Vyhledávání
míra okouna
21.6.2007 | ??? | 34.760 zobrazení | 273 odpovědí | upravit
chtěl bych si domu vzít okouna a chci se zeptat jak velkého ookouna si berete domu, od kolika cm
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Neděle 23. září 2007 ve 13:56 ® lucioperce69 reakce na …
-
prichy tohle je bezpředmětná diskuse co se týče okouna muselo by se nahlížet na každej jednotlivej revír samostaně. Příklad z mého okolí:V našem revíru je asi 25 sportovních vod. Na jezeře(rozloha 55 ha) dorůstají okouni opravdu kapitálních rozměrů není jich tam moc ale sou, loví se jich spousta kolem těch 25 a nebudu lhát 90% si jich rybáři odnesou tím se tak často nevytřou a nepřemnoží se, ale hned vedle je rybníček(2,5ha) kde je problém chytit okouna většího 20 cm chodím tam dost často a ete se mi to nepovedlo není to tím že by se zde okouni vraždili a neměli šanci dorůst. řekl bych že je genetický prostě jich je tam moc a vzájemným neustálím křížením prostě zakrněli. a ted si vem kdyby si všude zaved míru okouna vyší než 25 cm časem by se vzájemným křížením způsebeným tím že ve vodě zůstavají okouni schopní se vytřít třeba i čtyřikrát než dosáhnou zákoné míry za 3 možná 5 a nebo možna až 10 let by i jezero dopadlo jako ten malej druhej rybníček vedle mraky okounů ale žádnej přes 20cm. To je podle mě největší problém, schopnost přirozeně se vytřít v takovém množství že je to naškodu to je celej můj názor na věc když míru okouna tak max. 25 cm a to jen na některejh větších vodních plochách
reagovat - Neděle 23. září 2007 v 11:10 ® Prichy
-
prave tech 25-tek je skoda.....
reagovat - Neděle 23. září 2007 v 10:55 ® Piranha reakce na …
-
DUDU: hele v poho proste mi to prislo jako by se z okounu delal vyhynulej druh, okoun se nenasazuje, proto ze se vyborne prirozene mnozi a nekde az na tolik, ze je z nej likvidator, ja ryby nezeru porad, proste mam chut tak si chytnu a co se tyce miry rikam souhlasim s mirou okouna a to na 25, pokud by mela teda bejt.Ale v tom pripade by mne neprekvapila ani mira plotice nebo oukleje.A jinak jestli sem byl na nekoho nejak vulgarni, tak se omlouvam.
reagovat - Neděle 23. září 2007 v 10:28 ® dudu
-
Piranha- já jsem celkem tolerantní, ale vykoledoval sis to nařčení svým příspěvkem s grundlemi sám
lucioperce69– já zase znám revíry, které nejsou „přeokounované“ , jsou tam i 40+ a přesto se tam masí mimina. Už to tu v diskuzi padlo, bylo by potřeba posuzovat zvlášť každý revír.
Okouna se vždy zastanu, kdo má rád ryby ať si dá kapra, ten se nasazuje všude
reagovat - Neděle 23. září 2007 v 10:07 ® Piranha
-
pepovi: pepo okoun 35 uz je trofejni ryba, ta by mela bejt poustena aby sis ji mohl zase povodit a mit znovu zazitek, ale myslim si ze kdyz nekdo si chce vzit okouna domu a to je normalni, tak by nemel bejt nařknut ze je nenazranec.Proste mam rad ryby no, kolik lidi na tomto servru si da rybu aspon polovina a co se tyce teda te miry tak rikam jak kde a jak mozna jaka.Na pstruhovce jak chytnes okouna treba 45 tak i kdyz ho nechces, tak ho musis treba zahodit do chrosti,nechapu to ale pochopim ten smysl ze likviduje pstruhy a jiny salmonidy a to je i na mimopstruhovkah tam sou zase kapri stiky a jiny ryby.
