti lepsiho zarybneni“ – To jsi sebral kde?

reagovat
Neděle 2. září 2007 ve 21:52 ® Czudko
Czudko

Muj nazor je takovy, ze by horni stanovena mira je „zbytecnost“. Porad si rikam, ze ten kdo chodi na ryby ma rad prirodu a snad neni uplnej sadista a dokaze pochopit, ze kapr 80+ je navic vetsinou uz stejne nevhodny k jidlu stejně jako velky sumec. To jsou kusy ktery patri zpatky vode uz z nize uvedenych duvodu + se lepe vytiraji a tudiz prinasi dalsi moznosti lepsiho zarybneni. Sam ryby moc nejim, ale sem tam si nejakou od vody odnesu, ale rozhodne to nejsou prckove, ale ani zadny precpany prasoryby. Proste nepotrebuju mit mrazak plny ryb. Vetsinou tam jedna je a vydzi tam tak 3 mesice nez se dostane do jidelnicku. Takze za rok jich odnesu opravdu jen par a to jeste nerad. Mam rozhodne lepsi pocit, kdyz rybu vracim z5 vode a zadam ji at mi posle na hacek mamku s tatkou :-)) ) Na druhou stranu vyzaduje pomerne velke znalosti, usili a trpelivosti dostat velkyho kapra… navic vse spojene s vyrobou boilie, zakrmovanim, stoji take nemale penize a tak by rybar mel mit pravo si trofejni rybu odnest – pokud je to jeho pocit odmeny. Moje zkusenost je takova,ze Ti co opravdu trofejni ryby chytaji cilene, chytaji stylem „chyt a pust“ a Ti co je chytnou nahodou, ..... kolik jich je a kolikrat za zivot se jim to podari???

reagovat
Neděle 2. září 2007 ve 20:46 ® Chose
Chose

Já už pouštím převážně všechny.Vždycky když přemýšlím že si vezmu rybu tak si představím že za chvíli bude z tohohle krásnýho pstruha jen kus masa a veškerý choutky mě přejdou.letos mám ponechaný 3ks a stačí :-) Vím že to není odpověď na zadanou otázku ale já to mám prostě takhle. :-)

reagovat
Neděle 2. září 2007 v 15:08 ® Mirek reakce na …

Prichy: Jo, to se taky budu muset naučit, ale bojím se, že už jsem na to moc starej…

reagovat
Neděle 2. září 2007 ve 13:45 ® regulus reakce na …
regulus

Na 99,9% Ježdík obecný

reagovat
Neděle 2. září 2007 ve 13:41 ® Pepa Kreidl

Cau kolegove,rano sem chytil tuto rybu a nevim co to je,nevite to nekdo ?

reagovat
foto/forum/2007/th-img2381.jpg
Neděle 2. září 2007 ve 13:03 ® scootrovka
scootrovka

No tak nevím jestli je to tím že jsem ženská ale já pouštím skoro každou rybu at je malá či trofejní.A trhá mi to srdce když tu rybu musím vzít jelikož jí někomu slíbím.Pro mě i kapr přes 50 je malý a kmitá zpátky do vody.Dám mu pusu a pořeji hodně stěstí.A rybyčka si mrskne ploutví,zamává a je pryč.To je ten nejhezčí pocit jaký znám.Dát rybě svobodu.

reagovat
Neděle 2. září 2007 v 10:07 ® MartinCigi
MartinCigi

Velke a trofejni ryby by se mely poustet.Uz jen proto,ze takovou trofejni rybu muzes chytit treba za rok znovu a tim padem bude zase vetsi a udela ti znovu a znovu velkou radost.Ale nadruhou stranu je mensi zlo si tu rybu vzit a sezrat ji,nez ji narezat kachnam a nebo prodat do nejakeho soukromeho reviru,nebo vymenit v hospode za par piv a cigara!!!Takovy rybare strilet!!!Ja osobne mam svoje miry,ktere dodrzuju.A ridim se heslem chyt a pust.Ale ne ortodoxne.Nejakeho toho kaprika si od vody taky odnesu.

reagovat
Sobota 1. září 2007 ve 23:29 ® vsetinek

Já mám obrovské štěstí že trofejní ryby nechytám. Ale mám stanovené nějáké svoje míry, kterých bych se asi v případě ulovení držel. Otázka je, co bych dělal, kdybych u sebe neměl foťák a tu rybu si nemohl vyfotit. Mluvím teda hlavně o štikách, candátech, bolenech a okounech. Velkého sumce bych s mojím nadobíčkem nevytáhl a na kapra když jdu, tak na naši malou vodu, kde má horní míru a tím je vše vyřešeno.

reagovat
Sobota 1. září 2007 ve 22:52 ® Tomash
Tomash

spíš ne, záleží na okolnostech a na druhu ryby

reagovat
Sobota 1. září 2007 ve 21:41 ® Prichy reakce na …
Prichy

Mirek: kaslu na to, co si kdo mysli, je to jeho vec (stejne jako moje)

reagovat
Sobota 1. září 2007 v 15:10 ® Mirek reakce na …

Prichy: Tvé příspěvky budiž oficiálně prohlášeny nesmrtelnými. Jsi Bohy předurčen zasednout v senátu.

reagovat
Sobota 1. září 2007 ve 12:18 ® Lukas 5 reakce na …
Lukas 5

Já pouštim všechny jak malý tak velký a je to krásnej pocit když ti z rukou odplouvá štika přes 80cm a nebo pořádně vykrmenej okoun Chyť a Pusť zní moje heslo ale na vánoce si kapra chytnu to jo.

reagovat
Sobota 1. září 2007 v 0:19 ® Prichy reakce na …
Prichy

bobo: aj, chybi tam „pro“ metodu.......­....ale je to fuk, je to ode me spis takovy pokus o suchy humor. ( jako vzdy byla myslenka o neco rychlejsi :-/)

k otazce: dle me tez ne…(vyjimky pripoustim)

reagovat
Pátek 31. srpna 2007 ve 23:43 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

Příchy: Ještě doplním: Jednotlivá slova chápu :-)

reagovat
Pátek 31. srpna 2007 ve 23:42 ® BoBo-Falknow
BoBo-Falknow

K otázce – ne

Příchy: Tuhle větu jsem úplně nepobral:

Osobne jsem metodu, kdy se neresi dusledek, ale pricina (jak by tomu ovsem melo byti, pri reseni jakehokoli problemu!!!).

reagovat
Pátek 31. srpna 2007 ve 21:39 ® Shadowhunter
Shadowhunter

No ja bych strilel za to kdyz vidim ze nekdo zmasil sumce 2m+ takove ryby je fakt skoda k cemu to ten clovek ma, vzdyt takova ryba nemuze byt ani jedla … musela tam zit dlouho nez vyroste do takovych rozmeru a pak ji nekdo klepne za usi…s kaprama nad 80cm bych to udelal taky tak ze by se meli poustet…neni o tom tu rybu zmasit ale proste rikejte si co chcete ale nejkrasnejsi na cele rybarine je ten souboj s takovou trofejni rybou…celkem se i divim lidem co zerou kapry 90+ to asi nikdy nepochopim.

reagovat
Pátek 31. srpna 2007 ve 21:26 ® jiris
jiris

Vsechny krome KAPRA, toho beru domu.

reagovat
Pátek 31. srpna 2007 v 19:13 ® kopi
kopi

Pouštim všechny a mam klid.

reagovat