Vyhledávání
míra okouna
21.6.2007 | ??? | 34.697 zobrazení | 273 odpovědí | upravit
chtěl bych si domu vzít okouna a chci se zeptat jak velkého ookouna si berete domu, od kolika cm
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 12. července 2007 v 15:35 ® DJ KATYL reakce na …
-
Sander: To sice jo, ale může se vůbec lovit na řece potěr?
reagovat - Čtvrtek 12. července 2007 v 15:14 ® Sander
-
DJ KATYL >
reagovatjá nevím, kdybych si měl vybrat, tak si radši sjedu ke známému, než se půl hodiny prcat v řece s podběrákem :o))
- Čtvrtek 12. července 2007 v 15:11 ® DJ KATYL reakce na …
-
Sander: O.K. Dík za odpověď. Hned zítra to půjdu zkusit. Ještě mě tak napadlo. Potěr si mám radši sehnat od známého než ho jít lovit, co?
reagovat - Čtvrtek 12. července 2007 ve 14:48 ® Sander
-
DJ KATYL > toviže má cenu je chovat, jsou krásní. Krm červama a žížalama, rybky jsou sice lepší, ale v zimě se blbě shánějí. Mají zajímavé společenské chování, většinou jeden z hejna roste rychleji a je dominantní. Ostatní samozřejmně pustí k žrádlu až se nažere on sám
reagovatJinak potěr bych krmil normálka rohlíkem na hladině, nebo strouhankou
- Čtvrtek 12. července 2007 ve 14:39 ® DJ KATYL reakce na …
-
Chci se zeptat. Mám 100l akvárko a budu v něm mít malý potěr okounků. Tak do 7ks. Chci se zeptat, zda má vůbec cenu je chovat a čím je krmit. a když už je budu krmit malým potěrem, tak čím krmit ten potěr aby neumřel dříve jak „přirozenou okouní cestou“.
reagovat - Středa 11. července 2007 v 8:03 ® dam reakce na …
-
Prichy – podle technika by asi zimu už nepřežili, takže to bylo asi za minutu dvanáct, ale nemusí to platit všude…možná jim bylo i víc, ale u takových mrňousů to nezjistíš
reagovat - Úterý 10. července 2007 v 16:21 ® Prichy reakce na …
-
dam: jak rikam nejsem urcite odbornik, jen me by me zajimalo, jak by dopadli, kdyby jim bylo vice roku a byli zakrsli…diky za reakci
reagovat - Úterý 10. července 2007 v 8:52 ® dam reakce na …
-
Prichy – podle informací byli staří necelé 4 roky, včera jsem měl o nich náhodou opět debatu s technikem svazu a byl z toho mile překvapen, není zrovna milovníkem okounů, ale slíbil mě pomoc v dalším rozsazování na podzim
reagovat - Čtvrtek 5. července 2007 v 10:49 ® Prichy reakce na …
-
dam: zajima me, jak byli stari ti okouni, co byli vysazeni a dorostli 37cm.....overili jste to? ( bylo by to docela zajmave tema na vyzkum
reagovat)
- Středa 4. července 2007 ve 22:43 ® Cudla
-
pánové okoun kdysi míval míru ,já si to sice nepamatuji,ale četl jsem to v dobové literatuře.Byl dost vysoce ceněn .
reagovat - Středa 4. července 2007 v 19:57 ® dam reakce na …
-
Prichy – názorů je víc, ale konzultoval jsem to s našim technikem na svazu a ten tvrdí, že to je hlavně přísunem potravy. Pokud nemají co žrát, tak nerostou, asi stejně jako prase. Pár testů jsme už provedli a mám pocit, že ke spokojenosti. Nasadil jsem okouny kolem 12–15cm do rybníčku, kde se přemnožil karas a docela mě po 3 letech překvapilo, že mají od 30 do 37cm. V jejich původním prostředí bylo vzácností když měl nějaký okas 18cm, takže asi smysl to má. Ovšem tady to bylo vyjímečné přísunem potravy. Nasadili jsme i do řeky a zde jsou taky výsledky, už mají taky do 30cm…
reagovat - Středa 4. července 2007 v 15:37 ® Prichy reakce na …
-
Bobo: mas pravdu v obou pripadech, v prvnim jsem to mozna nemel spojovat v druhem by to mohlo byti preste tak jak rikas, jen treba po nekolika generacich.
