Vyhledávání
otázka selského rozumu
29.5.2006 | pif | 144.861 zobrazení | 2.007 odpovědíMěl bych takové dotaz.Co kdyby se zavedl poplatek těm,kteří chytají a pouštějí ryby pořád dokola?Mám namysli „cumbajšpíl“,jak k tomu přijdu já.Chytnu první rybu,má míru,mlasknu ju po palici a jedu dom.Za to ti,kteří chytají ryby a pouštějí je,podporují nemoci,plísně a plachost ryb.Jak já k tomu přijdu,když ryba je od pouštěčů vyškolená a je opatrnější?Zavedl bych poplatek,aby nám,co ryby mordujem,zaplatili cca 5 korun na hodinu. To by kompenzovalo čas na ulovení vyškolené ryby.Co vy na to?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.
- Čtvrtek 18. února 2016 v 18:41 ® regulus reakce na …
-
breca> pokud myslíš Pifa a Kelta, tak pokud se týká Pifa, tak lehce tuším, ale vzhledem k tomu, že je to jednak pravěk, byl by to asi román jako svińa a hlavně jen moje čistá domněnka, tak to sem nenapíšu, ale těch důvodů bylo určitě víc, nejspíš v tom hrál roli i fakt, že už možná nebylo co psát, přestalo ho to bavit, kdo ví.
reagovat
No a Kelt se, pokud si dobře pamatuju, sice zapojoval ještě možná tak o půl roku dýl, ale pak už oba jen monitorovali a napsali něco jen jednou za uherskej rok. - Čtvrtek 18. února 2016 v 16:47 ® breca reakce na …
-
regulus> nevíš, proč ty dva odtud zmizeli? Byla tu s nimi zábava!
reagovat - Středa 17. února 2016 v 18:46 ® regulus reakce na …
-
hraji> a s Pifáčem jsi mluvil naposled kdy???
Já mu před pár lety volal když jsem jel na ten směr, že bysme splkli, ale von zásadně nebere telefon, Kelta jsem se myslím dovolal, ale byl někde v trapu, ani jednoho jsem už pěknejch pár let neviděl, naposledy jsem se s nima náhodou srazil na Křetínce, ale to už je taky 5 nebo 7 let.
reagovat - Středa 17. února 2016 v 18:02 ® hraji reakce na …
-
regulus> občas s vnukem Čingischána telefonuji. Ten by asi vysíračům nepěkně zatopil, kdyby sem ještě chodil. Jeho hláška: Kdo se tě ptal na tvůj názor, koho vůbec zajímá tvůj názor, by asi často vyvolala flame
reagovat - Středa 17. února 2016 v 17:29 ® regulus
-
Robur oživuje svoje fóra a já si dovolím oživit jedno z nejsofistikovanější fór tohoto webu, za které vděčíme Mr. Pifovi.
reagovat - Úterý 18. prosince 2012 v 7:57 ® LuboO reakce na …
-
nnnap> mne sa niekedy stane, ze sa mrska, ked ju beriem z panve. Ale to sa libi mne, lebo mam rad fresh fish, tak si z toho nic nerobim…
reagovat - Pondělí 17. prosince 2012 ve 21:08 ® nnnap reakce na …
-
LuboO> to se mi taky občas stane, že zapomenu rybu omráčit než jí dám na pánev. Ale se jí to líbí, tak si z toho moc nedělám.
reagovat - Pondělí 17. prosince 2012 ve 20:57 ® LuboO
-
Poznate knihu Čenkovej deti? Tie tiez vyzerali tak hladno, ako tieto dve…
reagovat - Pondělí 17. prosince 2012 v 19:32 ® Shrek reakce na …
-
nnnap> kočkám je to škoda, ryby je nejlepší nachytat a hodit na hnůj. Na hnoji se na ně vrhnou mouchy a budou v nich červi, na červy pustím slepice a ty mají pak dobrá vejce. No a taky se na ty červy dají nachytat další ryby. Prostě takový koloběh – ryba-hnůj-červ-ryba-hnůj-červ-ryba
reagovat - Pondělí 17. prosince 2012 v 19:12 ® nnnap reakce na …
-
Bigpista> takhle dělám ty plevelný ryby kočkám. Úplně stejně akorát bez těch brambor. Já jsem si koupil merlina a sem zvědavej jestli ho budu, po ochutnání pouštět nebo konzumovat. Jako třeba tuňáka. Toho už rovnou mačkám kačenám. To už u nás nejedí ani kočky.
Stará furt, co nadělíme kočičkám na vánoce. Já jí říkám, že když bude vánoční kapr v nejedlé přerostlé velikosti, tak ho vezmu a nasmažíme z něj škvarky. To mi ještě kočky vezmou do tlamky. Jak z toho kype sádlo-halibut, makrela a K70, to ony jo.
reagovat - Pondělí 17. prosince 2012 v 16:15 ® Bigpista
-
Nějak mi to nejde vložit do „Z lovu“, tak to dám sem.
reagovat - Pondělí 17. prosince 2012 v 16:11 ® džigit reakce na …
-
skwor> pěkná nástraha,co na to chytáš a jak to vodíš?
reagovat - Pondělí 17. prosince 2012 v 16:11 ® Bigpista reakce na …
-
skwor> Tady to spíš chtělo zátiší s okounem, krájecím prkýnkem a fileťákem, ne?
