Vyhledávání
otázka selského rozumu
29.5.2006 | pif | 150.300 zobrazení | 2.007 odpovědí
Měl bych takové dotaz.Co kdyby se zavedl poplatek těm,kteří chytají a pouštějí ryby pořád dokola?Mám namysli „cumbajšpíl“,jak k tomu přijdu já.Chytnu první rybu,má míru,mlasknu ju po palici a jedu dom.Za to ti,kteří chytají ryby a pouštějí je,podporují nemoci,plísně a plachost ryb.Jak já k tomu přijdu,když ryba je od pouštěčů vyškolená a je opatrnější?Zavedl bych poplatek,aby nám,co ryby mordujem,zaplatili cca 5 korun na hodinu. To by kompenzovalo čas na ulovení vyškolené ryby.Co vy na to?
Na hlavní větev fóra reagujte zde, na konkrétní odpovědi přímo u nich.

- Čtvrtek 26. listopadu 2009 v 0:18 ® rgb23 reakce na …
-
zlomiljsemprut> tak tak, přesně moje řeč. Btw: nemáte náhodou nějakej dobrej recept na úhoře? Včera jsem šel na mníky a co nahození to úhoř, asi jsem trefil migrační cestu… Drobotu do 30cm bych asi nasekal na salát, ale bylo i pár kousků nad 70cm a nevím jestli je udit, nebo podusit a dopéct. Sezóna byla slabá, tož když už konečně berou, proč toho nevyužít
reagovat - Úterý 24. listopadu 2009 ve 21:05 ® PetrC reakce na …
-
Prutos> tak se někdy, třeba za dlouhých zimních večerů, nakloníme. Jo?
To bude ale prdel, že? Jenže čí? Tvá či má?
reagovat - Úterý 24. listopadu 2009 ve 20:52 ® zlomiljsemprut
-
Pánové, nechte toho tlachání a mluvte o našem společném hobby – o RYBÍM MASE.
reagovat - Úterý 24. listopadu 2009 ve 20:15 ® Prutos reakce na …
-
PetrC> Ale no tak teda jo…ale, já mám zas obě pravé, když si jednu prohodíme… .-)
reagovat - Úterý 24. listopadu 2009 ve 20:03 ® PetrC reakce na …
-
cercer1> už jsem se lekl, že jsem skutečně zatajil naprosto vše a teď vás tu budu muset, kvůli mému přiznání věku, unudit k smrti. takže máte štěstí, že tu tak často nejsem. Takže ještě dnes a zítra vás už nechám.
No, tak pokud jde o to být vtipný, tak to nevím. Všechno totiž myslím naprosto vážně a jakákoli veselost mi je cizí. Jen to rýpání, že?
Nemám rád sprosté jedince a jejich chování a je jedno, zda se vyskytnou v běžném životě anebo tady.
reagovat - Úterý 24. listopadu 2009 v 19:51 ® PetrC reakce na …
-
Prutos> tak to jsme dva co víme… prd. Na vojně jsem byl a ten rok jsem s úsměvem přežil. Stejně to byli hajzlové, občas nás v noci budili.
Tak schválně, až to, tak to a ty mě to. Víš co, jo? Tak jo. Jo?
Ale jo, nevidím v tom problém – mám totiž obě ruce levé a ty tvé dva páry na správných místech, že? Ale nebudeš to mít lehké, věř mi.
reagovat - Úterý 24. listopadu 2009 v 19:46 ® PetrC reakce na …
-
LuboO> no jasně, je tvé.
reagovat - Úterý 24. listopadu 2009 v 19:46 ® cercer reakce na …
-
LuboO> nebůj,to že to tu je jen jako bylo řečeno jenom jako.Samosebou,že vo maso tu de až v první řadě!!
reagovat - Úterý 24. listopadu 2009 v 19:45 ® cercer reakce na …
-
PetrC> to že jsi asi starší,či minimálně jako já jsem samozřejmě poznal,nebo spíše odhadl.(Prutos mi to podtvrdí
reagovat)byl to taky jen šprajc,jak tě trochu vyhecnout něco o sobě prozradit
no a jinak mám rád,chytré vtipkování či rýpání..a když to někdo dokáže i bez toho aby někoho sprostě urážel,je to můj člověk
vše je ok.