Stejne to ode me byla jen takova fabulace a vice mene pohled z jineho uhlu…spis se snazim verejnosti rici, ze i to co se zda na prvni pohled jasne, muze byt jen sen
Stejne s tim vsi, ostatne jako vzdy, prd nadelame…ale za me okoun plosne miru ne.
reagovat - Středa 4. července 2007 v 9:24 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
Sander: Ony ty kočky jsou čtyři
Příchy: Nemáš pravdu v jedné věci: „Tam kde okoun dorusta 30 a vice cm se lepe i rozmnozuje“ – skvěle se rozmnožuje i tam, kde tolika cm nedorůstá, jinak by jich asi nebylo tolik, že?
Co se týče zakrnění okouna, myslím, že to není dáno geneticky, ale že je to jen přizpůsobení se místním podmínkám. A i kdyby to bylo „zapsáno v genech“, tak proč by se tam stejným způsobem nemohla „zapsat“ i zcela opačná situace?
reagovat - Úterý 3. července 2007 ve 22:46 ® Sander
-
Alivio > ty bláho, to ujde. Naše kóča spořádá max. 7ks proudníka či tlouště o průměrné délce 16cm. Ale není veliká, chudák byla zamlada asi zanedbaná, než za mnou přišla jako ztracené kotě do hospody a začla se mi lísat k noze
reagovat))
- Úterý 3. července 2007 ve 22:25 ® Shrek reakce na …
-
nedávno jsem BoBovu kočku nakrmil asi 12ti dorostencema kolem 10–15 cm
reagovat - Úterý 3. července 2007 ve 22:18 ® Prichy reakce na …
-
Alivio: jj…nemluvil jsem moc o P, tam je to jasne…byla to jen takova uvaha, jestli vubec ma cenu cpat si zakrsliky do „zdravych“ reviru kdyz dost mozna maji v DNA napsano 15cm a dost
Jo jeste k tem tatram a vyhravas na okyseme nebo prohravas?
reagovat - Úterý 3. července 2007 ve 21:01 ® Shrek reakce na …
-
Příchy: to ovšem nic nemění na tom,že na Tatrách je masim a masit budu.Prostě mi to ukládá svaz jako povinnost.Chci na P vodě chytat lososovité,ne okouny.
reagovat - Úterý 3. července 2007 ve 20:36 ® Prichy reakce na …
-
dam: jeste jednu poznamku, myslis, ze by mohli okouni z rybnicku napr. velikosti vesnicke pozarni nadrze byt zmutovani? (osobne si myslim, ze se to neda vyloucit)
Jednou jsem videl porad, jak byly octomilky (mala muska…nekdy lidmi prejmenovavana na ovocenka apod.) schopne za nekolik malo generaci zmenit barvu, upravit delky koncetin apod. Bylo az neuveritelne, jak si priroda dokazala poradit s novymi podminkami. Nekteri okouni jsou velici 15–20cm presto vypadaji jako dedkove…vzhled supin apod…jako kdyz chytnu stareho borce pres 30. Dalo by se uvazovat i o tom, ze „na techto“ revirech si priroda (v ramci zachovani druhu) tak trochu pomohla a uz od mala nejsou tito okouni preurceni k velikym rozmerum.....protoze by je zkratka danna voda neuzivila (na to navazuje i degenerace ryb apod.)
Jiste, je to cele fabulace, uznavam
Presto je toto tema k zamysleni…muzeme si myslet, ze pomahame malym okounum ze „zakrslych“ reviru a muze to byt uplne obracene hihi.
Taaaak ted jsem v tom udelal peknej gulas, vubec se v tom nevyznam, jen se snazim uvazovat logicky s asociacemi, docela by me zajimalo, co se o dedicnych pochodech ryb bere na rybarskych skolach.....treba je to vyzva pro ospreye ci nekoho kdo o tom opravdu neco vi.
reagovat - Úterý 3. července 2007 v 18:18 ® dam reakce na …
-
Prichy – napsal jsi to přesně, tentokrát s tebou absolutně souhlasím…víš, potěší mě každý rybář, který místo toho, aby zabil malého okase na P vodě, tak ho radši někam přemístí…je mi jasný, že kvůli jednomu to asi nikdo dělat nebude, ale jsou vody, kde na ně jdu cíleně a myslím si, že takových vod je u nás určitě několik…není to k zamyšlení?
