Chytej.cz

otázka selského rozumu necteno

29.5.2006 | pif | 150.270 zobrazení | 2.007 odpovědí

Měl bych takové dotaz.Co kdyby se zavedl poplatek těm,kteří chytají a pouštějí ryby pořád dokola?Mám namysli „cumbajšpíl“,jak k tomu přijdu já.Chytnu první rybu,má míru,mlasknu ju po palici a jedu dom.Za to ti,kteří chytají ryby a pouštějí je,podporují nemoci,plísně a plachost ryb.Jak já k tomu přijdu,když ryba je od pouštěčů vyškolená a je opatrnější?Zavedl bych poplatek,aby nám,co ryby mordujem,zaplatili cca 5 korun na hodinu. To by kompenzovalo čas na ulovení vyškolené ryby.Co vy na to?

Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

pridat prispevek
Středa 6. října 2010 ve 21:16 ® rgb23 reakce na …
rgb23

LuboO> klobásy ne, ale karbanátky ano. Nenadchly mě, smrděly rybinou a chutnaly jako ryba:-) S karbanátky je to divné spojení

reagovat
Středa 6. října 2010 ve 20:42 ® LuboO
LuboO

apropo, skusal niekto robit aj rybacie klobasy? Myslim miesat v pomere 1:1 s bravcovym (vepřovym) bocikom, pripadne inym masom? Mam nejake prebytky, a potrebujem ich zlikvidovat, bo mrazak je mensieho charakteru…

reagovat
Středa 6. října 2010 ve 20:14 ® Robur
Robur

koně, píšu normálně jako mořského koníka, ne…

reagovat
Středa 6. října 2010 ve 20:13 ® sus1 reakce na …

LuboO> To je fakt.:-))

reagovat
Středa 6. října 2010 v 19:32 ® kelt
kelt

… Sander..ty takovej rybobijec… by si taky všechno hned sežral..:D Váňovo koleno se nejí – tím se uspávají ryby pro přechod do hybernace v mražáku :-)

reagovat
Středa 6. října 2010 v 19:01 ® LuboO reakce na …
LuboO

Sander> to Vanovo koleno je miesto tej rybacej kosti…

reagovat
Středa 6. října 2010 v 18:59 ® Sander reakce na …
Sander

kelt > koně žere každej jouda.
Želva, to je něco! Je z ní málo a nechytá se každý rok. Je to něco jako vzácný kaviár.
Koňský salám prej…
A s tím žokejem je to taky sranda, to bych ty Váňovo kolena musel mít aspoň štyry, abych se k nim nestyděl vzít chleba.

reagovat
Středa 6. října 2010 v 18:50 ® kelt
kelt

… Teď tak přemýšlím… Asi naložím HDU a pojedem ten agregát vyzkoušet na Taxisův příkop… Když se má běžet nejbližší Velká pardubická? Sander co by si řekl na výměnu trocha želví polévky za pečené koleno žokeje Váni?

reagovat
Středa 6. října 2010 v 18:46 ® kelt
kelt

Takže za prvé – na naší přehradě koně nepatří do ušlechtilých ryb (je to i logické patří totiž do ušlechtilých savců) a jejich lov je omezen na 6 tun.. Za druhé – zapisovali se blbě – jézéďáci mne s nima nechtěli pustit na váhu.. Za třetí – tu kafilérku berte s rezervou – tam šel jen ten jeden co byl blíž tomu agregátu – trošku ho to i připálilo. A na základě toho bych rád poblahořál Sanderovi a rád bych s ním vyměnil trochu želví polévky za koňský salám? :-)

reagovat
Středa 6. října 2010 v 18:27 ® LuboO reakce na …
LuboO

sus1> nenadavaj, bud trpezlivy, aj jeho caka trest bozi v podobe rybacej kosti v krku… bozie mlyny melu pomaly, ale isto…

reagovat
Středa 6. října 2010 v 7:12 ® sus1 reakce na …

rgb23> Hajzl.

