Chytej.cz

Lov kaprů na podzim necteno

4.10.2004 | Pavel-Brno | 13.054 zobrazení | 17 odpovědí

Na jakou nástrahu jste mněli největší úspěch při lovu kaprů na podzim na brněnské přehradě? Nebo na jiné přehradní nádrži! Jaké používáte příchutě? Co si myslítet o tom co kaprům teď na podzim nejvíc chutná???

_________________ Pavel-Brno

[ Upraveno Pavel-Brno dne 2004–10–04 v 10:25 ][ Upraveno Pavel-Brno dne 2004–10–04 v 13:33 ]

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Čtvrtek 30. října 2008 v 19:48 @ ???

jste nekdo z okoli jizni moravy kromerize atd. hledam nejake kaprare kteri by se mnou stravili par dni na rybach v zarici na piskovisti jsou tam i koi kapri kolem 70cm a velci kapri pekni kdo chcete a jsi sam kaprar a chce utvorit particku na ryby tak at se ozve na tel. 723 441 531

reagovat
Čtvrtek 30. října 2008 v 19:28 @ ???

byl jsem na brnenske prehrade a nejvic jim smakovalo boilies devils prichut sladka svestka plovouci prumer 18 az 20mm sli nadherni kapri nejvetsi 81cm nadhera. navazce jsem si delal sam nejvic 13cm nade dnem je idealni stav. lukin

reagovat
Čtvrtek 30. října 2008 v 16:45 ® 

Mám velmi vážné podezření, že ty představy o genialitě kapřího čichu a jeho analitických schopnostech, (ne, že bych je chtěl bagatelizovat),jsou důsledkem velmi masivního a cíleného masírování zdejších rybářů všemi těmi reklamními články a kampaněmi v různých časopisech. Obsahy článků o zaručené úspěšnosti nástrah s přesným obsahem toho a onoho, ukryté za poutavé vyprávění příběhů z rybářských výprav, jsou podle mého nejspíš jen bohapustou reklamou. Případy výskytu jednoho trofejního kapra vyfoceného na různých místech z různého úhlu a pozice v několika časopisech jsou toho zářným příkladem.

reagovat
Čtvrtek 30. října 2008 v 6:49 ® sgt.mooody reakce na …

Robur:No už sou tady asi tři témata co žerou kapři na podzim:-) achjo

Jinak mě se na podzim zatim nejvíce osvědčila pařená houska,žížaly,a knedlíček

reagovat
Středa 29. října 2008 ve 23:46 ® Zcuter
Zcuter

pánové já nevím…jednou je kapr živočich tak si snad bude dělat co chce…jíst co chce…vy si taky dáte jednou za čas i to co vám nešmakuje nebo jíte i to co nemá takovou energetickou hodnotu…né každý si vezme musli tyčinku na snídani oběd večeři…věřím tomu, že hodně lidí si vezme raději kus bůčku nebo kuřecí stehno…řekl bych že stejné je to i s rybama(tím nechci říct at jim tam hážete maso)…jenom to,že kapr od kapra má jiné geny a jiný návik co papat…nevím třeba se mýlím.

reagovat
Středa 29. října 2008 ve 22:21 ® Robur
Robur

SGMoody, kdyby na to někdo v 19:05 neodpovídal, tak by mně tematika selat byla šumák

reagovat
Středa 29. října 2008 ve 20:05 @ ??? reakce na …

myslim,ze je dulezite i struktura boili vem si treba komercne kupovane podivejte se na nej kulicka je hladka jak oblazek rozloupni ji a u vetsiny neajdes jen par seminek jinak vse na jemno.Myslim,ze boili postavene na ptacich zobech a rybych mouckach bude daleko vice kvuli sve hrubosti vypostet do sveho okoli vyce aromatickych latek nez kupovane a tim i pro kapra zajimavejsi?

reagovat
Středa 29. října 2008 ve 20:00 @ ??? reakce na …

to nemas pravdu kapr moc dobre vi co je pro nej prednejsi ty si radeji das knedlo zelo vepro s pivkem nez soju ne?

