Chytej.cz

Porybný jak se proti nim bránit? necteno

12.5.2007 | ??? | 12.967 zobrazení | 86 odpovědí | upravit

nezapsání docházky k vodě na mimopstruhovce.

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
novější starší
Stránky:   3 2 1
Pátek 8. června 2018 ve 20:47 ® hraji reakce na …
hraji

Marko> mohu se prosím zeptat, které zasedací rady svazu (územního svazu) jste členem? Protože pokud opravdu jste RS, a já o tom silně pochybuji, měl byste vědět, že lov na krev není zakázán žádným rybářským předpisem již asi 14 let. Zatímco lov bez zapsaného data a revíru je i v ČRS přestupkem proti BPVRP.

reagovat
Pátek 8. června 2018 v 0:30 @ Marko

Jsem členem zasedací rady rybářskeho svazu (konkrétně rybářské stráže) a když rybář nenapíše příchod k.vodě ihned..nic se neděje povolenku a platný rybářský lístek ma a nečiní žádný jiný přestupek např. ( chytání na krev či tak) tak to 99% porybynch neřeší samozřejmě pokud tam je rybář celý den tak uz ano..Ale pokud je tam třeba něco kolem hodiny tak se opravdu nic neděje

reagovat
Středa 30. května 2007 v 19:49 ® Rybar211
Rybar211

Řeknu to asi takto… U nás je porybných strašně málo (chytám šest let a ani jednou mě nekontrolovali), a tak si myslím, že když nás jendou za čas zkontroluje, tak to je jako „přírodní úkaz“. Jelikož je v RŘ napsáno, že, kdo nezapíše, tak je to jako, že lovíte bez povolenky. NIC VÍC NIC MÍŇ!!! takže když si nezapíšete, tak za sebe berete plnou zodpovednost a musíte být připraveni na následky. Ale jsou ovšem porybní, kterým je to jedno, a jen ti řeknou at si teda laskavě zapíšeš, pokocate a to je vse........ (muj nazor, nikomu nevnucuji!!!!!!)

reagovat
Úterý 29. května 2007 ve 21:25 ® timbab
timbab

Já nevím jestli by to prošlo tak hladce.Přechod z revíru na revír je ukončení lovu a na dalším musíš psát znovu.A číslo nebo název revíru kde zrovna chytáš musí být vždy posledním zápisem v povolence.

reagovat
Pondělí 28. května 2007 ve 12:31 ® regulus reakce na …
regulus

To nevím, asi jo, ale to bych každej ten revír měl denně zapsanej 2×, 3× nebo nebo i víckrát, pokud bych to při každým přechodu na druhej revír proškrtl a následně napsal znovu, jak by to asi správně mělo být. Není to tak, že bys ušel kilometry, ale ty revíry jsou v některých případech desítky metrů od sebe. Myslím si, ale, že by to prošlo bez problémů. Zapsání několika dnů po sobě dopředu by asi neprošlo.

reagovat
Pondělí 28. května 2007 ve 12:14 @  reakce na …

regulus)A neděláš taky přestupek,když jak píšeš zapíšeš tři revíry na jednou na kterých se motáš,ale chytáš přeci vždy na jednom?

Já jsem byl přes víkend na rybách a napsal jsem také naráz ty tři dny do povolenky ze strachu abych ráno když se ve čtyři probudím nezapoměl.Ale také nevím jestli RS by neměla nějaké připomínky za porušovíní rybářského řádu.Kamarád mně tvrdil,že je to přestupek,protože můžeš onemocnět a pojedeš domů a zkresluješ údaje,jak mu to vysvětlovala RS.Tak nevím.

reagovat
Sobota 26. května 2007 v 9:09 ® Petas reakce na …
Petas

Snek – :-)) )))))) Neboj ty jsi jistě hráněný druh.

reagovat
Sobota 26. května 2007 v 1:40 ® flyfox reakce na …

a proč bys nemohl chytat na šneka?Pokud to tedy není zrovna chráněný druh.

reagovat
Pátek 25. května 2007 v 16:48 ® Shrek reakce na …
Shrek

snek : :-)) ))))

reagovat
Pátek 25. května 2007 v 16:47 ® snek reakce na …

Petas> na tebe si dám pozor!!

reagovat
Pátek 25. května 2007 ve 12:24 ® Cudla
Cudla

Jak se bránit-znalostí RŘ a slušností,jak píše modrák ,nedat důvod.Kdysi hluboce v minulém století jsem mněl konflikt s RS od té doby se člověk trochu uklidní.horší je srážka s blbcem,ale i to se dá ustát,klídek a úsměv,to nerozdejchá a maže pryč,kor když si chceš napsat jeho číslo.

reagovat
Čtvrtek 24. května 2007 ve 22:41 ® Petas reakce na …
Petas

Fikus – hahaha uf uf uf :-)

reagovat
Čtvrtek 24. května 2007 ve 21:12 ® fikus reakce na …
fikus

Petas> proč chytáš na šneky? :-))

reagovat
Čtvrtek 24. května 2007 ve 20:52 ® Petas reakce na …
Petas

BoBo- už jsem si přešláp. :-)

reagovat
Čtvrtek 24. května 2007 ve 20:41 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

