Chytej.cz

otázka selského rozumu necteno

29.5.2006 | pif | 150.238 zobrazení | 2.007 odpovědí

Měl bych takové dotaz.Co kdyby se zavedl poplatek těm,kteří chytají a pouštějí ryby pořád dokola?Mám namysli „cumbajšpíl“,jak k tomu přijdu já.Chytnu první rybu,má míru,mlasknu ju po palici a jedu dom.Za to ti,kteří chytají ryby a pouštějí je,podporují nemoci,plísně a plachost ryb.Jak já k tomu přijdu,když ryba je od pouštěčů vyškolená a je opatrnější?Zavedl bych poplatek,aby nám,co ryby mordujem,zaplatili cca 5 korun na hodinu. To by kompenzovalo čas na ulovení vyškolené ryby.Co vy na to?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Pátek 13. ledna 2012 v 18:05 ®  reakce na …

kelte,tá veľkosť rýb mi u hrajiho sedí,len nechápem prečo ich chytá na ropovodné potrubie:)

reagovat
Pátek 13. ledna 2012 v 15:58 ® kelt
kelt
reagovat
foto/forum/2012/th-img19417.jpg
Pátek 13. ledna 2012 v 15:56 ® kelt
kelt

Jako ortodoxní HDU musím potvrdit Hrajiho příspěvek o tom, že si ryby od vody neodnáší. Na druhou stranu když se podíváte na tu fotku.. On by i rád někdy odnesl rybku ale je mu to fakt blbý.. No a o těch jeho nákladech.. Radši až jindy.. :-D :-D

reagovat
Pátek 13. ledna 2012 v 9:38 ® nnnap
nnnap

ladamaj> omlouvat se nám nemusíš, omluvit by ses měl těm vopíchanejm 440 kg.

reagovat
Pátek 13. ledna 2012 v 0:46 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

rgb23>blbje jsem to napsal pc není muj přítel,Jinak uděláme 4,5metráku ale jestli odnesu 10kg je moc,letos 2× pstruh duháč,1× bolen a 2× kapr cca45–50cm toť vše.Tamto je špatně napsáno a už sem to nemohl upravit omluva.

reagovat
Pátek 13. ledna 2012 v 0:42 ® kubas reakce na …
kubas

rgb23> Tak závisí v jakých rybách to je. Pokud to je Tolstolobik, tak to máš takových poctivých 7 kousků, což udírna za rok snese jak nic :-)

reagovat
Čtvrtek 12. ledna 2012 ve 23:43 ® rgb23
rgb23

ladamaj> rozumím správně „4,1/2q ryb“ jako čtyři a půl metrických centů, nebo-li čtyři a půl metráku… 450 kg, z čehož méně než odnesená 1/4 je asi tak 100 kg ? Pche, a já prej že jsem vydra co smrdí šupinou:-) Se mám co učit koukám.

reagovat
Čtvrtek 12. ledna 2012 ve 21:40 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

Prichy>já jenom že nenecháme to vše důchodcům.Když bych odnes vše co mohu podle RŘ tak mě nebude stačit ani 4 šuplíkoví mrazák.Ten mám na vepřoví a divočinu.:-))

reagovat
Čtvrtek 12. ledna 2012 ve 21:37 ® ladamaj
ladamaj

rgb23>já jsem rovněž důchodce samo sebou musím trochu šetřit.Jinak se synátorem dokážu nachytat za sezonu 4,1/2q ryb z toho neodnesu ani 1/4 máme rybařinu jako koníčka,relax atd. maso ryby jím ale vepřoví mám raději:-D

reagovat
Čtvrtek 12. ledna 2012 ve 21:08 ® hraji reakce na …
hraji

Prichy> neboj, já to nechávám těm ekonomicky aktivním, co si vydělají tak málo, že jim každý kapřík zvedne náladu.

reagovat
Čtvrtek 12. ledna 2012 ve 20:56 ® rgb23 reakce na …
rgb23

ladamaj> je to jednoduché, důchodci šetří, skrblí a berou od vody vše… Mně by se to taky jinak nerentovalo.

reagovat
Čtvrtek 12. ledna 2012 ve 20:16 ® Prichy reakce na …
Prichy

ladamaj> ja se na nic ale neptam :-D .....a nez se nechas unest emocema tak se podivej na nazev a historii tohoto tematu :-)

reagovat
Čtvrtek 12. ledna 2012 ve 20:11 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

Prichy>nějak nerozumím tvé otázce hrajimu stěma důchodcema naco narážíš.

reagovat
Čtvrtek 12. ledna 2012 v 19:59 ® Prichy reakce na …
Prichy

hraji> polepsi se, prece to nenechame vse duchodcum :-D :-D

reagovat
Středa 11. ledna 2012 ve 20:29 ® sus1 reakce na …

hraji> Ani jednu???!! Ty brďo.:-)

reagovat
Středa 11. ledna 2012 ve 20:23 ® hraji reakce na …
hraji

breca> nebuď smutný, já za celkové náklady ke 100 000 jsem si neponechal ani jednu rybu, náklady na kilo ryby jsou tedy nekonečné, neb nulou dělit nelze. Nechytáme přece aby se to rentovalo.

