Chytej.cz

míra okouna necteno

21.6.2007 | ??? | 34.698 zobrazení | 273 odpovědí | upravit

chtěl bych si domu vzít okouna a chci se zeptat jak velkého ookouna si berete domu, od kolika cm

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pondělí 2. července 2007 v 16:52 ® kubas
kubas

dam:a o čem chceš aby se diskutovalo, když okoun nemá míru:-)

reagovat
Pondělí 2. července 2007 v 16:43 ® dam reakce na …
dam

Nějak se ta diskuze dostala úplně jinam…

reagovat
Pondělí 2. července 2007 ve 14:25 @ ??? reakce na …

Bréca-jak jste to myslel???????

reagovat
Pondělí 2. července 2007 ve 13:38 ® breca reakce na …

Mistr Lejsek – šup do sekce masařů ve fóru „Otázka selského rozumu“!!!!

reagovat
Pondělí 2. července 2007 ve 12:18 @ ??? reakce na …

okoun nejlepší ryba na jídlo!!!!!!

reagovat
Pondělí 2. července 2007 v 11:57 ® modrak reakce na …
modrak

rarach: Ano, máš pravdu, ale zapomněl jsi na slizkého, smrdutého potočáka. Ještě, že jsou ti okouni takový humus. Jinak by nám tu začal řádit další fenomén. Loučím se s pozdravem „Petrův zdar a žerte násadové kapry“.

reagovat
Pondělí 2. července 2007 v 11:54 @ ??? reakce na …

no jo ale šel jsem na okouny

reagovat
Pondělí 2. července 2007 v 11:40 ® dudu reakce na …

LejsekJosef- pěkné okoun, takové vytáhlé :-)

reagovat
Pondělí 2. července 2007 v 10:58 @ ??? reakce na …

chycená na třpytku 29.6.07. v 9.30 Správ­čice

reagovat
foto/forum/2007/th-img2221.jpg
Sobota 23. června 2007 v 17:53 ® rarach

Modrák: Souhlas… hnusný maso, skoro takovej blevajs jako smradlavej lipan.

reagovat
Sobota 23. června 2007 v 16:48 ® kopi
kopi

fremen – Ty už si jich musel něco sníst když se ti škrabou líp než kapr.

reagovat
Sobota 23. června 2007 v 16:04 ® fremen reakce na …

nevím jestli jsi okouna někdy ochutnal,ale asi né,když píšeš o hnusným mase,chutově ani kvalitou je daleko před potočákem či štikou a oškrabat jde líp než kapr jen musíš vědět jak::::

reagovat
Sobota 23. června 2007 v 16:01 ® fremen reakce na …

nazdar,píšeš tady o rybě jménem okoun říční,nebo si děláš srandu???jestli ne tak na jakým revíru ty mobydicky lovíš

reagovat
Pátek 22. června 2007 ve 22:44 ® Shadowhunter reakce na …
Shadowhunter

ne ja myslel ze je jako necham osudu ze je casem trebas najde kocka a nebo nejaky ptat ci nejaka vydra co zije u vody a sni je…nebo ze se stanou potravou pro nejake cervy apod…nevim co vsechno zere ryby

reagovat
Pátek 22. června 2007 v 19:18 ® Shrek reakce na …
Shrek

tak sorry,jen že jsi psal že je házíš na břeh a necháváš svému osudu.Tak jsem to pochopil.

reagovat
Pátek 22. června 2007 v 19:11 ® Shadowhunter reakce na …
Shadowhunter

myslis ze ty okouny hazu na breh zive??? to vis ze jo, jeste by odskakali zpet do vody ;-) … leti tam mrtve…

reagovat
Pátek 22. června 2007 v 16:30 ® Shrek reakce na …
Shrek

s tim souhlasim,také je házim na břeh,ale pokud možno do roští a navíc chcíplé.Jinak co jsem se naposledy natahal pár okounů na P vodě,tak je všechny sežraly BoBovo kočky,takže i tak se to dá řešit.