reagovat
Středa 6. října 2010 v 0:32 ® rgb23 reakce na …
rgb23

bych ten mrazák naplnil, ale je tady jistý kolega, který nechce prozradit, kam ty ryby nasadili…

reagovat
Středa 6. října 2010 v 0:25 ® sus1 reakce na …

rgb23> No jo,to je fakt.:-))
A aaa prázdný mrazáky.:-)

reagovat
Středa 6. října 2010 v 0:21 ® rgb23 reakce na …
rgb23

sus1> to asi jo, ale radši bychom měli řešit zmasené potočáky a úhoře, ať tady zbytečně nespamujeme:-)

reagovat
Středa 6. října 2010 v 0:17 ® sus1

rgb23> Možná že se k tomu někdy vrátíš,až ten ,,shon '' pomine.:-)

reagovat
Středa 6. října 2010 v 0:14 ® rgb23 reakce na …
rgb23

sus1> jj, krom školy, změny zájmů, života atd. jsem se posledních zbytků herpetofauny zbavil i kvůli manželce. Jak jsem to téměř oplakal, jsem rád že se to stalo, protože teď už bych to časově nezvládl ani rozdat:-)

reagovat
Úterý 5. října 2010 ve 23:59 ® sus1

rgb23> Pěkný.:->

Sem čekal, že napíšeš – manželka.:-) Jenže to bys vlastně napsal pokladna.:-D

reagovat
Úterý 5. října 2010 ve 23:58 ® LuboO reakce na …
LuboO

rgb23> ak myslime to iste, tak ja mam take poklady dva, a niekedy by som ich najradsej niekde zakopal, miesto oznacil na mape a mapu stratil…

Ale nie, su to mili zlati chalosi

reagovat
Úterý 5. října 2010 ve 23:56 ® rgb23
rgb23

sus1> jj:-)

reagovat
foto/forum/2010/th-img15132.jpg
Úterý 5. října 2010 ve 23:50 ® sus1

rgb23> Poklad??:-O

reagovat
Úterý 5. října 2010 ve 23:42 ® rgb23 reakce na …
rgb23

sus1> hady už nemám, zbavil jsem se všeho na výšce a teď mám doma jinej poklad:-) ale ještě před pár lety jsem měl téhle a podobné havěti kvanta a dokonce jsem to úspěšně rozmnožoval, :-) LuboO> s CITESem to nemá nic společného, ba naopak, stává se díky „chovatelům“ tak běžnou součástí Evropské přírody, že vytlačuje původní želvu bahenní.

Tohle ale můžeme rozebírat někde jinde, do selského rozumu to nepatří.

reagovat
Úterý 5. října 2010 ve 23:40 ® LuboO reakce na …
LuboO

Robur> hej, a zo zobaku detsky obuvak

reagovat
Úterý 5. října 2010 ve 23:38 ® Robur
Robur

náhodu ty kachny a tak, to je důležíté. Například já hledám někho, kdo z toho dokáže nadrat peří. ˇUlovky se msuí využít efektivně.

reagovat
Úterý 5. října 2010 ve 23:31 ® LuboO reakce na …
LuboO

rgb23> elegaska sa v EU nesmie predavat? a dovod? CITES?

reagovat
Úterý 5. října 2010 ve 23:29 ® sus1 reakce na …

rgb23> Máš doma nějakého hada ? když se o to zajímáš ?:-)

reagovat
Úterý 5. října 2010 ve 23:27 ® rgb23
rgb23

Sander> toho úlovku si važ, od jisté doby se v EU nesmí prodávat, úlovky budou čím dál vzácnější… Krom polévky se dá využít ještě krunýř na popelník:-) Do úlovkováče bych jí ale nezapisoval.

reagovat
Úterý 5. října 2010 ve 23:24 ® LuboO
LuboO

Sander> polivcicka?

reagovat
Úterý 5. října 2010 ve 23:21 ® kety.vydra reakce na …
kety.vydra

LuboO> Áno…

reagovat
Úterý 5. října 2010 ve 23:18 ® kety.vydra
kety.vydra

Sander> Eh…jako…

reagovat
Úterý 5. října 2010 ve 23:17 ® LuboO
LuboO

rgb23> riesime koniny, nie ptakoviny, tie by sme riesili, keby sme zapisovali husy a kaceny…

reagovat