Vyhledávání
Muškaření - Jaký návazec?
11.12.2006 | modrak | 21.337 zobrazení | 85 odpovědí
Páni kolegové muškaři, pokud máte chuť, rozepište se zde o tom, jaké si stavíte návazce pro jednotlivé muškařské techniky, jaké používáte spojky, uzly, jestli používáte silon nebo FC, využíváte-li mikrokroužky, rollery, jestli a čím lepíte uzly atd. No prostě, ať si za dlouhých zimních večerů počteme. :o)
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Pondělí 20. září 2010 v 8:02 ® redtag34 reakce na …
-
PetrZ> nemám… sám nevím jak to spojit takže je mi ten návazec zatím úplně k ničemu
reagovat - Pondělí 15. března 2010 v 0:43 ® regulus
-
PetrZ> zkušenosti nemám, pokud je to dejme tomu 0,30 mm, tak na tom rychlospojka nebude držet ani omylem i zakápnutá vteřinovým lepidlem (dle mýho názoru), vycházím jen z faktu, že to je prakticky silon. Jediný tři možnosti jsou pokud je to „Quick Joint“ nějaká speciální spojka tak jak je to (patrně) popsaný v tom katalogu nebo to nějakým uzlem spojit a zabandážovat, aby to hladce procházelo očky, napadá mě chirurgickej uzel mezi návazcem a „odizolovanou“ lajnou http://www.chytej.cz/…-jantary-ii/ , ale to je na furt nebo na tom návazci udělat nějakým způsobem smyčku, myslím, že na průměru 0,30 – 0,35 mm by to až takovej problém být neměl.
reagovat - Neděle 14. března 2010 ve 21:09 ® PetrZ reakce na …
-
Jo a je to ten samý návazec co v tom odkazu. Máte s tím někdo zkušenosti?
reagovat - Neděle 14. března 2010 ve 21:07 ® PetrZ reakce na …
-
Je to asi tak 30… Ta varianta s vlepením mě napadla, ale nechce se mi to dělat natvrdo a stejně jsem to nikdy nezkoušel. Pořád přemýšlím, jak na tom monofilu zafixovat tu rychlospojku. Kapičkou vteřinového lepidla?
reagovat - Neděle 14. března 2010 ve 20:43 ® regulus reakce na …
-
PetrZ> jak je to na tom silnějším konci tlustý???
Napadá mě vlepit to do lajny (pokud to není 0,50mm). Dělají to (pokud mluvíme o tom samým) http://www.rudiheger.eu/…uct_info.php?… se smyčkou a „Quick Joint“, což je asi to co máš ty. Pokud umíš německy tak se mrkni semka http://www.rudiheger.eu/…rfaecher.pdf?… na straně 27 o tom snad něco píšou (umím německy o trochu líp než čínsky, takže to nepřelouskám).
reagovat - Neděle 14. března 2010 v 18:54 ® fikus reakce na …
-
PetrZ> bohužel neporadím, protože to taky nevím, snad nám to někdo osvětlí.
reagovat - Sobota 13. března 2010 v 11:57 ® PetrZ reakce na …
-
Mám jednu technickou jestli můžu… Chci zkusit kónický návazec od Traunu dlouhý 275cm na konci tažený do 0,18mm, který jsem dostal na zkoušku. Na slabý konec jsem navázal klasicky mikrokroužek, do kterého budu vázat koncový vlasec nebo FC, ale nevím, jak tento návazec připojit do rychlospojky na lajně. Když jsem zkoušel udělat na silnějším konci smyčku byla hrozně široká a totálně kazila hody. Zkusil jsem na silnější konec použít rychlospojku, ale ta nedrží a klouže. Jak elegantně a spolehlivě toto spojení provést? Zakápnout tu rychlospojku vteřiňákem? Nebo nějaký jiný řešení?
reagovat - Pátek 26. ledna 2007 v 8:44 ® Dědek reakce na …
-
Axamith: klidně si ho nech
reagovat) jinak další v osobce
- Čtvrtek 25. ledna 2007 ve 20:27 ® Axamith reakce na …
-
Znovu se na chvílí vracím k debatě ze začátku prosince. Slíbil jsem, že napíšu článek o postupu výroby splétaného návazce. kolega, který tuto techniku vypiloval téměř k dokonalosti a od kterého jsem se to učil mi tehdy k tomu dal souhlas. Situace se ale změnila. Jeden rozumbrada ( nepatří na chytej.cz ) po informaci, že to zveříjm na netu začal prohlašovat, že to začne podle toho návodu dělat a prodávat. Onen autor postupu načež odmítl vše zveřejnit. Mohl bych ho obejít, ale to se mezi kamarády nedělá, takže článek nebude. Moc se omlouvám všem, kterí se na něj těšili. Dědek mi dopředu poslal zálohu formou francouzáka, tak tem vracím zpět. Je mi to líto a příště budu raději víc uvažovat, než otevřu papulu.
reagovat - Úterý 19. prosince 2006 v 17:18 ® Dědek
-
Daké jsem obdržej jeden na vyzkoušení a vypadá velice dobře.
