Vyhledávání
míra okouna
21.6.2007 | ??? | 34.700 zobrazení | 273 odpovědí | upravit
chtěl bych si domu vzít okouna a chci se zeptat jak velkého ookouna si berete domu, od kolika cm
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 5. listopadu 2007 v 18:28 ® Piranha reakce na …
-
Tomiku, to je zajimavy, nedavno tu tato diskuze byla a ja jsem napsal nazor na to, ze by mira okouna mela bejt jen na nekterejch revirech .Jen tam, kde je okoun premnozen a kazdej tady po mne hazel kamenim za to, ze sem rekl, ze okoun je dobra ryba a ze je jim a ze si jich vezmu treba 7 kdyz maj okolo 30.To se tady par pánů rybaru mohlo posrat a ty tu mas ted svazany okouny a nic.V poho nevadi to nikomu.Mne to neva je to pro mne plevel a nic vic, ale krasnej a sportovni plevel.
reagovat - Pondělí 5. listopadu 2007 v 18:00 ® Tomik
-
dam – u nás jsou revíry kde o okouna nezavadíš. Pak jsou revíry kde je jich jak sr*ček ale jejich velikost nepřekročí 20cm. Tak se aspon s Jarrynem snažíme malinko míchat krev a okouny z pstruhovek vozíme na MPéčka. Tuhle sme převezli z jednoho výlovu asi tak 1000 okounků do jednoho revíru, doufám že se alespon něco uchytí.
reagovat - Pondělí 5. listopadu 2007 v 17:52 ® dam reakce na …
-
Tomík – ty zločinče…v pohodě, já jsem taky bral dřív ryby, mám je rád do dneška…pouze si je radši koupím…časem to člověku dojde, že když si ty ryby odveze, že tam nové nepřičaruje, a pak může už jen nadávat sám sobě, že se nemá čím bavit
reagovat - Neděle 4. listopadu 2007 v 19:37 ® jarryn21 reakce na …
-
Ty sketo, Ty liško podšitá, tak ty takhle masíš!!! Jestli se mnou náhodou neházíš ryby tajně do kapes ,jak to dělal Satanáš.Za to nasadíš dalších 1000 ks okouna a sám!!!To je tvůj trest!!!
reagovat - Neděle 4. listopadu 2007 ve 12:55 ® Tomik
-
Alivio> Ty chmejde. A že jsi mě prosil abych Ti dal alespon na okousání ploutvičku se nepochlubíš vid?
reagovat - Neděle 4. listopadu 2007 ve 12:40 ® Shrek reakce na …
-
Tomik: s tim sebeobhajováním se trošku krotil.Na Dobré Vodě jsme Tě viděli jak žereš kapra 63 cm za syrova a taky ses neomlouval
reagovat - Neděle 4. listopadu 2007 ve 12:39 ® Tomik
-
Ještě bych chtěl podotknout že je to zrovna případ vody, kde jsou mraky okounů velikosti 20–25 cm. Větší neee…takovej nájezd dělám maximálně jednou, dvakrát do roka…Jsou neuvěřitelně dobrý:))
reagovat - Neděle 4. listopadu 2007 ve 12:37 ® Tomik
-
jarryn> já občas zhřeším…
reagovat - Neděle 4. listopadu 2007 v 0:32 ® jarryn21 reakce na …
-
U nás jich je málo.Žalostně málo.Nebylo by to snad tím, že si občas někdo něco veme domů, ale že se nevysazují.Prostě na svazovce se tato ryba opomíjí.A tak nezbývá než chodit po soukr.výlovech a shánět pracně novou krev.O nějakých trofejích"zatím" nemůže být řeč.Ale na všem se začíná pracovat.A já doufám, že se to zlepší.Jinak k míře této ryby,záleží na každým z nás jakou si určí.Já s Tomikem je pouštíme.A ne jen u nás.
reagovat - Čtvrtek 27. září 2007 ve 13:04 ® Mary
-
jhok: na chipsy stačí pěticentimetrový, aspoň 20 ks. Na Slovensku je nečístí, nekuchaj, nechaj s hlavou pečou celé.
reagovat - Čtvrtek 27. září 2007 ve 3:15 ® regulus reakce na …
-
Taky slovo do pranice.