- Úterý 24. listopadu 2009 v 19:31 ® Prutos reakce na …
-
PetrC> to víš,že vím…prd. vždyť ani na vojně jsem nebyl
A přehodit Tě multíkem? To zvládnu i s jednou rukou za zády. Ale hodit dál než Ty? No myslím že by mi nepomohlo ani nasazení všech čtyř rukou co mám
reagovat - Úterý 24. listopadu 2009 v 19:30 ® LuboO reakce na …
-
PetrC> dobre heslo, dam si ho do profilu, ak mi ho prepustis:)))
reagovat - Úterý 24. listopadu 2009 v 19:18 ® PetrC reakce na …
-
LuboO> neboj, vím, že jsem dědek, ale jsou tu dědkovatější dědci. (Nic ve zlém – dědkové)
Možná ano, asi jsem v jádru dobrák od kosti, co se snaží někomu tu ďouru do kebule vyďobat.
Mám vás všechny rád a ať žije světový mír.
reagovat - Úterý 24. listopadu 2009 v 19:14 ® PetrC reakce na …
-
Prutos> hele mladej… Jóóó!!!
A jen se červenej, jsi ještě mladej a víš prd…
Je mi to jasné a slibuji, že nebudu nikomu vypínat mrazáka plného ryb.
reagovat - Úterý 24. listopadu 2009 v 19:14 ® LuboO reakce na …
-
PetrC> len ryp dalej, velmi casto sa v tvojom rypani skryva kusisko pravdy…
reagovat - Úterý 24. listopadu 2009 v 19:12 ® LuboO reakce na …
-
cercer1> mam dojem, aspon teda z niekolkych prispevkov v inych forach, ze PetrC ma datum narodenia v dost hlbokej totalite, urcite hlbsej, ako ja alebo ty… Ak nie, dufam, ze som ho neurazil…
do prdele, toto tu je recesia????!!!??!? A ja som cely cas v tom, ze to je naozaj…:((((
reagovat - Úterý 24. listopadu 2009 v 19:11 ® PetrC reakce na …
-
cercer1> no tak dobře, jsem o nějaký ten pátek starší než ty, ale toto není podstatné. Podstatné nejsou ani údaje v profilu. Podstatné jsou podstatnosti…
Má zmínka o tom, že je mi kolega Prutos vzorem, byla myšlena jako podnět k úsměvu na jeho rtech. I když proč ne, pokud mě s MP přehodí, tak mi bude vzorem a budu k němu vzhlížet jako k nikomu.
Je těžké být někomu vzorem, hlavně pokud jde o syna. Vím to a občas bych chtěl vrátit čas.
Mé rýpání je asi často nevhodné, ale nemohu si pomoci. Někdy bych asi nemohl usnout, dokud bych si pořádně nerejpnul. Některé příspěvky si o to přímo říkají.
Ano, toto fórum je „pětikorunové“, ale kvůli tomu tu nediskutuji. Vše to začalo tím, že se tu naváželi kolegové do kolegy Prutose – totiž, jsme s ním v onom problému za jedno! Takže tímto to vzniklo. A už vůbec nechci komentovat plné mrazáky. Sice tento postoj neuznávám, ale respektuji ho. Samozřejmě, pokud je vše v rámci šetrného zacházení a úctě k rybě i k RŘ.