reagovat - Úterý 3. července 2007 v 18:15 ® dam reakce na …
-
Dvorak význam nemá žádný, je tam pouze z toho důvodu, že jsem ten prut měl půjčený na test a nechtěl jsem ho vrátit jako prase, což já dovedu…jinak mám své pruty samozřejmě bez, protože hrozí zničení korku, ale to ti nemusím vykládat
reagovat - Úterý 3. července 2007 v 16:09 ® Prichy reakce na …
-
dam: na mensich ci mene uzivnych revirech ma okoun problem dostahnout 30 (mira 20 by byla hloupost a prakticky by nemela vyznam). Jsou reviry, kde prakticky neni nic jineho nez hromada malych okounu..... takze problem nevidim v P versus MP reviry, ale reviry jednotlive…byl by v tom neuveritelnej bordel. Tam kde okoun dorusta 30 a vice cm se lepe i rozmnozuje…prakticky neznam nikoho, kdy by nosil domu „tasky“ 15cm okounu a kazdy si rad pocka na tricatnika (vcetne me). Jinak abych te uvedl do obrazu, okoun je moje ryba number one. Ostatni ryby si nejak neradim a nad zadnou rybou neohrnuji nos.......vim, ze jsi to nerekl, takze jen upresnuji.
Myslim, ze muj nazor ma logicky zaklad, pisu ho sem prave proto, ze okoun je muj milacek, ale snazim se svuj nazor na tuto problematiku brat z vice pohledu…i kdyz jsem vlastne sam proti sobe.
reagovat - Úterý 3. července 2007 ve 13:12 ® dvorak reakce na …
-
Na nekterych revirech by to urcite stalo za uvahu. dam-jaky vyznam ma pri lovu puvodni ochrana korkove rukojeti na vlacaku?
reagovat - Úterý 3. července 2007 v 8:04 ® dam reakce na …
-
Dost poučování…takhle mi to příjde nejzajímavější, ulovit, vyfotit a nechat žít dál…
reagovat - Úterý 3. července 2007 v 7:55 ® dam reakce na …
-
Prichy – určitě nemůže být míra na všech vodách, ale nevím proč by na MP nemohla být, je to nedoceněná sportovní ryba, Jak je malá, tak se s ní všude zachází jak s póvlem, ale jen co je konzumní, tak si všichni chrochtají, jaké má masíčko.....zkus si někdy okouna vysazovat a čekat ty léta jestli ti vyroste a budeš si moct trochu zachytat větších ryb… je to ovšem v každém rybáři jiný, já se nažím u vody nejen chytat, ale tam taky něco dávat
reagovat - Pondělí 2. července 2007 v 19:01 ® Prichy reakce na …
-
dudu: uz jsi jim to vysvetlil ty
reagovat - Pondělí 2. července 2007 v 19:00 ® dudu
-
Prichy- a co těm nezkušeným, těm bys to nevysvětlil?
reagovat - Pondělí 2. července 2007 v 18:57 ® Prichy reakce na …
-
proto jsem si ho taky vybral, kdyby se vsichni staveli na hlavu, ma nejvetsi predpoklad preziti…je to borec
reagovat - Pondělí 2. července 2007 v 18:56 ® Prichy reakce na …
-
dam: jsem proti zavedeni miry okouna, myslim, ze duvody ti jako zkusenemu nemusim vysvetlovat.
reagovat - Pondělí 2. července 2007 v 18:48 ® dudu
-
Asi ne všude, ale jsou revíry, kdy by okoun mohl mít nějakou míru. Nebo alespoň zákaz braní v mírách např.15–25cm. Podle mě je tato ryba dost nedoceněna. Nikdo se o ni nestará, nevysazuje se a kupodivu zatím jakž takž přežívá.
reagovat
A je nádherný ! - Pondělí 2. července 2007 v 17:37 ® dam
-
no určitě ne o vyhazování mrtvých okounů na pstruhovce na břeh, ale beru to, že co rybář, to jiný názor…Já jsem se aspoň pokusil zažádat o zavedení míry na svazu, bohužel jsem neuspěl…
reagovat