reagovat
V dobách dřívějších bývalo na revírech kam chodím chytat okounů poměrně dost, dalo se říct, že se to okouním potěrem jenom hemžilo. Snad kromě loňska, kdy možná vlivem záplav jakoby zmizeli, je okouního potěru stále poměrně dost. Větší kousky myslím tím 25–35 cm se sice ne jako na běžícím pásu, ale přece jenom daly poměrně často chytnout. Pokud se těch kapitálních, myslím tím 40+ týká, tak těch jsem už tak moc neviděl. Je sice pravda, že mám na kontě jednoho, co mu do půl metru scházel centimetr, je to už ale asi 25 let, nicméně na živo jsem další podobný kousek neviděl, pár těsně okolo čtyřiceti. Před mnoha lety, mi jeden starý rybář říkal, že je dobré čas od času převézt několik okounů z revíru na jiný revír, aby se prý oživila krev. Tvrdil, že pokud se to nedělá, tak po určité době se začnou rodit okouni, kteří nevyrostou víc jako 20–25 cm. Netuším co je na tom pravdy a docela by mě zajímaly vaše názory. Moje osobní hypotéza je taková, že velikost okounů je přinejmenším lehce závislá na vodě kde žije. Na větších řekách a v přehradách obvykle dorůstají větších velikostí. - Čtvrtek 27. září 2007 v 1:25 ® DEATH
-
Slovo do pranice, trochu out of topic. Já si myslím, že kdyby u nás na Otavě v Písku nechali okouna hájenýho jeden rok. Tak by to jen prospělo. Máme tu no.. kvantitu? To snad ani ne.. ale pořád je jich víc ve velikosti nic a půl. Než pár větších což je cca 25+ . Jasně, dost lidí by nadávalo, že je to nástražní rybka, nebo perfektní na másle. Jenže jestli to konkrétně tady půjde takhle dál, tak nejdřív budou jen mrzáci malý a pak se na okiše budu koukat v knížkách.
reagovat - Středa 26. září 2007 v 9:16 ® dam reakce na …
-
Jiris – mám takových plánů, ale práce je proti…ještě týden a snad bude líp, jinak můžu dojet kamkoliv Prichy – zkus občas nasadit, uvidíš jak tě to zahřeje na duši…u vás je určitě taky mnoho míst, kde je spousta malých okasů a je jich tam až moc…přesaď je, budou se mít líp než se statisícemi bratříčků
reagovat - Úterý 25. září 2007 v 16:36 ® Prichy reakce na …
-
jiris: ok, tak uz jen 99
reagovat - Úterý 25. září 2007 v 16:32 ® jiris
-
Prichy / poslu Ti jednoho postou. Dejve, tak kdy neco podnikneme
reagovat - Úterý 25. září 2007 v 16:27 ® Prichy reakce na …
-
dam: jenze my tu miru nepotrebujem asi zkusim udelat to co ty…pokud najdu nekoho, kdo mi pomuze alespon stovku okysu nachytat.
reagovat - Úterý 25. září 2007 v 16:20 ® dam reakce na …
-
jiris, prichy – hlavně, že my si rozumíme, hahaha
reagovat - Úterý 25. září 2007 v 15:32 ® jiris
-
Piranha / jeste chvili budes psat, a nakonec z tebe vyleze, ze je poustis vsechny.
reagovat - Úterý 25. září 2007 ve 12:00 ® Stanleysch
-
Jako docela malý klouček sem jedl okouny z udírny. Nachytal je můj děda. Ten mě vlastně nakonec přivedl k rybařině. Když chytnu okouna dnes já- pouštím. Je to pro mě naše nejkrásnější ryba.
reagovat - Pondělí 24. září 2007 v 19:01 ® Piranha reakce na …
-
lukas 5:a ty si myslis ze ja si vezmu vsechny ryby co chytim a snim je?BLBOST.Ja ryby take poustim vydal sem nekolik clanku do rybarstvi a kapromanie vsechny kapry co jsem chytil jsem pustil a ty velky mam dodnes na fotce mel jsem i sponzory.Proc jsem skoncil s kaprarinou?To je na dlouho to bych ti mohl rict treba nekdy u piva.A to ze si vezmu nekdy okouna domu tak to neni nic spatnyho, vis kolik lidi si vezme mnika nebo hlavatku a je to ooooomnohem vzacnejsi ryba nez okoun, kterej je dodnes RS veden jako plevel.Ja ho jako plevel neberu je to krasna ryba ale i bohuzel chutna tak proste uz je to tak a jinak to u mne nebude, chytam okouny poustim okouny a i obcas jim tak mne zazaluj.