Ano, je fajn, když je fajn, a jeden i druzí se baví.
reagovat - Úterý 24. listopadu 2009 v 18:36 ® Prutos reakce na …
-
cercer1 , PetrC> Dědkové, nechte toho…červenám se
PetrC : V tomhle koutečku chytej musíš přijmout víru v plný mrazák. Tady to jinak nejde, vážně, čestný
reagovat - Úterý 24. listopadu 2009 v 18:34 ® cercer reakce na …
-
karasek> von vůbec tady na to nějak v posl.době kašle zakladatel…a jiní aby tu za něj tahali kaštany z ohně!!
reagovat - Úterý 24. listopadu 2009 v 17:25 ® karasek
-
Se divím,že tady nepřibudli fotky z poslední odrybňovací akce,které se prý účasnil,kromě jiných,i zadavatel fóra:D
reagovat - Úterý 24. listopadu 2009 v 15:56 ® cercer
-
PetrC> nevím kolik ti je let,i to bych se dověděl z tváho profilu,ale vím,že vzor vyhledávají většinou ti mladší z nás..pak by to vše vysvětlovalo..ikdyž to bývá skoro pravidlem,bývají samosebou i výjimky..Pokud jde o mě,nevím,zda jsem někomu vzorem,ani to nikde nezjišťuji,ale chovám se a jednám,aspon si to myslím,tak,dle svého nejlepšího svědomí,takže bych se snad mohl o to být jím i tobě ucházet
reagovat..ikdyž nikdo nejsme uplně svatý
ne,vážně..pokud bych si přál být někomu vzorem,pak je to můj syn..dle toho se chovám.Jinak tvé názory i rýpání respektuji,hlavu i patu to má,tak co
Jo,a to v čem se mnou nesouhlasíš..třeba o té rentabilitě..jsi tu dost dlouho abys věděl,že toto fórum je..jak ty říkáš pětikorunové..recese..nevím jak to nazvat správně,ale většinou tu reagují a startují na naše,,debaty"jen nováčci
počti si tu a uvidíš.Ale je to fajn..bavím se
- Úterý 24. listopadu 2009 ve 14:40 ® PetrC reakce na …
-
cercer1> to je správné, kecání je veselé.
reagovat - Úterý 24. listopadu 2009 ve 14:40 ® PetrC reakce na …
-
cercer1> špatně jsem to napsal, za což se omlouvám. Podtitul tohoto fóra není o lovu jako takovém, ale je tak nějak jiné, takové pětikorunové.
Také jsem rád za každou rybu a velikost není až tak podstatná. Stejně ryby většinou pouštím, ale…
Jo, Prutos je dobrý – mám ho rád.
Pokud se týká tebe a toho na co jsem se tě ptal, tak jsem se nepřímo ptal na to, jaké by to bylo, byl-li bys i to mým vzorem. V tom dobrém, ale i zlém.
Pokud jde o otázku rentability našeho koníčku, tak v tomto se zásadně odlišuji od tvého názoru, se kterým prudce a zásadně nesouhlasím. Naštěstí je to pouze můj názor a protože vím, že víš, nebudu tuto otázku dále komentovat.
Ano, rejpu občas s velikananánskou chutí. A napíši to klidně i sem.
Nemyslím si, že by vyplněná karta byla důkazem slušnosti toho kterého jedince. Natož jakýmkoli dokladem toho, že si za svými názory stojím nejen na tomto trhu. Ano, jsem zde už pár týdnů a za tu dobu nebyl problém se setkat s některými z vás přímo osobně.