reagovat - Neděle 23. září 2007 v 9:53 ® lucioperce69 reakce na …
-
neblázni dudu fakt měli od 25 do 28 cm a míru okouna bych na některejch revírech zaved ale je fakt že někde se pres okouny neprokoušeš k candošum a štikám tak tam bych to zase bylo asi passé nemyslíš. Musim souhlasit s piranhou na labi(samozřejmě nn všude musíš vědět kam jít) tak nachytáš klidně 50 okounů za 2 hodinky lovu. jj a koš je prázdnej
reagovat - Neděle 23. září 2007 v 9:37 ® dudu reakce na …
-
lucioperce69– ti ještě menší než tady ti malí okounci jsou v tom koši, ne?
reagovat - Neděle 23. září 2007 v 7:58 ® lucioperce69 reakce na …
-
tak jen tak pro zajímavost bych byl rád kdyby mi Dudu ukázal kerej okoun je menší než 25 cm(je to ta samá fotka akorát detailně)
reagovat - Neděle 23. září 2007 v 7:51 ® lucioperce69 reakce na …
-
To all: nechtěl sem se do toho míchat ale když je tady řeč a míře okuna a narážíte na to foto z nonstopu tak pod piranhou neni ani jeden okoun kerej by měl míň jak 25 cm takže by mu asi míra okouna 25 cm a hlady by neumřel, ale nadruhou stranu nechci jenom piranhu obhajovat některý výrazi na adresu kolegů z chytej ..... divim se piranho styď se
reagovat - Neděle 23. září 2007 v 5:34 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
Piranha: Uklidni se.
reagovat - Sobota 22. září 2007 ve 23:38 ® Prutos reakce na …
-
@ Piranha: Na to, že tu nikoho neznáš seš docela voprsklej. Nazývat Regula tajtrdíkem a Dudu hlupákem…
reagovat
A kdyby jsi znal trochu rybářství, věděl bys, jak to se stavem okouna na většině našich vod vypadá.. - Sobota 22. září 2007 v 19:24 ® dudu
-
To sme si nerozuměli, nemyslel sem že seš nenechavec, ale nenažranec, a to je rozdíl
reagovatJeště něco napiš, co ses dočetl o „škodlivých rybách“,ať se poučím. Ale piš jako normální člověk, ne jak Hrabal.
- Sobota 22. září 2007 v 19:03 ® Piranha reakce na …
-
jo pred tim nenechavec jsem zapomel ne tak se za to omlouvam aby to bylo vsem jasny ale radeji pro hlupaky nejsem nenechavec tak to melo byt ok
reagovat - Sobota 22. září 2007 v 19:01 ® Piranha reakce na …
-
ty hlupaku kdybys znal trochu rybarstvi tak bys vedel ze takovej okoun je skodliva ryba pozira pludek ostatnim rybam stejne tak jako stika bolen tloust ale okoun to trochu prehani je to velkej predator a co se tyce nenazranosti tak sem clovek masozravec ale nemyslim si ze nenechavec dam si rybu pochutnam si na okounovi ale du je chytat tam kde neni vzacnej ba naopak je premnozenej a to je na dosti mistech ze se neperes tolik o cejny nebo perliny tohe sem taky nevidel leta treba nebo lina ale okuon ti skoci treba na labi z 50 nahozu 40× na prut tak si myslim ze bys toho mel nechat a zbytecne neprovokovat a radeji si precist nejakou knihu o rybach
reagovat - Sobota 22. září 2007 v 18:00 ® dudu
-
Příchy- to se mě zdá taky, navíc i taková piraňa třeba v „nonstop 2008“ toho panečku sežere
reagovat
S mírou 25cm by asi pošel hlady. - Sobota 22. září 2007 v 17:22 ® Prichy
-
Dam: mirne zacinam menit (za posledni dva roky) nazor na miru okouna, pripada mi to ze nekteri lide jsou opravdu nenazrany a pokud vymlati 25-ky jdou niz.
reagovat - Sobota 22. září 2007 ve 14:02 ® Piranha reakce na …
-
Mira okouna?no nevim.je to stejna hovadina jako by byla mira plotice, karase,perlina.nac pak bych chytal stiku, na podle miry, okouna 25 plotici 30 bo karace 35?Nacerinkovany 2 kila miniokounu to jsou vyborny grundle
reagovat - Středa 19. září 2007 ve 21:54 ® rgb23
-
Na pánev beru od cca 35 cm, podle toho, jak moc jsou vypasení. Beru všechny nad 15 cm, chovám je v zahradním jezírku, už tam mám pěknou skupinu a evidentně se jim daří, dokonce ani plaší moc nejsou.