reagovat
Pátek 22. června 2007 v 15:43 ® wopen

Shadowhunter:no je hezké, že ctíš rybářský řád a na P vodách nepouštíš zpět okouny, ale jinak je z hlediska etiky a jakési úcty k rybám a přírodě vůbec házet ryby na břeh a nechat je tam záměrně leknout, ať je velká jak chce. Podle mě to není správné a myslím si o tobě svoje! Jinak je pravda, že stavy okounů v různých lokalitách různě kulminují a to nejen velikosti, ale hlavně počty, čím, jich je více, tím menší se chytají a naopak.

reagovat
Pátek 22. června 2007 v 15:33 ® Shadowhunter reakce na …
Shadowhunter

pac jen muskarim na P vodach tak okouny z vody vyhazuji i kdyz maji jen 5cm…a nechavam na pospas na brehu pro zivocichy…okouny beru asi tak od 20cm…doma z nich udelam filetky hodim na panev a suprovy papani…jen je treba tech okounu mit vice …

reagovat
Pátek 22. června 2007 v 15:30 ® dam reakce na …
dam

To s tou degenerací jsem už řešil s odborníky, je v tom trochu zakopaný pes. Oni nezdegerují, pouze nemají co žrát a tak časem pojdou a zůstane jen pár větších jedinců, kteří se opět při obnoveném zdroji potravy vytřou a vše se opakuje. My už uvšem víme jak na to. Takový revír se snažíme pruty nebo čeřeny slovit a okouny přesadíme do lokalit, kde chybí a potravy je dost.Všechny stejně nevychytáte. Zkuste to a uvidíte, jak se okoun zase rozmnoží a budete mít navíc volbu lovu na více revírech.

reagovat
Pátek 22. června 2007 v 15:19 ® Sushi

Okoun je krásná ryba ale dnes jich moc není já bych jim přidělil lovnou míru a dobu hájení.Okouna beru od 35+ ale jen zřídka…

reagovat
Pátek 22. června 2007 ve 12:47 ® Cottus reakce na …

Existují však i VN (menší do 1 ha), kde okoun během několik let zdegeneruje natolik, že měří max.20 cm… Pak se nabízí dilema…co dál, když to třeba nelze vypustit… Osadit dravcem také mnohde nelze (revit.CHKO)…

reagovat
Pátek 22. června 2007 v 9:34 ® modrak
modrak

Okoun je ryba, která už dávno měla mít stanovenou míru, případně i dobu hájení. Moje představa se shoduje s dudu a toulíkem, tedy 30cm. Jinak, okouny zásadně nežrat, blbě se škrábou, jsou samá kost a mají hnusné maso. Já bych to do huby nevzal. :o)))

reagovat
Pátek 22. června 2007 v 8:25 ® osmaja77
osmaja77

okouna pod 75 neberu,jinač bych měl těch 60-sátek plný mražák

reagovat
Pátek 22. června 2007 v 7:56 ® saly
saly

ja sem taky pro 30+

reagovat
Pátek 22. června 2007 v 7:28 ® dam reakce na …
dam

Byla doba, kdy bylo okounů všude plno a teď razantně ubývají, okase pod 30 bych si dřív určitě nevzal. Dnes je neberu vůbec. Myslím si, že je pěkné ho vyfotit a pustit ho zpět do živlu…

reagovat
Pátek 22. června 2007 v 0:35 ® kopi
kopi

60+

reagovat
Čtvrtek 21. června 2007 ve 22:39 ® Robur
Robur

to je jak dotaz do Bravíčka, přece záleží, co s ním chceš dělat:-))

reagovat
Čtvrtek 21. června 2007 ve 22:33 ® toulovec
toulovec

určitě 30+ jak píše dudu ono taky záleží co s ním budeš dělat. pokud filetovat tak ještě víc. určitě se ale vyplatí ho lumpa oškrabat, opečená kůžička je mňamooozní

reagovat
Čtvrtek 21. června 2007 ve 22:05 ® Lukas 5
Lukas 5

Já taky okouny neberu jsou to krásný rybišky.

reagovat