Petas: ehm…tohle jsem zrovna nemyslel…

reagovat
Čtvrtek 24. května 2007 v 19:21 ® Petas reakce na …
Petas

BoBo-Falknow- ale stejně by mě zajímalo co by mi tam zapsal, jelikož taková blbost, jako chytat na šneka by mě snad ani nenapadla i kdyby to nebolo proti RŘ. A stál bych si na svém. A před komisí by určitě záleželo na jeho zprávě a ta vtom rozčílení by byla asi pěkně peprná.

reagovat
Čtvrtek 24. května 2007 v 19:11 ® BoBo-Falknow reakce na …
BoBo-Falknow

Petas: Zaplať pánbůh, že vaše konverzace probíhala verbálně a ne písemně :-)

reagovat
Čtvrtek 24. května 2007 v 18:47 ® Petas
Petas

Tak mám taky „PŘÍBĚH DO PRANICE“ naštěstí z dobrým kencem!! Včera mě kontrolova RS. Zapsáno jsem měl,kolem sebe pořádek,vercajk Ok, takže žádný problém. U vody jsem byl jediný, takže jsme se vcelku příjemně a užitečně zakecali, dostal jsem rady kde jsou vázky, kde se držej líni atd. prostě pohoda. Najednou na jeden prut záběr tipicky od cejna. Oba zbystříme a při dalším potahu do plnýho sekám, jenže do prázna. V klídku tydy vytahuji a na háčku kde byla kuka je hnědej vodní ŠNEK velikosti vlašského ořechu. Najednou jako by do RS vjel čert – JSEM NAZVÁN PITLÁKEM, KTERÝ VEDOMNĚ PORUŠUJE RŘ, tím že chytám na plže atd, atd, atd až se cítím jak zločinec. Ve chvíly kdy RS požaduje můj lístek k zabavení, že se budu divit, že mi tohle neprojde..... začínám slušně a v úctě oponovat ve stylu, že bych se nevybaboval s RS, kdybych měl na háčku šneka a ne kuku a byl bych znečně drzej, abych se ho zbavil. Po chvíly RS " vychladnul " a ze slovy si na tebe dám pozor mě lístek nechává. Nahodím tedy znovu na kuku do stejných míst, nabídnu RS cigaretu na smířenou a začínáme opět v klidu a rozhořčení rozhovor. A hle opět záběr a na háčku opět ŠNEK. No tentokrát RS je v klidu, kroutí hlavou a škrábe se za uchem. No popravdě, kdyby mi někdo říkal že šnek slupne z háčku 3zrnka kuky a udělá záběr jak malej kapřík budu si ťukat na čelo.

Takže závěrem: vždy je to o lidech. Dle RS mě zachránila moje slušnost, jelikož výmluv slyšel už mraky, ale šnek na háčku ho prostě dožral. A já si vjednu chvíly připadal dost bezmocně, jelikož hádat se nemělo cenu, hodit do vody veřejného činnitele nepadá v úvahu a když je lidská blbost dost silná, pohne i skalamy. Jak říkám zahránila mě slušnost a argumenty.

reagovat
Úterý 15. května 2007 ve 13:24 ® Robur
Robur

Regule, nepaděláš pak náhodou veřejnou listinu?

reagovat
Úterý 15. května 2007 v 11:25 ® regulus reakce na …
regulus

MIREK – tak to jsme asi národ sklerotiků -:)))), já mám hosipa jak nejvíc, proto si to píšu už doma a snad kromě toho, co jsem psal o pár příspěvků dřív se mi to nestalo, když jezdím vláčet na Dyju, tak se motám okolo třech revírů, no a mám prostě pro jistotu napsaný všechny tři i když se často na jeden z nich vůbec nedostanu, zichr je zichr. -:)))

Axamith – s těma papírama se mi to před pár lety stalo taky, ale kupodivu to bylo bez pokuty, policajt si ověřil mnou uvedené údaje, za 10 minut jsem byl zpátky i s řidičákem a občankou a ve finále jsme ještě splkli. Je to o přístupu a o chování.

reagovat
Úterý 15. května 2007 v 10:59 ® Axamith
Axamith

SOuhlasím s Modrákem. Ber to tak, že RŘ je zákon a porušení zákona je trestáno. První věc, kterou udělám, když příjdu k vodě je, že si zapíšu docházku. To učím i svého syna, který je ve věku potěru. Ale když narazíš na zakomplexovanýho troubu, který se po tobě chce svézt, tak si vždycky něco najde. Já osobně dodržuji RŘ a nemám problémy. Jízda autem bez dokladů je taky prohřešek a toho troubu, co mi dal vloni flastr nebral ohledy na to, že jsem je po X letech zapoměl v jiné bundě. Holt za blbost se platí …

reagovat
Úterý 15. května 2007 v 9:43 ® modrak
modrak

Benedikt: Já to řeším naprosto jednoduchým způsobem. A musím podotknout, že velmi úspěšně. Mám vše v pořádku a dodržuji stanovená pravidla. Zatím jsem s tímto přístupem nikdy nenarazil a většina kontrol skončila dlouhou přátelskou debatou.