reagovat - Pátek 13. července 2007 ve 23:15 ® Shrek reakce na …
-
Modrak:
reagovat - Pátek 13. července 2007 v 15:28 ® modrak reakce na …
-
Alivio: Nezabralo, ale nic si z toho nedělej. Webové debaty jsou ve výsledku většinou úplně o howně, proto se snažím být splachovací a místo nasertivity pěstuji asertivitu. A nebo stárnu. :o)
reagovat - Pátek 13. července 2007 ve 14:53 ® Shrek reakce na …
-
Modrak: Že by ani rýpnutí do Tvé osoby nezabralo?Asi vycházím ze cviku.Samozřejmě mám na mysli druhovou otázku problému.Proč bych si nemohl vzít 7 kg potěru plotice?Ano,vím,je to naprostá blbost a kravina,ale teoreticky to možné je.V mém případě šlo spíše o rýpnutí v rámci slovíčkaření mezi „potěrem“ a „rybou hájenou, nedosahující nejmenší lovné délky a chráněným druhem“
reagovat - Pátek 13. července 2007 ve 14:25 ® modrak reakce na …
-
Alivio: Ano, potěry jsou různé. Já znám cementový, asfaltový a rybí. Ty první dva bych v revíru nehledal a ten třetí bych ztotožnil s rybou nedosahující nejmenší lovné délky, druhově to nehodlám, při této velikosti, řešit. Otázkou však zůstáva, proč takovéto ryby cíleně lovit a jak je zapisovat.
reagovat - Pátek 13. července 2007 ve 14:21 ® Alfons reakce na …
-
Tak je to tak nepřímo – povolené způsoby lovu jsou jen na udici (na tu potěr nechytnu) a případně čeřínkováním a to předpokládám, že při použití standartní sítě se letošní potěr také nechytne, leda tak od nějakého dravce. Potěrem při tom myslým tohoročky a né ročky. No a znamená to, že do podběráku nebo jiné síťky je lov zakázán. Ale porád mám pocit, že jsem to někde četl – rozhodně to bylo v testechna přeskoušení RS, že se to nesmí
reagovat - Pátek 13. července 2007 ve 14:02 ® Shrek reakce na …
-
Modrák: 100% souhlasím, ale ani ve Tvé formulaci nevidím slovo „potěr“ v jakémkoliv pádu.
reagovat - Pátek 13. července 2007 ve 14:00 ® Alfons reakce na …
-
Pokusim se to najít, někde jsem to četl.
reagovat - Pátek 13. července 2007 ve 13:53 ® modrak reakce na …
-
Alivio: Je zakázáno přisvojit si ryby hájené, nedosahující nejmenší lovné délky a chráněné druhy. Já dodávám, že cíleně lovit výše uvedené ryby není zakázané, ale je to neetické a vyspělý, slušný a rozumě uvažující rybář to nedělá. Promiň, ale z mého pohledu je toto projevem jisté obroublosti, neúcty k rybě a k přírodě vůbec. Není přece nutné dělat vše, co není zakázáno.
reagovat - Pátek 13. července 2007 ve 13:14 ® Shrek reakce na …
-
Prosím tě,kde se to můžu dočíst,že nesmím lovit potěr?
reagovat - Pátek 13. července 2007 v 11:05 ® Alfons
-
No nesmí se lovit! Právě proto, že nejsou od sebe druhy ryb k rozeznání
reagovat - Čtvrtek 12. července 2007 v 15:51 ® DJ KATYL reakce na …
-
Sander: To beru, ale už sem viděl týpka jak si chytá s tou síťkou do akvárka. Tam asi těžko rozezná candátky. Já bych to viděl na chytání čeřeněm.
reagovat - Čtvrtek 12. července 2007 v 15:47 ® Sander
-
DJ KATYL > proč by nemohl? Akorát musíš dát bacha, abys nebral třeba malé candátky
reagovat