reagovat - Úterý 19. prosince 2006 ve 14:06 ® Pike007
-
No dnes mi ty navazce dosly a vypadaji velmi zajimave, obzvlast se mi libi ty na namfu, kdy maji horni cast u smycky v jine barve. to by mohlo byt fajn pri nymfe proti vode, kor kdyz se to namasti. Vyuziju i pri pakomarech, praxe ukaze.
reagovat - Úterý 19. prosince 2006 ve 12:53 ® modrak
-
Ještě přidávám detail ujímání a očka.
reagovat - Úterý 19. prosince 2006 v 10:06 ® modrak reakce na …
-
Ještě fotka samo-domo návazců. 1× UNI 8/0, 1× monofil 0,08mm, 2× Syntron.
reagovat - Pondělí 18. prosince 2006 v 9:30 ® modrak
-
Tak jsem včera zaexperimentoval dle: globalflyfisher.com , www.flyanglersonline.com a mywebpages.comcast.net , no a musím říct, že to dopadlo celkem dobře, včetně pár pokusných hodů. Napřezrok se asi vyprdnu na uzlíky a začnu používat tuhle krouceninu. :o)
reagovat - Sobota 16. prosince 2006 v 18:44 ® bubu
-
BoBo-díky za info. Máta nějaké rady co se týče barvy návazce. Výrazné barvy jsou pro mně líp vidět za horšího světla a jestli tomu tak není i pro oko ryby,což zvláště u sušení není žádoucí.
reagovat - Sobota 16. prosince 2006 v 18:24 ® xycht reakce na …
-
No já to pochopil tak, že po namazání plavou všechny
reagovatJinak hoď mi do mejlu tvojí adresu…příští tejden ti pošlu tu lajnu
- Sobota 16. prosince 2006 v 17:36 ® BoBo-Falknow reakce na …
-
bubu: Tak zkus i plovoucí, už jich má dost
reagovat - Sobota 16. prosince 2006 v 17:30 ® bubu
-
také mám jeden od p.Zelenky a neměl tenkrát plovoucí,tak mim poradil jiný, že po namazání taky plave. No,nic moc.Pořád mažu a dosti se noří. Jinak je dobrej,jen to mazání mně sejří.
reagovat - Sobota 16. prosince 2006 ve 14:00 ® xycht
-
Pike: jasný, jsem na tom stejně
Taky už na ně čekam…a hned je půjdu vyzkoušet na Vltavu
Jinak další info je tady (vygooglováno): www.furledleaders.co.uk
reagovat - Sobota 16. prosince 2006 ve 12:43 ® Pike007 reakce na …
-
Xycht: Vcera jsem nejake navazce objednal, hned mi prisla odpoved, navazce pry uz odesly. Takze v tydnu je ocekavam a pak dam vedet
reagovat - Pátek 15. prosince 2006 ve 23:22 ® Rici reakce na …
-
xycht: díky, výrobce nebo dovozce to je fuk. Díky moc.
reagovat - Pátek 15. prosince 2006 v 18:33 ® xycht reakce na …
-
Pike: neni zač, dřív sem to nestihl, protože sem byl pryč…
pro ostatní, kdo by měl zájem o návazce Furled Leaders (viz. níže), zveřejňuji se svolením pana Zelenky email: tungsten(zavinac)centrum.cz
Kvůli spamovým robotům tam není ‚@‘, ale ‚zavinac‘…
Jen mám upozornit, že p. Zelenka není výrobce, ale dovozce
reagovat - Pátek 15. prosince 2006 v 18:30 ® Pike007 reakce na …
-
Xycht: Diky moc
reagovat - Pátek 15. prosince 2006 v 18:27 ® xycht
-
Pike, toulovec, Rici: chlapi máte info v mejlu
reagovat - Pátek 15. prosince 2006 v 18:02 ® Axamith reakce na …
-
Dědek : budiž ti polehčující okolností sešlost věkem.
reagovat - Pátek 15. prosince 2006 v 17:42 ® Dědek reakce na …
-
Axamith : došlo mi to v okamžiku kdy jsem kliknul na „Přidat můj příspěvek“ jo, můj starej známej problém s pamětí, promiň
reagovat - Pátek 15. prosince 2006 v 17:31 ® Axamith reakce na …
-
Dědek : Dík za frantíka. P.S. tys musel bejt na srazu zdrátovanej, když si nepamatuješ můj xicht
reagovat - Pátek 15. prosince 2006 v 17:29 ® Dědek reakce na …
-
Axamith : kruci, nikde tady nemůžu najít pusinkujícího smajlíka. Doufám, že nejsi tak ošklivej jako pupák
reagovat))))) jj, supr počin
- Pátek 15. prosince 2006 v 16:56 ® Axamith
-
Dědek, ZN a ostatní : Dnes jsem mluvil s kolegou, od kterého jsem přebral metodu výroby kroucených návazců. Dohodli jsme se, že o tom napíšu článek i s fotkama a postupem výroby. Takže buďte trpěliví a do jara to určitě stihnu napsat a vy vyzkoušet.
reagovat - Pátek 15. prosince 2006 v 16:10 ® BoBo-Falknow
-
Omlouvám se, že jsem kontakt neposkytl dříve, ale nebyl čas… Nicméně se svolením Jardy Zelenky uvádím jeho telefon: 604 157 700
reagovat