reagovat
Úterý 15. května 2007 v 9:14 ® Mirek reakce na …

regulus: No, je to prostě divný. Jinak pokud jde o mne, setkávám se s tím každou kontrolu. Zrovna já ale patřím právě mezi ty, kteří to řeší způsobem bububu, dopište si to. S jedinou výjimkou z loňského roku. Ono hodně záleží na okolnostech. Chování kontrolovaného rybáře v tom hraje zatraceně důležitou roli. No, já měřím 195cm mám 120kg, takže se s agresivitou setkávám celkem výjimečně:-)

reagovat
Úterý 15. května 2007 v 0:09 ® regulus reakce na …
regulus

MIREK – vím jak to myslíš i jak je to psáno, bavím se v rovině logiky, nezapsaná nebo podmírová ryba není alespoň z této úrovně to samý, jako nezapsání docházky i pokud to vemu v hledisku zákona – „společenské nebezpečnosti“, taky to nemělo být něco proti tvýmu výkladu, jak jsem už napsal, panáček měl smůlu a zároveň štěstí, že vyfásl nen 2 měsíce. Prostě co je psáno, to je dáno i kdyby to byla sebevětší pikačovina. Jen mě trochu udivilo, že je to v těch RS blábolech uvedeno jako hrubý přestupek. Jak to ve skutečnosti chodí mě nemusíš vykládat. Z druhé strany se ti jako RS nedivím, proč by sis měl dělat problémy, prostě to nahlásíš, napíšeš a ať si s tím soudruzi dělají co chtějí, máš recht.

reagovat
Pondělí 14. května 2007 ve 23:14 ® Mirek reakce na …

regulus: :-) Už se k tomu nechci vyjadřovat. Pokud jde o zneužití pravomoci, je to tak. Zneužití pravomoci veřejného činitele není jenom to, že někoho šikanuješ, ale dopouštíš se jí i tím, že někoho zvýhodňuješ na úkor zákona nebo ostatních … Je to celkem logický. Pokud se k tomu nachomejtne ten správný člověk, může ti slušně zavařit. Jakto, že mně za to sebrali povolenku a na něj si udělal jenom bububu. A jsem v troubě!

reagovat
Pondělí 14. května 2007 ve 23:03 ® Salmo1 reakce na …

Zapisování docházek na MP vodu,má posložit hospodáři jako vodítko k zmapování ryb.tlaku na danou lokalitu.Postup RS v tomto případě je správný.

reagovat
Pondělí 14. května 2007 ve 22:54 ® regulus
regulus

MIREK – pokud je nezapsání docházky k vodě na MP vodě HRUBÝM PŘESTUPKEM, tak se fakt musím smát, pochopitelně ne tobě, ale těm, jak ty píšeš „rukojetím RS“. Na pstruhovce je to něco jinýho (jde o dny kdy můžeš chytat), ale na MP je to fakt jen o tom bububu, sklerózo. Čímž nechci situaci bagatelizovat a opravdu si myslím, že šlo jen o to, že dotyčnej byl „hustej“. Nemám valný mínění o zákonodárství v naší zemi a pokud je pravda to co jsi napsal, že pokud RS za tuhle svým způsobem blbost, neodebere dotyčnýmu papíry, vystavuje se nebezpečí porušení zákona ve smyslu zneužití pravomoci veřejného činitele, tak nás potěš pánbůh, vitejte v Kocourkově.

reagovat
Pondělí 14. května 2007 ve 22:35 ® HaD reakce na …
HaD

Mirek: rozumím :-)

reagovat
Pondělí 14. května 2007 ve 22:25 ® Mirek reakce na …

HaD: Já s tebou souhlasím i v tomto. Jenom říkám, že je uveden jako hrubý přestupek. To nekřičím já, že je to závažný. Je spousta věcí se kterými nemusím souhlasit, ale pokud jsem členem ryb. svazu, tak jednoduše musím přijmout daná pravidla… Pokud se mi nelíbí, tak se budu pokoušet o změnu ( já vím, že to není jednoduché), ne o to jak se vším vyjebat, jak to, či ono obejít a pod. Určitě mi rozumíš…

reagovat
Pondělí 14. května 2007 ve 22:02 ® HaD
HaD

Mirek: I já souhlasím s Tebou. Jen bych polemizoval o závažnosti nezapsání příchodu k vodě. Podle mě to vůbec závažné není. Naopak je to podle mě hloupost, se kterou jsem se zatím nikde ve světě nesetkal.

reagovat
novější starší
Stránky:   3 2 1