reagovat - Pondělí 17. prosince 2012 v 16:00 ® skwor
-
Nějak dlouho je to tady bez příspěvku… Říct mrtvé se mi v téhle diskuzi zdá dvojsmyslné
reagovat - Sobota 1. září 2012 ve 23:35 ® cormoran reakce na …
-
Luban> Tam po ní určitě nějakej násoska skočí, minimálně za dva piváky
Robur> Na parmy jedině s kyblíkem (abys je naválel po zemi) a s kladívkem (abys neničil vidličky)
reagovat - Pátek 31. srpna 2012 ve 22:06 ® Mary
-
uneal> jóó
reagovat - Pátek 31. srpna 2012 v 17:30 ® nnnap reakce na …
-
Robur> bez prdele, já jsem tak o psa zrušil 2 pánve
reagovat
Zlatíčko, měl jsem ho rád. - Pátek 31. srpna 2012 v 15:29 ® Robur
-
parma je sviňě odolná, tudlevá jsem ji mlátil do hlavy vidličkou a ona se ohla (jako vidlička), pak se ten rybolov má rentovat. Tak jsem těch dalších 8 parem nechal pokapat na břehu, ale vidlu už mně to bohužel nenarovná, takže nejde vytahovat pípáček.
reagovat - Pátek 31. srpna 2012 v 15:19 ® reakce na …
-
cormoran:Oni sa rozomelú ale časť ostáva na tom šneku.Okrem toho je parma hnusná fúzatá ryba,nechce to žrať ani kočka.Skúsim ju predať v hospode ako amura:)
reagovat - Pátek 31. srpna 2012 v 15:08 ® cormoran reakce na …
-
Luban> Já karboše neumím, takže nevím, jak moc ty kosti vadí, ale zeptám se na to, jak to kolega řeší. Je moc línej na to, aby řešil kosti v mlýnku, tak má asi lepší mlýnek a pravděpodobně je prostě rozemele
reagovat - Pátek 31. srpna 2012 ve 14:21 ® timbab reakce na …
-
MIG-35> Nezapomeň na kachny
reagovat - Pátek 31. srpna 2012 v 11:44 ® MIG-35
-
A uh nic nepustim!! Rozšířim stádo slípek a budu též vyrábět domácí, eko, bijo, omega6 vejce.. Táák
reagovat - Pátek 31. srpna 2012 v 11:40 ® reakce na …
-
nnnap:Ja bielou rybou kŕmim moju somálsku kočku.
reagovat - Pátek 31. srpna 2012 v 11:37 ® reakce na …
-
cormoran,Robur,Nechcem vám do toho kecať,ale parma sa do karbošov moc nehodí,má veľa kostí a zaserie šnek v mlynku.Najlepšia ryba je podoustev a ostroretka,poprípade kapor nad 70cm,malé kapríky by neboli zlé,ale poprvé musíš ich mať hodne a po druhé decká nejem.
reagovat - Pátek 31. srpna 2012 v 9:58 ® nnnap
-
kdysi sem si dělal rybí salát z plotic. Dneska jsem vděčnej za malý potočáky. Na červa to jde na hod. Ale nejsem vydra, 2–3 kila nám stačí. Na týden. Majonézu taky svou, z domácích vajec s omega 3. Vezmeš slunečnicový ojl, prdneš domácí žloutky sycené omega3 a je to mňamka. Jak na omega3 vajca? Kdysi jsem mohl slépkám přilepšit bílou rybou, dneska musím být vděčný za mastné z velkých sumců. Říkám jim Vágnerovy vajca. On má ohromný podíl na tom, že mám domácí sumčí omega3 vajca. Nějaký poplatek bych mu rád platil. Zeptej se fotra, jakube, jestli ti to budu platit od chované hlavy slepice, jestli zprostíme od platby kohouty/ kokoty pro šlonzáky/, nebo to bude od pařátu nebo paušál za biskup. Nebo to budeme platit podle počtu ok v plotě. Ale tam pozor- čím řidší, tím větší jistota, že si slepice zobne bokem nelicencovaný plevel a na licencovaný škvarek se nám vysere.
reagovat - Pátek 31. srpna 2012 v 9:12 ® cormoran
-
1Mara> Blbě se škrábe, tak se s ním nechce patlat a dá ho raději slépkám, neoškrábanýho, kapiš? Mně je lína líto pro slepice. Já ho dám vždycky na sumce a když není záběr, tak ho sežeru sám, však to znáš
reagovat - Pátek 31. srpna 2012 v 9:10 ® cormoran
-
Robur> To věřím, ale kapr týhle velikosti je dobrej na dost způsobů. U těch parem je to přeci jen horší. Na tý si nepochutnáš, kdybys jí dělal klasicky. Ten kaprofil už se dá
reagovat - Pátek 31. srpna 2012 v 0:20 ® 1Mara
-
Robur> Ty ho slepicím škrábeš ? To unás se to dává v celku , akorát se to naseká .....
reagovat - Čtvrtek 30. srpna 2012 ve 22:54 ® Robur
-
nnnap> na žloutky jsou dobří malí potočáci, ale musí bý čerství ze sádek, dokud ještě mají červený maso. Pak už jen na pečenáče. škoda, že jsem těch malejch psturhů nachytel víc jak 15 jen na 4 vycházkách, pak už to bylo slabší.
reagovat - Čtvrtek 30. srpna 2012 ve 21:38 ® MIG-35
-
To je zasejc nášup! Pěkně sem se pobavil…
reagovat