reagovat
Pátek 14. ledna 2005 ve 23:52 ® silur

můj názor je, že kapr raděj na podzim a v zimě sezobne pár vitamínovejch koulí s protejnama, protože šetří energií a ví co mu chutná,

reagovat
Středa 6. října 2004 ve 23:03 ® morpheus

milky: jen klidně oponuj,od toho to sem píšem ,aby jsme zjistili jak to je, néééé Jinak já jsem o protejnech nic nepsal, ale de facto jsem na něco takovýho myslel. Ale asi jsem to špatně vysvětlil. Ale myslel jsem to tak, že kapr ví moc dobře co je pro něj energeticky výhodnější. Jestli sežrat dvě koule nabušený živinama nebo sbírat celý den po kousíčkách ,aby nasbíral tolik energie co potřebuje. Asi to neumím vysvětlit.

reagovat
Středa 6. října 2004 v 16:28 ® Tomash
Tomash

Kapři mi berou až do listopadu na pařenou housku, nebo medovou kukuřici. V prosinci, lednu a únoru je lovím na jedné mini říčce na hnojáčky na jemnou plavanou.

reagovat
Středa 6. října 2004 ve 14:53 ® Dědek
Dědek

Pouľívám feedrovou směs od Václavíka nebo Konopáska a jsem spokojenej. Na háček masného červa a kukuřici.

reagovat
Středa 6. října 2004 v 10:05 ® Milky
Milky

morpheus: Nechci ti oponovat, ale myslím si, že kapr nemá o vyvážené stravě, bohaté na proteiny … ani zdání. Když má k něčemu důvěru, sežere to.

reagovat
Středa 6. října 2004 v 0:51 ® Padis
Padis

mOHU SE ZEPTAT JAKÁ JE NEJLEPŠÍ PŘÍCHUT DO KRMENÍ A NA CHYTÁNÍ NA PODZÍM

reagovat
Úterý 5. října 2004 ve 13:21 ® palcat
palcat

Hlavně to chce přesně krmit a nahazovat do stejného místa. A poměrně velké množství návnady s velkým obsahem protejnu jinak jim to přestane chutnat. No a pokud chytat nebudeš tak jim tam zajeď stejně nečo hodit ať si zvyknou na přísun potravy a budeš moci chytat až dozámrazu. Ve stejnou hodinu to je podle mě velmi důležité.[ Upraveno palcat dne 2004–10–05 v 12:22 ]

reagovat
Úterý 5. října 2004 v 11:17 ® morpheus

Myslím ,že ani tak nejde o příchuť. Jako o složení, neboli výživnou hodnotu. Příchutě jsem používal asi tak: na jaře spíš maso a rybina. Ryba ,Mušle ,Oliheň ,Pstuží granule. V létě spíš sladký a ovocný. Jahoda ,Vanilka ,čokoláda. A na podzim Skopex(to je ale takovej univerzál)kukuřice, konopí, ptačí zob atd. (nevím jestli to teď dobře vysvětlím,tak zasvědcení, prosím nekamenovat)Příchuť kapra jen přiláká ,ale kapr má tu schopnost ,že než něco sežera tak vík asi tak jakou to má pro něj výživnou hodnotu. Prostě když tam budeš mít kouli chlebovýho těsta a kouli vyváženou na uhlohydráty proteiny atd. Tak veme tu kouli směsi než chleba i kdyby ten chleba sebe více voněl. koule můžeš i kombinovat. A neboj se kombinací který tobě vůbec nevoní. Třeba jahoda a kuku, nebo čokoláda a mušle. To co tobě nevoní, po tom se kapři můžou utlouct.

Je to otázka na celej román, tak kdyžtak se ještě ptej.

reagovat
Pondělí 4. října 2004 ve 22:12 ® jaryn

teď už věnuji téměř výhradně dravcům, ale dám ti tel na Káju Rebicra z karptým Most a zeptej se ho. 602880 337

reagovat