Ne, nejsem tajemný jako hrad v Karpatech. Jsem jen občasný prudič a rejpal, co sem čas od času vleze a prudí a rejpe.
reagovat - Úterý 24. listopadu 2009 ve 14:24 ® cercer
-
hm…když to tak čtu…pěkně jsem se rozkecal
reagovat - Úterý 24. listopadu 2009 ve 14:18 ® cercer reakce na …
-
PetrC> máš pravdu,že to tu nejni o ulovení velkých či větších ryb-všichni co sem chodí,berou ryby jakékoliv a na velikosti..v tomto případě..nezáleží
reagovatJe to tvůj vzor,vpoho,vybral jsi si dobře.Také si ho Vážím,je to prima kluk.A co já?Nerozumím na co jsi se ptal..jestli mám tu také vzor??Ne,nemám..jsem svůj a vzory už tak nějak nehledám.Rád se přiučím a něco omrknu,ale vzor tu fakt nemám..jinak k tomu fóru.. Potřebujem jen,aby se nám ten náš koníček rentoval.A Mochovskou ani jinou směs mi kachny ani slepice žrát nebudou,takže se ohánět s plněním mražáku musím.Vím,že ryba je nejlepší čerstvá,ale v zimě je dobrý všechno! A to že ti dělá rejpání dobře,to už vím..někde kolem jsi to o sobě napsal..tuším u toho navijáku
klidně si rejpej,ale měl bys vědět,že ta vyplněná karta je slušnost a určitý doklad toho,že dovedeš jít se svými názory na trh a umíš si za nimi stát.Ono není moc těžký tady plácat cokoliv jako anonym,ale jsi zde zaregistrován už pár týdnů a přispíváš víceméně pravidelně,tak už by jsi nemusel být tajemnej jak ten hrad v Karpatech.Není to žádný příkaz ani nucení,jen upozornění-je to tvá věc.
- Úterý 24. listopadu 2009 ve 13:00 ® PetrC reakce na …
-
cercer1> čéče, já ti nevím. Podtitul tohoto fóra ani za pidi prd nezmiňuje nic o návodu, jak ulovit více větších a velkých ryb. Pokud by tomu tak bylo, bylo by to jiné a tím pádem i naše diskuze o něčem jiném.
Ale dělá mi to dobře, a to je dobře.
Ano, Prutos je můj vzor. A co ty?
Mě se tu komunikuje dobře a vesele. A co tobě?
Vybodni se na mražák plný ryb, neboť do mrazáku patří Mochovská směs a ne ryby, které jsou nejlepší čerstvé! Tak tu nedělej vlny a hybaj na ryby…
reagovat - Úterý 24. listopadu 2009 ve 12:32 ® cercer reakce na …
-
PetrC> protože umí číst-ty bys měl také-viz podtitul tohoto fóra.A má pravdu…vzájemné,,dobře" si dělejte přes osobku. P.S. jestli je Prutos tvůj vzor…tak začni třeba tím,že si vyplníš kartu alespoň tak,jako on.Bude se ti tu lépe komunikovat. A dost,hoďte sem někdo něco praktického..třeba..nevíte,jak poznat kde ryby zazimujou,ať doženu špatné braní na podzim…v mražáku nemám skoro nic,já už jsem jak chyť a pust..bez toho chyť..
reagovat - Úterý 24. listopadu 2009 ve 12:22 ® PetrC reakce na …
-
rgb23> „… tohle fórum má být rize praktické a plné návodů jak chytat ryby.“
A na to jsi přišel jak?
reagovat - Úterý 24. listopadu 2009 v 0:24 ® rgb23
-
Pánové přibrzděte a přestaňte se osočovat, tohle fórum má být rize praktické a plné návodů jak chytat ryby. Ostatní infaltisnosti si řešte přes osobku
reagovat - Pondělí 23. listopadu 2009 v 19:10 ® PetrC
-
Prutos> děláš dobře, lézt někomu do recta, to je pod naší úroveň.
S těmi háčky to nepřeženu, neboj. Ale na druhou stranu piercing mě už delší dobu láká.
A stehy? A nejen na ruce? To znám.
Nedej se!
reagovat - Pondělí 23. listopadu 2009 v 19:07 ® PetrC
-
Robur> a co druhá ruka? Tam také? A co brabčák? Tam snad ne?! I když, lepší brabec v hrsti, než… Že?
reagovat