reagovat
Středa 11. ledna 2012 v 19:13 ® ladamaj reakce na …
ladamaj

breca>dám ročně za povolenky cca 4–5 ticíc ale přepočítávat to nelze.Pokud to takhle někdo bere a že jo tak to nemá s rybařením nic společného.Myslím že každej to dělá jako relax rovněž to je tak i u myslivosti nedá se to převádět kolik to stojí v marketu a kolik si toho odnesu.

reagovat
Pondělí 9. ledna 2012 ve 20:10 ® Robur reakce na …
Robur

breca, zkusím tě psounou dál jako rybáře> 1/ musíš dávat na jednu udici více háčků 2/ na těchto více háčků nedávám návnadu (úspora), ale aktivně na ně chytám ryby (ušetříš za vidličky, tripod a jiné sereptetičky)

reagovat
Pondělí 9. ledna 2012 v 11:37 ® chosebaits reakce na …
chosebaits

breca> Tvé zvážení ti podpořím.

reagovat
Pondělí 9. ledna 2012 v 11:11 ® breca

Tak jsem si v sobotu poplakal, když jsem vyplnil loňskou povolenku a vážně zvažuju, jestlik s tou rabařinou neseknu… Neboť:

1. Když jsem si spočítal náklady na kg odnesené ryby oproti ceně povolenky, vyšlo mi, že mě stojí 500 Kč/kg.
  2. Když jsem zakalkulovat k ceně povolenky ještě zakoupené drobnosti a rybářské vybavení v loňském roce (upozorňuju, že jsem utrácel velmi málo), vyšlo mi jedno kilo ryby na 2450 Kč/kg.
  3. Když k bodu dvě jsem připočetl náklady na dopravu k vodě, amortizaci auta, ošacení na rybolov atd…

vychází mi kilo chycené ryby už téměř na 4 500 Kč. (A to jsem toho loni k podzimu z časových důvodů moc nenachytal) Začínám přemýšlet o tom, jestli nebude výhodnější seknout s rybařinou a začít naše vody drancovat tím způsobem, že si začnu ryby kupovat v Tescu… Protože prostým přepočtem uvedených nákladů, aby se mi to rybaření rentovalo, bych musel od vody odnést přes 300 kg ryb, což při žalostném stavu zarybnění a řádění kormoránů na našich vodních plochách je téměř nemožné!

:-)
reagovat
Pondělí 5. prosince 2011 v 0:06 ® rgb23 reakce na …
rgb23

Luban> nemusíš se tvářit jako znalec, stačí když ti určité víno chutná:-)

reagovat
Neděle 4. prosince 2011 ve 23:20 ®  reakce na …

LuboO:Slivku moc nemusím,ale v podstate pijem všetko:D Na víno musím mať náladu a to je tak 2× do týždňa

reagovat
Neděle 4. prosince 2011 ve 23:11 ® LuboO reakce na …
LuboO

Luban> ja nie som znalec, mne chuti aj dobra slivka, aj ine…

reagovat
Neděle 4. prosince 2011 ve 23:10 ®  reakce na …

LuboO:ale dobrá rulanda neni zlá…

reagovat
Neděle 4. prosince 2011 ve 23:09 ®  reakce na …

LuboO:dnes je moderné piť víno a tváriť sa ako znalec.Mňa k vínu priviedol jeden pán z obce Lužice na Hodonínsku v roku 1990,keď som tam bol na vojne.Doteraz som a cítim sa,iba ako konzument.A mám strašne rád hlášku od jedného vinára:Vy na tý severní moravě vypijete každej sajrajt,ale jak o tom dokázete zaujatě vyprávjet…

reagovat
Neděle 4. prosince 2011 ve 22:59 ® LuboO reakce na …
LuboO

Luban> no tak potom mas vkus len v tej oravskej slanine. Ale ruland sedy, to je pre mna asi naj odroda. Ale keby si bol s nami niekedy na rybach, co sme z jednej stranky SK, tak by si sa naucil aj na otelo:DDD

reagovat
Neděle 4. prosince 2011 ve 22:53 ®  reakce na …

LuboO:ale hovno,pred časom som sa ožral u nich na košte a objednal som si z hecu pár posledných kartónkov 2008.Celkom ma zaujala vôňa a chuť a tak teraz ho pomaly likvidujem.Ja mám rád to,čo mi doktor zakazuje,červené mäso,veľa soli,korenie a v neposlednom rade pravú oravskú slaninu.No a k tomu sa logicky hodí iba jediná odroda cabernet sauvignon.

reagovat
Neděle 4. prosince 2011 ve 22:42 ® LuboO reakce na …
LuboO

rgb23> pan je gurman a ma vkus, vie, co je dobre.

reagovat
Neděle 4. prosince 2011 ve 22:38 ® rgb23 reakce na …
rgb23

Luban> rulanda, pán je gurmán:-)

reagovat
Neděle 4. prosince 2011 ve 22:29 ® 

rgb23:dlho som tu neprispieval a mám v sebe pár deciek ruladského šedého od Lahofera.Nejak mi to nešlo vložiť a toto je výsledok…Ale orliemu zraku regula to neunikne a dá to do poriadku:D

reagovat