reagovat - Pondělí 24. září 2007 v 18:14 ® Tomash
-
40cm a není co řešit
reagovat - Pondělí 24. září 2007 v 17:59 ® skwor
-
Lukas 5: Takhle by na Berounce mělí končit okouni všichni. Moc jich tam bohužel není…
reagovat - Pondělí 24. září 2007 v 17:14 ® Prichy reakce na …
-
dam: 99% lidi stejne nepremysli, jestli tam v ty vode neco bude nebo ne… clovece, chytam, a co se mi nestane, chytil jsem zlatou rybku, ta rika, muzes si prat jednu z veci, bud budes mit do konce zivota mrazak plny ryb nebo muzes do konce zivota ryby chytat, kochat se prirodou a na rybach se totalne uvolnit, zapomenout na vsedni starosti, pokecat s prateli, nebo si uzit samoty…
vybral jsem si to druhe
Neee, je to samozrejme sen, kterej jsem si ted vymyslel, za me tedy radsi ryby chytam nez kucham a dost dobre si nedokazu predstavit, ze prijde nekdo a rekne dost…rybniky jsou prazdne, konec zapasu.
dost mozna, ze na nekterych revirech to uz je tak trochu znat, ze je nas proste moc
reagovat - Pondělí 24. září 2007 v 17:07 @ ???
-
hadate se jak mali deti,beru nebo neberu.! priste sem ty fotky nedavej,nebo ti budou zase zavidet…
reagovat - Pondělí 24. září 2007 v 16:45 ® dam reakce na …
-
Piranha – to se mýlíš, já jím ryby rád, jen si je radši koupím a nebo baštím ty, co tam jsou kvůli tomu…a navíc dost čast ryby nasazuju ve svý vlastní režii, okounů asi nejvíce…zkus to taky, třeba změníš názor na určitou rybožravost versus pěkné zachytání každou sezónu…
reagovat - Pondělí 24. září 2007 v 15:56 ® Lukas 5 reakce na …
-
Piranha-Já ryby jim (na vánoce kapra) kaprů je všude mraky.Ale zkus pustit nějáký jiný ryby koukni na tu fotku okoun 35cm z Berounky a jak dopadl je vidět z fotografie a takhle končí Velká většina ryb které ulovim
reagovat - Pondělí 24. září 2007 ve 13:31 ® Piranha reakce na …
-
zap 1. sem nepsal ze sem je nachytal ani sem nepsal ze sem je jedl, rikam to ze zkusenosti jinych, proste prej je to pochoutka a za druhy ja pod 25 neberu a uvital bych nad 35 poustet pro trofeje a ze ty ryby nejis tak to je tvoje vec ja si obcas dam , zakon mi to nezakazuje a mam je rad
reagovat - Pondělí 24. září 2007 v 10:06 ® dam reakce na …
-
Prichy – tak koukám, že pár lidí nepochopilo o čem je sportovní rybolov.....nikdo nebrání Piranhovi a lucioperce69 si brát ryby…jen mě příjde docela čuňácká fotka s takhle vyrovnanými mrtvými okouny. To je už opravdu nenažranost. Pokud bych toto já provedl po každé vycházce, tak jsou revíry, které jsou už totálně vydrancované…tady už nejde o míru, ale o etiku…ta je spoustě lidem hodně vzdálená…jen se utěšuju, že jim to časem taky dojde…tady nejde ovšem jenom o okouna, ale o všechny druhy ryb a ty Piranho, začni číst taky knížky jiný, je vidět, že sečtělý člověk nemusí pobrat hned všechno moudro. Pěkný den všem SPORTOVNÍM RYBÁŘŮM
reagovat - Neděle 23. září 2007 ve 20:25 ® Lukas 5
-
Piranha-Nejdřív píšeš že si nachytáš 2 kila malejch okounků a pak píšeš že okoun 35cm je trofejní ryba tak jak chceš chytat pětatřicítky když je vymasíš už na grundlích.Já pouštim ryby(okouny)ať malý nebo velký úplně všechny
reagovat - Neděle 23. září 2007 v 19:58 ® Prichy
-
no jasne, to uz se tu probiralo…nic neni uplne jednoduche
reagovat